| נשלח ב-28/8/2007 08:56 |
|
| |
אבל מדוע היא מצפה למימון?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 09:40 |
|
| |
ובעניין שייקספיר , שמעתי מנכד של ר"א לאפין זצ"ל שסיפר לו סבו: לאחר תקופה קצרה שהייתי בקעלם , שאלוני אם כבר ביקרתי את הצדיק , בן העיירה , ר' לייב . מיהרתי לעשות כעצתם וזימנתי עצמי לביתו , הייתי בטוח שירעיף עלי דברי מוסר וחיזוק , אולם הוא שאל רק שאלה אחת , האם כבר קראתי את שייקספיר , והוסיף להסביר: מי שלא קרא אותו , חסר לו הבסיס להבנת "צורת אדם" מהי .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 10:40 |
|
| |
גדול !
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/08/2007 10:37:49
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 13:33 |
|
| |
אולי כוונתו לצורה הפיזית של אדם?! (אייקון בבגדי המלך החדשים)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 21:38 |
|
| |
אני מנסה לקרא את המאמר ומגלה ששהותי בנכר לא רק שהשכחתני נתחי עברית אלא ,ובעיקר,את יכולת הבנת הנקרא,
משהוא יכול להסביר לי מה הקשר בין "הם בהחלט יתקשו בעתיד בחישוב אלגוריתמים"
לבין בחורי ישיבה שלא יודעים כמה זה עשר אחוז של שבעים וארבע?
"נכון, הבנים שלנו לא לומדים אנגלית בישיבה, אבל מצד שני ילדותם עוברת עליהם בנחת יחסית בלי איום לדקירה אקראית בקטטה המונית, בלי להרגיש שהם חייבים להתנסות בצריכת גז מזגנים, ושאר מנעמים כימיים טיפוסיים. "
בבקשה תרגום דחוף לברבור הזה!!אנחנו באמת כאלו עמוסי דעות קדומות,הכללות,מחוסרי יכולת להתנתק מססמאות נבובות??
ומה אנגליזתו של ויליאם הנעבעך קשורה לתוך בלבולי מלל אלו?
אולי הגיע הזמן שאם החלטנו לקדש את הבורות,וזו זכותינו כנראה,אז לפחות שלא נשוויץ עם הקרע במכנסיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 21:57 |
|
| |
משהוא מהמגיבים הקדמנו:
7. דיון רציני צריך להתבסס על עובדות
חשוך ימי בינימי, 28/08/07 13:34 |
ולא על ססמאות, אידיאליזציה של העבר (שמשוכתב על פי האינטרס) והצגה מעוותת של עובדות פסיאודו-היסטוריות, חלקיות וסלקטיביות.
1. תכנית הליבה אינה מכוונת לשייקספיר או לבטהובן (שלא יזיק לאיש להכיר), אלא ללימודי יסוד במתמטיקה ובאנגלית המיועדים לאפשר רכישת יכולת פרנסה והשתלבות בשוק העבודה מבלי להסתמך לנצח על קצבאות ו''שנור'' .
2. גדולי ישראל בדורות עברו היו בעלי השכלה כללית רחבה. ישנה איגרת מדהימה שכתב הרמב''ם לתלמידו (ר' יוסף אבן עקנין) ובה ''תכנית ליבה'' של הרמב''ם שאילו אומצה על ידי החרדים דיינו...! תכנית זו כוללת פרק עשיר בפילוסופיה (יוונית וערבית) וכן לימודי מתמטיקה ולוגיקה. עוד דבר ראוי לציון הוא שמפרשי הרמב''ם לא מצאו מקור להלכות שכלל בפרק ו' של הלכות דעות ובעל ''כסף משנה'' מעיר שמן הסתם אלה סברותיו של הרמב''ם. בכמה ניסיונות שערכתי על חרדים הם הגיבו בתדהמה מוחלטת כשהוכחתי להם שפרק זה אינו אלא סיכום תמציתי של ''אתיקה'' לאריסטו. כלומר, אריסטו שימש לרמב''ם מקור לפסיקת הלכה!!!
