בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

גלגול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2007 13:53 לינק ישיר 
גלגול

תודה לאזרחי על כל התשובות לא קיבלתי מאף רב תשובות כל כך מפורטות אך בכל זאת נשארו לי שאלות הכתובות באדום אשמח לקבל תשובות

שאלה

אם הגוף הוא חומר והנשמה המלובשת בו היא רוחנית

הנחת היסוד כי הגוף נשאר כאן בעולם הזה בקבר ואילו הנשמה שהיא רוחנית עולה לשמים בנשמה אין פגימה כי הרי חל אלוה ממעל אם כן

1. מה כאן צריך תיקון הרי החומר נידון לכליה והנשמה היא רוחנית שאין בו פגימה

התשובה היא שתיקון עניינו המשכת אלוקות אל הדבר וגילוי האלוקות שבו. זה נכון גם בנוגע לגוף וגם בנוגע לנשמה ולפיכך שניהם צריכים תיקון .

<* style="MARGIN-TOP: 5pt; MARGIN-BOTTOM: 5pt; MARGIN-RIGHT: 0cm">

גם הנשמה עוברת שינויים עקב השימוש הנכון בה .

איזה תיקון צריך לעבור האור האלוקי הנמשך יש מיש אני מבין את כוונתך לגבי הגוף אך לגבי הנשמה ???הנשמה היא יש מיש כלומר היא יש עכשיו והיתה יש גם קודם א"כ מה ביש צריך תיקון ???  

מה בעצם מתגלגל הגוף האור האלוקי

הנפש היא זו שמתגלגלת לגוף אחר ולפעמים רק חלק מהנפש מתגלגל, כגון יעקב אבינו שהיה צריך להיות גם אחת מנשותיו של דוד המלך  

הסיבה היא שיש כמה עניינים שצריך להשלים בכדי שהנשמה תקיים כל תרי "ג מצוות או שתתנקה מאיזה פגם שנעשה בה. במקרה של יעקב אבינו נעשה פגם מסויים עקב שהייה ממושכת בביתו של לבן הארמי

הכנסת כאן מושג חדש לדיון ללא הגדרתו מהי נפש אור הנמשך יש מיש או כלי שנברא יש מאין

.

מה ההבדל בין היהדות לבין תורות המזרח שאומרות בדיוק אותו דבר רק מוסיפים שהגוף אינו קיים והוא רק אשליה

ההבדל שנוגע למה שאתה שואל הוא שהאשליה איננה בנוגע לקיום אלא לבסיס הקיום. הכוונה היא שהעולם קיים אך איננו קיים מצד עצמו. ישנו כח אלוקי שבורא אותו בכל רגע וגם שופע   בו בכל רגע. הכח האלוקי שבורא אותו נותן לו קיום והכח האלוקי ששופע בו נותן לו מהות. המהות היא בעצם אלוקות והאשליה נובעת מהעובדה שהאלוקות היא בהעלם. היהדות היא תנועה שמגלה את האלוקות ואת הכוונה האלוקית שבהנבראים

האם מצד היהדות הגשמיות יימת א"כ איך הרוחני הוליד גשמי זו השאלה שמקשים חכמי המזרח על הפילוסופים ולכן נדחקו לומר כי כל העולם הוא אשליה

.

כמעט חזרתי בתשובה עד שעלתה לי השאלה הזו
אל תאשים אותי אחר כך שבגלל התשובה שלי חזרת בתשובה חח

..

דרך אגב אני מאד נהנה מהאתר שלכם
אולי על דברים כאלו נאמר אכול ושתה כי מחר נמות חח..

ראיתי שהמשכת לשאול שם אז אמשיך גם אני .

א. אז למה הגוף נדון לכליה? או האם הגוף הגשמי לאחר תחיית המתים ישאר לנצחיות, שהרי  הוא נועד לתת ביטוי לנשמה?

הגוף שמקיים את המצוות יקבל שכר של איןסוף זמן בעולם הזה. מה ההגדרה לעולם הזה האם זהו העולם הגשמי א"כ יוצא מדבריך שהעולם הגשמי הוא נצחי והרי כל מהותו היא הזמניות ??? יתכן וכל הגופים שלנו יקומו ותיתכן גם קומבינה שבה הגוף המוצלח ביותר יקום רק הוא ויהיה הדומיננטי. מדוע ביהדות שכל כך מתהדרת בדיוקה יש פתאום בנקודה הכי גבוהה שהיתה צריכה להיות הכי מדוייקת שתי אפשרויות  בכל אופן תחיית המתים צריכה להתחיל לפני האלף השביעי שמתחיל בעוד 232 שנים והיא עשויה להתחיל כל רגע. האם הזמנים המדוברים הם בגשמיות  אין סוף הזמן שכתבתי הוא בעצם חמישים אלף יובלות היינו 2500000שנים ואחר כך לא ברור מה יהיה כי הכל יהיה הקב "ה בלי שום הסברה רחבה בספרים הקיימים א"כ מי יקבל את ההטבה הקב"ה הרי זו הטענה שבה נתקעים כל תורת המזרח שאומרים שכל הבריאה היא אשליה ויש בעצם רק בורא  

