|
|
| נשלח ב-23/8/2007 15:47 |
|
| |
פעמים ששואלים אותי, מדוע החרדים מקבלים כל כך הרבה מכות?
פורומים מסוג שכזה הם התשובה, כל כך הרבה שנאת אחים, לא להאמין!
ציטוט תמים על שידוכים וממון הגיע לפסים של שפנים.
בואו ונשאיר את הגזען שבתכונו בנרתיק הטלית של ראש השנה ונבקש שנה טובה יותר לכל אח באשר הוא, דתו ועדתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2007 06:54 |
|
| |
מיכאלה,
הגזמת ובגדול... אני לא ממש חב"דניק או ממש לא חב"דנית, אבל ברור לי כי מהרבי היית חותפת בגדול על לקרוא לבחור יהודי בשם נ***.
חוץ מזה, ששוב, אל פי משנתו של הרבי, אם יהודי כן מתווכחים אפילו הוא קומוניסט או נאציסט חלילה, שאין נשמה יהודית אבודה. אני מבין שרגשותיך נפגעו אולי, ורגשות של נערה צעירה זה מעיין מתגבר, אבל עדיין, מהראוי שתתנצלי בפני הליטאי שלנו.
ד"א, אני דווקא מחבב את הליטאים, בתור בני אדם רובם דווקא מאד חמודים, אינטליגנטים ופתוחים. אבל רק בתור בני אדם, לא בתור החברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2007 07:25 |
|
| |
אבוד, היא התכוונה שכשם שאי אפשר להתווכח עם נאצי, כיון שזה ויכוח שלא מוביל לכלום - כך הויכוח פה עקר. איני חושב שכוונתה הייתה להשוות גולש כלשהו מפה לנאצי. רוב היהודים הם מאד חמודים, אינטליגנטים ופתוחים. לא משנה מאיזה עדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2007 10:48 |
|
| |
בבקשה תחזרו לדיון עצמו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2007 17:21 |
|
| |
מעניין אותי למה הבחורים הליטאים נפקדים. למה אף אחד מהם לא מואיל בטובו להכנס אל האשכול הזה ולהסביר בטוב טעם מהי הסיבה לדרישת הסידור המלא הרי מאחורי עומדים הרבה בחורים טובים וישרים שלא לדבר על אנשים רמי מעלה? אני בטוחה שמאחורי הדברים עומדים שיקולים רציונלים, קדושים ולא חלילה תאוות בצע, הפיכת התורה לביזנס רווחי וחוסר מידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2007 20:43 |
|
| |
אל תהיי כ"כ בטוחה.
לא יודעת אם כל המניעים שעומדים מאחורי הדבר המוזר שנקרא "סידור מלא",פסולים,אבל יש לי הרגשה שעצם הדבר לא נובע משיקולים שמימיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2007 20:52 |
|
| |
מי שלא רוצה בחור שרוצה סידור מלא - שלא יקח אותו. לא מבין על מה כל הסער. אם לאדם מפריע בחור שדורש סידור מלא - שיקח בחור שעובד או משהו כזה, וגם ירא שמים, וככה הוא לא יצטרך לשלם סידור מלא. אף אחד לא מצמיד אקדח לראש - סידור מלא בבקשה...
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2007 21:23 |
|
| |
דוסי,
למשפחה שחיה בחברה בה סידור מלא זה דבר מקובל,(ואף מחייב),
בהחלט מצמידים אקדח לרקה-סידור מלא או שאין חתונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2007 23:57 |
|
| |
יש חתונה, אבל לא עם העילוי של הישיבה, אלא עם בחור פשוט, או אחד שלא לומד פול טיים.
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 00:03 |
|
| |
ואם רוצים עם העילוי אבל לא יכולים לקנות דירה?
מה אז?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 00:11 |
|
| |
ואם אברך ירצה לסוע לכויילל בפורשה911 (כבוד התורה אלא מה...) ואין לו כסף? ייקח גמחי"ם ויילך לקופת העיר בשביל זה? לא... עליו להסתפק בסובארו אברכים. והנמשל מובן.
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 00:29 |
|
| |
בלי קשר לכך שמצמידים אקדח לרקה או לא (ב"ה במקרה שלי לא) גם אותי בתור אחת שלא תתקל בכל באופן אישי מעניין לשמוע תשובות. ותשובה כמו "לא רוצה - לא צריך" ממש לא מספקת.
מיכאלה, אילו צדדים חיובים את מוצאת בשיטה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 00:32 |
|
| |
איזה צד חיובי יש בענין שעל מותג משלמים יותר?
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 00:35 |
|
| |
צודקת,
לא מוצאת שום צד חיובי.
דוסי,
מותג?
בזה אנחנו חלוקים.
|