|
|
| נשלח ב-13/8/2007 02:51 |
|
| |
רוסי תערובת? זה לא כזה נורא...לא זאת הסיבה שיפסלו אותך בציבור הדת"ל. גירושים יכולים להרתיע כל אדם אישית.
בכ"א..פה זה המקום של האמונה בלבד.. אם להמשיך לנסות ולחפש או להרים ידיים ולומר נואש ,זה הכל תלוי שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 03:00 |
|
| |
עוצר ואבוד
אמונה בלי השתדלות מה כוחה?!
ודאי שצריך להשתדל אבל המניע להמשך ולא להתייאש הוא האמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 03:02 |
|
| |
זה בדיוק מה שהתכוונתי. אבל השתדלות לא יכולה לבוא בלי אמונה לכן קודם כל חשוב שיאמין..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 20:02 |
|
| |
אבוד_ בגולה
אני לא חושבת שבמצב שלך כל כך מסובך
כמו שאתה מתאר אותו...
ישנם אנשים עם מצבים יותר גרועים
אל תחשוב מה יגידו עלי וכו וכו זה רק מוריד ממך את הביטחון
צריך המון להאמין ב"ה ושהכל מאיתו יתברך
שיהיה בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 22:29 |
|
| |
אבוד_בגולה:
אתה אוחז מעצמך כלא כלום, (משפטים כמו 'מעמד הנחות שלי', 'הייתי מעדיף להישאר לבד עד סוף ימיי ולא לקחת מישהי כמוני' ועוד פנינים מסוג זה) הרי ששום בחורה על רמה לא תרצה בחור כמוך. אם היית עובד על עצמך לפתח תדמית חיובית, אז אני בטוח שיותר בחורות על רמה היו מוצאות בך עניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2007 01:06 |
|
| |
אבוד בגולה,
מה מונע ממך להתחתן שוב עם אחת שגם לה היסטוריה ארוכה ושגם היא ממוצא דומה לשלך?
אני חושבת שהבעיה שלך מתחלקת לשתיים:
1) עובדת היותך גרוש פעמיים
2) מאפיינים כמו: מוצא, זרע נוכרי וכו'
את העניין הראשון א"א לפטור בזלזול כבעיתיות של חרדים ודעות קדומות.
מה גורם לך לרצות להתחתן שוב? את מי אתה מאשים בכשלון שני הנישואים הקודמים? וכיצד זה הולך להשתנות בעתיד?
עצתי לך, לפני שאתה מחפש שאנשים אחרים יקבלו אותך ויציעו לך שידוכים נורמטיבים כהגדרתך. למה שלא תעבוד על עצמך, תלמד מהטעויות ואל תאשים בהם את היהדות כדי שכשכבר יגיע השידוך המתאים אתה תוכל להצליח בו.
|
| נשלח ב-21/8/2007 20:13 |
|
| |
אבוד,
ניכר מדבריך שאתה באמת אבוד ולא רק בגולה...
כואב לקרוא אותך!! באמת!!
אין לי מושג מה היה שם, בימי נישואיך, מה היה שם, בעברך ובילדותך,
אבל אתה צריך לקחת הכל ולערוך מעין 'ביעור חמץ' פנימי...
ממליצה לך לשקול קורסים במודעות ו\או חשיבה חיובית.
אל תצא לפרק ג' לפני שאתה לומד לחיות בשלום עם עצמך!!! אחרת ח"ו נשמע (או לא) על עוד פירוק בית בעמ"י...
ולאחר שתלמד מהו ערכך (ויש לך הרבה!!),
תיגש מחושל יותר למצוא זיווגך.
כבר נתקלתי בלא מעט סיפורי פלאות על זיווגים.
גם אם יש סטיגמות כאלה ואחרות, כשבעל הבית על העולם מחליט, פתאום הכל מתנדף ונעלם!!
וגם אם לא, מדרשיות מלאות בבחורות מבוגרות שבנו את חייהן מאפס, בדיוק כמוך. ויחד תוכלו להקים בית לתפארת (לא פחות מהבניברקית הוולפית הרווקה)
הנח לכל הארס שכתבו קודמי. רק הרס יצא ממנו...
האמן בעצמך ויהיה טוב. חייב להיות טוב!!
השותף השלישי שבך, אינו נוכרי ולא יטוש אותך לנצח נצחים...