3. מספר תלמידי הישיבות באירופה ערב השואה נאמד בכ-300 עד 500. מאות בודדות אלה של תלמידים הצמיחו עשרות גדולי תורה גאוניים. כיום, 50,000 מקבלי הפטור מצה''ל לא מצליחים להוציא מקרבם אפילו ''גדול'' אחד לרפואה, ואין בכך שום מקריות. ספרי הפוסקים בדור זה מלאים קש וגבבה וטעויות מביכות שמקורן בבורות מוחלטת במתמטיקה ובמדעים. כך למשל מצאתי טעויות גסות בדיונים על סוגיות בהלכות תערובות וב''ספק ספיקא'' וכו' שנובעות מבורות משוועת במושגי יסוד בסטטיסטיקה והסתברות שגרמה להבנה משובשת של סוגיות הגמרא ודברי הראשונים. (לחז''ל הייתה חשיבה מתמטית וסטטיסטית מדהימה שהניבה ספרות מדעית ענפה. זה לא בא להם כמן מן השמים, אלא מלימוד מעמיק ואכמ''ל). מצאתי גם טעויות מביכות של פוסקים בני זמננו בסוגיות הדורשות ידע בכלכלה (דיני ריבית, למשל) וכן בסוגיות הדורשות מושגים בסיסיים בפיסיקה (דיני חשמל בשבת) ועוד. לא לחינם קבעו חז''ל שהשכלה כללית היא תנאי הכרחי לחברות בסנהדרין שהרי ''כל האומר אין לי אלא תורה, אפילו תורה אין לו'' (יבמות ק''ט).
4. אפשר היה לדון ברצינות בטענות ''גז מזגנים'' אילו החברה החרדית הייתה שקופה ופתוחה והמידע היה זמין ואמין. הבעיה היא שבחברה החרדית מחפים ומסתירם והיקפי העבריינות בה אינם ידועים, אף כי ידוע גם ידוע על אדמו''רים ובני אדמו''רים שחטאו בגילוי עריות במשפחה ומחוצה לה, ועל אחרים שנמלטו מהארץ בגלל מעילות, זיופים וגניבות. ידוע גם על מעשים שונים הנעשים במקוואות ועוד דברים שאולי לא ראוי לפרט בחודש אלול. סדנא דארעא חד-הוא, יש לי חבר שעובד עם ''שאבאב'' חרדי וד''ל.
5. המניע האמיתי להתנגדות הרבנים החרדים לתכנית הליבה הוא החשש מאיבוד השליטה בציבור שתלוי בהם כיום, כשם שרבני היישוב היישן התנגדו להקמת פתח-תקוה (על ידי חרדים) מאותה סיבה, שמא יוכח שאפשר להתפרנס בא''י מיגיע כפיים וחסל סדר ''חלוקה''. הקהילות החרדיות בחו''ל הן קהילות משכילות, עם אחוז אקדמאים גבוה ושיעור ניכר של בעלי מקצועות חופשים. הסיבה לכך היא שהממשלות שם לא מתקצבות כוללים ושאר קצבאות ומחייבת לימודי ליבה לכולם. וראו זה פלא - זה לא פוגע ב''ייחוד'' החרדי. התארחתי כמה פעמים בארה''ב אצל עמיתים חרדיים משכילים והם לא פחות חרדיים מאחיהם בבני ברק, למשל.
6. וחוץ מזה, זה בהחלט עניינה של המדינה לדאוג ליכולת קיום בסיסית של אזרחיה לעתיד שלא תהיה תלויה בקצבאות וב''שנור''. גם בארה''ב ובאירופה יש חוקים המחייבים לימודים בסיסיים וגם המוסדות החרדיים שם מכבדים אותם ונשארים חרדיים למהדרין.
