בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה שחשובה לי מאד....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2009 17:02 לינק ישיר 

שימי במחילה קצת טעית הנושא כאן הוא דעתנות באופי ולא השכלה אקדמאית.

לומד. לומדים. למדנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2009 20:55 לינק ישיר 

אני חושבת שכמו בכל דבר בחיים צריך להיות חכמים.
דבר ראשון, לא חכם להסתיר תכונה מאפיינת. כי זה מאמלל אותך ואותו. ובכלל לא חכם להסתיר. אבל זה כבר נושא אחר
 או שכל החיים תהיי משהו שהוא לא את, כדי להתאים לו.
או, מה שהרבה יותר ריאלי, שתהיי את, אבל אז הוא יגלה שהוא לא בחר בך.
ואז שניכם לא תהיו מרוצים, כי אם הוא לא חיפש אחת כזו ואת לא מתאימה לו, גם לך לא יהיה טוב.
יש בחורים שיש להם בטחון עצמי חזק, ובחורה חכמה ודעתנית לא מפחידה אותם.
ויש בחורים שמעדיפים את הקלילות והזורמות. בסך הכל גברים אוהבים שקט בסביבה שלהם...
ואם בחורה חזקה תהיה מה שהיא , היא גם לא תרצה גבר שמפחד ממנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 01:47 לינק ישיר 

עשניכרצונו כתב:
הגברים הם כאלה קשיי החלטה- תמיד שרוצים משו- "תשאלי את אמא" או תמיד שצריך להחליט החלטה הם מתייעצים עם הנשים שלהם ומחזיקים מהדעה שלהן. המון פעמים דווקא הנשים מחליטות בנוגע לרוב הדברים והגברים רק מטפלים נושאים הכספיים- לא בגלל שלנשים קשה לעשו זאת אלא בגלל שהגברים אוהבים להתעסק בזה ולנשים יש מספיק עבודות אחרות).
זו סתם דרך לשמר את העליונות הגברית. זה רק חיצוני. (אני מדברת על הרוב. לא על יוצאי הדופן)

שטויות! שטויות! שטויות!

הגברים אומרים את הנ"ל בכדי לפרגן לאשה ולחזק את מעמדה ולא בגלל שקשה להם להחליט! חד משמעית!!

ו.. אני לא רוצה לחשוב על המצב שבו הנשים היו מטפלות ואחראיות לנושא הכספי (ע"ע "הוראות לאיך גברים ונשים מושכים כסף מכספומט" - מוכר.).

כמה פמינזים מטופש נושב מתגובתך המתנשאת - עשני (שלא!)!!

לומד. לומדים. למדנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 02:26 לינק ישיר 

מיכלי היחידה שכתבה כאן משהו לענין, לכל אחד טעם וריח משלו.
הכל התחיל משאלה של דעתנית והצורה השלילית של זה, שמדבריםעל דעתניות מדובר על דעתניות אבסורדית שגורמת לשתלטנות לא נסבלת. אבל אשה שכל מה שאני יגיד תאמר כן, זה גם בלתי נסבל, צריך קצת ויכוחים שלא יהיהמשעמם,( ודאי לא שיגיע למריבה).
נ.ב. גם הציבור החרדי מושפע ולטובה, לדעתי מצעקת הפמינזם הכלל עולמית, וזה לא אמור להשפיע על חיי הבית.
אני חושב שבמציאות זוג חי ביחד כך שיוצא לקבל החלטות ביחד, לבוא ולאמר שזה הרגשה שהבעל נותן לאשה שתרגיש טוב לכן אומר לה להחליט, זה או להחזיק בדעה קדומה שאין לאשה כלום, ולהיות נחמד אליה כי המורה חתנים אמר. או אנוכיות וחוסר הבנה בשיתוף בין זוג.
וצודק מי שאומר שבסה"כ האשה מחליטה כי באמת לרוב הגברים לא משנה איך יראה הארון כך או אחרת.  

תוקן על ידי barbrav ב- 19/04/2009 2:25:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 02:32 לינק ישיר 

אני חושבת שבנישואים עדיף כבר את הגישה של עשני
לא משנה הסיבה, גבר חכם נותן לאשה הרגשה טובה
גישה מתנשאת ומה את מבינה בעניני כספים וכדו' תגרום לבעיות.
זה לא פמיניזם, זה כבוד בסיסי לאשה שחיה איתך.
קצת מקוממת הדעה הזו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 02:49 לינק ישיר 

זה היה מופנה ללומדעס..
בסה"כ כשיש כבוד הדדי בכלל לא מגיעים למקומות האלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 11:05 לינק ישיר 

לא התכונתי כמו שהבנתם אותי שהבעלים עושים זאת כדי "לתת הרגשה טובה" לאשה אבל בפועל הם קובעים אלא שבאמת הם נותנים לה להחליט בהמון דברים כי הם מכבדים אותה ורוצים במעמדה ובכבודה.

התגובה הבוטה לעשני באה בגלל חריפות דבריה הקיצוניים - המתנשאים - כאילו ברור שהאשה עדיפה בדברים הניהוליים הללו ולכן הקצנתי להיפך. לא חסרים לי גברים שהדבר האחרון שהם יודעים לעשות בחכמה הוא לנהל משק בית (כספים) מבלי להסתבך. אוהו.! לא חסרים!! הנשים באמת מוכשרות ברוב הדברים יותר מהבעלים כמו שבדרך כלל המנכ"ל יותר מוכשר מהיו"ר והוא עושה הרבה יותר ממנו אבל לא כל מנכ"ל יכול להיות יו"ר והמבין מבין. זה משהו אחר.

ואני שונא שובניסטים יותר משאני שונא פמינסטים!!

לומד. לומדים. למדנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 01:18 לינק ישיר 

אני שונא שובינסטים יותר מפמינסטים!
 או בלעז אני שונא גיזענים וכושים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2009 16:49 לינק ישיר 

כמי שנשוי לאשה דעתנית אני יכול לאמר:
1. הרבה אנשים היו שמחים אילו היה מישהו המהנהן בראשו לכל החלטה שלו ואינו מביע את עמדתו. אולם ברגע האמת, אנו זקוקים לשותף שיביע את נקודת מבטו, שאולי היא יותר צודקת ובכך יעלה את הערך המוסף של ההחלטה. זה נכון בעסקה ונכון בחיים בכלל וגם בבית.
2. לכל אחד יש תחומי ענין שונים שבו הוא לאט צובר הן אוטונומיה ניהולית והן הפיכה לאוטוריטה בתחום. זה נכון גם בין שותפים עסקיים כך שבאופן טבעי כל אחד מקבל את הנישה שלו בה הוא מחליט ולא מתערבים לו (ונכון שבענייני הבית השוטפים עפ"ר זה האשה ובענייני כספים והשקעות עפ"ר זה הבעל). ההתנגשות באה עפ"ר כאשר יש נושא המשיק לשתי המערכות (כדוגמת הוצאה כספית חד"פ גבוהה לבית).
3. החוכמה בחיים בכלל ובנישואין בפרט היא לדעת להעריך את השותף (וגם קצת להיות עיוור כלפי טעויות שלו).  לדעתי חוסר הערכה ופירגון לשותף במהלך החיים גוררת סבל.
4. זו חוכמה גדולה לדעת להתווכח על נושאים חשובים עם מי שמעריכים ולהמשיך ולהעריך אותו (ובבן זוג לאהוב אותו).
5. למצוא אומרת הן, זו דרך קצרה וארוכה שמשלמים עליה אח"כ בהמשך החיים.
6. גם על בחורה "דעתנית" לעבוד על עצמה בכדי שדעתה תנעים את חיי הנישואין ולא תהפוך את חיי הנישואין לסיוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2009 23:13 לינק ישיר 

שרפ, כבחורה הנחשבת כדעתנית, אודה, שלא כדרכי, שאתה צודק בכל מילה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 12:40 לינק ישיר 

את לא נשמעת דעתנית, לפי הכתיבה שלך.
מה שכן דעתנית מישהי שיש לה דעה לכל דבר,
ולא יכולה לשתוק קצת בחיים ולהוכיח את המשפט:
"סייג לחכמה- שתיקה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 17:01 לינק ישיר 
אני חושבת שמן הצדק לשים לב להבהרה חשובה מאד על הנידון פה:

לומדעס כתב:
שימי לב:

חכמות. לענין. שיודעות לחשוב. להתבטא, וכיוצ"ב = חובה!!

אבל שאומרים דעתניות מתכוונים: 1. עקשניות כאלו שחייבות לומר תמיד הפוך ממה שאתה אמרת או אפילו לחשוב הפוך.  2.  ו/או: 'משליטות דעתן'. חסר לך שלא תעשה כמו שהיא "יודעת". ובסוף תמיד זה מה שיהיה. תסמכו עליהן. ברור כאילו...?

לומד. לומדים. למדנים.

לומדעס עמד פה על נקודה חשובה שאולי אם תחשבו תגלו שאתם מתווכחים על שני דברים שונים, ושניכם צודקים/ות,

אז גם אני חושבת שאני דעתנית מאד ולא כמו שנאמר פה שאאני צריכה לשתוק כשדנים במשהו אבל לשלוט לדעתי זה מטופש מצד האשה לנסות, ובסוף את בעצמך תאכלי את הפסולת שאת לכלכת כי אשה חכמה יודעת לשלוט - דהיינו - לגרום לרצונותיה החשובים באמת להתמלא - בדרכי הנשים החכמות, ולא במעשים של שליטה ומי שמנסה בכח או בבכיינות או צעקות בסוף היא תשלוט פחות באמת כי בעלה לא יתן לה את הכבוד להחליט ולבצע ולהרגיש טוב עם עצמה בכל מקרה.
וחוץ מזה זוהי דרך התורה הידועה (את הרמבם כולם יודעים ומצטטים) אז מה הנושא פה בכלל??

החיים יפים...................

בקרוב אצלכם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 17:51 לינק ישיר 

כמו כל דבר בחיים, תלוי מי נגד מי ולמה.
זאת אומרת שלכל אחד מתאים לו משהו , רק תלוי מה!!!
לכולם (לפחות לי) יש חסרונות ולכולם יש יתרונות ובסוף מקבלים מה שמגיע, מה שהוחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 14:43 לינק ישיר 

חוצפה!

זהו אשכול חשוב ביותר וחכם ביותר!

זהו, האנשים אבדו את הדעת אם אף אחת כאן לא הגיבה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 15:08 לינק ישיר 

לאחרונה רבו ההקפצות בפורום, נראה לי אתחיל לחשוב על נושאים חדשים לפתוח...

לגופו של עניין, וכדי שקטנה לא תתעצבן:

אף אחד לא רוצה להתחתן עם טיפשה. כולם רוצים אשה חכמה, שיודעת לחשוב ולענות לעניין.

אשה דעתנית לדעתי, זאת אשה שיש לה דעה על כל דבר, והיא תמיד צודקת. כל נושא נגרר לוויכוח, שלא נגמר לעולם. ובכלל, אשה שמביעה את דעתה על נושאים שלא קשורים אליה, כמו כספים, והחלטות חשובות אחרות שקשורות לבעל. וכמו שהבעל לא מתערב לה בבישול, בכביסה, ובניקיון, כך מצופה ממנה שלא להתערב לבעל.

וכמו שנאמר 'בינה יתירה נתנה לאשה' בינה דווקא, ולא חכמה. ויש על זה הסבר ארוך, אך הנקודה היא שאשה 'מבינה' יותר, עניין הרגש, מאשר הבעל שהוא יותר 'חכם' עניין השכל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה שחשובה לי מאד....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.