|
|
| נשלח ב-20/8/2007 11:53 |
|
| |
מיכי,
די בכך שחלק גדול מעם ישראל מורכב מכהנים ולויים (שלא להזכיר כניסה של גרים לאורך הדורות) כדי לבטל את האפשרות שכולנו בניו של דוד המלך... חוץ מזה, הוא מבוסס על מודל מנותק לגמרי מהמציאות: עם של מאה איש, רק לאחד יש בנים ולכל האחרים בנות - מילא שהסיכוי לכך הוא קטן מהסיכוי שגדעון לוי יצביע לפייגלין, אבל אפילו אם זה היה נכון - אז מיהם אלה שלא היה להם חלק בדוד ונחלה בבן ישי שני דורות אחר כך? ברור שבניו של דוד היו חלק זעיר בתוך עמ"י והניתוח של נדב תופס לגביהם. כאשר אתה מדבר על קנה מידה של עם הסטטיסטיקה תעבוד תמיד בערך כפי שמציע נדב, אלא אם כן יהיו גורמים חיצוניים מפריעים (למשל, גזירה על הזכרים פרט לשבט מסוים או הבדל גנטי משמעותי בין קבוצות קטנות לבין כל האחרים).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 12:13 |
|
| |
"ובני דוד כהנים היו"
כדי שכולם יהיו צאצאים בן אחר בן של דוד לא צריך דווקא שרק לו יהי בנים ולשאר בנות, צריך שבדור כלשהו, רק לצאצאיו בן אחר בו יהיו בנים ולשאר בנות, והרי בסוף זה יקרה אלא אם יקרה קודם להפך ולא ישארו כלל צאצאים בן אחר בן של דוד.
ולגבי הכהנים- אכן זאת בעיה, לא ידועה לי הבטחה על נצחיות הכהונה (ברית כהנת עולם לפנחס- היינו שיהיו בניו בן אחר בן כהנים, כי פנחס שנולד לפני המשיחה לא בא עד כה לכהונה-רש"י בפ' פנחס). אולי לכן אומר המדרש שלעתיד לבא עבודה בבכורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 13:08 |
|
| |
באמת חוכמה, ייחוס בן אחר בן לדוד המלך!
אני מכיר כמה מכובדים שמיוחסים בן אחר בן לרש"י!
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 13:13 |
|
| |
המיוחס לדוד המלך כידוע...
ייחוסו של רש"-ויקיפדיה
[ הסטטיסטיקה מראה שאחוז ההודעות שלי באשכול מכלל ההודעות בו הולך וגדל... לכאורה אנחנו מתקרבים באופן אסימפטוטי למצב שכל ההודעות באשכול יהיו שלי. האמנם?]
תוקן על ידי nmzilber ב- 20/08/2007 13:18:35
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 13:30 |
|
| |
לא מבין בסטטיסטיקה, אז אם תענו לי שהתשובה לשאלתי היא בתחום הסטטיסטיקה ארים ידיים. למה יתכן בעיניכם מצב בו רק לאדם אחד בדור מסוים יהיו בנים? נראה לי שעד היום זה לא קרה. כך שלא ברור לי איך יתכן שכולם יהיו מיוחסים לדוד בן אחר בן.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 14:31 |
|
| |
אין מצב שכולנו בפוטנציאל שיצא ממנו משיח.
אם נקח למשל את רש"י, שצאצאיו מונים מאות אלפים, הרי שהייחוס שלו הוא לשפטיה בן אביטל, בעוד שהמשיח חייב להיות צאצא של שלמה בן בת שבע. יותר מזה כל מי שיש לו ייחוס לרש"י, כל ייחוסו הוא דרך הנקבות, שהרי לרש"י לא היו בנים כי אם בנות. לכן יש לשלול עד הסף אפשרות שמל אחד מאיתנו יכול לצאת גואלם של ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 16:13 |
|
| |
מאיר וגו"ג,
אני ציירתי מודל היפותטי רק כדי להראות שהפתיח של נדב אינו הכרחי. ישנם מצבים רבים אחרים שבהם הסיכוי לבן אחר בן אינו כה אפסי. לכן אין מה להתייחס למצב שבו כולם עד אחד (!) הם בן אחר בן לדוד המלך. לא על כך דיברנו. בציור שלי זה קורה, וזה מראה שבציורים לא מעטים אחרים הסיכוי לכך אינו בהכרח אפסי. זה הכל.
