בית פורומים אגודה אחת

פריצות בהכשר הבד"ץ!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2007 22:30 לינק ישיר 
פריצות בהכשר הבד"ץ!

הלך לו רב העיר לתומו ברחוב, כשלפתע הוא רואה אחד מנכבדי הקהילה בעברו השני של הכביש, נכנס למסעדת טריפה! לא יאומן כי יסופר.  הוא הביט ימין ושמאל, ועבר במהירות את הכביש, הצמיד את אפו לזגוגית ואכן, הרע מכל קרה אל מול עיניו, הלז התיישב והזמין מנה. לא עברו שניות ספורות, המלצר הופיע, והוא פשוט התחיל לאכול. וכל זה לעיני הרב הנדהם.

לא התאפק הרב, הדף את הדלת הרחבה ונכנס היישר אל תוך המסעדה, ניגש היישר אל אותו נכבד ואמר לו, אתה לא מתבייש? לאכול כאן?

שאל אותו הנכבד, כבוד הרב ראה אותי נכנס למסעדה? ענה לו הרב, אכן כן, לכן עקבתי וראיתי שאתה מתחיל לאכול.ץ וכי נראה לך שאני מציץ במסעדות דרך הילוכי?

שאל אותו הנכבד, כבוד הרב ראה אותי מזמין? ענה לו הרב, אכן כן, ועדיין לימדתי עליך זכות שאין בכוונתך לאכול. עד שראיתי אותך מכניס את המזלג מן המלחת אל פיך.

שאל אותו הנכבד, האם כבוד הרב ראה אותי מכניס את המזלג אל פי? ענה לו הרב, אתה מעז להכחיש? זה קרה הרגע!

אמר לו הנכבד, אז על מה הרב מלין? הרב ראה את כל התהליך מתחילתו ועד סופו, והרי שאני אוכל כאן אוכל שנעשה בהשגחת הרב, מה יכול להיות יותר טוב מזה!!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2007 22:40 לינק ישיר 

לומד

בס"ד

לכבוד הו"כ מרנן ורבנן נשיאי בית דין צדק משמר התורה שליט"א ולכבוד שבעת דייני בית הדין שליט"א, ת. ד. 57515 ירושלים.

קיבלתי מכתבם האישי והריני נפנה מכל עסקי מצוות החג כדי להשיב כרום ערכם ומעלתם.

א. מחזיקנא טיבותא לבית הדין אשר הוקם על ידי הו"כ מרנן ורבנן שליט"א וממילא למרנן ורבנן שליט"א עצמם ובזה קיימתי מצוה לשמוע דברי חכמים כפי שהתבקשתי במכתב.

ב. תאבני לידע מתי היה אותו זמן שלא היה צורך לעורר על ענייני צניעות באשר המורשה עברה מאם לבתה והדברים היו מובנים מאליהם. דומה שכל בנות ישראל אשר לדאבון לבנו אינן הולכות בצניעות אף בעניינים שהם ודאי דאורייתא, סבות סבותיהן עמדו רגליהן על הר סיני. היצר שלט מאז ומעולם והתוצאות לפנינו, ולמרות זאת לא נמצאו בין אגרות רעק"א והחת"ס אגרת המפרטת כמה מילימטר חייבת כל אשה לעטות לצווארה וכמה לרגלה.

ג. ולגוף ההלכות: כתבו חברי ביה"ד שכיסוי כל הראש הוא מחויב מעיקר הדין. הנה דעת גדול הפוסקים מרן ר"מ פיינשטיין זצוק"ל שאין איסור לגלות עד טפח על טפח משערה אף ברה"ר, כמבואר באגרות משה אבהע"ז ח"א סימן נח. 
אני מבין שהו"כ שליט"א אינם סבורים כך, אך האם אסור למאן דהוא לסמוך על פסקו של רמ"פ, כמו כן הגאון בעל יביע אומר ועוד גדולים סבורים כרמ"פ.

ד. מהיכן המקור לאיסור כיסוי הלחיים? האם בהכרח שיקול הדעת אינו תלוי במנהגי המקומות ובעוד נתונים?

ה. היכן נאמר שצריך לכסות את השער הסמוך לאוזן? האם אינו בכלל שער הצדעיים המותר? וכי נשים מאז ומעולם כיסו את אזניהן? ומה אם האשה רגישה לדלקות אזניים או ששמיעתה אינה משופרת, האם היא חייבת לכסות את אוזניה?

ו. היכן נאמר שאם התיק משך את החולצה בסנטימטר אחד יש איסור בדבר? והלא קיי"ל בכל מקום שפחות מטפח אינו ערווה. כל היראה תחמיר ותזהר לעצמה, אך כלום כופין על כך?

ז. מדוע אם יש בגד מתחת החולצה צריך להקפיד שבכל מצב לא יתגלה הבגד שתחת החולצה? ומה אם מתחת החולצה יש עוד חולצה? והאם גם ז'קט צריך להיות סגור שלא תראה החולצה שמתחתיו?

ח. 'אריגים הנצמדים נאסרו' ולכן אסור גם תחת ז'קט. על ידי מי הם נאסרו ומתי?

ט. ילמדונו רבותינו מה ענין השיעור של חצי הרגל שבין הברך לעקב? הלא כל הדין הוא שתהא הברך מכוסה ובזה די בכמה סנטימטר אחרי הברך ותו לא.

י. מה לא טוב בחצאית שלא מתחילה במותן?

יא. 'עובי הגרביים באופן שלא תראה הרגל' מדוע? במשנ"ב סימן עה סק"ב כתב שבמקומות שנהגו לגלות את הרגל מהברך ולמטה מותר לעשות כן. אם כן ממ"נ, אם גרביים כאלו שנהגו בהן אינן נחשבות גרביים, הרי זה נחשב כמו שנהגו לגלות את הרגל ואם כן יש להתיר אף בלא גרביים כלל. ואם אנו מחייבים גרביים הרי זה רק משום שגרביים אלו נחשבות גרביים ואם כן די בהן. מהיכן ניתן לגזור על כיסוי הרגל באופן יותר ממה שנהגו אם המשנ"ב פסק שאין חיוב לכסות את הרגל במקום שלא נהגו בכך?

יב. כלל הדברים. האם יש כאן בירור הלכות או גזרות חדשות? אם בירור הלכות, הרי גדולי הפוסקים סברו אחרת, ואם גזירות חדשות, מיהו המחוייב לקבלן?

ואחתום שלו'

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 00:02 לינק ישיר 

מאיר,

מה כואב לך?

מה איכפת לך שחופרים על צניעות?

הם לא אנשים רעים ובטוח שהם מתכוונים רק לטובה. מה אתה רואה פה שכ"כ מעצבן אותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 07:09 לינק ישיר 

נויאיר

כתבתי מה מפריע לי, לא קראת?
כוונות טובות הן תשובה לכל שאלה?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 08:18 לינק ישיר 

ידוע לאן כוונות טובות מובילות.
האמת שנמאס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 09:55 לינק ישיר 

טוב נו, מה ההיתממות הזו מאיר.

אנשים ראו שהדור חסר בתחום הזה. המשנ"ב לא מספיק, משום שיש פרצןת רציניות.

ישבו והחליטו ליזום סייג לתורה, ע"מ לגדור כפי ראות עיניהם. ישבו, התיעצו, החליטו, וזה מה שיצא.

אל תשכח שחתומים על המכתב אנשים רציניים ושקולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 10:58 לינק ישיר 

נויאיר

אין כאן שום היתממות. הדור פרוץ בעניינים אלו? אולי!
בדוק והשווה את מצב העניינים פה למצב באמריקה של רבי משה פיינשטיין.

מה שבטוח הוא שהדור פרוץ בענייני נורמליזציה, קצת שפיות אף פעם לא הזיקה.

אנשים שקולים???
בא נשאיר את הדיון לגופו ולא לגופם של אנשים, למרות שהם אלו שמאלצים אותנו לכך.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 11:29 לינק ישיר 

מאיר

איקון ירוק לגבי האבחנה הזו, שראויה להצטרף לספר הציטוטים המובחרים של הפורומים החרדיים:

הדור פרוץ בענייני נורמליזציה

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 11:43 לינק ישיר 

קיימת אובססיה חרדית לצניעות כתגובה לאובססיה החילונית לפריצות.
זה אולי נורמלי, אבל כמו הרבה דברים זה עלול להוביל לפיצוץ
כשאני למדתי לפני X שנים בישיבה ד"לית הנושאים של צניעות וכשרות פשוט לא היו נושא לדיון, וטוב שכך.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 25/09/2007 11:44:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 14:12 לינק ישיר 

אני לא חושב שהאובססיה הזו היא חרדית. תופעה זו נפוצה בחוגי מרכז היום לא פחות, ומצד שני הרבה חרדים נקעה נפשם מהנהגה זו.
מה שקורה כעת הוא שהחצר השלטת שנותנת את הטון מכל מיני נסיבות מזדמנות לצערינו, היא חסרת חוש ביקורת ואיזונים.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 15:03 לינק ישיר 

מאיר,
על נפיצות התופעה בחוגי מרכז כיום קא בכינא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2007 00:40 לינק ישיר 

נזכרתי משום מה בדברי הנוב"י יו"ד צ"ג

אבל בדורנו הזה כי עזבו את תורת ה' ומקור מים חיים שני התלמודים בבלי וירושלמי לחצוב להם בורות נשברים ומתנשאים ברום לבבם כל אחד אומר אנכי הרואה ולי נפתחו שערי שמים ובעבורי העולם מתקיים אלו הם מחריבי הדור.

ועל הדור היתום הזה אני אומר ישרים דרכי ה' וצדיקים ילכו בהם וחסידים יכשלו בם.

והרבה היה לי לדבר מזה אבל כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע וה' ירחם עלינו.

וראה בטוב ירושלים כל ימי חייך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/9/2007 02:36 לינק ישיר 

מאיר

הרי שנינו מבינים שההיתפסות לעובי הדניר היא הטפל ולא העיקר.

הקונטרס הנ"ל מייצג איזשהי השקפת עולם הגורסת פרשנות מסוימת ל"כל כבודה בת מלך פנימה", עובי הדניר הוא נישה שהרבנים נכנסו אליה בע"כ במידה מסוימת, מחמת אותם בנות סרבניות וווכחניות. לקבוע מסמרות בנושא, מין סייג לתורה.

לשאול שאלה הלכתית על טפח כסוי הראש אינו עניני, טענו חיטים והודה לו בשעורים; מדד פסיקת הלכה אינו מדד נכון כשניגשנו לנושא זה.

ע"כ שאלתי, מה יש לך נגד הנושא, האם אינך מסכים להשקפת העולם שאותה באו להפיץ? תוקן על ידי - NOYAIR - 28/09/2007 2:39:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2007 20:59 לינק ישיר 

אומרים בשם אבי תנועת המוסר, הגרי"ס, אולי בעצם המקור אחר, שא' הדרכים למלחמה בחטא שאדם כושל בו, הלימוד בפרטי ההלכות הנוגעות לדבר הזה.

כנראה שגם לצד השני, כשאדם לא נגוע בבעיות צניעות/פריצות, ובפרט ילדים ונערים, ולידיהם נופל עלון מהסוג הנ"ל בפירוט נמרץ על תצורת החולצה והחצאית וכו', הדבר מזיק יותר מאשר מועיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2007 21:55 לינק ישיר 

נויאיר

סליחה על עיכוב תשובתי מפני שמחת החג וקדושת המועד.

אני מסכים אתך שהנושא אינו הלכתי וזה מה שניסיתי להוכיח בציטוטים מהמשנ"ב ומאגרו"מ. אני לא בטוח שגם החתומים על הפרוספקט יודו בכך.
מה יש לי נגד הגישה? יש לי נגדה שהיא באה לכוף פרשנות אחת מתוך כמה על מי שכלל לא ביקש הנחית אותם חתומים.
זכותם וחובתם להחיל את פרשנותם על עצמם ועל בני ביתם במידה ואלו כפופים/ות להם. אין להם כל מנדט לשלוח את החומר לכל בית בישראל, גם לא לכל בית העונה להגדרה 'חרדי' או 'בן תורה'.
הלא אתה ואני יודעים שלא מדובר באיזו מחווה של רצון טוב ללמד אותך את השקפתם ואת גישתם לפרשנות המקרא, ופשוט מטעמי נוחות התחילו בפסוק הזה ממשלי. מדובר כאן בנסיון לקבוע קוד התנהגות מחייב בכל דרך לכל מי שלא יוותר לחלוטין על השתייכות לקהילה החרדית. הנסיון הזה הוא בגדר בריונות וראוי לכל גינוי.

בנוסף, הנישה של הדנייר היא בהחלט נישה מכוערת שהנפש היפה סולדת ממנה. רחמי על אותם רבנים שנאלצו שלא בטובתם לעסוק בשפיר ושליה, מוטב אכן היה לו הותירו את הפירוט הפלסטי הזה לבעלות מקצוע ההוראה הנכבדות.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2007 19:17 לינק ישיר 

לא הבנתי - אתה נגד נורמות התנהגות מחייבות לחברה החרדית? הרי ד"ז הוא מחוייב המציאות.

אולי גם תצא נגד לבישת כובע וחליפה לבחורים ( שלא בשעת התפילות ) ?

אנחנו חיים בחברה דיקטטורית. לא דמוקרטית. ולי אישית אין שום בעיה עם זה.

(אני יודע שזה נושא שנטחן עד דק, בפרט בפורום הזה. אבל מה לעשות, באתי מאוחר...)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > פריצות בהכשר הבד"ץ!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext