בית פורומים מקדש וגאולה

חומות הר הבית - מה היה, מה נשאר והיכן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/12/2008 15:33 לינק ישיר 

אני מציע להעתיק מקדמוניות, את הקטע 'טו יא ה' ובמידת הצורך גם את הגדרות שלשת המקדשים בקטעים קודמים.
למי יש את הספר לפניו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2009 21:50 לינק ישיר 

לי אין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2009 11:20 לינק ישיר 

אין לך? באמת חבל.
אולי יבוא מישהו שיש לו ויעתיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2009 18:03 לינק ישיר 

קדמוניות רגע לא לפני, אבל את מלחמות יש באתר דעת, והעתקתי משם את הקטע הדן במקדשים השונים:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2009 00:07 לינק ישיר 

הא למדת שאכן אין בהר הבית שתי חלקים, כפי שכתב פלוויוס שהמהלך בהר הבית (זה עם הסטווים) מגיע לסורג, ולא לאיזו מחיצה נוספת שמחלקת כביכול בין הר הבית המקודש להר הבית שאינו מקודש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2009 22:19 לינק ישיר 

השגתי את קדמוניות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2009 22:35 לינק ישיר 

אפשר לראות בבירור שהתחום הראשון כולל את הסטיו הדרומי ושכולו נחשב כתחום אחד עד הסורג. אין לי הסבר מדוע הורדוס נמנע מלהיכנס לשם שהרי גם לגוים היה מותר להיכנס והוא לא החשיב את עצמו לגוי.

יתכן שמדובר רק על זמן הבניה.

בכ"א אין כל הוכחה משום מקום בעולם שהיה מושג כזה "הר הבית המקודש" ו"הר הבית שאינו מקודש".
לדעתי זה פיתרון דחוק שנובע מהקושי וההפרש שבין שטח הר הבית כיום לבין השיעור של ת"ק על ת"ק. אין לי מושג מי המציא את הפיתרון הזה, אך הוא יוצר יותר בעיות ממה שהוא פותר, ואין כל הוכחה לזה.

יותר פשוט וברור כפי שאמרתי שהתחום הכללי הקרוי הר הבית שטחו 500*500 אמות מרובעות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2009 10:48 לינק ישיר 

לגבי הויכוח, אין מה להוסיף. אף אחד לא אמר מעולם שניתן להוכיח מכתבי יוסף את הבדל הקודש מן החול, מעבר לכך שהוא כותב שהורדוס הכפיל את ההר. השאלה היתה רק אם יש מכאן הוכחה הפוכה וזה כנראה אין.

לעצם דברי יוסף, חשבתי שאולי הוא מתכוון באמרו שלושה תחומים אליהם לא נכנס הורדוס, לתחום השני; תחום המקדש ותחום השלישי. בשורות שלפני כן, הוא מציין בעצם ארבעה תחומים, למרות שהוא מונה רק שלושה. עיין היטב. אולי בדוחק אין כוונתו באמרו שלושה לאלו שנמנו במספר, אלא מהשני פנימה.

נראה לי, שיש סתירה בין דבריו כאן לדבריו במלחמות, לגבי מספר שערי העזרה בצפון ודרום. שם הוא מונה ארבעה בכל צד לכאן שלושה. מה אתם אומרים על זה?
הוא היה מבולבל קצת? אם כן, קשה לסמוך על תיעודו, וייתכן שהיה גם סורג וגם מחיצה להבדיל בין הקודש ובין החול והוא שכח לדווח עליה?

תוקן על ידי ymy33655 ב- 22/06/2009 10:48:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 10:49 לינק ישיר 

תוקן על ידי ymy33655 ב- 22/06/2009 10:46:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 17:12 לינק ישיר 

נו, נפל פיתא בבירא.

למעשה כל ההמצאה הזאת של תחום רביעי אין לה כל מקור לא מחז"ל ולא מיוספוס ולא משום מקור אחר, אז מאיפה היא באה? ולמה כולם נדבקו לתיזה המוזרה הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2009 17:21 לינק ישיר 

הטענה מעולם לא התבססה על מקור מהסוג הזה.
התיזה בנויה על הפער בין מידות המשנה למציאות. התירוץ שלך לא משכנע אנשים מסוימים ולכן אין להם ברירה אלא להצמד לתיזה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 12:59 לינק ישיר 

תסכים איתי, שהתיזה שלי היא לפחות שוות ערך לתיזה המקובלת, ושאין עליה שום קושיות מלבד זה שהיא אינה משכנעת אנשים מסוימים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2009 21:50 לינק ישיר 

זה שהיא לא משכנעת זה כבר טיעון, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2009 22:28 לינק ישיר 

לא, בכלל לא.  זה רק אומר שאנשים מסוימים לוקים בקיבעון מחשבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2009 23:18 לינק ישיר 

מצאתי את מקורה של התיזה כאילו ישנו הר הבית המקודש והר הבית שאינו מקודש.

הרב יחיאל מיכל טוקצינסקי בספרו "עיר הקודש והמקדש" חלק ד'. אחרי שהוא דן בכמה נסיונות ליישב את הסתירה בין השיעור ת"ק על ת"ק אמה, לבין המציאות של כמעט כפול. מעלה את הרעיון שהרי הר הבית הורחב ע"י הורדוס מג' צדדיו, לכן צריך לומר שהחלק שהוא הוסיף לא נתקדש, ומה שהמשנה כותבת הר הבית ת"ק על ת"ק אמות, זה רק חלק מהר הבית המכונה "המקודש" אבל באמת היה חלק  נוסף שנקרא הר הבית שנקרא "תוספת הורדוס" ועל זה המשנה לא דברה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > מקדש וגאולה > חומות הר הבית - מה היה, מה נשאר והיכן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.