|
|
| נשלח ב-11/10/2008 19:26 |
|
| |
דברים פרק לב
(כו) אָמַרְתּי אַפְאֵיהֶם אַשׁבּיתָה מֵאֱנוֹשׁ זִכְרָם
מה פרוש המילה אפאיהם??????
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2008 19:39 |
|
| |
דברים פרק לב
(יח) צוּר יְלָדְךָ תּשׁי וַתּשׁכּח אֵל מְחֹלְלֶךָ:
הפשט הפשוט- אלוקים בירך אותנו בתכונה המבורכת של שיכחה, ומה אנחנו עשינו -שכחנו אותו.
המגיד מדובנא המשיל את זה במשל המתאים לימים אלו,
יהודי נחשד והואשם בעבירה חמורה, פנה לעו"ד העו"ד בקש שכר של 100000 שקל , סוכם, כי לאחר הזיכוי הוא יקבל את הכסף,
יעץ לו העו"ד, כל מה שישאלו אותך במשטרה ובבית המשפט, אתה תגיד רק שתי מילים, אני לא זוכר אני לא זוכר!
וכך היה על כל שאלה שנשאל הוא ענה שהוא לא זוכר, טרטרו אותו באלפי שאלות, והוא בשלו אני לא זוכר אני לא זוכר, כמובן שזוכה.
נגש אליו העו"ד לאחר המשפט והזיכוי- וביקש את שכרו, ואמר- סכמנו על 100000 שקל, אני לא זוכר אני לא זוכר השיב גיבורנו.
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2008 22:04 |
|
| |
צענע
אולי רק תכתבי מה כתוב שם, אני לא מצליח להכנס, פשוט פשט של המילה, אני חשבתי היום על פשט ורציתי לאשש.
|
|
| נשלח ב-11/10/2008 22:13 |
|
| |
ואונקלוס תרגם אחר לשון הברייתא השנויה בספרי, החולקת תיבה זו לשלש תיבות: אמרתי אף אי הם; אמרתי באפי אתנם כאילו אינם, שיאמרו רואיהם עליהם איה הם
רש"י מפרש אחרת
אמרתי אפאיהם - אמרתי בלבי אפאה אותם. ויש לפרש אפאיהם - אשיתם פאה להשליכם מעלי הפקר. ודוגמתו מצינו בעזרא (נחמיה ט כב): 'וַתִּתֵּן לָהֶם מַמְלָכוֹת וַעֲמָמִים וַתַּחְלְקֵם לְפֵאָה', להפקר. וכן חברו מנחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2008 22:31 |
|
| |
צענערענע
את צריכה לתקן את שמך לצאנה וראנה
|
|
| נשלח ב-23/9/2009 15:21 |
|
| |
דברים פרק לב
נ) וּמֻת בָּהָר אֲשֶׁר אַתָּה עֹלֶה שָׁמָּה וְהֵאָסֵף אֶל עַמֶּיךָ כַּאֲשֶׁר מֵת אַהֲרֹן אָחִיךָ בְּהֹר הָהָר וַיֵּאָסֶף אֶל עַמָּיו .
אתם חושבים שזה הלך כל כך חלק? ראו מה כותב המדרש
אוצר המדרשים (אייזנשטיין) עמוד שנו ד"ה וכשהגיע יומו של
ועכשיו אם טוב בעיניך לא אמות כי אחיה ואספר מעשי יה,
א"ל הקב"ה די לך, אם תשאר חי יטעו בך ויעשו אותך אלוה ויעבדוך,
אמר לפניו רבש"ע כבר בדקת אותי בעשיית העגל ובטלתי אותו ועכשיו אמות?
א"ל הקב"ה משה בן מי אתה ? א"ל בן עמרם, א"ל ועמרם בן מי הוא א"ל בן יצהר, ויצהר בן מי הוא א"ל בן קהת, וקהת בן מי הוא א"ל בן לוי,
א"ל וכולם ממי יצאו א"ל מן אדה"ר, א"ל נשאר מהם שום אדם חי? א"ל כולם מתו,
א"ל הקב"ה ואתה רוצה לחיות?
א"ל רבש"ע אדה"ר גנב ואכל מה שלא רצית וקנסת עליו מיתה ואני גנבתי כלום לפניך? וכבר כתבת עלי עבדי משה בכל ביתי נאמן הוא,
א"ל הקב"ה למשה כלום אתה צדיק מאדה"ר ודורו? א"ל כן, אדה"ר וחוה פיתה אותם נחש ואני החייתי מתים בנחש,
א"ל הקב"ה כלום אתה גדול מנח ודורו? א"ל כן, נח הבאת עליו ועל דורו מי המבול ונח לא בקש רחמים על דורו ואני אמרתי ועתה אם תשא חטאתם ואם אין מחני נא מספרך אשר כתבת.
א"ל כלום אתה גדול מאברהם שנסיתי אותו בעשרה נסיונות? א"ל יצא ממנו ישמעאל שיאבדו בניו את בניך וכו'.
א"ל האתה גדול מיצחק? א"ל יצא מחלציו מי שיחריב את ביתך ובניו יהרגו את בניך כהניך ולויך,
א"ל הקב"ה כלום אמרתי לך שתהרוג את המצרי? א"ל ואתה הרגת כל בכורי מצרים ואני אמות בשביל מצרי אחד?
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2010 20:15 |
|
| |
דבר פלא ראיתי השבת באבן עזרא, על הפסוק "מזי רעב ולחומי רשף וקטב מרירי עם חמת זוחלי עפר ..." הוא כותב "והנכון בעיני שהזכיר ארבעה שפטים הרעים והם רעב ... הדבר ... חיה ... חרב..."
מיהם "ארבעה שפטים הרעים"? מדברי האבן עזרא נראה שהוא מדבר על דברים ידועים, והיחידים שיצא לי לשמוע עליהם הם ארבעת פרשי האפוקליפסה הלקוחים, למיטב ידיעתי, מן המסורת הנוצרית. היש קשר? האם הוא שייך את זה לארבעת המרכבות בזכריה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2010 21:19 |
|
| |
שבוע טוב לכולם וגמר חתימה טובה לכולנו,
נדב: אולי תחכים אותנו לגבי הארבעה השפטים הידועים, (הרי האבן עזרא מפרש בהמשך מה כוונתו)
גם לי שאלה באבן עזרא דברים פרק לב כי כל דרכיו משפט - שלא ישתנו רק הם על משפט אחד, וזו היא התהלה. וכל הנבראים ישתנו מעשיהם כפי צרכיהם. ומעשי השם לכבודו בגבורה, כפי החכמה. ואין לטעון מעמידת השמש, כי סודו ברור במלת וירח בעמק אילון (יהושע י, יב), כאשר פירשתי במקומו. (כידוע אין לנו את פירושו על יהושע)
מה רוצונו לגלות כאן ? הוא כביכול רוצה להוכיח במלת וירח בעמק אילון, שמה ? שלא היה שינוי טבע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2010 22:31 |
|
| |
למיטב הבנתי הוא מסביר "לעיני כל ישראל" שזה היה רק למראה עיניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2010 23:26 |
|
| |
שמש בגבעון דום -היא מטאפורה שירית- ולא יתכן כי קרה במציאות, אלוקים לא שינה ומשנה את כל סדרי בראשית, תופעה כזו היתה משנה את כל היקום.
ואם זה היה רציני לא נכון היה את סיבובו של כדור הארץ- ולא של השמש.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 05:03 |
|
| |
ירוחם לשיטתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2011 20:31 |
|
| |
שנה טובה חתימה טובה ושבוע טוב. רען לשיטתי.
דברים פרק לב (לא) כִּי לֹא כְצוּרֵנוּ צוּרָם וְאֹיְבֵינוּ פְּלִילִים:
מה פרושה של המילה צור? ולמה רק בפ' האזינו בפעם הראשונה בתורה הכינוי הזה לאלוקים מוזכר!