גם לא הבנתי לשם מה לה לנשמה ביטוי?  ואם כן למה גשמי? האם גן עדן הוא גשמי?

התחתית של גן עדן זה ההכרה, איזו הכרה הגשמית הרוחנית האם יש הבדל בינהם א"כ מהו  התפיסה וההרגשה של הנפש בכח האלוקי שמתלבש בנבראים והוא המהות שלהם ולפיכך גן עדן איננו גשמי.הגשמי הוא תחתי מאד א"כ איך כתבת לעיל כי תחיית המתים תהיה דוקא בגשמיות ובכלל מהי הגדרתך לגשמיות  והנשמה והגוף נמצאים שניהם בשליחות מיוחדת על מנת לבטא את האלוקות גם בעולם הזה הגשמי. לידיעתך, תכלית בריאת כל העולמות היא דווקא השליחות הזו ואלמלא היה חפץ הקב"ה בעניין הזה באיזה ענין לא היה שום דבר. 

ב. השאלות הבא' מקבלות כאן יתר תוקף. הבודהזים נשמע הגיוני. לאחר שהתאמנתי עם הגוף לשם מה אני צריך את הנשמה?

כל אחד וההיגיון שלו. הנשמה והגוף מתאחדות לצורך מבצע משולב ומבצעות את התכלית יחד. הגוף לא היה יכול לבצע את שליחותו ללא הנשמה ולכן החברות תמשיך גם בתחיית המתים. כלומר בתחיית המתים נקום עם גוף גשמי בשר ודם

אך לפי דברי הרב בנשמה כלל אינה צריכה תיקון?

כל דבר צריך תיקון. שוב איך אור אלוקי צריך תיון אתה יודע שמכאן נובע בהקש דיי ישיר כי ח"ו גם הבורא צריך תיקון כי הרי הנשמה היא יש מיש מעצמותו ית' ואם החלק צריך תיקון למה שכל השלם לא יצטרך ח"ו גם תיקון  האדם הוא שותף של הקב"ה גם בגילוי הנשמה וברגע שהנשמה מתגלה מה צריך לקרות מתי הוא אותו הרגע האם הוא פנימי או גם חיצוני היא מגיעה לשלימות שלה שהוא התיקון שלה. ללא האדם לא היתה שותפות ולא היה התיקון. הנה לא שמתי לב בהתחלה אך כך בדיוק אתה אומר האדם מתקן את בורא העולם שח"ו צריך תיקון  

ג. ושוב אני שואל האם מדובר שהחיים הנצחיים יהיו בגוף גשמי? לא כל כך מסתדר לי שגן עדן המובטח הוא בגשמיות? האם אין הגשמיות מוגבלת?

גן עדן הוא רוחני וכל הנשמות הנמצאות שם יעברו חזרה לגופים בשעה שיתגלה שהגוף הגשמי הוא בעצם אלוקות גבוהה יותר מאשר הנשמה

לא ברור לי מה בדיוק יגלה כי הגשמיות היא גדולה מהרוחניות אני מכיר את התשובה כי ככלח שמגלים יותר רחוק כך יש יותר גילוי אך זה רק מצד המשכת האור ולא מצד קבלתו שהרי מצד אחד יש ירידת הדורות למרות שמהצד השני יש עליה כי יש הופכיות אורות וכלים

ועוד כותב במדרש הנעלם בזוהר תולדות {אני חושב שזו הפרשה } שכל הדיבור על אכילה ושתיה כשם שהם כאן זה רק כדי לתת להמון העם יכולת לסבול את הגלות אך אין שם שום אכילה אלא רק את צורת האכילה אך בטח שלא נוכל שם סטייים בסוף נאמין כמו המוסלמים שישהיה שם גם 70 בתולות שהרי מה ההבדל בין ההנאה הזו לזו ואלחי יותר מכך הרי בכך יש יותר הנאה ויוכל כל לענג אותנו יותר

ועיין עוד בזוהר שלח לך שכותב כי יהפוך את כל העולם הזה לעיסה אחת כי אין בתחיית המתים כלום מן העוה"ז

אם צריך אוכל לצטט לך אותם יותר במדוייק עם מראי מקומות מסודרים

האם מושגי הזמן והמקום הגשמיים ישארו לעד?