7. ובכלל, אין לך חירוף וגידוף כלפי מעלה יותר מהטענה שבורות ובערות הן אידיאל תורני.
|
כמובן שהרבה מהפרשנות שלו על נגיעות גדולי ישראל אינה מקובלת אבל בדבריו יש רמת התייחסות שנפקדה מקומה משורותינו,
אולי הגיע זמנה של הסברה חרדית רצינית כבר אמרנו?
|
תוקן על ידי COGITO22 ב- 28/08/2007 21:55:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2007 01:21 |
|
| |
מי שמכיר את תולדות תנועת המוסר יודע שהם "שאבו" לא מעט רעיונות מחכמי הגויים
בעיקר מסיפרו של פרנקלין --על המוסר והמידות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2007 08:40 |
|
| |
"מצאת מקום חרפתי, מלך כוזר!"
(ריה"ל, שם שם).
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2007 09:45 |
|
| |
לפי המלצתו של אחד מחשובי משתתפי פורום נכבד זה, אני עובר כעת על כתביו של הד"ר יעקב קלצקין בנו של הגאון ר' אליהו קלצקין שעלה בסוף ימיו לירושלים ונודע בכינויו 'הרב מלובלין'. הנ"ל מספר על ילדותו בצל אביו. בין הדפין אני מוצא את השורות הבאות. "אף לא עלה כלל על דעתו [של אבא], שההשכלה עלולה לערער את האמונה ולהתיש כוחה של יראת שמים. אדרבה - היה נוהג לומר - יותר שאנו שוקדים על חכמת השיעורים ועל חכמות הטבע, הרי יותר מתגלים לנו פלאי עולמו של הקדוש ברוך הוא בחינת "מה רבו מעשיך ד'". לפיכך התנגד בכל תוקף לתשוקתי העזה לילך וללמוד באחת הישיבות. "הרי אין מלמדים בהן דברי מדע, וסופך לחזור משם בור בחכמות העלם; גם אני לא למדתי בישיבות, אלא בבית אבא".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2007 09:46 |
|
| |
['כתבים' - הד"ר יעקב קלצקין עמ' 308]
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2007 16:15 |
|
| |
מתוך דברי אילפא אני מדקדק שהאב היה הרב הגאון, ואילו הבן התהדר בתואר ד"ר, והרה"ג נפקד.
ויש לעיין מדוע לא חיזרה התורה על אכסניא שלה.
שו"ר את הלינק, וקושיא עומדת במקומה. ויהיו שיאמרו תירוץ הוא ולא קושיא. ומכאן שאשמח לדעת מה שלומם של הבנים האחרים.
תוקן על ידי לומדמכלאדם ב- 29/08/2007 16:26:59
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2007 17:04 |
|
| |
אילפא
הרמב'ם לא מספיק טוב בשבילך? במושגים של היום--הוא היה "משכיל" גם למד רפואה
גם התפרנס מיגיע כפיו--מי היה משתדך איתו היום? אתה יכול ללכת מאות שנה אחורנית לתקופת
האמוראים והתנאים--למה הוכחות "מוסתרות" מאחרונים? ואם כן --תיראה את האמו'ר האחרון
מחב'ד. גם למד בגימנסיה גויית גם באוניברסיטה--מה נהיה ממנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2007 19:15 |
|
| |
לומד,
במקרה זה הבן הוא ס"ה מקור נאמן לדברי אביו הגאון זצל. אם הינך מעונין לתהות על קנקנו שלו או של שאר אחיו נעשה זאת בהזדמנות אחרת.
רסוור,
חבל שלא הקדמתי מספר שורות באותו עמוד ממש, בו מתאר הבן את אביו כאחד 'מאחרוני הרמב"מיסטים'.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2007 00:22 |
|
| |
אילפא
ראשית יש הרבה רמבמי'סטים בעיקר אצל התימנים שנית למה להשתמש ב"תחליפים"
כשיש את המקור--הרמב'ם ואחרים.אתה מתביש בהם?
|
|
|
|
|