בית פורומים בחדרי חרדים

שלושה!!! ימים ר"ה ושבת. טיפים עצות ורעיונות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2007 21:28 לינק ישיר 

תראי  בלי לפגוע הכנסת אותי לאטרף, החיים לא כאלה מפחידים וגם לא ראש השנה!!!!
מבשלים יום לפני , לא 10 סוגי דגים , , וסימנים מזל סבתא שלי עושה לי, אוכל לשבת אני מבשלת ביום שישי+ עזרת הבעל שנמצא בבית, כמה סוגי עוף ,כמה סלטים קנויים +סלטים שחותכים במקום ,  חפיף!! תאמיני לי אוכלים טוב בלי כזה פאניקה, יום לפני מכינים, גם טרי, טעים, אומנם יש לציין שאת מאורגנת להפליא!!!!(ממש אשת חיל)אבל צריך קצת לקחת דברים בפופורציה!!!!!! TAKE IT EASY BUT TAKE IT
אגב תודה על תזכורת הקיטל!!!

תהנה מהחיים!!!!
 רק אל תשכח את אלוקים.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2007 22:20 לינק ישיר 

שירה את אשת חיל .

אבל חכו  הכל בפרופורציה .

ממילא הגברים מגיעים מהתפילה רק בשעות הצהרים המאוחרות .

אצלי יש שני סוגי דגים 2 סוגי עופות -בשר קצת תוספות והסימנים .

שיהיה שנה טובה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2007 14:49 לינק ישיר 

הודעה של *לב אהרן*

המיליונים שיושלכו לפח בשלושת ימי החג (חסכון באוכל לחג)

בשלושת ימי ר"ה ושבת הבעל"ט יושלכו מיליונים לפח. פשוטו כמשמעו.
כלומר, מנות דגים ועוף בשווי מיליונים, ימצאו עצמם במוצאי החג כשהם תוססים בכל פחי הזבל ברחבי הארץ והתפוצות.

הדבר התברר לי לאחר שזוגתי שתחיה שוחחה על הוצאות החג עם השכנה.
שתיהן מאכילות 10 סועדים בשלושת הימים האלה. והנה התברר, שהוצאותיה של השכנות על אוכל לחג, גדולות בערך  פי שתיים  מההוצאות שלנו!
הכיצד? וכי אצלה אוכלים יותר? לאו דוקא. כמו"כ, אנו לא ידועים כקמצנים, והם לא ידועים כפזרנים במיוחד. אלא הכל ענין של חישוב פשוט.

מתברר כי השכנה עשתה את החישוב דלהלן:
בשלושת הימים הללו ישנן 6 סעודות, (ובנוסף גם סעודה שלישית שאוכלים מן הסלטים שנשארו).
הרי 10 סועדים כפול 6, ז"א שצריך להכין 60 מנות דגים, 60 מנות עוף, וכן הלאה..
ואילו זוגתי שתחיה יודעת את העובדה הפשוטה, שביום השני של החג וכל שכן בשבת, אנשים לא יאכלו כמעט כלום. מניסיון. אחרי יום בו אכלנו שתי מנות מלאות, בשר ודגים וכל מטעמים, אנו פשוט לא רעבים. היזכרו נא כמה קל מדי שנה לצום בצום גדליה - מאותה סיבה.
לפיכך אצלנו מכינים כ-30(!) מנות בלבד ל10 הסועדים בשלושת הימים האלה, ומניסיון, אף אחד לא יוצא רעב.

השכנה תמהה על האפשרות הזאת: הרי בכל זאת צריך לתת לכל אחד מנה!
- וכי כל אחד מסיים את מנתו?
מתברר שכמעט אין מי שמסיים ביום השני של החג את מנתו מרצון, וכל שכן בשבת. ישנם אלו שנעתרים לבקשת המארחת, וישנם שמחמת הנימוס מאביסים עצמם ומסיימים את מנתם. וחלק בלתי מבוטל מן הסועדים, פשוט משאיר כמחצית מן המנה בצלחת, שמשליכה זאת לפח בהשלמה, וכי היא יכולה לכוף כל אחד לאכול?.
כך בדיוק צפויים להיזרק לפח מנות דגים ועופות בשווי מליונים בחג הבעל"ט.
 יתר על כן, כשאורח שמסיים את מנתו מחמת הנימוס בלבד, גם זה נחשב להשלכה לפח. ואף גרוע מזה, כפי שהרמב"ם כתב שאכילה גסה (מאולצת) היא סם המוות לגוף.

וכיצד בכל זאת מסתדרים בלי לתת כל אחד מנת דג ומנת עוף וכיו"ב? ובכן, אני לא מציע לתת חצאי מנות וכיו"ב או להפגין קמצנות חלילה. אורחיי מעולם לא חשו קמצנות בביתי אלא להיפך. מה שאנו עושים זה פשוט מאד: החל מהיום השני של החג, מעמידים לפני כל אחד  צלחת ריקה, ובמרכז השלחן - קערה מרכזית מלאה ומשופעת כל טוב. כך, כל אחד לוקח בדיוק במידה שהוא צריך. כאמור, החסכון הוא עצום ואף אחד לא יוצא רעב.

לאחר שהשכנה סברה וקיבלה, ובע"ה תחסוך השנה סכום נאה,  חשבתי שמן הראוי להודיע על הרעיון בפורום נכבד זה. אני יודע שלא ממש גיליתי כאן את אמריקה , אבל כמו אותה שכנה, סביר שיש גם בפורום זה עוד כמה וכמה שחשבו כמוה, ואם רק אחד מהם ילמד לחסוך מעט באוכל מיותר - והיה זה שכרי וזכותי.

כתיבה וחתימה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2007 14:50 לינק ישיר 

הודעה של *לוחXבקרה*

צודק ב100 אחוז אפילו על חלות יש לי ויכוח כמה צריך, אני טוען שצריך הרבה פחות ביום השני של ר"ה ובשבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2007 15:23 לינק ישיר 

אנחנו מידי שבת בשבתו נוקטים בשיטה הנ"ל,
שמים צלחת מרכזית עם המנה + תוספות , וכל אחד לוקח לעצמו כאוות נפשו כמה שרוצה.
והנה פלא, חצי נשאר על השולחן בצחת המרכזית ומשתמשים בו לחצי השבוע הבא לכל המשפחה...
ואף אחד לא נותר רעב...  אלא אדרבא רק מברכים אותנו על השיטה, שלא צריך לאכול בכח כדי לא להשאיר בצלחת....
נסו ותהנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2007 15:57 לינק ישיר 

באמת מי יכול לאכול כל כך הרבה???
מה גם שהמאכל מביא את השינה, שלא הכי מומלצת בימי ראש השנה.

החכם עיניו בראשו.
שירה את באמת אשת חייל. ארגון למופת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2007 21:25 לינק ישיר 

רעיון יעיל לקצר תהליך הכנות הסימנים שרבים עושים את הסימנים של כרתי סילקא  וכו' מקציצות מטוגנות.
לעשות קציצות בתנור ככה גם חוסכים זמן והרבה יותר בריא, בלי שמן ובלי עבודה כפולה ומכופלת.
שנה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2008 07:55 לינק ישיר 

נזכרתי באשכול והקפצתי לכבוד החג ולכבוד הרעיון.
מי שאין מקום על הגז או על הכיריים.
גז חד פעמי של אמגזית במחיר מגוחך של 50-60 שח בהום סנטר או באייס קנה ובנה יביא לכם פיתרון יעיל ופשוט.

http://www.amgazit.co.il/productspec.asp?id=6

תוקן על ידי כפרת_עונות ב- 19/09/2008 8:01:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2008 08:30 לינק ישיר 

וואלה שירה 30 ,(איפה את בימים אלו )
את נשמעת קצת היסטרית אבל בלבוסטע חבל על הזמן.

אחלה עצות הבאת פה, נאמץ כמה. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 21:20 לינק ישיר 

מי מאורגן ככה השנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2022 08:04 לינק ישיר 

צמפיון כתב:

מי מאורגן ככה השנה?

לה''ו את/ה נוצרי/ה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2022 00:01 לינק ישיר 

השנה יש רק יומיים, ויש בחנויות רטבים חדשים מוכנים ברמה גבוהה של השף בורשטיין שאפשר להכין את כל החג ב 4 דקות בלי עבודה. זה כנראה הפתרון הכי יעיל.
אה, וגם לאכול פחות כדאי…

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שלושה!!! ימים ר"ה ושבת. טיפים עצות ורעיונות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.