בית פורומים עצור כאן חושבים

ברוך דיין האמת! (ר' אברהם שפירא זצ"ל)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/9/2007 19:27 לינק ישיר 
ברוך דיין האמת! (ר' אברהם שפירא זצ"ל)

היום יום טוב ראשון של סוכות הלך לעולמו הגר"א שפירא זצ"ל....

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2007 19:30 לינק ישיר 

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/167047

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2007 22:04 לינק ישיר 

בחדשות ערוץ 1 הקדישו לכך פחות מ-10 שניות, לאחר כתבה בת למעלה מ-5 דקות על ישראל סגל, שגם הוא נפטר בחג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2007 22:38 לינק ישיר 

בד"ה

רבים יזכירו את למדנותו המופלגת והעמדת דור של תלמידי חכמים. בנוסף לכך ניחן הרב באישיות כובשת: חיוך, מאור פנים וחוש הומור. דלת ביתו פתוחה לכל אדם. בנעורי ביקרתי לעתים קרובות בישיבת 'מרכז הרב' ועד היום מהדהד באזניי קולו המרטיט בעת ברכת הכהנים ואמירת 'שיר המעלות' בתום התפילות כנהוג בישיבה.

[איד"ג, מעניין כמה מקום היה מקבל הגר"א שפירא בעיתונות החרדית לו היו נדפסים מחר עיתונים. לפחות בפורום השכן הקדישו לו אשכול משותף ביחד עם סגל, ובניגוד לערוצי הטלויזיה, פה עסקינן ב'בני תורה'].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2007 00:10 לינק ישיר 

'בני תורה'? מי? חברי הפורום הסמוך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2007 01:05 לינק ישיר 

"הפורום השכן" הוא במה ספונטנית; אין בו עורכים ולא שיקולי עריכה - בוודאי לא כאלה המתיימרים לייצג את רוח האומה מכח היותם "השידור הציבורי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2007 01:25 לינק ישיר 

ברוך דיין האמת. צר לי שלא אוכל להשתתף בהלוויתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2007 11:19 לינק ישיר 

קצת על גישתו ההלכתית כרב של 'כלל ישראל':

בזמנו פירסם הגר"ע יוסף את פסק ההלכה האוסר השתתפות בהגרלות כעין זאת של מפעל הפיס בגלל בעיית ה'אסמכתא'. הגר"א שפירא חלק עליו (דומני שדבריו פורסמו ב'תחומין') וטענתו הייתה שאין כאן אסמכתא כיון שיש כאם קניה של כרטיס ההגרלה והבעלות בכך לא תלויה בתוצאת ההגרלה.

זכורני שראיתי את תשובת הרב שפירא הוא פתח אותה באמירה שלא יתכן לומר שכלל ישראל שמשתתפים בהגרלות עוברים על איסור ויש למצוא פתח להיתר (אני מקוה שלא עיוותתי את זה יותר מדי...). אני מניח שהרב לא התכוון לקהל האברכים של 'מרכז' בקרית משה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2007 12:58 לינק ישיר 

בהמודיע היתה היום התייחסות מאוד מכובדת, שאף לא התעלמה מהיותו ממנהיגי הציונות הדתית, ונזכר גם שהתנגד למסירת שטחים תמורת שלום ובשעת תוכנית ההתנתקות הורה לסרב.

המאמר על כרטיסי פיס הוא בתחומין ה, וז"ל:

אלה הם הנימוקים שלפיו נפסק שאין איסור לקנות כרטיסי הגרלה (פיס וכד):
אכן כבוד ידידי הגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א הביע דעתו לאסור משום שהוי בכלל משחק בקוביא וטעמו הואיל ואם במשחק קוביא כהאי גוונא יש ענין של גזל נחלקו המחבר והרמ"א (בחושן משפט סי שע ג) לכן פסק שלספרדים שקבלו הוראת המחבר שמחמיר בדבר גם תעודת פיס בכלל האיסור אבל לענ"ד אין זה דומה למה שנחלקו
בשו"ע.

ראשית כל אעיר שלפני כל בירור יש לדעת כלל גדול כי דבר שנהגו בו כלל ישראל אין להרהר אחריהם שח"ו לומר שכלל ישראל יכשלו בעבירה. יש הרבה מקורות שגדולי ישראל הזכירו בספריהם את המנהג של קנית שטרי הגרלה וגם דנו אם יש בזה משום חולשה בבטחון בה, ואלו היה ספק של גזל היו חוששים להורות נגד המחבר אפילו
לאשכנזים. יש רק לברר מדוע באמת אין זה בכלל משחק בקוביא שהרי חלוקת הפרסים היא ע"י הטלת גורל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2007 15:34 לינק ישיר 

חכמי תורה יש הרבה, אבל מנהיגים אמיצים כמוהו יש פחות ופחות.

טו וַיְדַבֵּר מֹשֶׁה, אֶל-ה' לֵאמֹר.  טז יִפְקֹד ה', אֱלֹהֵי הָרוּחֹת לְכָל-בָּשָׂר, אִישׁ, עַל-הָעֵדָה.  יז אֲשֶׁר-יֵצֵא לִפְנֵיהֶם, וַאֲשֶׁר יָבֹא לִפְנֵיהֶם, וַאֲשֶׁר יוֹצִיאֵם, וַאֲשֶׁר יְבִיאֵם; וְלֹא תִהְיֶה, עֲדַת ה', כַּצֹּאן, אֲשֶׁר אֵין-לָהֶם רֹעֶה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/9/2007 20:19 לינק ישיר 

V10
< רב רובם של הבוגרים יודעים לצטט איזה חלק קטן עין אייה או במשנת רבי צדוק הכהן.. אבל רובם המכריע אינו מודע למהלכים הישיבתיים הקלאסיים..>
נניח כדבריך (אני לא בטוח שאתה צודק, ליתר דיוק אני יודע שאינך צודק) אבל מאי אולמיה האי מהאי?הסגידה לישיבישע רייד גם היא מוגזמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2007 20:58 לינק ישיר 

תלמיד הרב כותב עליו:

ר' אברום שלי
http://www.kipa.co.il/jew/show.asp?id=22993

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2007 23:07 לינק ישיר 

אולמי האי מהאי.. מתפלא עליך..
 לולי דמסתפינא הייתי אומר שאתה כמעט לא קולע לדעתו של ר' אברום זצ"ל
 אבל בכל זאת לא שולל את  התורות החסידיום באשר הן.. אבל לא  מהן תבוא הגאולה לאותם עניי דעת ורוח
 ולאותם רבים הנזקקים לפסיקה חדשנית המתחשבת בצרכי הדור העני כל כך..רק גדולי תורה מהמחנה הדתי לאומי עשויים להגי לפסיקה רצינית לא של שותי"ם באינטרנט אלא פסיקה מנומקת וחדשנית.. הלוואי ור משה פיינשטיין של הדור הבא יגע מתלמידים אילו לאחר שישמשו את רבותיהם
 אבל הדור עני.. וזה חבל.. על למאד
 ממש פיספוס..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2007 00:10 לינק ישיר 

V10
סליחה על חוסר הצניעות, אבל אני מוכן להתחרות בלמדנות עם כל בוגר ישיבה קדושה, ואני לא היחידי.
מספיק עם הסיסמאות.
ומה הקשר בין תורות ישיבתיות לפסיקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2007 03:24 לינק ישיר 

ממללא,

כתבת אליי לתיבה האישית, כי הכמעט-שתיקה של החרדים בעניין הרב שפירא איננה טובה יותר מן הכמעט-שתיקה של ערוץ 1 (שאת יחסו השונה אל ישראל סגל אתה מבין, על רקע העובדה שעבד שם שנים רבות).

[אינני מצטט את מכתבך בלשונו משום שלא קיבלתי את רשותך לכך, אך אתה מוזמן כמובן להדביקו כאן].

תשובתי:
(א) לא בדקתי כעת את העיתונות החרדית, אך זכרוני שכאשר נפטר בשעתו הרב גורן - שנוא נפשם של החרדים - יתד נאמן הקדיש לכך ידיעה בעמוד הראשון, עם הספד מכובד שבו נזכרו "קלקלותיו" של המנוח באופן מינימלי ביותר.
(ב) שמעתי ש'המודיע' הקדיש לפטירת הרב שפירא ידיעה בולטת בעמודו הראשון.
(ג) מעניין את הסבתא שלי אם ישראל סגל היה חבר של עובדי הערוץ הראשון או לא. זה ערוץ ממלכתי, שאני מממן מכיסי, ולא ידיעון של עובדי רשות השידור. כל אימת שיש איזשהו נסיון לצמצם או להגביל אותו, הוא בשם חשיבות "השידור הציבורי". אם אינך מבין את ההבדל בעניין זה, מה אומר ומה אדבר.
(ד) יחסם של החרדים אל ה"גדולים" המזרוחניקים - שנדון כאן באשכול אחר - אינו מוצדק בעיני, אבל כמעט-שתיקה מנימוקים אידיאולוגיים מעוותים תזכה אצלי להבנה רבה יותר מאשר כמעט-שתיקה מנימוקים של טמטום. להזכירך, ערוץ1 לא זו בלבד שהקדיש לרב שפירא 10 שניות, לעומת כתבה ארוכה של 5 דקות לישראל סגל, אלא גם טרח לשים את הכתבה על סגל בראש המהדורה, ואת אזכורו של הרב שפירא לאחריה. הגם את זה תצדיק בלויאליות חברית?
(ה) כתבת שאני "אוהב להגן על החרדים באמצעות תקיפת שופרות החילוניות". ושמא להיפך? אולי אני אוהב לתקוף את החילונים באמצעות הצגת המוסר הכפול שלהם כלפי החרדים, וכלפי הדתיים בכלל? - הרי כאן העליתי את הנושא לפני שמישהו הזכיר את יחסם של החרדים אל פטירת הרב שפירא ז"ל.

א"ג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2007 04:57 לינק ישיר 

כמובן, כדאי להזכיר שלא כל מי שמוכן להתחרות אכן יכול לנצח, ועל זה נאמר "אל יתהלל חוגר כמפתח"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ברוך דיין האמת! (ר' אברהם שפירא זצ"ל)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext