אני לא צריך לחדש פה לאף אחד -
אומרים שהעיניים הם החלון של הנשמה.
אפשר להסתכל בעיניים של חבר ולדעת שעובר עליו משהו.
עיניים מרמזות על חכמה או פקחות - הן יכולות לבטא סקרנות באופן מופגן
וגם ניתן להרגיש אם האדם שמולך הוא מופנם או מוחצן.
לרוב חלק מהשפיטה את האדם שמולנו אוטומטית נעשית ע"י הסתכלות בעיניים שלו.
האם הנתון הזה משפיע בפגישות ?
מי אמר שאנחנו מסוגלים באמת לאבחן את סוג האדם ע"פ העיניים שלו ?
והנובע מכך:
האם יש פה עניין של סטיגמה ? (עיניים כאלו=אופי כזה )
או שזה עניין של מודעות ואמפתיה גרידא ?
נשלח ב-7/10/2007 19:36
אם נצא מתוך נקודת הנחה, עוצר, שמסתכלים על העיניים ולא על העציץ או המלצר..
ודאי שזה נתון משפיע אם כי בצורה בלתי מודעת.
העיניים זה הראי של הבנ"א. כל מה שאתה יודע בטרם פגישה מתגמד לנוכח המבט.
האמפטיה הזו היא היא אתחלתא דקשר לפי עניות דעתי.
מעבר לכך יש את האנשים האלה ש'מדברים' בעיניים. תענוג לשהות במחיצתם. (לפעמים באותה מידה זה סבל..)
נשלח ב-7/10/2007 19:46
אני בעד להסתכל חלק מהזמן בעיניים וחלק המזמן לא. (שלא תהיה עזות מצח)
הסתכלות הצידה כל הזמן מסמלת חוסר עניין, ביישנות וסתם זה לא מנומס.
אגב, מעשית, הסתכלות הצידה גורמת לחוסר קשב ולהסחות דעת.
והנה אני רואה שגם את חושבת כמוני שהמבט הראשון (אני אפילו לא מדבר על רושם חיצוני או התנהגותי) הוא אתחלתא דקומיניקציה.
אולי לא ראוי לשפוט ע"פ מבט ראשון (אולי היה עייף /אפקטים של אור/ דבר חד פעמי)
[[אגב, אני מדבר עם העיניים חלק גדול מהזמן. יש שיחות שאני אפילו לא מדבר ומבינים אותי (אלה שמכירים אותי בכלל גם מילות כיוון לא צריכים).]]
נשלח ב-7/10/2007 20:06
ראוי או לא ראוי זה נושא לויכוח,
אבל בשטח, מה לעשות אנחנו בניאדם, עם כל המכלול של האמוציות.
(כולל הגברים שבינותינו )
תיארתי לעצמי שאתה כזה,
כי בד"כ אנשים שכמותך מתענינים בזה,
השאר - זה יגוסלבית בשבילם. לא באמת. אלא שזה לא תופס כזה מקום משמעותי אצלם.
נשלח ב-7/10/2007 21:24
אני חושב שהעיניים אומרות הכל. חוץ מזה, על מה נסתכל? על האוזניים?
ממבט בעיניו של אדם אתה יכול ללמוד האם הוא חם או קר, רשע או נחמד וכן הלאה. כמובן שיש עיניים מטעות, אבל לרוב לומדים מהן על אישיותו של אדם.
נשלח ב-7/10/2007 22:06
קפצתי לביקור...
אגב לידיעתכם, רוב האנשים המסתכלים "בעיניים" שלכם למעשה מסתכלים בשפתים.
בתהליך הדיבור האדם משתף מקסימום אמצעים על מנת לקלוט את המידע המוצג אליו מהצד השני, ובאופן תת מודע רובנו "קוראים שפתים".
תוכלו לגלות שזה נכון אם תשימו לב שכאשר איננו רואים את פיו של האדם מהירות התפיסה תהיה איטית יותר (דבר שלרוב יבוא לידי ביטוי בשאלת "מה?" בלתי נצרכת, שאף ללא תשובה עליה תוך מס' שניות נקלוט את הנאמר אף ללא חזרה.
פן נוסף הוא שמבט על השפתיים של האדם מורה על רצינות הקליטה של דבריו.
