בית פורומים עצור כאן חושבים

"מסורתיים" מה זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2008 18:13 לינק ישיר 

שמניך
אז מה זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 00:21 לינק ישיר 

אין מסורתיים אשכנזים?

חלק לא מבוטל מהציבור הסרוג הם בעצם מסורתיים, ואולי גם בשולי הציבור החרדי מתפתחות קבוצות משמעותיות כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 00:51 לינק ישיר 

תוקן על ידי - שמניךטובים - 14/09/2008 1:20:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 00:55 לינק ישיר 

ממללא
באמת "שיטת" המזרוחניקים מזכירה את "המסורתיות" המזרחית, אבל השאלה היא האם זה מאותם מניעים.
אגב שמעתי שהגישה למצוות אצל (חלק מ) יהודי דרום אפריקה דומה מאוד למסורתיות המזרחית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 06:21 לינק ישיר 

שמניך, אצל יהודי דרא"פ המצב ירוד בהרבה, אי הקפדה על כשרות למשל, תפילה בביהכ"נ רק בשבתות וחגים ועוד, לעומת המזרחית. בביהכ"נ שלנו ישנם עשרות משני הסוגים וקל להבחין בהבדל. אצל הדור הצעיר בארץ ההבדלים הולכים ומטשטשים, לרעת המזרחית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 08:17 לינק ישיר 

האם חלק מהיהדות באירופה שלפני השואה לא היתה מסורתית לפי ההגדרות שלנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 09:37 לינק ישיר 

שמניך,

'שיטת המזרוחניקים' קיימת אצל החרדים. בכלל, שיטות קיימות היום רק אצל החרדים שנאלצים לשמר אותם על-מנת לשמור על זהות עצמית, ובמקביל אצל אנשי האדקמיה שנאלצים לברוא אותה על-מנת לייצר לעצמם נישה לכתוב עליה ולהתפרנס ממנה.

בחיים יש בני אדם, כל אחד עושה מה שבראש שלו ומה שנראה לו לנכון. ודאי שיש השפעות תרבותיות וחברתיות, אבל לדבר על 'שיטת המזרחניקים' או 'המסורתיות המזרחית' או כל הגדרה כוללת אחרת זה לא לעניין.

העולם המודרני והתמוססות מושג הקהילה וכוח הכפייה שלה הותירו את האדם כפרט האחראי לגורלו והמעצב אותו כרצונו. התהליך הזה כבר התחיל בחו"ל כפי שמעידים עולים מארצות המזרח, וכפי שציין בע"ב כך היה המצב גם באירופה ובמידה מסויימת גם כיום. אילולא היו התנועות הליברליות תוקעות יתד בארצות המערביות, מן הסתם חלק ניכר מיושבי טמפליהן היו הולכים לבתי-כנסת אורתודוכסיים ומחנים את האוטו כמה רחובות ממנו, כך שגם שם הייתה תנועה מסורתית-אשכנזית-מערבית.

בציבור הסרוג יש קבוצה רחברה של אנשים שאין להם 'שיטה' של לשמור על כל ההלכות שיש לשמור עליהן כיום לפי השיטה של ההשקפה הטהורה על הסלקטיביות השיטתית שלה. אין פה אידאולוגיה אלא לכל היותר מודעות לכך שאי אפשר להיות מושלם וצריך לתת משקל למה שחשוב. בבבני ברק מה שחשוב זה להקפיד יותר על יבול נוכרים או חליפה בקיץ, אבל אין שום דילמה מוסרית ביחס לשירות בצבא או סתם אזרחות טובה (מעבר לגדרי השו"ע). במקומות אחרים סולם הערכים הוא שונה.

כוחה של השיטה בציבור החרדי הוא התלות המוחלטת של הפרט בציבור. כשאדם יודע שאם הוא ילבש חולצה בצבע תכלת לא יקבלו את הילד שלו למוסדות חינוך מסוימים, זו תלות. מאידך בציבור המזרחניקי אין התלות הזו (לאפוקי מהחרדלי) ולכן כל אחד עושה מה שהוא רוצה.

ספרן,

המסורתיות בירידה כיון שאין לה תשתית מסודרת להעברתה לדורות הבאים (למשל, מוסדות חינוך, שיטה ולו לכאורה, הנהגה וכו').

אבל, בל נשכח שבציבור המזרחי/ספרדי יש תנועה של תשובה והתחזקות לכיוון החרדי בעשרים השנים האחרונות, כך שאני מסופק אם יש בית או משפחה שאין בהם כאלו. בסופו של דבר, בתי הכנסת הספרדיים לא מתרוקנים אלא ממשיכים להתמלא, אלא שיש בהם פחות מסורתיים יותר ויותר חרדים או מתחזקים. השאלה אם למסורתיות של בית אבא יש חלק בתהליך הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 09:53 לינק ישיר 

ממללא כתב:

בציבור הסרוג יש קבוצה רחברה של אנשים שאין להם 'שיטה' של לשמור על כל ההלכות שיש לשמור עליהן כיום לפי השיטה של ההשקפה הטהורה על הסלקטיביות השיטתית שלה. אין פה אידאולוגיה אלא לכל היותר מודעות לכך שאי אפשר להיות מושלם וצריך לתת משקל למה שחשוב. בבבני ברק מה שחשוב זה להקפיד יותר על יבול נוכרים או חליפה בקיץ, אבל אין שום דילמה מוסרית ביחס לשירות בצבא או סתם אזרחות טובה (מעבר לגדרי השו"ע). במקומות אחרים סולם הערכים הוא שונה.

ממללא

תמהני, איך אתה משווה בין חליפה בקיץ לאזרחות טובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 10:07 לינק ישיר 

אין פה אידאולוגיה אלא לכל היותר מודעות לכך שאי אפשר להיות מושלם וצריך לתת משקל למה שחשוב.

ואולי כן יש כאן אידיולוגיה?! ואולי האידיולוגיה של הכיפות הסרוגות היא היהדות הנכונה, וזו היא דעת התורה האמיתית?
ואולי כל  לובשי השחורים-תרתי משמע- הם המסלפים את התורה עם מנהגים והלכות מיובאות מחוקת הגויים שבם הוגלו אבותיהם?

ואולי אי קיום מצוות התורה בישוב ארץ ישראל, היא עוון ופשע, ומבטליה עתידים לת את הדין על כך.

אולי המצווה של כי תבא אל הארץ ונטעתם- הכתובה בפרוש בתורה. חשובה יותר מישיבות הבטלה, באיצטלא של לימוד תורה.

מי אומר שהסרוגים הם המקילים? והחוטאים? ודילמא איפכא??     דילמא???  ודאי איפכא!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 10:50 לינק ישיר 

ממללא. האם הזרם הממלכתי המשולב אינו אלטרנטיבה עבור בני נוער מבתים מסורתיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 11:18 לינק ישיר 

ירוחם
כפי שאהרן רוז במאמרו בארץ אחרת לליטאים יש זכיון על המותג של תורה.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/09/2008 11:18:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 12:14 לינק ישיר 

בעל
זה שהם מחזיקים בזכיון על התורה, בדין הם מחזיקים בה, כי את התורה הזו הם כתבו, והם פרשו כרצונם.

כי התורה האמיתית היא לא מותג, ואין לה אפוטרופסים

אבות דרבי נתן נוסחא א פרק מא ד"ה רבי שמעון

אבל כתר תורה אינו כן.  כל הרוצה ליטול יבא ויטול  שנאמר הוי כל צמא לכו למים

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 23:39 לינק ישיר 

ירוחמש,

המלחמות של מי יותר מכוון לאמיתה של תורה מיותרות בעיני. עגנון כתב ב'אורח נטה ללון' על כך שבימים עברו התורה הייתה מונחת על ההר ואנשים היו מגדירים עצמם כמי שמנסים להתחקות אחריה, ואילו כיום כל אחד חושב שהוא בעל-בית על התורה, וזה לא משנה אם הוא זה שמנוף בדגל התורה, או שהוא ושטיבלו הם יהדות התורה או שרבניו הם 'מועצת גדולי התורה' או חכמי התורה וכו'. באותה מידה שזה מגוחך שזה נעשה על-ידי חרדים, זה מגוחך שזה נעשה ע"י כיתות שהן חלק מהציבור הסרוג וחושבות שהקב"ה מונח דוקא אצלן בכיס.

אני בעניין הזה קוקניק וחושב שבכל חברה יש משהו מהניצוץ הא-להי. ואם אהיה קוקניק עד הסוף, אז גם בחברות הלא-דתיות למיניהן. התחרות היא לכל היותר איזו חברה יותר רחוקה מהאורגינל או האידיאלף ועל כ אני מסכים איתך שזו החברה הסרוגה, או יותר נכון כלל הקבוצות המרכיבות אותה - אבל אני לא ממש אובייקטיבי.

בכל מקרה, רוב האנשים שאני מכיר ולא רק בחברה הסרוגה לא פועלים מתוך משנה אידאולוגית סדורה, אז הניסיון להפוך כל אדם לאידאולוג על דרך תישמוד המזרוחניקים, חוטא לאמת, לענ"ד.

אני יכול להעיד על עצמי שלמרות שבטבע שלי כן חשוב לי להציג לעצמי משנה סדורה, זה עבר לי בגיל מסוים, וטוב שכך.

שיג ושיח,

אני לא חושב שהמערכת הזו בכלל קמה, הרי רק השנה התקבל החוק. גם אם כן, ודאי שמוקדם לבחון אותה. יש מערכת של בתי ספר בשם תל"י - תגבור לימודי יהדות - שהייתה מיועדת לילדים מבתים מסורתיים ודומני שקשורה לתנועה הקונסרבטיבית בישראל (שעושה שימוש לא הגון בשם 'התנועה המסורתית' ואכמ"ל), אבל אני לא מספיק מכיר אותה בשביל לדעת את פירותיה.

בחינוך הדתי-לאומי יש הרבה תלמידים שבאים מבתים מסורתיים, כשחלקם נושר בדרך לחינוך החילוני וחלק אחר נטמע בחברה המזרחניקית (ככותב שורות אלו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 23:56 לינק ישיר 

אצל מסורתיים יש שני סוגי התייחסות למסורת
המסורתי ה"מזרחי" מאמין אבל אינו מקיים
המסורתי ה"מערבי" מקיים אבל אינו מאמין

אבל סבורני שהפרדת כל העם לדתיים וחילונים עליו לגלגה הגב' מועלם, הנה מקורו פוליטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2008 00:02 לינק ישיר 

במה המזרחי מאמין? ומה הוא לא מקיים?

הוא מאמין בבורא עולם, ומאמין בתורתו, אבל לא כל כך מאמין בכל מיני אנשים המדברים בשמו של הבורא, וכותבים  תורה אחרת ממה שהוא נתן
ותורה זו באמת הם לא מקיימים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "מסורתיים" מה זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.