בית פורומים עצור כאן חושבים

הסתגרות: אותנטיות או חולשה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2010 11:09 לינק ישיר 

החרדים למדו את ההסתגרות מההסטוריה היהודית.

יש שתי אפשרויות להסתגרות:הסתגרות פיזית(הקמת חומה כמו הקומוניסטים,הסתגרות במנזר כמו הנזירות,)או הסתגרות על ידי חוקים.
מכאן באו חוקי ההסתגרות היהודיים של טומאת הגויים,יינם משום בנותיהם,יריקה על הרצפה כשרואים צלב בלווי המילים:שקץ תשקצנו תעב תתעבנו ,אתם קרואים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם,זרמתם זירמת סוסים ועוד ועוד.
ההסתגרות הזאת עבדה במשך אלפי שנה .
החרדים היום לא יכולים לחוקק חוקים להסתגרות מחילונים כי הרי ח"חדש אסור מן התורה" וכל חוג היום חושש לחדש ולכן נותרה לחרדים רק האפשרות השניה של הסתגרות פיזית.
וזה עובד!
ועם הצלחה לא מתווכחים.
ולגבי השאלה אם יש כאן אותנטיות או חולשה -לדעתי יש כאן את שניהם ואין סתירה בין השתיים.

תוקן על ידי צענערענע ב- 12/10/2010 11:11:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:11 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

....החרדים היום לא יכולים לחוקק חוקים להסתגרות מחילונים כי הרי ח"חדש אסור מן התורה" וכל חוג היום חושש לחדש ולכן נותרה לחרדים רק האפשרות השניה של הסתגרות פיזית.
וזה עובד!....
.

???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:20 לינק ישיר 

שלום לחברי הפרורם.

דברים ז' ז' - לא מרובכם מכל העמים חשק השם בכם- כי אתם המעט מכל העמים, כי מאהבת השם אתכם ומשמרו את השבועה אשר נשבע לאבותיכם הוציט השם אתכם וכו'.
אפשר אולי להסביר לי מה היתה ההווא אמינא- אם אנחנו באמת מעט אז מה שייך כי אתה לא הרבה- הרי זה לא מתחיל ?!
ונלע"ד שהכוונה שהיינו אז רבים בכמות (ששים ריבוא ועוד) אבל באמת אנחנו רק שבעים נפש באיכות ! כלומר העניינים הכמותיים יכולים לעלות ולרדת ולהחליף צורה, אבל הגרעין הפנימי של עם ישראל עובר מדור לדור וממקום למקום כפי שהוא, וזו כל תכלית המהלך.
לכן כל ענייני ההסתגרות/פתיחות צריכים להימדד רק במשקפיים כאלה. זה לא סתם אותנטיות- זו שמירה על הסוד הצריכה לעבור מדור לדור עד אחרית הימים. חובה על כל חכמי ישראל שבכל דור לשים עניין זה בראש מעייניהם כי אם ח"ו יווצר נתק בנקודה הזו.... 
כולנו שותפי סוד במידה זו או אחרת. כל מי שהניח תפילין או שנמנע מברירה בשבת העביר את הסוד הלאה, עד שיגיע זמן התבררות העניינים בשלבים שכולנו מאמינים בהם (ביאת משיח ותחיית המתים). כל התבוננות אחרת בענייננו פשוט "מפספסת" בגדול את העניין.
האם הדברים האלה נשמעים ?

תוקן על ידי שותףסוד ב- 12/10/2010 11:30:39

למען שמו באהבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:21 לינק ישיר 

לאליעזרט

כל התקנות שתיקנו חז"ל שעמדו כנגד חוקים קודמים (למשל פרוזבול)מטרתן היתה המשך שרידות העם כשומרי תורה ומצוות.

היום,עם ההתפשטות של האיום החילוני ,יכלו גדולי הדור לתקן תקנות חדשות בקשר לחילוני שיהיו דומות לתקנות חז"ל בקשר לגויים.,כהוראת שעה(עת לעשות לה' הפרו תורתך)
אבל היום הגדולים חוששים מכל חידוש מהפכני שיסתור את החוקים הקיימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:25 לינק ישיר 

צענע היקרה,
אני איני סבור ש'זה עובד'. ובכל מקרה רבנים מבקשים כל הזמן לתקן תקנות שונות וגזרות וחרמות ואיסורים, אלא שלא עולה הדבר בידם.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 12/10/2010 11:26:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:35 לינק ישיר 

בנוסף לגזרת ההקלדה שהתרגשה עלינו על ידי הנהלת הייד פארק -aig והקלדת שמות של שירים לועזיים או סיסמאות(:אתמול נדרשתי להקליד :yes we can-מתסכל במיוחד נוכח חוסר האונים שלנו נגד הנהלת הייד פארק) כבר אי אפשר לתקן הודעות בתוך שעה(בכל אופן אצלי)

ולכן אוסיף להודעתי הקודמת בהודעה חדשה  שאמנם גם היום יש חוק הסתגרות לא רשמי שאומר:"סיפאסט נישט"ומה יגידו השכנים? אבל כנראה שהיום חוקים אלה לא מספיקים וצריך חוקים יותר דרסטיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:35 לינק ישיר 

צורת הדיון כאן בנושאים שהם ברומו של עולם (כפשוטו) מסבירה בדיוק את סוגיית ההסתגרות. חשיפת חלק מהמשתתפים כאן להתבוננות מדעית/חילונית על מהלכים ותכליות באופן לא מבוקר גורמת להם להעתיק צורת התבוננות גם על עניינם שלהם- וזו החטאה גדולה של המטרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:36 לינק ישיר 

בלי סודות- הכל גלוי שריר וקיים
ופרצת ימה וקדמה צפונה ונגבה- בהסתגרות?
יפוצו מעינותיך חוצה- בהתבדלות?
על האדם מוטלות מצוות -כאן ועכשיו -ולא לעתיד לבא.
 אדם חי כאן ועכשיו ולא לאחר מותו,
המשנה אומרת- יפה שעה אחת של מצוות וקורת רוח בעולם הזה מכל חיי העולם הבא,
כפי שההלכה אומרת בריא ושמה בריא עדיף
עכשיו חיים  אחר המות מתים, ואי אפשר כבר לעשות כלום, אז מה השאיפה הזו לחיי עולם הבא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:38 לינק ישיר 

לאליעזרט
עכשו ראיתי את הודעתך.

החרמות והאיסורים עובדים בהחלט אצל הגרעין הקשה של החרדים.

אתה מסתכל על הגולשים אבל הם לא מהווים הוכחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 12:02 לינק ישיר 

DFL
כמדומני שהאריך בזה וויליאם ג'יימס בספרו החוויה הדתית לסוגיה, ואין הספר כעת תחת ידי.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 12/10/2010 12:02:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 12:05 לינק ישיר 

צענע, 

אני חי בחברה החרדית. ובעבר הרחוק שלי ישבתי במשך כשנות שמיטה בכוללים שונים. אם זו הצלחה אוי ואבוי לנו. 

האם גם את חיה בחברה זו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 12:16 לינק ישיר 

ירוחם-
קלטתי מהתגובות בפורום שאתה תלמיד חכם, ולכן אני מניח שסערת רגשות גרמה לטעויותיך.
א. יפה שעה אחת של תשובה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא, ויפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה. קורת הרוח שמורה אך ורק לעוה"ב- היום לעשותם ומחר לקבל שכרם.
ב. העולם הזה הוא השמא (האם ישאר משהו מכל עמלי כאן ?) והעולם הבא הוא הברי (הקרן שמורה לו).
ג. אפילו אם היה הפוך- ברי ושמא לא מועיל כנגד עדים (שהם בירור ולא הנהגה).
ד. מה עניין יפוצו ? בודאי שצריכים להפיץ החוצה תוך שמירת הקיים. טענתי היתה שיש לדעת קודם כל את מה בכלל צריך לשמור ולהפיץ. 
ה. התורה כולה סודי סודות, ורק הלבושים החיצוניים שלה חשופים לעיני כל. תרצה או לא- מעל ראשך מתבצעים דברים גדולים וכדאי לך להיות שותף להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 12:21 לינק ישיר 

לאליעזרט

אתה מעלה כאן את הבעייה הכלכלית וכאן נראה לי שדברים מתחילים לזוז.

אבל מבחינת שמירת תורה ומצוות-אחוז היוצאים לשאלה בחברה החרדית הוא הרבה פחות מחוגי הדת"ל ולכן הדתלים תפסו את העניין ומעט מאד דתל"ים נשארו בדתליות המקורית של מה שהיה קרוי פעם "חוגי המזרחי".

וכן אני חיה בחברה זו (לא מבחינת שכונת מגורים אלא רעיונית)אבל בשום אופן ,כמובן מאליו,אינני מייצגת חברה זו.

תוקן על ידי צענערענע ב- 12/10/2010 12:24:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 12:28 לינק ישיר 

שותף
 איני שותף סוד- ולכן אני לא יודע את מה שאתה יודע, אני יודע מה שכתוב בתורה , ואני ואתה אומרים את זה בוקר וערב בק"ש.
אני לומד גם פרשת השבוע ופרי בחוקותי מפורט בדיוק מה השכר ואיזה שכר מקבל היהודי על המצוות שהוא עושה.
כל היתר מה שאתה מדבר עליהם, התורה לא כתבה- כאמור התורה משמיים- יתר ההבטחות  לא נאמרו על ידי בורא עולם.
אי לכך ובהתאם לזאת מה שחכמינו הוסיפו מדעתם הוסיפו, יכול להיות שזה נכון ויכול להיות שלא, מה שבטוח שזה אולי, וגם זה בספק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 12:36 לינק ישיר 

בעל פתוח האשכול שאל על העניין רק בחלקי,
ההסתגרות היא לא רק כלפי חוץ, היא כלפי לימוד תנ"ך ריחוק בנים בנות גברים נשים,
לימוד לעומק כן, מסקנות לא, כלומר זה בסמכות הפוסקים (ויתד וכדומה)
כל קהילה כמעט מסתגרת מחברתה, (בכל אופן לגבי בחורים ובנות)

צענע: זה לא עבד בתקופת ההשכלה ולא יעבוד בעתיד, זה הכל זמני,  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הסתגרות: אותנטיות או חולשה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.