|
|
| נשלח ב-12/8/2007 00:11 |
|
| |
עיינתי, ואני לא מסכימה גם איתו...
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 00:12 |
|
| |
והמצב לא כך, זה שאתם בוחרים לראות אותו כזה, או חושבים שהוא כזה זו בעיה שלכם...
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 12:44 |
|
| |
ושוב סליחה.
הייתי צריכה לכתוב את זה בצורה יותר עדינה.באמת,אני מאוד מתנצלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 14:29 |
|
| |
אבוד_בגולה,
המצב שלך בעולם החרדי הרגיל הוא באמת על הפנים, מצד אחד. מצד שני, העולם נחרדי הרגיל גם לא יתאים לך. הקב"ה מזווג זיווגים, וכמו שאומרים לכל סיר יש מכסה (אני מקווה שזה לא יביא עלי התנפלות כמו על מיכאלה...) אז בעזרת השם תמצא את הזיווג המתאים לך.
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 14:50 |
|
| |
לעצם הדיון, אתם חושבים שאפשר לשנות סטיגמות? (לגבי גרוש פעמיים) אני חושב שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 16:03 |
|
| |
אני רואה שחוץ מסמארט אף אחד לא חוזר לדיון שלי....
סמארט, לפעמים אני חושב שאני יהודי בטעות... ונמאס לי למען האמת להיות שייך לדת ואומה בה אני נחשב לטינופת ולא לאדם. אני חושב שבעולם דתי-חרדי פושע שהרצה מאסר נחשב יותר שווה ממני.
|
| נשלח ב-12/8/2007 16:07 |
|
| |
אבוד_בגולה:
אתה צריך להגדיר מה זה שידוך נורמטיבי. אם הכוונה לבחורה חרדית מן השורה, אז ברור שהיא משועבדת לתכתיבים של הציבור החרדי, והיא תגדיר בחור גרוש פעמיים כסטיגמה רצינית. אם אתה מתכוין בחורה נורמטיבית כאחת בריאה, טובת לב, ומוכשרת, הלא אפשר למצוא בחורה כזאת. רק מה, תצטרך לחפש בחורות כאלה שאינן רואות עצמן חלק מהציבור החרדי הממוסד.
בהצלחה שיהיה לך!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 16:14 |
|
| |
רק שאין דבר כזה, בחורה טובה ולא "ממוסדת"... כל אנשים רציניים, חוץ ממני, שייכים לזרם ומגזר ו 100 אחוז ממוסדים
|
| נשלח ב-12/8/2007 16:32 |
|
| |
חוץ מזה, בעיות חמורות היו לי גם בתור רווק. גם מודרניות ואפילו מזרחוניקיות לא נופלות כל-כך מטה כדי להסכים להיפגש עם חצי גוי. מטע של הדברים, קיבלתי שידוכים חריגים שנגמרו איך שנגמרו. ואין כאן פתרון.
|
| נשלח ב-12/8/2007 16:51 |
|
| |
אבוד, אני מאוד מבין אותך.
בציבור שלנו (ולא רק בו...), במיוחד בארץ, אין כזה דבר שחייה נגד הזרם, או שאתה IN או שאתה SUPER OUT. לצערנו אתה מוגדר כסוג השני. - זה אומר שלא משנה כמה שאתה טוב לב ובעל מידות וכו' אתה לא שייך למיין סטרים לכן הסיכוי שבחורה חרדית מצויה בת סמינר בת לשני הורים יהודיים שנשואים באושר וכו' (תוסיף את שאר "תכונות" המיינסטרים) תרצה בך.
אבל! אל תשכח מי האבא האמיתי שלך - בורא עולם, ותאמין שהוא יושב ומזווג זיווגים ומכיוום שכך כמו שאתה קיים כך קיימת הבת זוג האמיתית שלך - אתה רק צריך להמשיך להתפלל שתמצא אותה במהרה.
תאמין לי, ראיתי כבר כל מיני שידוכים של אנשים שלא היה להם סיכוי על הנייר. לדוגמה, אני יכול לספר לך על בחור אחד שהגיע לבית הורי בדרך לא דרך (הורי פגשו את אביו בארה"ב והוא ביקש מהם שיארחו אותו). בפעם הראשונה שהוא הגיע כמעט התעלפנו, בחור בגובה מטר וחצי נראה כמו היספאני, שיער שחור ארוך ומקורזל וגם שומני. הבחור חזר בתשובה דרך הורי ולמד פה בישיבות בארץ. אני לא האמנתי שיש סיכוי שמישהי תרצה אותו. היום הוא גר בירושלים נשוי + 5 (עד כמה שאני מעודכן, אולי יש יותר), נשוי באושר ועושר למישהי שאפילו די דומה לו... כך שתדע - לכל סיר יש מכסה וגם אתה תמצא את המיועדת, פשוט תתפלל כל הזמן ו"תנדנד" לריבונו של עולם. זה עובד.
בהצלחה!
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 17:38 |
|
| |
שיהיה לך הרבה הצלחה!
אל תאבד את התקווה!!! בקרוב תמצא את שלך ולא תהיה כ"כ אבוד, ויה"ר שתמצא מציאה ולא אבידה..
לכל המגיבים - צ'ונג, מיכאלה ודומיהם:
אין כאן בעייה בציבור החרדי הנורמטיבי יותר או פחות.
גרוש פעמיים - זה פגם לא רק בציבור הזה.
אני לא מבינה למה כל החרדים שמנסים לצאת מהסטיגמות - חושבים שבעולם החילוני - אין הבדל בין גרוש לרווק ואין כל בעייה לרווקה לקחת גרוש פעמיים. זה ממש לא נכון!!!
הדבר היחיד שכן אפשר להגיד - שאם בחור פוגש בחורה שלא בשידוך והיא מוצאת חן בעיניו - אז אחרי ההידלקות הזאת כבר לא יעניין אותו כל השאר.
אבל - זה צריך הידלקות רצינית ביותר.
בציבור החרדי - שמתחתנים בדרך כלל בשידוך עם בירורים - אז לא יכול לקרות מצב כזה ולדעתי טוב שכך. השכל צריך לשלוט על הרגש, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 18:15 |
|
| |
ביהפי:
כתבתי של"ד זיווגים האומללים שלי באו כתוצאה ממעמד הנחות שלי בתור רוסי ובן למשפחה מעורבת, שלא היה משאיר לי סיכוי להכיר בחורה איכותית, אפילו כיפה סרוגה. וזה ממש ממש מרגיז אותי. אני יודע שבציבור הכללי אני שווה די טוב (יותר נכון הייתי שווה לפני שהרסתי את חיי על ידי הגירושים). אני בעל טואר דוקטור, מרוויח לא רע (כמובן אחרי המזונות נשאר לי שכר מינימום), חוץ מ"השכולע" יודע גם קצת ספר (סתם בשביל עצמי נבחנתי על "איסור והיתר"), וגם... נראה לא רע. אבל בציבור דתי-חרדי הכל לא שווה אחרי שאתה "פגום בגזע". וזה ממש מרגיז. חזרה בתשובה אמורה להביא לאדם אושר, ואני מרגיש שזה פשוט הרס אותי. אני בטוח שבתור חילוני הייתי נשוי למישהי-מישהי ברמה והייתי נשוי פעם אחד וזהו.
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 01:34 |
|
| |
אבוד
שאלה לי אליך. האם תהין ליקח לך אישה הגרושה ב' פעמים ואביה בן עם זר?
אני מאמין שאתה מחפש משהו יותר אטרקטיבי כדי להקים בית חשוב ולא כל החיים לאחות שברים.
היסוד סבלנות! והסבלנות משתלמת...
בנתיים אני לא יכול להוכיח שיש תשלום לסבלנות (ותיאורטית אני מקרה קל ממך, אבל הוכח שבשידוכים אין כללים) אבל לפחות אני לא על קוצים...
סוד הסבלנות - אמונה וביטחון ועוד אמונה וביטחון וחוזר חלילה.
(במוסקבה יודעים שלולי האמונה צאסקה לא היתה אוכלת אותה)
|
| נשלח ב-13/8/2007 02:43 |
|
| |
גבר ממאדים,
צדקת, הייתי מעדיף להישאר לבד עד סוף ימיי ולא לקחת מישהי כמוני. בגלל זה אני לא חושב שיש לי סיכוי. אם אני כפי שאני נגעל במוצא ובמעמד שלי, איך מישהי ממוצא ומעמד טובים יותר לא תגעל בי?
|
| נשלח ב-13/8/2007 02:49 |
|
| |
אבוד
כאן אני כבר חולק עליך.
אל תגעל בחיים במוצא שלך גם אם הוא חריג!
אני מתכוון לבעיתיות. גרוש פעמיים+שאר הבעיות הם תיק לא פשוט. אבל הקב"ה מזווג זיווגים ולא אנחנו.
חברים רבים שלי חשבתי שיתקעו בשידוכים והתחתנו. ולעומתזאת אחרים 'חלקים' עדיין תקועים.
לכן הדגשתי לך סבלנות שהיא אמונה וביטחון זה המפלט היחיד!
שידוך ע"פ המשל הוא כפפה ליד, מכסה לסיר. לא סיר לסיר וכפפה לכפפה וכו' ולכן תסמוך על מסובב העולם שהוא יסובב עוד משהו בדרך. לדוגמא בחורה שתדלק על קסם אישי ועוד.
אני לא מכיר אותך אבל אני בטוח שלכל אדם יש מה למכור.
|
|
|
|
|