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2007 06:59 |
|
| |
שרית,
בפעם השנייה אני פגשתי בחורה בול כמוני, מבחינת המוצא, עדה, רמת ההשכלה, השקפה ורמה הדתית... מה שכן היא הייתה רווקה יחסית צעירה ואני כבר גרוש פלוס. וגם זה לא הלך. אחרי זה אין תקווה שתלך עם מישהי אחרת. לא אמצא עוד התאמה יותר גדולה מזאת. ועם מזל וההצלחה תלוים רק בהתאמה, אז מה נשאר לי לחפש? אם לא הצלחתי עם רוסיה שבאה ממוצא דומה ועם סגנון דתי/השקפתי דומה, על אחת כמה וכמה שאין צל של ספק שלא אצליח עם ישראלית או אמריקאית.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2007 03:35 |
|
| |
שרית, תודה רבה...
אעדיף להיות לבד עוד סוף ימיי ולא לקחת מישהי עם הסיפור כמו שלי. אני מבין שזה נשמע מעצבן שבן-אדם גס במישהי כמוהו, אבל מה לעשות אותי, פשוט מגעיל אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2007 08:05 |
|
| |
אבוד,
העמדת את עצמך בתוך מסגרת פיצית וקטנה של אפשרויות הזיווג הראויות לך, והחלטת שבשום פנים ואופן אתה לא מוכן ללכת על זה.
יש לך רצון עז למצוא משהי אחרת, ובתנאים הרבה יותר 'טובים' משלך (כהגדרתך) אבל אתה נותן לזה אפס סיכוי.
זה נשמע לך סביר?!
אני במקומך הייתי משנה פאזה.
תחליט בלבך של'כל יכול' אין מניעה לעזור לך ברב או במעט. אתה תבחר את ב'רב'. אל תצמצם את האפשרויות. הוא כל יכול, אל תשכח.
תקווה, תתחזק באמונה, ושוב תקווה.
אין לנו דרך אחרת.
מעבר לכך, הצד המעשי שבעניין, ייתכן שאופציות נוספות מלבד שידוך בדרך המסורתית והרגילה יטיבו עמך. ייתכן שלא. נסה.
חיים מאושרים!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2007 12:15 |
|
| |
אבוד,
בוא אני אשקף לך איזו דמות עולה מתוך הדברים שכתבת:
גבר מבולבל,מתוסכל,תוהה על צעדים משמעותיים שעשה בחייו,מריר קצת ובעיקר אבוד.
התגרשת פעמיים,כדאי שתפנה לקבל עזרה פסיכולוגית,זה רק יעשה לך טוב.
לאט לאט הדברים יתבהרו ותבין מה הביא אותך למצבך הנוכחי.
אגב,אם אתה לא יכול לממן טיפול פסיכולוגי,גש לקופת חולים-מסבסדים את זה.
בהצלחה בהכל.
תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 26/08/2007 12:13:21
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2007 14:58 |
|
| |
לא יעזור פסיכולוג. הוא צריך לשבת עם עצמו ולחשוב מה נסגר עם עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2007 15:33 |
|
| |
ובשביל זה יש פסיכולוג! לא כל אחד יכול "לשבת עם עצמו ולחשוב מה נסגר עם עצמו" - למעשה ברוב המקרים צריך מבט חיצוני ומקצועי שעוזר לבנאדם לראות דברים שהוא לא יכול לראות לבד.
פסיכולוג לא מחליט בשביל המטופל אלא נותן לו את הכלים על מנת שהוא יראה איפה הוא נמצא ויחליט לאן הוא הולך משם.
אני חושב שמפגש עם פסיכולוג יכול מאוד להועיל.
|
|
| נשלח ב-26/8/2007 16:07 |
|
| |
exactly!
אין מה להבהל מפגישה עם פסיכולוג.
(אפשר לשמור את זה בסוד פן יבולע לו בענין השידוכים,למרות שבמקרה של אבוד לא נראה לי שצריך לחשוש מזה).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2007 16:26 |
|
| |
האם הוא עצמו נורמטיבי??? ומה עם גרושה פעמיים? גם כאלו יש, וצריך לבדוק כל ענין לגופו.
כי אני אישית מכירה גרושה נשואה בשנית שמתעתדת להתגרש בשנית, ולא נראה לי שזה מתריד אותה במיוחד סוג השידוכים שיציעו לה, א. מה היא אשמה שנפלה פעמיים. ב. בטוח יש גם גברים כאלו. ג. בטוח יש גם גברים אחרים שיכירו אותה ויעשו הכל כדי להתחתן איתה כי היא באמת אישה גדולה מהחיים.
ואני חושבת שחבל לדאוג כלכך הרבה, קודם שיהיה לו טוב עם עצמו, ויברר איך זה קרה פעמיים, כדי שלא ישאל מה קורה למי שגרוש פעם שלישית...
|
|
|
|
|