בית פורומים אגודה אחת

לימודי מחשבים במסגרת חלקית לבחור ישיבה מהמרכז.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/10/2007 15:33 לינק ישיר 
לימודי מחשבים במסגרת חלקית לבחור ישיבה מהמרכז.

בעזהי"ת

בחור פלוני, הנמצא איתי בקשר חלקי כבר זמן -דרך האינטרנט, פנה אלי בבקשה, אם אוכל להמליץ למענו על מסגרת חרדית ללימודי מחשבים -במתכונת ערב וכיוצ"ב, באזור המרכז (ראשון, רחובות ואפילו אשדוד).

אמנם עד עתה הפורום בעיקר אייש דיונים רעיונים, ולא פניה מעשית כהאי גוונא, אבל אדרבא ולהפך -דומה שדווקא דרך העזרה המעשית לכל מאן דבעי, תבנה הדרך היהודית של אגודה אחת.

היות שאיני מכיר מסגרות כאלה (לשלוח איזה בוחער אל תוך העולם החילוני, רק לצורך לימודי מחשבים, נראה מופרך במיוחד), אשמח אם יוכלו חברי הפורום להמליץ ולייעץ (שמא אין כלל ועיקר, ואם כן אולי אפשר לשדך בין הבחור ובין איש מחשבים חרדי שיסכים לתת לו שיעורים פרטיים -בתשלום כמובן- פעם בשבוע או משהו, המיועדים להנחות אותו בלימוד העצמי שלו בשאר הימים).

תודה.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 23:37 לינק ישיר 

איזו רמת לימודים? קורס מוגדר, תואר הנדסאי, או תואר אקדמאי? תחום ענין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2007 11:04 לינק ישיר 

אלישיר החדש ישן. (בלי האפסים)

אני חושב שכדאי לך לשאול גם בפורום חרדים באופ

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2007 16:12 לינק ישיר 

בעזהי"ת

שרגאבטיהרא.
   הרמה, היא ההתחלתית ביותר, כולל מן הסתם צורך ללמוד אנגלית יעודית ומעט מתימטיקה לפי הצורך.
   ממילא תוכל להבין שמדובר כאן ברמה שאפילו המכינות לקראת תואר הנדסאי, יהיו אתגר והתקדמות בשבילה, וכמו כן -אפילו לא היה כזאת, הרי מדובר בנער כבן 17-18, חרדי, ממש 'לא לעניין' לשלוח אותו למסגרת לימודים רגילה. בדיוק כמו שברור לנו שאברכים שרוצים לצאת להכשרה מקצועית צריכים מסגרת אחרת, כך גם כאן.
   אמנם, חלק גדול מה'משוגעים לדבר', לא התחילו במסגרת הרגילה, אלא כאוטו-דידקטים, ולכן בהחלט עולה במחשבתי האפשרות לשדך לבחור איש מחשבים חרדי, שפשוט יתן לו פעם בשבוע שיעורים פרטיים -ובהם הדרכה ללימודו העצמי בשאר ימות השבוע.
   תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2007 16:15 לינק ישיר 

בעזהי"ת

אכן, מאיר, התברר לגודל השערוריה והמזימה הנפשעת, שכל הסיבה שבזמנו לא הצלחתי להירשם גם בהיידפארק כ'אלישיר' -כשם המשתמש שלי בתפוז, הייתה למרבה העלבון באג פשוט ועלוב ותו לא מידי.
   מאידך, אולי זה טוב, שאת הכינוי בו אני כותב ב"רוץ! כאן מרביצים", לא ישמש בכתיבה הרבה יותר רצינית ויהודית, בפורומים אחרים.

אפנה ל"חרדים באופ". תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2007 22:33 לינק ישיר 

יש הרבה  חומר באינטרנט  ואפש  ללמוד  בשיה  זו 
צריך  הרבה  רצון  וכושר  התמדה
תוקן על ידי - קלף - 09/10/2007 22:33:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2007 14:26 לינק ישיר 

יש קורסים בחברת סלע שמוכרת לי - כדא שיתעניין שם.

http://www.sela.co.il/?CategoryID=378

כדאי לו שיקח קורסים טובים גם אם לומדים שם חילונים. אני מכיר חילונים ואני מבטיח לכבוד תורתו שאף אחד מהם לא יאכל את הבחור. עוד כדאי לומר לו שאם הוא יכול ללמוד מחשבים הוא יכול גם לשרת את עמו במסגרת צה"ל על פי החוק, כמו שאר בני גילו. ויש להוסיף שאין "אנגלית יעודית" אלא אנגלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2007 17:20 לינק ישיר 

אבהו
נזכרתי שבאינטיפדה השניה, זאת שחילחלה עד להפגנות אש ושרפות עד יפו כפי שזכור או לא, גיסו מלואים בהסטריה.ואז משהו כמו ראש אירגון אנשי ההייטק ,הודיע שמספיק עם תרומתם החשובה בפיתוח ההיטק, ולכן אין לגיסם, והזהיר שגיוס מלואים מתוכם יגרום לאזיבות רבות מהארץ.
אולי דרך ההיטק יש דרך לעוד פטורים?

ואגב,אין אנגלית יעודית אבל יש  צורך בחלק מוגדר מהאנגלית אשר מאפשר את לימוד המחשבים,ואפשר לצמצם להכרחי בשלב ראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2007 21:24 לינק ישיר 

קוגיטו,

תקופת האינתיפאדה השניה זכורה לי היטב, וגיוס המילואים אז השפיע על חברת ההיי טק שבה עבדתי. לא הצליחו להשיג שום פטורים - לשם כך צריכים מנהלי ההיי טק לגייס את עסקני החרדים שיודעים על איזה כפתורים צריך ללחוץ כדי לפטור אנשים משירות.

נכון שבעלי מקצוע באלקטרוניקה ותוכנה יכולים להיקלט בקלות בחו"ל. עוקרי ההרים שלנו, גם אלה שלמדו את אותה אנגלית ייחודית שקיימת רק בדימיונך, לא יצליחו אפילו למלא את טפסי הויזה בכוחות עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2007 21:45 לינק ישיר 

אבהו , יש מושג של אנגלית טכנית , היא לא מאפשרת לבנאדם לקרוא ספרות מקצועית , אבל הוא יכול להסתדר עם הוראות למשתמש , לקרוא עזרה על אופן השימוש בפונקציה וכדו' .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2007 22:17 לינק ישיר 

את הויזה למלא אפשר לבקש מאיזה חרדי שנמצא באותה טיסה וקל לזהות ,זה ההוא עם הכובע השחור.

ודרך אגב אם חרדים שלא יודעים למלא ויזות יעסקו בהיי טק אז הם יוכלו להחליף את מקומם של העוזבים שכן יכולים למלא ויזות.תסתכל גם באופן חיובי  from time 2 time

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 08:27 לינק ישיר 

מציץ,

כמי שקרא וכתב עשרות רבות של מסמכים טכניים אני מסכים לאשר את קיומה של אותה אנגלית טכנית. זהו אוסף של מונחים שדרושים לקריאת חומר בתחום מסויים (מכונאות מטוסים, ביוכימיה וכיו"ב). מונחים אלה דרושים לקורא לא במקום השפה הרגילה אלא בנוסף לה.

מתוך דברי אלישיר למדתי (אולי בטעות) שהוא מנסה לחסוך מאותו בחור את לימוד האנגלית השטנית, זו שגדולי ישראל מסרבים לכלול בתוכנית הלימודים החרדית, ולכוון אותו לאנגלית "ייעודית" לא מזיקה. אני חוזר וטוען שאין שפה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 10:56 לינק ישיר 

בעזהי"ת

אבהו הנכבד.
   א. תודה על ההפניה לסלע. 
   מאידך, אני קצת יותר בספק לגבי הרצון לשלוח ישיבישער בן שבע עשרה עד שמונה עשרה למסגרת חילונית (מעורבת?). הן מצד ההרגשה הנפשית הלא פשוטה של לחצות בפעם הראשונה את הקווים -הרגשת בושה, חוסר ביטחון עצמי בולט ועוד, והן מצד התוצאה הרוחנית של הרגשה כזו.

ב. ואני, באומרי אנגלית יעודית, הווי אומר אנגלית טכנית, דווקא התכוונתי לגריעותא. דאפילו אם יש לבחור יד ורגל באנגלית, הוא עדיין יצטרך מעבר לזאת, ללמוד את שפת המונחים המצומצמת של התחום אליו הוא פונה.
   תמהני איך הבנת אחרת, ובפרט שאין לי מושג איך לומדים אנגלית טכנית, בלי ידיעה בסיסית כללית באנגלית מדוברת.

ג. בקיצור, האשכול הזה מסקרן, ואולי הוא צריך לשמש סמן לבאות כאן באגודה: לאחר הרבה דיונים רעיוניים, לעבור להקמת מבנה מעשי לסיוע לכל פונה, ואדרבא -יש להשתדל שהסיוע הזה יהיה ביראת שמים ככל האפשר, כי הרי בוודאי טענתנו היא שחיי תורה שיש עמה מלאכה -הינם חיים שיש בהם יראת שמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 12:17 לינק ישיר 

מאחר שהנסיון מורה שניתן למוד מחשבים גם בידע מועט של אנגלית,נראה שהמדברים כאן טרחנים לחינם.
 והגיע הזמן לצור מקומות לימוד משולבים בתורה ויר"ש ומקצועות חול.יש כאלו בחו"ל.ואף אחד לא מת מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 12:53 לינק ישיר 

בעזהי"ת

אתה צודק, קוגיטו, אבל תכל'ס אין.
   פונה אלי בחור ישיבה, אחד שנמצא בישיבה ולומד, ובפיו בקשה: הוא רוצה ללמוד משלח יד, ולבו קרוב לעניין המחשב.
   לאיפה אני שולח אותו? מה אני עושה איתו? 
   מילא כאלה שעזבו את הכוילל. אבל כאן צריך למצוא פתרון במקביל לסדר הישיבתי, ועוד שיהיה פחות כפוף לשטאנץ האקדמי המקובע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 12:58 לינק ישיר 

הפתרון הכי טוב היה האוניברסיטה הפתוחה (אם המטרה היא תואר במחשבים), גמישות מירבית. רק שצריך למצוא קודם פתרון לאנגלית (מתמטיקה קל יותר ללמוד לבד).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > לימודי מחשבים במסגרת חלקית לבחור ישיבה מהמרכז.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext