|
|
| נשלח ב-24/9/2007 02:35 |
|
| |
כאשר מדובר בגרוש/אלמן + ילדים לכאורה עדיף אלמן,
כך הילדים יתחברו לאם החדשה יותר בקלות מאשר מצב שבו
יש להם שתי אמהות. זה משפיע על כל חיי הנישואים.
תוקן על ידי - גבר_ממאדים - 24/09/2007 2:39:10
|
| נשלח ב-16/10/2007 13:34 |
|
| |
תלוי למה הבחור התגרש יש בחורים גרושים עם משקעים ויש גם אלמנים עם משקעים
זה מאוד תלוי באופי של הבן אדם כל אחד מגיב בצורה אחרת לדברים שקורים לו בחיים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2007 13:46 |
|
| |
לפני שמביעים דעה עצמית בנושא.
מומלץ לכולם לגשת לספריה עירונית ולבקש את הספר אחרי הגרושין ולקרוא אותו היטב ובעיון.
לפני 25-28 שנה לערך יצא בתרגום עברי, זוהי עבודת מחקר של 2 סטודנטיות (יהודיות ככל הזכור לי ) שהשתרעה ע"ג 5 שנות עבודה אקדמאית ופורסם באנגלית במקור ותורגם לשפות רבות.
הספר מציג את כל האפשרויות של מה שעובר על בני זוג ילדיהם ומשפחתם הקרובה עקב פרוד במשפחה, וכן מקיף את כל האפשרויות לנישואי לפחות אחד הצדדים [ בהתאלמנות קיימת כמובן אפשרות רק לצד אחד] כולל התייחסות הילדים שנכנסים למערכת שכזאת.
בשעתו המלצתי על הספר לבעלי מקצוע ( יועצי נשואין, פסיכולוגים, עו"ס וכיו"ב כולל רבנים) וכמובן לכאלו שעמדו בפני סיטואציה שכזאת. וכולם ללא יוצא מהכלל טענו אח"כ כי הדבר תרם להם רבות להבנת המערכת על מורכבויותיה השונות.
אחד הדברים החשובים ביותר ובעל משקל רב ביותר בסיטואציה שכזאת הוא התייחסות ילדי בן/בת הזוג המיועד לשותף/ שותפה חדשים למערכת המשפחתית.
כל הבעת דעה מתוך אינסטיקטים ו/או ידע על חברים מכרים ושמועות יכול רק להזיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2007 18:59 |
|
| |
שאלתי מתוך היכרות של גרושים ואלמנים לכל המתעניין
לארבל : תודה על העצה, אך תרשה לי לחלוק על החלק השני שהרי גם אם אותן סטודנטיות הן יהודיות, בטח חקרו זאת על שאינם יהודים, וכידוע,ההבדלים בכל התפיסה של חיי הנישואין בין יהודים שומרי תו"מ לגויים הינם קיצוניים, כך שיש לקחת את הדברים באופן מאוד מוגבל, מפני שבכ"א 'חכמה בגויים תאמין'
גבר ממאדים: תודה על שיתוף הפעולה, וד"א לא מכיר גברים מנוגה...
|
|
| נשלח ב-16/10/2007 22:14 |
|
| |
בס"ד
"יכול להיות גרוש שהוא אלמן אבל לא יכול להיות אלמן שהוא גרוש".
וההסבר: אדם שמתה אישתו ל"ע מתוי במצוקה רגשית גבוהה ביותר, זאת האישה שהוא אהב אותה הוא הכיר איתה יש לו את הסודות הכי הכי בעולם ומן הסתם יהיה לו מאוד קשה להעביר את רגשותיו למישהי אחרת.
לעומת זאתץ הגרוש שנפרד כמובן מתוך בחירההוא כבר לא אוהב את אישתו הראשונה ולפעמים הוא שונא אותה ל"ע, וממילא הוא פתוח לקשר חדש ( לפעמים יותר מרווק) ויכול להיות גרוש שהוא כמו אלמן= שהגירושים נכפו עליו והוא ממש לא רוצה והוא עדיין אוהב את אישתו והיא קיימת חיה ונושמת זה רק מכביד על ההרגשה אדם זה מצבו יותר גרוע מאלמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2007 00:22 |
|
| |
הענין מורכב יש צדדים לכאן ולכאן כמו שכבר נאמר למעלה צריך לדון כל מקרה לגופו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2007 09:44 |
|
| |
או לגופה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2007 23:11 |
|
| |
גוד אסיק :
תודה על הבעת דעתך, האמת היא שלא חשבתי בכיוון כזה אך זה מעניין מאוד, ומה היית אומר על הצד שגרוש הכיר חיי נישואין שליליים (שאל"כ לא היה מתגרש ואפי' במקרה והיה מעדיף לא להתגרש בכ"א המשבר של הגירושין עשה לו משהו לגבי הסתכלות על חיי נישואין) משא"כ אלמן (שאל"כ אזיי היה מתגרש) ולכן רואה רק צדדים חיוביים בנישואין, ועוד שמרגיש שנשאר לבד ככה פתאום ולכן עשוי להעריך עוד יותר את האשה (וחדשה לכשתהיה) יותר מאנשים אחרים וק"ו גרושים?
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 20:26 |
|
| |
בס"ד
שלום לך,
אם אני מבין אותך נכון (תקן אותי אם אני טועה) אתה מתכוון על אלמן שרצה כבר להתגרש, אבל לפני שזה ביצע את החלטתו אישתו נפטרה?
זה מקרה באמת מיוחד, ויכול להיות שבמקרה כזה אולי הוא יהיה עדיף מגרוש, אבל לדעתי עצם זה שהוא החליט להתגרש הופכת אותו לגרוש למרות שהוא לא הצליח להוציא את החלטתו לפועל.
ובאמת אני דיברתי על שני אנשים שכרגע הם לבד, או בגלל שהתגרשו או בגלל שהתאלמנו, זה שהוא לבד כי רצה להתגרש ובמקרה מתה עליו אישתו הוא בעצם גרוש ולא אלמן.
הוא "גרוש טוב" כי הוא באמת רצה להתגרש מאישתו.
|
| נשלח ב-21/10/2007 22:04 |
|
| |
לא חשבתי שתבין אותי הפוך על הפוך...
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 19:01 |
|
| |
בס"ד
תסביר את עצמך???
|
| נשלח ב-22/10/2007 19:25 |
|
| |
"גרוש טוב".. "גרוש לא טוב..." מושגים חדשים למדתי היום.
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 12:29 |
|
| |
גוד אסיק :
פשוט אלמן ראה וחווה על בשרו (לרוב) נישואין מוצלחים (שאל"כ היה מתגרש ומתוך שלא התגרש שמע מיניה שהכיר את הנישואין מהצד החיובי שלהם) משא"כ גרוש (ולא משנה סיבת הגירושין והמניע אם הוא רצה להתגרש או היא) שחווה מערכת נישואין כושלת וכמו שאמר 1 "נישואין שניים זוהי התקווה שגוברת על הנסיון" (בדברו על גרוש ו/או גרושה) אזיי יהיה לו יותר קשה לתת אימון ולבנות קשר יציב (ופה זה תלוי גם בסיבת הגירושין).
ולגבי רגשות :
לפי האמור לעיל יוצא שאלמן 'משתוקק' לחיי נישואין שבהם ימצא את מי לשתף ברגשותיו, שהרי מתוך הנחה שמערכת יחסיו עם אשתו היתה תקינה לחלוטין וכנ"ל, אזיי ביום בהיר 1 הוא מוצא את עצמו 'לבד' ואדרבה יהיה יותר פתוח (ואפי' יוזם) בשיתוף רגשי עם בת זוגו לעתיד.
תקן אותי אם אני טועה.
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 18:40 |
|
| |
בס"ד
זה נכון כעיקרון, אך לא חייב להיות שלאלמן היו חיים טובים ולכן הוא לא התגרש, יש אנשים שסובלים ולא מתגרשים וממשיכים לסבול.
ולגבי הרגשות קשה לי להאמין שהוא יהיה כ"כ פתוח לשתף ולהתחבר למישהי אחרת הוא אוהב מאוד את אישתו והוא גם לא יכול להפסיק לאהוב את אישתו הוא אוהב אותה אהבה אפלטונית גם אם היא לא נמצאת מולו כרגע.
כך נראה לי...
|
|
|
|
|