בית פורומים עצור כאן חושבים

לך לך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2009 03:50 לינק ישיר 
עלון "מגדול" - פרשת לך לך

את הגליון ניתן להוריד כאן -

http://rapidshare.com/files/299578693/migdol_LECH_LECHA.pdf

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2009 19:22 לינק ישיר 

שאל ילד חכם אחד,
היאך אמר אברהם 'אִם-הַשְּׂמֹאל וְאֵימִנָה, וְאִם-הַיָּמִין וְאַשְׂמְאִילָה' והלא אם היה לוקח שמאלה, היה מתגורר בחברת רעים וחטאים לה' הלא המה סדום ועמורה?
וכמובן, שניתנו לו לשאלה זו תשובות שונות ומשונות, ויש האומרים אין כאן שאלה כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2009 19:29 לינק ישיר 

אם השמאל- אם תפנה שמאלה---- אימינה- אעמוד לימינך,  ואם הימין- באם תפנה ימינה- אשמאילה- אעמוד לשמאלך,

מפי הרב מרדכי אלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2009 19:51 לינק ישיר 

ויכוח אברהם ושרה באשר ליחס ל"זרים" -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3797814,00.html

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 31/10/2009 19:52:45

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 18:53 לינק ישיר 

שבוע טוב לכל חברי וחכמי הפורום,

הרי פלא היא שבהבטחה לבן משרה האמין ויחשבה לצדקה, הרי זה נס ממש וזה האמין,
ובהבטחת הארץ, שזה כל השבעים אומות קיבלו ?! למה שלא יקבל ?

יש לומר שאברהם האמין בוודאי, רק חשב לא לי אלוקים צריך לומר שהוא נותן לי את הארץ,
הוא צריך לומר את זה "ליושבי הארץ" שהוא נתן אותו לי ולזרעי,
ע"ז ענה לו האלוקים: תדע הבנים יהיו בגלות ואחרי זה אני אתן להם את התורה ושם יהיה כתוב שאני בראתי את העולם ושנתתי לך את הארץ,
לפי הפשט הזה אברהם לא חטא בכלל, והגלות לא היה עונש לו, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 19:13 לינק ישיר 

http://www.tpeople.co.il/leibowitz/ebook.asp?id=35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 19:17 לינק ישיר 

אשתי (ישראלית) לא רצתה שאני אפתח לה את דלת המכונית, (נימוסים אירופאים)
צטטי לה בזמנו את הרש"י בפרשה, רש"י בראשית פרק יב פסוק ח

אהלה כתיב, בתחלה נטה את אהל אשתו ואחר כך את שלו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 20:37 לינק ישיר 

שאלות לעיון

בראשית פרק יב

א) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל אַבְרָם לֶךְ לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ:
(ב) וְאֶעֶשְׂךָ לְגוֹי גָּדוֹל וַאֲבָרֶכְךָ וַאֲגַדְּלָה שְׁמֶךָ וֶהְיֵה בְּרָכָה:
(ג) וַאֲבָרֲכָה מְבָרְכֶיךָ וּמְקַלֶּלְךָ אָאֹר וְנִבְרְכוּ בְךָ כֹּל מִשְׁפְּחֹת הָאֲדָמָה:
(ד) וַיֵּלֶךְ אַבְרָם כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלָיו יְקֹוָק וַיֵּלֶךְ אִתּוֹ לוֹט וְאַבְרָם בֶּן חָמֵשׁ שָׁנִים וְשִׁבְעִים שָׁנָה בְּצֵאתוֹ מֵחָרָן:
(ה) וַיִּקַּח אַבְרָם אֶת שָׂרַי אִשְׁתּוֹ וְאֶת לוֹט בֶּן אָחִיו וְאֶת כָּל רְכוּשָׁם אֲשֶׁר רָכָשׁוּ וְאֶת הַנֶּפֶשׁ אֲשֶׁר עָשׂוּ בְחָרָן וַיֵּצְאוּ לָלֶכֶת אַרְצָה כְּנַעַן וַיָּבֹאוּ אַרְצָה כְּנָעַן:

רש"י בראשית פרק יב     אל הארץ אשר אראך - לא גלה לו הארץ מיד, כדי לחבבה בעינ

ופרק הקודם כבר מסופר הסיפור על הליכתו לארץ כנען.

