הבוקר צוטטו בכלי התקשורת דברי הרב ע. יוסף שאמר כי סיבת נפילת חיילי צה"ל היא אי קיום ושמירת מצוות.הובאו גם דברי חז"ל בעניין < דומני לקוחים ממסכת שוטה >.
וכמובן ,מייד באו תגובות חריפות,מיילים והורים שכולים,דוגמאות מחיילים צדיקים,אף רב רפורמי הרביץ בר"ע יוסף מוסר ותוכחות מרגשות,ועוד היד נטויה להערכתי,נשמע על כך במשך היום.
ואני מבקש ברשותכם רבותיי,בטרם נדון ונשקול דברי הרב ביישוב הדעת ובכבוד הראוי,אם אפשר,להביא לנו במדוייק את דברי הרב שנאמרו במוצ"ש.
להערכתי,דברים דומים אמר ה"רב" ע. יוסף גם בהזדמנויות אחרות,הסיבה שכיום הם מקבלים משנה תוקף ומשמשים כשק חבטות לכל אוהבי חיילינו היקרים הוא הלחץ הגדול השרוי בקרב קבירניטי הצבא עקב ריבוי השתמטות החיילים עד שהוכרזה כתופעה מסוכנת.
כידוע תופעה זו מאוכלסת ע"י המון חילונים משכילים ובורים כאחד,אך אין נוח למצוא קרבן אשם טוב יותר מאשר החרדים.בזה החילונות פוטרת עצמה מאחריות אמיתית ועיסוק נוקב בחולשותיה אלא מפנה את עיקר הכובד כלפי החרדים ואשמתם.אם כי,בו בזמן,היא יודעת לציין כי חרדים יגוייסו לחיל האויר ,ולדברי האלוף מפקד חיה"א בעתיד הם אף ישמשו כטייסים,ולעת עתה רק באגף הטכנולוגי של החיל.
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2269286
תוקן על ידי shay98 ב- 19/04/2009 19:25:50
נשלח ב-30/8/2007 21:13
בס"ד
מי שגורם לאנשים שלא יעסקו רק בפשטי התורה ולא יעסקו בפנימיות וסודות התורה הוא הגורם לשפיכות דמים והרג ואבדן וביזה ועניות כמ"ש האלהי רשב"י ז"ל בתיקוני הזהר תיקון ל ומג עש"ה
תוקן על ידי shay98 ב- 18/03/2009 1:53:37
נשלח ב-30/8/2007 21:20
בס"ד
בראשית תמן אתר יבש בההוא זמנא דאיהו יבש ואיהי יבשה צווחין בנין לתתא ואמרין שמע ישראל ואין קול ואין עונה הכי מאן דגרים דאסתלק קבלה וחכמתא מאורייתא דבעל פה ואמרין דלא אית אלא פשט באורייתא ובתלמודא בודאי יסלק ההוא מעיין והההוא גן טב ליה דלא אתברי ולא יוליף ההיא אורייתא דכתב ובעל פה ואתחשיב ליה כאילו אחזיר עלמא לתהו ובהו וגרים עניותא וביזה ואורך גלותא .תיקונים תיקון מג
נשלח ב-30/8/2007 21:24
בס"ד
מי שמתנגד ללימוד חכמת הקבלה לרבים ומורה שאין ללמוד את הזהר הקדוש וחכמת הקבלה עד שימלא כריסו בש"ס ופוסקים הרי הוא מסלף את דברי רבנו הרמב"ם ז"ל בפ"ג מהלכות יסוה"ת הי"ד כי כוונתו לבשר ולחם לדעת את האסור והמותר ולא לימוד הש"ס ופוסקים בבקיאות שטחית ללא עיון מעמיק.
נשלח ב-31/8/2007 03:20
בס"ד
הגיע הזמן לומר את האמת לאמיתה של תורה משיח בן דוד יכה את כל הערב רב במדינת כל אזרחיה שאינה ישראל וברוח שפתיו ימית רשע
תוקן על ידי shay98 ב- 23/04/2008 14:20:43
נשלח ב-31/8/2007 03:26
בס"ד
חכמת הקבלה היא לא מיסיטיקה היא ידיעת ה' ית' ויתעלה כמ"ש "וידעת היום והשבות אל לבבך"
וכמ"ש רבנו הרמב"ם ז"ל בפ"א מהלכות יסוה"ת ה"א וז"ל: "יסוד היסודות ועמוד החכמות היא לידע שיש שם מצוי ראשון והוא ממציא כל הנמצא וכל הנמצאים מן שמים וארץ ומה שביניהם לא נמצאו אלא מאמתת הימצאו" עכ"ל הטהורה.ועיין בספר "רכב אלד'ים" למהר"י ואנה ז"ל על חיוב לימוד
חכמת הקבלה ועיין עוד בספר אור נערב להרמ"ק ז"ל שהוכיח מדברי רבנו את החובה בלימוד חכמת הקבלה.
תוקן על ידי shay98 ב- 02/09/2007 2:01:29
נשלח ב-2/5/2008 00:32
בס"ד
אור ליום ו כז ניסן ה'תשס"ח
עובדיה יוסף שר"י ידוע בשנאתו וגזענותו נגד אחינו האשכנזים ויעשה כל דבר על מנת להשמיץ אותם אף אם דבריו אינם נכונים ויש בהם משום לשון הרע והוצאת שם רע כי הוא גורם בפועל מחלוקת בעם ישראל לא לשם שמים וחסידיו השוטים מאמינים לדבריו בעינים עצומות אף אם הוא עושה חילול שם שמים ברבים!
תוקן על ידי shay98 ב- 17/03/2009 20:21:21
נשלח ב-18/3/2009 02:03
בס"ד
עסק התורה שלא לשמה כל החיים הוא אסור כי מה שהתירו הוא למי שהוא בעל אמונה "והמאור שבה מחזירן למוטב" כדבר רבנו בעל הסולם בהקדמתו לתלמוד עשר הספירות
נשלח ב-28/3/2009 23:50
דברים קשים אתה כותב אבל אמיתיים!
ה' יצילנו...המצב לא פשוט...
נשלח ב-29/3/2009 14:55
בס"ד
יישר כח קיטוב סוף סוף דבריי נשמעים !
תוקן על ידי shay98 ב- 16/05/2010 15:48:12
נשלח ב-10/4/2009 03:49
בס"ד
אנשי ש"ס כולם מפחדים מה"רב" עובדיה יוסף ולא מהקב"ה יתעלה שמו לעד והגיע הזמן לפחד רק מהשם יתעלה ולא לעבוד בשר ודם ולסגוד לו !!
תוקן על ידי shay98 ב- 19/04/2009 19:30:07
נשלח ב-10/4/2009 16:53
שי היקר
עפר אני מעל כפות רגליך אבל הטענה יש בה מן האמת אלא שלא כדרכך האמת הזאת דורשת מאיתנו בירור יסודי ומקיף ולא זריקת האשמות כמו שבאמת לא הייתי כותב מילה (ויותר מזה גם לא הייתי חושב כלום) על החבדצקר בלי שהרב שך אמר הכל לפני (תוכל לכתוב לי תגובה אחת על הכל באשכול השני שיהיה יותר נח לשנינו, למה באמת פתחת שני אשכולות על אותו נושא)
נשלח ב-10/4/2009 18:16
בס"ד
ראדו היקר ! אני לא זורק האשמות שוא על אף אחד ולפני שאני בודק לעומק ולהגיד שבגלל שאינם שומרים תורה ומצות או שבת זה ממש לא לענין חסרים חיילי צה"ל שומרי תורה ומצות הרוגי מלכות ומה עם רועי קליין הי"ד שאמר "שמע ישראל הוי"ה אלד'ינו הוי"ה אחד" והתפוצץ על הרימון להציל את חבריו ,איך אפשר לומר דברים שכאלו בהכללה גורפת והדברים לא הוצאו מהקשרם כי הם נאמרו ע"י הרב עובדיה יוסף ,ומה עם הסכם "אוסלו" שהוא תמך בו ונתן ליצחק רבין רשת בטחון וכן שבעה עשר מנדטים רשת בטחון לאהוד ברק
נשלח ב-11/4/2009 22:58
ענק הענקים הגאון הגדול רבי עובדיה יוסף אני לא מקנא באף אחד מאלו השפלים והנבזים שמעיזים לפצות פיהם על אותו גאון קדוש גדול ורשכבה"ג של הדור
נשלח ב-11/4/2009 23:43
בס"ד
תגיד לי רצית לדעת ה"רב " עובדיה יוסף האם הוא יותר גדול ממשה רבנו ויותר משאול המלך ויותר משלמה המלך שחטאו בחטא הסלע משה ואהרן, ושאול המלך שריחם על אגג העמלקי והרג את הכהנים בנב ע"י דואג האדומי שנקרא "אביר הרועים" וכנראה שעובדיה יוסף הוא גלגולו של דואג האדומי, ושלמה המלך שריבה לו נשים וכתוב במדרש שרשב"י אמר "שכאשר ריבה שלמה נשים ספר משנה תורה נשתטח לפני הקב"ה ואמר דייתיקי שבטלה מקצתה בטלה כולה ואמר הקב"ה יאבדו אלף כמו שלמה ויו"ד ממך לא תזוז לעולם. עכ"ל
תוקן על ידי shay98 ב- 19/04/2009 19:26:45
נשלח ב-11/4/2009 23:45
שאני קורא את תגובותו של hthr11 עם התמונה עם כל הספרים היפים...
ושאר התגובות של כל אלה המגינים בחירוף נפש על עובדיה יוסף...
אני נזכר במה שאמר החכם מכל אדם:
"ויותר מהמה בני,היזהר עשות ספרים הרבה אין קץ,ולהג הרבה יגיעת בשר." (קהלת יב',יב')
ומסביר יפה ה"מצודת דוד" רבי דוד אלטשולר כך:"אמר דרך חיבה,אתה בני
היזהר עוד יותר במעשיך ממה שנאמר בספרים האלה המלמדים להיזהר,
ועוד לקרוא הרבה בספרים מרובים,יגיעה היא לבני האדם,הקריאה והזכירה,
ולכן משכלו יזהר האדם ממה שראוי להיזהר."