כנראה לעוד שניים וחצי מיליון שנים רק ברחת לזמן יותר ארוך אך מה התשובה ולא הבנתי מהיכן הזמן הרחוק הזה .

:

לסיכום השאלות שבעיקר צריכות בירור הם הגדרות של :

1.    מהי גשמיות

2.    מהי רוחניות

3.    מהי נשמה

4.    מהו גוף

5.    מהו אור אלוקי

6.    מהו כלי

אם אפשר לתת הגדרות קצרות וברורות לאחר כל פיסקה כך שנבין אחד את שפתו של האחר

שנה טובה ומבורכת

וכל הכבוד על חוש ההומור נהנתי מאד מתפיסת העולם שלך

אני מקווה כי תמשיך לכתוב לי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2007 15:25 לינק ישיר 

אדיר אני אענה כעת רק על השאלה הראשונה שלך ובאם תסתפק בתשובתי אמור לי לעבור לשאלה הבאה ובאם לא תסתפק המשך בה.

שאלתך = איזה תיקון צריך לעבור האור האלוקי הנמשך יש מיש אני מבין את כוונתך לגבי הגוף אך לגבי הנשמה ???הנשמה היא יש מיש כלומר היא יש עכשיו והיתה יש גם קודם א"כ מה ביש צריך תיקון ???

תשובה = האדם מיועד להיות שותף להקב"ה בכל עניין וענין. גם בכל דרגות האור האלוקי.

גילוי הנשמה הוא מתפקידי האדם ובכך שהאדם מגלה את הנשמה הוא הופך להיות שותף בה עם הקב"ה. בשעה שנחתמת השותפות [לאחר שהאדם הצטרף להקב"ה] מקבלת הנשמה משנה תוקף ומתחברת היא להקב"ה באופן נעלה יותר מאשר קודם השתתפות האדם. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2007 13:15 לינק ישיר 

כלומר האור האלוקי גדל לאחר שיתוף עם הגוף הגמי הפיזי הנותן ביטוי לנשמה ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2007 18:33 לינק ישיר 

בוא נאמר שגילוי של עצם הנשמה כפי שמושרשת בעצמותו של הקב"ה הוא גילוי שלא היה בנשמה טרם ירידתה לגוף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2007 14:02 לינק ישיר 

אדיר,

אם תרשה לחילונית כמותי להיכנס בשיחת חכמים ומלומדים ולענות לך כשאני משתמשת אולי בביטויים אחרים, אבל שאומרים אותו הדבר - תיהנה. ואם לאו, פשוט דלג על הדברים להלן.

שאלת מהי גשמיות, מהי רוחניות, מהי נשמה, מהו גוף, מהו אור אלוקי, מהו כלי .

ולא שאלת פה אבל שאלת במקום אחר מהי נפש. אענה לך מידיעותיי, תרצה תיקח, ואם לא, גם בסדר.

1. גשמיות הינה התגלמות הקשורה בניסיון. להישלח אל כדור הארץ, לעמוד בניסיון של הישרדות ותשוקה ורעב וכאב וכל שאנו עומדים כאן -     ו ל ב ח ו ר    בדרכים שונות מהמובן מאליו, שונות מהצורך הגשמי הראשוני אלא הן דרכים של רוח וערכים של רוח - זה להתפתח ולגדול באמצעות הניסיון הגשמי. הגשמי היא אמצעי לשירות הרוחני. 

2. רוחניות הינה הבנה ומודעות עליונה. יש רוחניות של הפרט ויש רוחניות של הכלל ויש רוחניות של העולם כולו. ברוחניות של הפרט אתה מאפשר לחלק הגבוה בך להנחות אותך, על פי דרכים שהן טהורות מבחינה אובייקטיבית, מבחינת הרוחניות העולמית. 

3. נשמה היא אותו החלק הבלתי משתנה שבך, העובר מגלגול לגלגול. אותו החלק בך שהוא למעשה המבקש לגדול ולהתפתח. לשאלתך הראשונה למעלה - מדוע נשמה צריכה תיקון אם היא הרי אלוקית - נכון, היא אלוהית. אולם היא צריכה התפתחות, היא צריכה לימוד, היא מבקשת ניסיון וביטוי. ויש נשמות צעירות ויש נשמות זקנות ויש נשמות בעלות תפקיד כזה ויש בעלות תפקיד כזה. ולכל נשמה מסלול ההתפתחות שלה.

נשמה הוא אותו חלק כולי ושלם שבך, העובר מהתגלמות להתגלמות. מתנסה בזמן ומרחב וגשמיות שונים.

למה הדבר דומה? לשחקן תיאטרון. שחקן תיאטרון הוא אדם מסויים, בעל תכונות ואופי ויכולות מסויימות וכהנה וכהנה. עכשיו, כשהוא לובש בגדי נסיך נניח, ומשחק נסיך - הוא מתנסה בחוויית הנסיך, גם אם הוא יודע היטב שברדת המסך הוא יפשוט את בגדי הפאר וישוב להיות מי שהיה תמיד. אבל החוויה נותרה בו וגידלה אותו.  בפעם הבאה ישחק לוחם. תוך כדי המשחק הוא חווה את חוויית הלוחם, והוא גדל. עכשיו הוא עדיין הוא, אך מועשר בחווית הנסיך וחוויית הלוחם. בפעם שאחריה ישחק עבד או קבצן או תלמיד חכם...

בגדי המשחק, התפקידים הללו = הם שווי ערך לגלגול. בגלגול מסויים אתה חווה את זה או את זה או את זה - למען ההתנסות אותה מבקשת  הנשמה. הנשמה היא ישות כולית, שמתפתחת בכיוון מסויים ועל הדרך בוחרת בהתנסויות שונות, ולא רק בוחרת - אלא גם נשלחת. זהו שילוב רצונה ורצון מדריכיה. הנשמה היא הלובשת גוף ופושטת גוף , בדיוק כאותו השחקן תיאטרון. והיא יודעת שאין זה אלא תפקיד לשעתיים או 120 שנה עד רדת המסך - אבל תפקיד שהיא לומדת ממנו, ותפקיד שהיא משרתת באמצעותו את רצון המקור.

האור האלוקי הוא כוח החיים, כוח המקור, כוח האלוהות, גרעין האור הנותן לנו חיים, ניצוץ של הקב"ה הנמצא בכל אדם באשר הוא אדם, בן כל דת וכל גזע וכל מין. ניצוץ זה זורח מכל אדם, האור האלוקי הזה נמצא בכל אדם - והאור האלוקי הזה שבתוכך מבקש לשוב למקור האור ממנו נבע, הוא האלוהים. ממנו באנו ואליו נשוב, והאור האלוקי העצום שלו מושך וממגנט אליו את האור האלוקי הזעיר שבתוכנו. האור האלוקי הזה הוא הנותן לנו את הכוח והרצון להתקדש, ולהתעדן, ולהתעלות, לשחק נאמנה את התפקיד שניתן לנו בכל התגלמות. להתקרב עוד יותר מפעם לפעם.

ממנו באנו - מן האור האלוקי, ואליו נשוב - אל האור האלוקי, ובאמצעותו נשוב - באמצעות האור האלוקי.   

מהו כלי אין בידי תשובה, אלא זו, שאין האחד אלא כלי למשוך או ולהימשך אל האור,  ואולי כלי לשרת את הרצון האלוהי.

נפש - נפש הינה זהות יחידנית, הינה מכלול הרגשות והזכרונות וההתנסויות. נפש היא זו שאחרי הגוף -  קרובה אלינו ואישית.. כמו הגוף, שהוא חלק גשמי אישי, הנפש היא חלק רוחני אישי.

ברכות על ראשך הצמא לדעת.

שמור על הצמא הזה, אל תישאר מסופק ורווה בהבנה לבדה.

תוקן על ידי מגי_אדם ב- 25/09/2007 14:22:12

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2007 21:21 לינק ישיר 

אז האור האלוקי מתפתח
לפי זה גם הבורא מתפתח
כי מה ההבדל בינו לבין הנובע ממנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 22:31 לינק ישיר 

גם האור הוא נברא.

וגם אור אין סוף אם תשמע עליו הוא אור שאין לו סוף אבל יש לו התחלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2007 23:49 לינק ישיר 

הבורא מתפתח. המוחלט אינו מתפתח. הוא קיים לעצמו. המוחלט מתבטא אבל אין לו צורך בהתפתחות. לכל מה שבא ממנו, כולל הבורא, יש צורך להתפתח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/9/2007 00:00 לינק ישיר 

זה לא התפתחות. הקב"ה כל יכול וכשמתחשק לו לברוא הוא בורא, ולכן הבורא זה הקב"ה.

השאלה היא מה מחליט הקב"ה .

ובתורה הוא אמר שהוא מחליט לברוא כל פעם באופן נעלה יותר כשנבקש.

ואנחנו מבקשים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > גלגול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext