|
|
| נשלח ב-27/10/2012 19:45 |
|
| |
דייר אני מכיר- לפי הכתוב אין לפרוש הזה על מה שיסמוך, ארבע מלכויות נלחמות בחמש מלכויות- איך זה מתישב עם ארבעת המלכויות? מצריים בבל יוון ורומי,- אם אתה מבין- אשרייך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2012 20:40 |
|
| |
ירוחם זה לא אחד על אחד. הרעיון הכללי הוא שיש ארבע מלכויות אברהם שמייצג את עם ישראל ילחם ויכריע את כולם. לא כזה רעיון מוזר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2012 20:51 |
|
| |
שבוע טוב!
כבר כמה שנים אני מתקשה בכתוב בפרשתינו "ויסע לוט מקדם". שהרי לכאורה לוט נסע מאזור בית אל (אברהם היה "בין בית אל ובין העי") אל ככר הירדן/סדום, כך שהוא נסע דרומה ומעט למזרח. גם רש"י וגם אבן עזרא מפרשים שנסע למערב, וזה ודאי פשט הכתוב, אבל איך זה מסתדר?
ראיתי שירוחם הביא שנה שעברה את רד"ק שמסביר ש"מקדם" הכונה למזרח. אכן, לדעתי קשה לקבל פירוש כזה.
אפשרות שעלתה בדעתי השנה, ש"מקדם", הכוונה במזרח, ולא ממזרח. דהיי', שלוט נסע לאורך המזרח, מצפון לדרום.
כעין שמצינו שכתוב "ויטע ה' אלקים גן בעדן מקדם". לא כתוב מקדם למה, ובפשטות הכונה במזרח (עדן היא במזרח). וגם לפי רש"י שאומר "במזרחו של עדן", אז מקדם הכונה במזרח.
מה אומרים החכמים?
תוקן על ידי מאי_לאו ב- 27/10/2012 20:57:23
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2012 23:33 |
|
| |
מקדם -הוא הקדים להפרד, אברהם הציעה והוא הקדים ונפרד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2012 07:28 |
|
| |
מדוע מעשה הברית (בין הבתרים), שלכאורה הוא "הצגה" המראה גמירות דעת, הניח דעתו של אברהם יותר מהבטחה בע"פ? וכי חשד שאצל ה' אין גמירות דעת? האם זה מראה שהברית לא היתה בפועל אלא חזיון נבואי?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2012 09:03 |
|
| |
אולי אם יש "חוזה" אזי אין חשש שמא יגרום החטא?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2012 09:06 |
|
| |
אצל ה' מילה זה לא משהו בלי חוזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2012 09:08 |
|
| |
זכורים לי רעיונות בכיוון הזה ברמב"ן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2012 10:23 |
|
| |
זה עושה את זה ליותר מובן?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2012 10:55 |
|
| |
תלמיד המחזה בא להמחיש לאברהם- כי לא מגיעים לשום דבר, בלי לעבור מסכת יסורים.לא אצל היהודים. אברהם גילה את בוראו- הדבר במקום אושר ועושר- הביא לו יסורים, רדפו אותו שפטו אותו עינו אותו זרקו אותו לכיבשן האש, ברח והיה נרדף, ועבר עוד כמה דברים קשים, רעב פרע מלחמות, יש להניח כי הדבר הטריד את אברהם -הרי לכאורה- בחיר אלוקים הוא? אז למה זה מגיע לו? אמר לו אלוקים- לא דיי מה שעשיתי לך- ראה מה אני אעשה לבניך. אתה רוצה להיות יהודי תסבול!
יפה עכשיו להגיד אשרנו -מה טוב חלקנו- ומה נעים גורלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 20:32 |
|
| |
חזקואמץ, תודה רבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2013 21:28 |
|
| |
שבוע טוב ננסה שוב לחדש את האשכולות העוסקות בפרשיות השבוע, לפי ההענות יבחן ההמשך.
בראשית פרק יב (א) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל אַבְרָם לֶךְ לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ:
שאלה סדר הדברים ההגונית אדם קודם יוצא מבית אביו- לאחר מכן ממולדתו. ולבסוף מארצו.- כאן זה להפך?
שאלה נוספת- הרי היעד של ארץ כנען היה ידוע.
בראשית פרק יא
(לא) וַיִּקַּח תֶּרַח אֶת אַבְרָם בְּנוֹ וְאֶת לוֹט בֶּן הָרָן בֶּן בְּנוֹ וְאֵת שָׂרַי כַּלָּתוֹ אֵשֶׁת אַבְרָם בְּנוֹ וַיֵּצְאוּ אִתָּם מֵאוּר כַּשְׂדִּים לָלֶכֶת אַרְצָה כְּנַעַן וַיָּבֹאוּ עַד חָרָן וַיֵּשְׁבוּ שָׁם:
זה לפתיח, אתם ממשיכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2013 22:11 |
|
| |
לך לך פרק ט"ו פסוק ז "ויאמר אליו אני הויה אשר הוצאתיך מאור כשדים לתת לך את הארץ הזאת לרשתה, ויאמר אדני הויה במה אדע כי אירשנה וכו ויאמר לאברם ידע תדע כי גר יהיה זרעך וכו
יש להבין בפרשה זו כמבה ענינים
א. לתת לך - לרשתה , השם מבטיח לאברם גם בתורת מתנה וגם בתורת ירושה
ב. השאלה של אברהם היא רק על הירושה
ג עצם שאלת אברהם ,הרי רק שני פסוקים קודם "והאמין בהויה וחשבה לו לצדקה"
ד. תשובת הויה ידע תדע כי גר יהיה זרעך וכו,איך ע"י תשובה זאת ידע אברהם, ועוד נראה שאברהם קיבל התשובה ונחה דעתו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2013 22:43 |
|
| |
איפה כתוב בפסוק מתנה? ה' נותן את הארץ לרשתה,. אברהם לא שואל ולא מפקפק שה' יוריש לו את הארץ. השאלה של אברהם- במה אדע כי אירשנה? בלשון עתיד. מה הבטחון שלי כי הילדים שלי ירצו לגור בארץ? אולי הם יבחרו לגור במקום אחר אומר לו ה' אל תדאג, גר יהיה זרעך ועינו אותם. בכל מקום אחר שהם יהיו, הם ירגישו גרים, הגויים יענו אותם וכ'
לא תהיה להם ברירה הם יהיו חייבים לבא ולרשת את הארץ.
כל זה נאמר רק על אנשים שמרגישים לא טוב בגלות ועולים ארצה, ואלו שלא עושים זאת כנראה שהבטחת ה' לא נאמרה עליהם.
|
|
|
|
|