בראשית פרק יא

(לא) וַיִּקַּח תֶּרַח אֶת אַבְרָם בְּנוֹ וְאֶת לוֹט בֶּן הָרָן בֶּן בְּנוֹ וְאֵת שָׂרַי כַּלָּתוֹ אֵשֶׁת אַבְרָם בְּנוֹ וַיֵּצְאוּ אִתָּם מֵאוּר כַּשְׂדִּים לָלֶכֶת אַרְצָה כְּנַעַן וַיָּבֹאוּ עַד חָרָן וַיֵּשְׁבוּ שָׁם:

אז מה הפשא במילים אשר אראך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 20:43 לינק ישיר 

מדוע אמר המלאך להגר "שובי אל גבירתך והתעני תחת ידיה"

למה מה קרה????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 21:07 לינק ישיר 

אברהם

אם אדם רוצה להגיע למשהו- כמו להיות נושאת זרע אברהם- יש לעשות פעולות קשות וגם להתענות- לפום צערה אגרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 21:26 לינק ישיר 

שבוע טוב ירוחם.
להזכירך איך התחילו הסיגופים שלה:
שרי אומרת לאברהם : חמסי עליך וכו'. אברהם עונה: כי שפחתך ועשי לה כטוב בעיניך... שרי עושה להגר סיגופים בגלל נשיאת זרעו של אברהם? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 21:36 לינק ישיר 

ירוחם: שבוע טוב לך

בוודאי אתה מכיר את הכלל הידוע של הרשב"ם בכמה מקומות הנה אחד מהם

רשב"ם בראשית פרק א

אך זה הוא עיקר פשוטו לפי דרך המקראות שרגיל להקדים ולפרש דבר שאין צריך בשביל דבר הנזכר לפניו במקום אחר. כדכת' שם חם ויפת וכת' וחם הוא אבי כנען, אלא מפני שכת' לפניו ארור כנען ואילו לא פורש תחילה מי כנען לא היינו יודעין למה קללו נח. וישכב את בלהה פלגש אביו וישמע ישראל. למה נכתב כאן וישמע ישראל? והלא לא נכתב כאן שדיבר יעקב מאומה על ראובן? אלא לפי שבשעת פטירתו אמר פחז כמים אל תותר כי עלית משכבי אביך אז חללת יצועי עלה, לפיכך הקדים וישמע ישראל, שלא תתמה בראותך שהוכיחו על כך בסוף ימיו. וכן בכמה מקומות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2010 21:54 לינק ישיר 

אברהם
אתה תמיד מוותר בכישלון הראשון כשהמטרה חשובה לך?

מקס
יפה מאד- אבל לדאבוננו הרב זה לא מתאים לעניננו. כאן מסופר כי תרח יזם כבר את העליה לארץ הקודש, אז איפה הוא היה בלך לך? הרי היתה חנית ביניים בין אור כשדים ובין ארץ כנען.

אוסיף ואמר כי יש לי תשובה- לדעתי טובה לשאלה הזו, אבל יש שאלה גדולה מאד על כל הסיפור הזה  לפי חז"ל כפי שאנו אמצנו לעצמנו את גיל העולם מסדר עולם רבא-

סדר עולם רבה (ליינר) פרק א -מן המבול עד הפלגה ש"מ שנה, נמצא נח חיה אחר הפלגה עשר שנים אבינו אברהם היה בפלגה בין מ"ח שנה
אם  בעת שה' הפיץ את העולם בדור הפלגה אברהם היה בן 48 ואז התחיל ללכת אם אבא תרח- מבבל לאור כשדים- מהלך של 2500 ק"מ, ושם ישבו כמה זמן זה לקח להם לפי דעתך?, ומשם הם יצאו לארם נהריים- גם מרחק של 2700 ק"מ ושם גם ישבו. ומשם הוא עלה לארץ כנען. גם מרחק לא קטן. והוא הגיע בן 75. להזכיר לך כי אז רכבו על אתונות .
ועוד שאלה על סדר עולם רבה- אם הפלגה היתה כשאברהם היה בן 48? איך בדיוק התורה אומרת על אור כשדים כמולדת של אברהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 10:48 לינק ישיר 

ראב"ע יב יג: "ובעבורך לא יבואו כי אם בבי"ת. והשר המסיר הבי"ת הוא סר טעם".

וגלל כן הרגלתי את קולמוסי שלא להשמיט את הב'. מה שאני מבקש לברר - מיהו אותו שר? (מקסמן האם אתה יודע?).

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 17/10/2010 10:45:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 10:54 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
ראב"ע יב יג: "ובעבורך לא יבואו כי אם בבי"ת. והשר המסיר הבי"ת הוא סר טעם".

וגלל כן הרגלתי את קולמוסי שלא להשמיט את הב'. מה שאני מבקש לברר - מיהו אותו שר? (מקסמן האם אתה יודע?).

השר = והמשורר ששר עבור במקום בעבור,
כנראה ראה מישהו כתב כך, ולא ששמו שר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לך לך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.