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 16:29 |
|
| |
לפני זמן מה יצא לי לשוחח ארוכות עם יהודי נחמד שמקדיש את חייו למחקר המכונה "דנ"א כהנים". לפי מה שהבנתי ממנו, החישוב הוא הרבה יותר פשוט, כמה שאנחנו יותר מתרחקים. לדבריו, המחקר הגנטי מראה באופן ברור שמרבית הקבוצות האתניות בתוך עם-ישראל ראשיתן בכמות מצומצמת מאד של אנשים. המחקר הגנטי כיום טוען כי כל האשכנזים, באופן גורף, נושאים גנים של ארבע נשים ספציפיות שחיו בסביבות המאה העשירית לספירה. כלומר, מספיק שבין חמש-שמונה אבותיהם של יהודי טוליטולא היה צאצא אחד למשפחה המיוחסת לדוד המלך, כדי שתשעים ושמונה אחוזים מהיהודים המכונים "ספרדים" יהיו צאצאי דויד. אנחנו נוטים לגחך בלגלוג על מגילות היוחסין, מתוך הנחה מוקדמת שגם למיליוני היהודים שחיו בממלכתו נתרו אי-אלו צאצאים. מה שאנחנו לא לוקחים בחשבון הוא, שאם נחשב בקו ישר את כמות הצאצאים שהיתה אמורה להיות לאותם מיליונים היינו אמורים להיות בגודל של העם הסיני. האמת העצובה היא שלמעלה מתשעים אחוז מהעם היהודי נשחט או אבד במהלך הדורות, ומכלול העדות המכונות כיום "יהודים" הינן צאצאי שרידים ספורים. כמה יהודים היו בטרוייש בזמן סבו של רש"י? אולי מאה. כמה יהודים היו בכל צרפת אחרי מסע הצלב? אלף? די בכך שצאצאי רש"י הקימו משפחות כדי שכולנו נהיה צאצאיו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 16:44 |
|
| |
מיכי,
אם משהו קורה בציור שהסיכוי שלו אפסי זה עדיין לא מלמד שהסיכוי הכולל אינו אפסי. נסה לצייר מודל קצת יותר אמיתי שהסיכוי שלו גדול יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 17:47 |
|
| |
ר' יעקב
"האמת העצובה היא שלמעלה מתשעים אחוז מהעם היהודי נשחט או אבד במהלך הדורות"
"אבד" כלומר התבולל, מתוך 800000 יהודים בספרד שלפני הגירוש גורשו כ200000,
כלומר האמת העצובה היא שלכל גוי ספרדי בימינו סיכוי טוב להימנות על צאצאיו
של דוד המלך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 18:38 |
|
| |
דרך אגב, ראיתי התייחסות פה שהיהודים בהירי השיער של ימינו, כנראה מקורם בגרים , לדעת הכותב.
זו לא פעם ראשונה שאני שומע על כל מיני סברות כרס כאלה וזה אולי המקום להעיר. יש מחקר שמציע שתנאי האקלים ששררו באזור הסהר הפורה { א"י,לבנון } בתקופות יותר מוקדמות יכלו לגרום לכך ש15% מהאוכלוסיה יכלו להיות בהירי שיער. כמדומני חז"ל אמרו במדרש שלפחות חלק מבני יהודה היו בעלי עיניים כחולות, אם כי על פי המשנה בנגעים נראה שישראל היו בעלי צבע בינוני, אולי כמו התימנים. אבל בכלל, יחסית לעמי אירופה, שיעור בהירי השיער וכחולי העיניים בקרב האשכנזים הוא מאוד נמוך .אם כבר טיפוס שלדעתי לא היה סביר למצוא בקרב היהודים של פעם הוא הטיפוס הכושי/ אתיופי, ואם היה נמצא אזי ברור שמקורו היה בגרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 19:13 |
|
| |
רפופורט ,
לא כתבתי "מקורם בגרים"-מן הסתם כל אחד מאיתנו חלק כלשהו מאבותיו ואמותיו גרים. כתבתי שהגנים לעיניים כחולות וכו' מקורם לא יהודי. אפשר להעלות גם השערות אחרות כעין זו שלך. אולם אז נשאלת השאלה מה גרם שאחוז הבלונדינים -לפחות חלקית, בין האשכנזים גבוה פי כמה מאשר בין אחיהם המזרחיים, אם לא מדובר בחדירת גנים מבחוץ? תירוץ אפשרי: האשכנזים חיו בחברה שבה אידיאל היופי היה בלונדיני ולכן לבלונדינים שבינהם היה יתרון אבולוציוני. למרות ששידוכים התחשבו בעושר, ייחוס, ותורה יותר מביופי, לאורך אלף שנה יש משמעות גדולה גם ליתרון השרדותי קטן של תכונה מסוימת. אפשר אפילו לשער השערה פרועה שגויים נטו לפגוע פחות ולרחם יותר על יהודים שדומים להם יותר.
גם וגם,
אם יורשה לי להסביר את דברי מיכי: נניח שבדור "סביר" רק 18 מכל מיליון וחצי יהודים הם צאצאים בן אחר בן לדוד (כי זה בערך מספר הגברים במפקד של דוד, ומצד שני לדוד היו 18 נשים ולהדיו ממוצע רק אחת).
בדור הבא אחוזם מכלל האוכלוסיה יכול או לגדול- ליותר מ18 למיליון או לקטון לפחות מכך. בדור שאחריו הוא יכול שוב לגדול או לקטון. אם בדור מסוים צאצאי דוד בן אחר בן מהווים X% מהעם, הרי ערכו של צפוי במשך אינסוף דורות ןלהשתנות באופן אקראי ולקבל כל ערך אפשרי בין 0 ל100.
חשוב לציין שמספר הערכים האפשריים סופי- וזאת תחת ההנחה שיש מספר סופי M של גברים יהודים שבשום דור עד עולם העם היהודי לא יגדל יותר ממנו והוא מהווה "חסם עליון". מספר הערכים סופי כי אם לדוגמא המספר הזה הוא מיליארד גברים. הרי 100% של הגברים היהודים כוללים מאה מיליארדיות האחוז, וממילא X הנ"ל לא יכול לקבל ערך שאינו כפולה של מיליארדית האחוז- יש מספר סופי של ערכים כאלה.
כיוון שערכו של X נודד בין כל הערכים האפשריים האם יסתיימו מתישהו הנדודים? התשובה היא:כן! כאשר ערכו של X יגיע במקרה ל0 או ל100- כולם צאצאים "בן אחר בן" של דוד או אף אחד אינו כזה, הרי ברור שהמצב הזה יונצח מעתה. כלומר במהלך אינסוף דורות אחד המצבים הקיצוניים חייב להיווצר בוודאות. זאת למרות שבכל דור בודד כל הבנים יוולדו רק לצאצאיו של דוד אכן מזערי וזניח.
לעומת זאת- אם מסלקים את ההנחה שיש "חסם עליון" על המספר האפשרי של גברים יהודים והוא הולך וגדל בלי גבול, אז יש אינסוף ערכים אפשריים של ש X- אחוז הגברים היהודים שהם צאצאים בן אחרי בן של דוד יכול לקבל, וממילא אין ודאות בהתייצבות על אחד המצבים הקיצוניים.
בכל אופן אתה רואה שזו אפשרות סבירה ביותר שאחרי דורות רבים כולם יהיו צאצאים של דוד, אם כי השאלה החישובית היא האם הדורות שעברו מדוד עד אלינו הם כבר מספיק "רבים"?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 19:28 |
|
| |
רפופרט
היהודים בהירי השער אינם אלו שמקורם בגרים,הם רק מצביעים על כך שכפי הנראה
כולנו צאצאי גרים במידה כזו או אחרת. (במקרה הטוב). באשר לאפשרות שתנאי האקלים
הם הגורם לשוני שבין הגזעים ,היא מותנית בכך שמקובלות עליך תאוריות השרדות
דרוויניסטיות. כלומר אלו שהמבנה הגנטי שלהם התאים לאקלים המסויים הם אלו ששרדו,
הטיעון שלאקלים יש השפעה ישירה על מבנה הגוף יוכח ביום שבו יהודים יוולדו נטולי ערלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 19:29 |
|
| |
נמזילבר,
הערך של X אינו יכול לנדוד בין כל הערכים האפשריים כיוון שברגע שכל הגברים בדור מסוים יהיו צאצאיו של גבר אחד (דוד או מישהו אחר) הרי כל הדורות שאח"כ יהיו גם הם צאצאים שלו, וממילא אם אותו גבר לא היה דוד או צאצא בן מבן שלו אז לעולם לא יהיה עוד אף צאצא בן מבן של דוד. בהנחה שההסתברות (האפסית כשלעצמה) שכל הגברים יהיו צאצאים של גבר אחד היא זהה עבור דוד ועבור גברים אחרים הרי דוד נמצא בנחיתות מספרית עצומה והסיכוי שכל הגברים יהיו צאצאים דווקא שלו היא אפסית. כמו כן, לדעתי, אם תבדוק מה ההסתברות שכל הגברים בדור נתון יהיו צאצאיו של גבר אחד תגלה שכדי להגיע למצב הזה תצטרך בממוצע לחכות זמן רב בהרבה מגיל היקום או מהזמן עד שהשמש תכבה. זה לא נראה לי סבירות שיש צורך להתיחס אליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2007 19:36 |
|
| |
לגבי אורך הזמן- טענתי שצריך לחשב זאת, אולי אתה צודק. נכון גם שלפי הסטטיסטיקה כל הסיכויים נוטים שזרעו של דוד יכלה מן העולם אבל: בהנחה שמובטח שזה לא יקרה אז צריך לומר ההפך שכולם יהיו צאצאים של דוד...
|
|
|
|
|