דברים פרק לב (מג) הַרְנִינוּ גוֹיִם עַמּוֹ כִּי דַם עֲבָדָיו יִקּוֹם וְנָקָם יָשִׁיב לְצָרָיו וְכִפֶּר אַדְמָתוֹ עַמּוֹ: פ מה הפשט?
מד) וַיָּבֹא מֹשֶׁה וַיְדַבֵּר אֶת כָּל דִּבְרֵי הַשִּׁירָה הַזֹּאת בְּאָזְנֵי הָעָם הוּא וְהוֹשֵׁעַ בִּן נוּן:
למה לא קורא ליהושוע יהושוע. במחילה מרש"י פרושו חלש ביותר היה מתאים אולי אם בכלל כמה פרשיות קודם. ולתשובתו של הראב"ע
שמות פרק יז
(ט) וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל יְהוֹשֻׁעַ בְּחַר לָנוּ אֲנָשִׁים וְצֵא הִלָּחֵם בַּעֲמָלֵק מָחָר אָנֹכִי נִצָּב עַל רֹאשׁ הַגִּבְעָה וּמַטֵּה הָאֱלֹהִים בְּיָדִי:
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2011 21:36 |
|
| |
גמר חתימה טובה ירוחם היקר,
| ירוחםשמ כתב: |  | שנה טובה חתימה טובה ושבוע טוב.
רען לשיטתי. דברים פרק לב (לא) כִּי לֹא כְצוּרֵנוּ צוּרָם וְאֹיְבֵינוּ פְּלִילִים:
מה פרושה של המילה צור? ולמה רק בפ' האזינו בפעם הראשונה בתורה הכינוי הזה לאלוקים מוזכר!
צור = דטרמיניזום = שאין הוא עושה רע או טוב זה תלוי בנו איך ומה נעשה, כביכול אלוקים הוא כצור עומד ואין שינוי בו לטוב או לרע הכל נמצא ביקום ואנו אשמים בכל לטוב או לרע,
דברים פרק לב (מג) הַרְנִינוּ גוֹיִם עַמּוֹ כִּי דַם עֲבָדָיו יִקּוֹם וְנָקָם יָשִׁיב לְצָרָיו וְכִפֶּר אַדְמָתוֹ עַמּוֹ: פ
מה הפשט?
כפשוטו שרק הארץ מכפר עלינו, בחוץ לארץ אנו נכרתים לגמרי, כלומר בארץ אפי' נמות במלחמה ח"ו זה מכפר לנו ומצד שני נשאר הילדים להמשיך את נצחיותינו, מה שאין כן בחוץ לארץ אם נהרגים וגם צאצאינו מתבוללים אז זה ממש כרת לגמרי,
ולכן וכפר אדמותו עמו בארץ יש כפרה כי נחזור בתשובה או ילדינו יחזרו בתשובה ונמשיך להיות אומה בארצו,
לסיכום: בארץ יש כפרה לעוון מהיסורים ובכל זאת נשארנו אומה, בחול אין כפרה כי אנו נשמדים לגמרי מתוך היסורים,
מד) וַיָּבֹא מֹשֶׁה וַיְדַבֵּר אֶת כָּל דִּבְרֵי הַשִּׁירָה הַזֹּאת בְּאָזְנֵי הָעָם הוּא וְהוֹשֵׁעַ בִּן נוּן:
למה לא קורא ליהושוע יהושוע.
ראיתי היום כמה חז"לים בעניין ואני אבדוק בשבילך שוב: |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2011 22:16 |
|
| |
מקס אתה דרשן -כתוב כִּי לֹא כְצוּרֵנוּ צוּרָם אתה יכול להסביר את זה על צורנו האם ההסבר מתאים גם צורם?
ושב דרשנות- אולי נכונה. אבל כפשט היה צריך לכתוב- וכפר אדמתו ועמו- או עמו ואדמתו- או בד' אבל כתוב אַדְמָתוֹ עַמּוֹ: וזו השאלה? הפשט אמור להיות עם כך אדמתו הוא עמו, -או -עמו הוא אדמתו.
|
|
|
|
|