| נשלח ב-8/9/2007 22:46 |
|
| |
"...שיצמיד לה אישה מבוגרת שתשגיח עליה..."
באחד מעלוני "בית נאמן" (עלון לנשים של "יתד") האחרונים הפיע מכתב בו תוקפת הכותבת את ה"נוהג שבו הבעל מלווה את אישתו לקניית בגדים".
ואחר האריכות בביאור המכשולים שב"נוהג פסול זה" כותבת האישה כך:
ואם ליווי הבעל נועד כדי להשגיח על אישתו שתקנה בגד הראוי לבת ישראל אשת בן תורה, הרי הוא יכול להצמיד לה אישה מבוגרת שתשגיח עליה. עכת"ד.
משפט כזה דורש ביאור פסיכולוגי נרחב מכמה אנפי:
א. האם בעל נתפס כ"משגיח של אישתו"?
ב. האם לאישה אין יכולת עצמאית לדעת מה ראוי?
ג. האם הבעל והאישה לא אמורים להיות מתואמי השקפה בנוגע לצורת ביתם?
ד. האם שייך שהבעל "יצמיד" לאישתו משהו כהשגחה?
ובכלל מאיפה יוצאת אמירה כזאת?
לעיונכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2007 22:59 |
|
| |
מאיפה זה בא? אם הציבור כולו צריך השגחה מעולה (ע"ע
סלולרי כשר, או האשכול הסמוך של מיימוני בענין
המחשבים), ק"ו בן בנו של ק"ו נשים שדעתן קלה! זו הדרך
החרדית בשנים האחרונות, המהרהר אחריה כמהרהר אחר
השכינה (באיזה ניקוד שרק תרצה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 00:08 |
|
| |
לכותבת המאמר ביתד נאמן:
איך עלה על דעתך שחרדי ילך עם אשתו לקניית בגדים? אם ראית כזה דבר, בטח זאת לא הייתה אשתו...
לטובת הציבור, אנא פני לייעוץ זוגי בהקדם ...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 00:25 |
|
| |
אותי מדהימה העצה לשלוח אתה אישה 'מבוגרת'!!! מה זה מבוגרת??? והאשה מה היא? ילדה? אולי הכוונה היא מעל גיל שאוהבים בגדים? משהו באיזור המאתיים?
ומה הדין, ר' טוביה, באשה שמלווה את בעלה לקנות עניבה? אולי עדיף שתשלח אתו איש מבוגר??!!!
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 01:14 |
|
| |
מאיר, מה לא ברור? מבוגרת, בעלת שיקול דעת וכובד ראש יותר מהצעירונת שמתלהבת מהמראה של עצמה... (אפרופו, מזמן התחשק לי לציין בנושאי בגדי נשים לגמ' כתובות דף מ"ח ע"א, לפי שארה תן כסותה, ועי' רש"י שם. דוקא הצעירות היו הולכות בבגדים רחבים. ע"ע צווארון ויקטוריאני ושמלות ענק.)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 01:44 |
|
| |
אני מקווה שבאחד הגליונות הבאים של "בית נאמן" יופיע מכתב כנגד הנוהג הפסול של גברים לקרוא את הגליונות המיועדים לציבור הנשים, אם קריאתו של הבעל נועדה להשגיח על אישתו שתקרא חומר הראוי לבת ישראל אשת בן תורה, הרי הוא יכול להעביר את העלון לאישה מבוגרת שתקרא את המאמרים והכתבות בעלון קודם לכן.
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 08:19 |
|
| |
ואני מקווה שבגליון הבא של "אגודה אחת" יופיע סופסוף מאמר כנגד הנוהג הפסול של גולשי אגודה אחת לקרוא את המכתבים למערכת ב"בית נאמן", המיועדים לציבור ה......
(מיום עמדי על דעתי לא קראתי את המכתבים למערכת ב"בית נאמן")
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 11:38 |
|
| |
רק בבגדים הבעיה? ומה עם השגחה צמודה בעבודה (כולל בית יעקב)?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 12:10 |
|
| |
לענ"ד יש להתיר את חרם דרבנו גרשון- הרי כבר עברו אלף שנה- ואדם ישא שתי נשים. והתועלת היא רבה מאד.
