|
|
| נשלח ב-11/11/2007 09:40 |
|
| |
אסרטיביות הינה דעתנות. היכולת להביע את דעתנו, הזכות להשמיע אותה והנכונות לקבל תגובות מבלי לשנות אותה או להתגונן!
אסרטיביות מאפשרת לכל אדם להביע את דעתו בצורה ברורה: לאנשים אסרטיביים יש יכולת הבעה עצמית טובה יותר דרך הגדרת גבולות העצמי שלהם. ברורה להם הדרך ולכן קל להם להצביע עליה! פעמים רבות אנשים מוותרים על הגדרת גבולות העצמי מתוך חשש שידרשו לשלם מחיר כבד על רצונותיהם. כתוצאה הם נכנעים לדרישות הסביבה ומוותרים על זכותם להרגיש שווי ערך ולהתקדם בחיים.
אסרטיביות משמרת שליטה
אדם אסרטיבי בונה לעצמו מסלול ומתכנן את הדרך להשגת מטרותיו. מתוך כך הוא מאפשר לסביבה להתייחס אליו כאל יצור תבוני המתכנן את זמנו ופועל להשגת מטרותיו.
אסרטיביות מעלה את הביטחון העצמי
כאשר אדם מודע לרצונותיו, שוקל את יכולותיו בצורה אובייקטיבית ומתאים עצמו לסביבה משתנה הוא מרגיש את התחזקות הביטחון העצמי. אדם כזה לא ייפול אם בדרך יצוצו קשיים, ויתייחס אליהם כאל הזדמנויות ללמידה עצמית. מאת: ענת זפרני
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 09:50 |
|
| |
מאיזה ספר קאוצינג'
העתקת את זה? ומה את מנסה להגיד בזה? שלבנות יש זכות או אין זכות להיות בעלות מעט שכל?
(ליטאי סתם מנסה להוציא רוחות מקברם. אני מאמינה שהוא בעצמו לא מאמין במה שהוא אומר. סתם איזשהיא דרך להראות מאצ'ו וגברי.)
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 11/11/2007 9:51:54
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 09:52 |
|
| |
לפשוט מתוקה, לרוב הגברים די קשה להשלים עם כך שלנו הנשים יש בכלל דעה, קשה נורא לשנות נורמות של מאות שנים, ולא שזה לא קורה רק זה לוקח זמן. לגבייך, הייתי שואלת את עצמי (ועשיתי את זה, כי היה מי שאמר לאבא שלי שאוי לו למי שבנותיו (או לפחות אחת מהן)זכרים...), איזה סוג גבר אני רוצה לבעל. כי עם גבר מיושן שחושב שהבעת דעותייך, עמידה אסרטיבית על שלך, ורצון לעמוד במטרות שאת מציבה לעצמך- זה לא לגיטימי, תצטרכי להקריב הרבה מאישיותך, חשוב שתבדקי עם עצמך אילו מאפינים אישיותיים את רוצה שיהיו ב"גבר חלומותיך", על מנת שתוכלי להמשיך להיות אסרטיבית . את יכולה לפנות אלי גם באישי אם יהיו לך שאלות אלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 09:55 |
|
| |
זה כזה אישו אבל בעצם-
הגברים הם כאלה קשיי החלטה- תמיד שרוצים משו- "תשאלי את אמא" או תמיד שצריך להחליט החלטה הם מתייעצים עם הנשים שלהם ומחזיקים מהדעה שלהן. המון פעמים דווקא הנשים מחליטות בנוגע לרוב הדברים והגברים רק מטפלים נושאים הכספיים- לא בגלל שלנשים קשה לעשו זאת אלא בגלל שהגברים אוהבים להתעסק בזה ולנשים יש מספיק עבודות אחרות).
זו סתם דרך לשמר את העליונות הגברית. זה רק חיצוני. (אני מדברת על הרוב. לא על יוצאי הדופן)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 12:30 |
|
| |
שלא עשני אשה, שטויות במיץ.
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 15:50 |
|
| |
ליטאי, שטויות ברוטב..
ברור שתגיד על מה שהיא כתבה שם שטויות..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 18:35 |
|
| |
ליטאי- לא. שטויות במיץ אשכוליות ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 23:11 |
|
| |
לשעשני כרצונו, הבאתי סוג של הגדרה, כי דעתנות זה נשמע שלילי, בואו נקרא לזה אסרטיביות כי זה מה שזה באמת גם אם לגברים נוח לעשות את זה כמשהו שלילי, וזה לא ענין של זכות לשכל בוודאי שיש לבנות שכל, מה בכלל השאלה! השאלה היא האם אנחנו יכולות להשמיע את דעתינו או שבגלל שבשידוכים יגידו שאנחנו דעתניות אז עדיף לשתוק ולשחק אותה ציתנית ופסיכית? נראה לי שהתשובה ברורה: היי מי שאת, ומי שלא נוח לו, שיחפש אישה אחרת!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2007 02:31 |
|
| |
OK בחורה דעתנית = בחורה עם דעות עצמאיות משלה ולא אחת שכל מה שאומרים לה מהנהנת בראשה ואומרת אמן אמן! תשמחי שאת כזו, בס"ה את בחורה חכמה ונחמדה, אין עניין להסתיר את זה וממילא לא תוכלי לשחק אותה כל החיים וגם אין טעם לכך, שוביניסטים כבר ירדו ממך בעצמם, אל תדאגי... רק זכרי תמיד שבלי קשר לשידוכים עומד מולך בנאדם נוסף שאת חייבת בכבודו כמו כל אחד אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2007 10:19 |
|
| |
חח שטויות. שוביניסטים תמיד מתחתנים. ואין אף אישה שאוהבת להרגיש שהיא בובה חסרת תוכן. רוב הגברים שוביניסטים וגם הבנות בעצמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2007 22:33 |
|
| |
נכון, שוביניסטים מתחתנים אבל לא עם פמיניסטיות... בכל מקרה, אם היא בחורה כזו סתם חבל לה לפול אצל איזה גבר מדכא שכל החיים רק תצטרך להכנע בפניו...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 16:31 |
|
| |
נושא חשוב לכל עת.
<מיועד לבנות שבינינו>
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 16:47 |
|
| |
לומדע'ס פונה כאן לבנות, אבל אני רוצה דווקא להבין את הגברים.
אתם באמת חושבים שיהיה לכם קל לחיות עם בחורה רפת שכל?
אני לגמרי לא קולטת את זה.
הרי אם אתם מחזיקים מעצמכם חכמים גדולים, איזו שפה משותפת תמצאו עם כאלה שלא ממש?
בחורים מורידים בנות מוכשרות כי נלחצים שיותר מדי חכמות בשבילם. איזה טירוף זה.
חשבתם פעם על כך שכשרונות עוברים בירושה?
אולי אתם דפוקים שרוצים טיפשה'לה קטנה לידכם שתחייך חיוך ענק ואווילי על כל "גאונות" שתבריקו בה, אבל מה לגבי הילדים? מוכנים להתפשר על בנים לא ממש חכמים?
אי אי אי, אתם הגברים.
תהיו בריאים.
ותבינו שלא יפגע האגו המהולל שלכם אם תינשאו לבחורות לעניין, שיודעות לחשוב, להתבטא . להיפך.
אלא אם כן אתם לא ממש מבריקים.
ואז זו כבר בעייה שלכם, שכדאי שתכירו בה במקום לנפנף בקלישאות.
ליטאי, מעניין,
התבגרת והתגברת קצת מאז???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 16:52 |
|
| |
בס"ד
נועה, נעשה על מה שאת כותבת סקר ואפילו נכתב סיכום.
את מוזמנת להציץ ולהגיב, כאן .
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 17:00 |
|
| |
שימי לב:
חכמות. לענין. שיודעות לחשוב. להתבטא, וכיוצ"ב = חובה!!
אבל שאומרים דעתניות מתכוונים: 1. עקשניות כאלו שחייבות לומר תמיד הפוך ממה שאתה אמרת או אפילו לחשוב הפוך. 2. ו/או: 'משליטות דעתן'. חסר לך שלא תעשה כמו שהיא "יודעת". ובסוף תמיד זה מה שיהיה. תסמכו עליהן. ברור כאילו...?
|
|
|