בכל אופן אני כבר הייתי מהמצדדים שבפגישה יש להתנהג כמה שיותר קרוב לטבעו של האדם (על אף שלמעשה הדבר אינו כן מחמת הפחד הראשוני ותחושת הזרות ועוד סיבות דחזו לאצטרופי והרי שני הצדדים לוקחים זאת בחשבון) וזו היא שיטתי.
(זאת כיוון שהינכם רוצים כמובן להתחתן עם אדם שחפץ בכם בגלל עצמיותכם האמיתית ולא איזה חזיון שוא, שהרי יכול להיות שהמיועד להיות הזיווג הנכון דווקא אוהב/ת מבט ביישני ואם תציג/י ההפך יתקבל הרושם המוטעה, וכן לצד השני).
בברכת הצלחה, המשך שבוע נעים ובין הזמנים נפלא.
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 07/10/2007 22:08:19
נשלח ב-7/10/2007 22:21
אז ככה,
אני מאמינה גדולה בכוחו של מבע, של מבט...
חושבת שהעיניים משקפות המון אם לא הכל....
למען האמת לא יצא לי לאבחן את זה בפגישה (= אבל כשייצא אני מאמינה שזה יהיה גורם חשוב בדעתי על היושב מולי.....
נשלח ב-7/10/2007 23:28
זה מטעה עינים. טלית שלא תכלת (טלית תכלת היה ענין של קורח ועדתו...) - יש לך אמונות טפלות
נשלח ב-9/10/2007 05:13
עצור , נושא מעניין אני מאמין שהרבה מתנועות שפת הגוף נקראים בתוכנו באופן אוטומטי זאת אומרת שכשאתה פוגש בן-אדם הרבה פעמים לאחר השיחה אתה יכול להרגיש שמשהו הפריע לך בו או משהו עמד באוויר כמו שקוראים לזה, זאת אומרת שבתת מודע קלטת כל מיני דברים שהוא ביטא בשפת גוף שלו, אבל בגלל שאתה לא יודע לקרא את כל סוגי התנועות גוף אז אתה נשאר בלי מילים לעצמך (אני חושב שזה אותו רעיון בתינוקות, שהמון פעמים אתה יכול ממש לראות שמשהו מציק להם והם בעצמם לא יודעים מה כי אין להם יכולת להסביר את זה לעצמם,או הרבה יותר מזה כשהם בוכים אם אתה מראה פנים כעוסות אפילו שהם לא מבינים מה המשמעות של כעס, אבל קריאת התנועות זה בתת מודע, אבל זה באמת פילוסופיה שלא כאן המקום להאריך) על אף שאני אוהב לחשוב הרבה על כל הפסיכולוגיה הזאת ואני רואה הרבה דברים מענינים בפועל, אני חושב שזה לא בריא לחשבן דברים על פי פסיכולוגיה בכלל ותנועות גוף (כולל מבטים בעיניים)בפרט, כי בשורה האחרונה אין שום דבר ברור, ולא חסר מקרים בהם אתה נפגע ממישהו רק כי פירשת לא נכון איזה תנועה בגוף שלו או שראית משהו בעיניים וסתם כך אני שונא לחשוב בפגישות על כל דבר אחר בפגישות חוץ מ"העיקר שיעבור בלי תקרים"(יום אחד אני יספר לכם על כל מיני פשלות מעניניות שקרו לי) בהצלחה
נשלח ב-9/10/2007 09:29
עיניים הם הדבר הכי אמיתי שאפשר לראות דרכו את האמת של בנ"א בפגישות,
כי את השאר- אפשר לאפר, להסתיר, לנסות לשלוט על תנועות ידיים וגוף וכו'...
אבל העניים תמיד יאמרו לך את האמת- אי אפשר לטשטש את המבט- המון פעמים הסטיגמה שתקבע לעצמך על האדם אותו פגשת תהיה מבוססת בעיקר על התחושה שהעבירו לך עיניו- המסר הבלתי מודע שעבר אליך דרכן.
ודרך אגב, שמעתי מפסיכולוגית שהזמן בו אנו קובעים את דעתינו על אדם שאנו פוגשים לראשונה הוא ה40 שניות הראשונות שבהן אנו רואים אותו- ההתרשמות שמתקבעת במוחינו ב40 שניות החסד הללו היא הרושם הבסיסי והראשוני שקיבלנו על האדם ואותו קשה מאוד לשנות מאוחר יותר...
אז חבר'ה- תעשו את המקסימום בשניות אלו....
בהצלחה רבה לכולם!
נשלח ב-9/10/2007 20:37
טלה_ידען כתב:
עצור , נושא מעניין
אני מאמין שהרבה מתנועות שפת הגוף נקראים בתוכנו באופן אוטומטי זאת אומרת שכשאתה פוגש בן-אדם הרבה פעמים לאחר השיחה אתה יכול להרגיש שמשהו הפריע לך בו או משהו עמד באוויר כמו שקוראים לזה, זאת אומרת שבתת מודע קלטת כל מיני דברים שהוא ביטא בשפת גוף שלו, אבל בגלל שאתה לא יודע לקרא את כל סוגי התנועות גוף אז אתה נשאר בלי מילים לעצמך...
...............
וסתם כך אני שונא לחשוב בפגישות על כל דבר אחר בפגישות חוץ מ"העיקר שיעבור בלי תקרים"(יום אחד אני יספר לכם על כל מיני פשלות מעניניות שקרו לי)
בהצלחה
קודם כל זה עוצר- לא עצור. :)
דבר שני - דברתי בעיקר על רושם ראשוני..
את דפוסי ההתנהגות של האנשים שאנו בקשר יומיומי רציף אנו באמת נקלוט אוטומטית.
תשימו לב- אם תראו חבר טוב שמתנהג בצורה כלשהיא לא תתחילו לחשבן במוח למה הוא מתנהג ככה- זה נעשה כבר בתת הכרה.
אם אתם בפגישה ראשונה והצד השני מתנהג קצת מוזר או בצורה יוצאת דופן - בהחלט תתחילו לחשבן מה הולך לו בראש...
אתה מוזמן לספר - יש אשכול פדיחות בפגישות- מיוחד בשביל סיפורים כאלה....
לגבי עיניים - ברקת אני מסכים איתך לגמרי.
נשלח ב-9/10/2007 23:32
אויש תעשו טובה, אני רוצה לראות מישהו אחד שיעמוד ויסתכל לי בתוך העיניים עמוק עמוק במשך כמה זמן שהוא רוצה ואח"כ יגיד לי את "האמת" על עצמי...
מהסתכלות לתוך העיניים של השני זה יכול להגיד לך מקסימום אם הוא מתעניין במה שאת\ה אומר\ת או אם הוא צוחק.
הסתכלות בעיניים של השני כשמדברים איתו סתם משדרת אמינות וכנות לא רואה שום ראיות מיסטיות מיוחדות.........
נשלח ב-9/10/2007 23:53
גרב, בדיוק... דמיונות של אנשים.
נשלח ב-10/10/2007 11:49
גרב_כחולה, כבר הגעת לשלב חיפושי הרגל התואמת...?
נשלח ב-10/10/2007 18:18
אהמ.. יש בזה משהו,
אבל כמובן שא"א לומר שזה כך באופן גורף.
לדוגמה, יצא לי להיפגש עם בחורה - יחסית צעירה - שהיה לה תום כזה בעיניים.. העיניים שלה פשוט צעקו: 'אני עדיין ילדה'!..
או פעם אחרת, נפגשתי עם בחורה - יחסית מבוגרת - ש'עברה הרבה בחיים', היה לה מבט כ"כ נוגה בעיניים..
אאל"ט, יש משפט שאומר, ה'עיניים הם הראי של הנפש'.. משהו כזה.
אבל כמובן שיש מקרים שאין שום דבר מיוחד בעיניים וא"א ללמוד מהם כלום.
נשלח ב-10/10/2007 18:31
משגיח, הגעתי כבר לשלב חיפושי הרגל בין חיפוש שאר האיברים... :)
מממיא, לא שאני מפקפקת בדבריך... אבל גם יכול להיות שכיוון שידעת שהראשונה צעירה ואת הרקע של המבוגרת יותר, פירשת את מבע העיניים שלהם בצורה הזאת.
השאלה היא אם היית מפרש את אותה פרשנות רק מהעיניים לו לא היית יודע את הרקע שלהן או התנהגויות אחרות שמעידות על כך.....................