א. אשה תוכל להשגיח וליעץ לרעותה, בקנית שמלות בכשרות מהודרת, וכו"
ב.יהיה אפשר להתקיים משתי משכורות, של שתי הנשים כמובן- הגבר ימשיך ויתבטל.
ג.ניקין בישולים וקניות, יתחלקו כמובן . גם הן וגם הואיהיו שבעי רצון .
ד. יהיה אפשר ללכת לשמחות, תמיד תהיה שומרת טף תורנית.
ה, בעית הרווקות המתבגרות לא תהיה כה קשה. ובלצ"ג
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 13:45 |
|
| |
ירוחםשם
הרעיון נראה לי מצויין, הוא גם יקל במידה רבה על הנטל של הורים המחתנים את ילדיהם, במקום שאבי הכלה יתן "סידור מלא" יוכל האב של כל אחת מהכלות להסתפק ברכישת חצי דירה בלבד. הבעיה היחידה היא כנראה שאין מספיק בנות בכדי לזווג לכל גבר שתי נשים, הדבר יגרום לגידול חד במספר הרווקים שייוותרו ללא אישה. ניתן אולי לאמץ את ההצעה שלך ללא ביטול חדר"ג באמצעות הקמת "ועד מאה רבנים" שיאשר במקרים מיוחדים לשאת שתי נשים, בהתאם לשיקולים שמנית. הרעיון נראה לי הולם במיוחד את ימינו אלו, בהם מוקמות חדשות לבקרים "ועדות רבנים" לכל דבר ועניין. יוקם איפוא לאלתר "ועד הרבנים לפיקוח על מספר הנשים במשפחה".
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 14:18 |
|
| |
בן ציון
מסכים לשיפור בהצעתי, כי הרי לא התכונתי ח"ו בהצעתי לחייב כל אדם לשאת שתיים, לרצונו ולרצונה,
בעניין הרווקות - באשכול הסמוך נערך דיון בעניין התרו של הרב שרלו לרווקה מזדקנת להזדקק להפרייה מלאכותית, גם דיון זה יהיה מיותר .
בעניין ועדת רבנים, כבר ההלכה עוסקת בזה, כי בועדה יהיו לפחות 100 רבנים, (נו יש פרנסה לעוד מאה רבנים),
בזמנם הקלו, ובמקום מאה רבנים היה מספיק מאה לומדים, אבל היום נדמה לי יותר קל למצא מאה רבנים. מאשר מאה לומדים.
ולתת תוקף לדברי הנה מקור לדברי, אפשר להתחיל בהקמת הועדות
שו"ת נודע ביהודה מהדורה קמא - אה"ע סימן ג הא' הגאון הנ"ל וגם הגאון אב"ד דפפד"מ וגם הגאון אב"ד דק"ק מיץ ושלשה גאונים הנ"ל נתכוונו לדעת אחת והורו לו הלכה למעשה שמותר לו לישא אשה על אשתו רק שישיג לעצמו מאה רבנים ולאו דוקא רבנים אלא לומדים מופלגים הראוים להוראה שיתירו לו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 14:48 |
|
| |
תפסיקו לקטרג. הכוונה לאשה מבוגרת שזוכרת איך קנו בגד בשני שילינג ועוד נשאר כסף לדג בשבת עטוף בעיתון "לבנון" וכך הרוויחו גם עיתון לשבת.זו היתה הצעת יעול פיננסית גרידא שהאישה לא תשתולל סתם עם כרטיס האשראי!
שנה טובה וכו"ח טובה
תוקן על ידי COGITO22 ב- 09/09/2007 15:32:38
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 15:41 |
|
| |
ירוחם
אבל תאר לעצמך שתי נשים שמבקשות שתפסיק לכתוב במחשב כל הזמן ושתתן להם צומי במקום...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 16:12 |
|
| |
הגברים חולמים על שתי נשים שרבים על הצומי,
ועל האשה לא חשבתם???
|
|
| נשלח ב-9/9/2007 16:25 |