בית פורומים עצור כאן חושבים

"מסורתיים" מה זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/9/2008 04:57 לינק ישיר 

תוקן על ידי ספרן ב- 15/09/2008 5:41:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2008 08:09 לינק ישיר 

ממש בקיצור- אמונה בתורה ומצוות משמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2008 09:21 לינק ישיר 

אני מתייגע בנסיון להבחין בין מסורתיים לסרוגים מסוימים.
הבדל בסיסי הוא בסיס הידע. אצל מסורתיים רבים (לא כותב המאמר שהבאתי לעיל) ישנה בורות אמיתית לגבי דרישות ההלכה וממילא מתקבעת התנהגות מסורתית כזו או אחרת.
אצל סרוגים רבים לעומת זאת (וכמובן כל הכללה חוטאת) יש ידע ובחירה ממשית. זה אומנם חמור יותר,לעבור במודע על דבר הלכה אבל זה הופך את הפרסונה למורכב ובעל משמעות יותר ממסורתי אוטומטי.
מאידך כמובן נהנה המסורתי מתמימות במובנה החיובי, שאותה הסרוג המתוחכם איבד זה מכבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2008 09:45 לינק ישיר 

על המסורתי אין להחיל את המושג של "פריקת עול" משא"כ אצל מישנהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2008 10:56 לינק ישיר 

ממללא
בכל מקרה, רוב האנשים שאני מכיר ולא רק בחברה הסרוגה לא פועלים מתוך משנה אידאולוגית סדורה.

וזו היא באמת האידיולוגיה , התורה נתנה בכדי לפעול  במעשי יום יום על פיה, ולא לפעול למענה. או בשבילה.

אבל  ההבדל האמיתי בין החרדי לסרוג, הן המצוות שזוכות לדגש יתר, , הסרוג רואה בקייום מצוות התלויות בארץ ערך,
החרדי אינו רואה בהן מצווה, אלא במצוות שהומצאו על די אנשים, הוא רואה עליון יותר מכל המצוות התורה.,
הסרוג מיחס חשיבות דתית, למדינה לחברה, לסביבה, ולכ ל עם ישראל.
החרדי  לא מתיחס,   רק אל סביבתו  הקרובה,  כמו החסידה-עושה חסד עם חברותיה,( יש גם יוצאים מהכלל, אנשי זק"א, אשר מנהיגם משי זהב הדליק משואה ביום עצמאות, לתפארת מדינת ישראל, והוקע עלכך) אפשר לראות את זה עין בעין, איך נראת עיר חרדית, מבחינת ניקיון ואיכות הסביבה.
ואיך נראת  סביבה סרוגה,
זו לא תורה? זו כן תורה, ועוד איך זו תורה.רק השבועה קראנו על כך בתורה,
הסרוג  לא מקפיד לקיים את כל המצוות
החרדי- חרד ומקפיד שלא לקיים חלק גדול מהמצוות.

כשהאיר ה' את עייני, וחזרתי בתשובה, שאל אותי ידיד,-  חברותא לשעבר,- איך אני מקיים את מצוות לימוד תורה.

עניתי- כי בבוקר אנו מברכים ,לא על ללמוד תורה- אלא על לעסוק בתורה
, ואני אכן עוסק בתורה כל היום, כשהשכו ממול נתקע עם המכונית- אני עוסק בהלכה של עזוב תעזוב,
כשאני מתחשבן עם לקוח או ספק, אני עוסק בהלכות ריבית, הונאה וגניבה. בתשלומי המשכורת, בהלכות הלנת שכר,
ברחוב בהלכות צניעות, בבית- בהלכות חינוך וכיבוד האשה, וכו' כך כל הזמן אני עוסק בתורה,

ואתה ? שאלתי- איך אתה עוסק בתורה? ממשיך להעביר שעורים גדושים בפלפולי הבל, שאין בהם כל תוחלת? חייך ידידי  ולא אמר כלום, אבל בשתיקתו אמר את הכל.

מישקולצר
 שאותה הסרוג המתוחכם איבד זה מכבר

אתה סרוג?  שאת היודע?

כישרית--

ממש בקיצור- אמונה בתורה ומצוות משמים

אצלך התורה לא מהשמיים!!!???

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2008 11:33 לינק ישיר 

ירוחם
האמת היא שכן אם זה ממש רלוונטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2008 23:57 לינק ישיר 

בראשית ימי בעולם העסקים, נתקלתי לראשונה בתופעה של יהודים חרדים ושלמים לא רק במראה שלהם אלא גם בהקפדה שלהם על מצוות וחומרות, ובד בבד, אנשים שהתנהגותם העסקית נראית בעיני כמושחתת, וגם זה בלשון המעטה.

לא הבנתי איך אדם שאני משוכנע שמאמין בבורא עולם ובתורתו, בפנקס פתוח וביד רושמת, מסוגל בו זמנית לרמוס ברגל גסה נורמות הלכתיות פשוטות מבלי משים. לא כל מי שעומד בניסיון של אכילה רק מהבד"צ של החוג שלו, עומד בניסיונות שמביא הכסף.

כיום זה כבר לא מפתיע אותי. ובאותה מידה אפשר להוסיף לזה הלכות רבות שיהודים חרדים יראים ושלמים עלולים ליפול בהם: למשל רכילות, גזענות, עשיית התורה קרדום לחפור בה, השתמטות והסתמכות על הצדקה.

ולמרות זאת, סרוג שצופה בטלויזיה הוא 'פורק עול'. מסורתי שעושה קידוש ונוסע לים יהיה מסורתי (ובמקרה הטוב תעמוד לימינו העובדה שהוא כנראה עד כדי כך טמבל שהוא בכלל לא יודע שאסור לנסוע בשבת), וחרדי ישאר תמיד חרדי. ועם שיטה.

מה בעצם ההבדל בין החיפופים של החרדי ושל האחרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2008 00:04 לינק ישיר 

ההבדל הוא ברמת חילול השם שעולה מהמסורתי עד לחרדי...
אבל באמת אני חושב שיש הבדל - אצל החרדי זוהי ממש מכשלת היצר שהלוא ברוב המקרים הוא יודע שזה אסור בעוד שאצל סרוג יש עירוב של יצר ובחירה הנובעת מאיזשהי מורכבות קיומית ואצל המסורתי זה כנראה סתם כי ככה עושים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2008 03:59 לינק ישיר 

ממללא,

כד הוינא טליא תמהתי כנ"ל, והשיבוני: ראה שאף פעם לא מנעו עליה לתורה ממדבר לשה"ר, אלא ממחלל שבת דוקא. אגב, אני מכיר כמה וכמה חרדים שאכן מחפפים כהגדרתך, אעפ"כ, לפחות מן ההיבט ההשקפתי, עדיין הדת ודרישותיה הן אצלהם עיקר בחיים. הדבר בא לידי ביטוי בחינוך הילדים. החרדי המחפף, מאמין בד"כ בסתר ליבו שהוא אינו בסדר, ומשתדל שהדבר יתוקן אצל ילדיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2008 07:31 לינק ישיר 

[מישקולצר,

אם הבנתי נכון את דברי ממללא, הוא דוקא מדבר על חרדים שאצלם העבירות נעשות בגלל ש"סתם כי ככה עושים", או(במקרים מסויימים) שזה נובע מעירוב של יצר ובחירה ואולי אפילו מסוג של אידיאולוגיה (מדעת).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2008 09:17 לינק ישיר 

אמשלום
כפי שגם ספרן כתב, אני חושב שהחרדי המחפף מודע למעשיו ובכל זאת עושה זאת בעצת יצרו. האידאולוגיה קיימת רק כשדופקים את המימסד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2008 09:45 לינק ישיר 

כמזוהה  -כשרוג- מבחינה אידיואלוגית, אני מתכבד להודיע כי איני מחפף, בדרך חיי האמונית והדתית

אני מדבר בגוף ראשון, כי להעיד ולהצהיר אני יכול רק על עצמי,- והבנתי ממשקולצר- שהוא סרוג, ואינו חושב כמוני,

אני פועל וחיי לפי דרך הזו, כי לדעתי זו היא הדרך הנכונה, והאמיתית, וכך ורק כך, אני מקיים את מצוות ה',

אני גם משוכנע למעלה מכל ספק, כי הדרך החרדית הנה, דרך פסולה, והם בדרכם חוטאים , חטא גדול לה' ולאנשים, כולל  לעצמם.

כפי שהתורה אומרת אצל אנשי סדום,ואנשי סדום רעים וחטאים- לה', את כל הדברים הרעים הן עושים לה,-' לשם שמיים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2008 09:58 לינק ישיר 

כמדומני שהרב מיכי כתב מאמר מדוע מי שעובר על בין אדם לחברו נחשב שיינע ייד משא"כ מי שעובר על בין אדם למקום.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 16/09/2008 10:03:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2008 11:58 לינק ישיר 

שבת דף לא . אמר רבא: בשעה שמכניסין אדם לדין אומרים לו: נשאת,ונתת באמונה???

האם עשית עסקים באמונה שלך? 

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 16/09/2008 12:23:42

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2008 12:39 לינק ישיר 

ירוחם
אני בעבודה ולכן אאריך בע"ה בערב, רק להבהיר שברור לכולם שישנם חרדים וסרוגים יראי ה' טובים לא-לוקים ואדם וישנם כאלו משתי המחנות בזויים ומחללי ה'. אנחנו מנסים בכל זאת למצוא קווים מאפיינים לתתי קבוצות כאלו ואחרים בתוך המחנות. אני כסרוג הגאה בדרכו (כנראה טעית בי בגלל הניק הגלותי שנבחר בקפידה) מנסה להסתכל על מכלול הסרוגים שאינם כידוע מיקשה אחת, ולנתח את תתי הקבוצות המאפיינים אותה. אבל חלילה לא הייתה כוונה להטיל כתם בעדתינו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "מסורתיים" מה זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.