בית פורומים עצור כאן חושבים

לך לך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2010 11:01 לינק ישיר 

הבנתי, מקסמן תודה. הארת את עיני, הכוונה היא כנראה לפייטן שעשה כן ביוצר לפרה: "הם נקהלו עבורו אל כהן".
אני חשבתי ש"השר" מלשון שררה, בשין שמאלי. ואתה החלפת לשין ימני וכך נתבארו הדברים.
ועל זה הכתוב אומר לב חכם לימינו (שׁ) ולב כסיל (שזה אני..) לשמאלו (שׂ).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 11:08 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
הבנתי, מקסמן תודה. הארת את עיני, הכוונה היא כנראה לפייטן שעשה כן ביוצר לפרה: "הם נקהלו עבורו אל כהן".
אני חשבתי ש"השר" מלשון שררה, בשין שמאלי. ואתה החלפת לשין ימני וכך נתבארו הדברים.
ועל זה הכתוב אומר לב חכם לימינו (שׁ) ולב כסיל (שזה אני..) לשמאלו (שׂ).

אני דווקא בדידוק לא מבין גדול, (יש לי בבית את כל הספרים בעניין אבל אין לי את הזמן לזה)

אבל המלצה בלימוד אבן עזרא, להיצמד להרב וייזר (מוסד הרב קוק) הוא פשוט עשה עבודה נפלאה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 11:11 לינק ישיר 

ומה אתה אומר על שיינפלד (על בראשית - לא ראיתי בינתיים)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 12:15 לינק ישיר 

הכונה לשירים-  זה ששר-ראב"ע כותב בספר -מאזנים- -סוף שער הענינים- והאומרים בשיריהם עבור- איננו נכון כאשר לא נסיר למ"ד (בראשית יב יג.)- למען.
והכונה למה שאומרים בתפילת נעילה בים הכיפורים- עבור -כי פנה היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2011 19:13 לינק ישיר 

שבוע טוב

בראשית פרק יב

(א) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל אַבְרָם לֶךְ לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ:

אשר אראך? הרי כבר בפרשה הקודמת כתוב שהתכנון היה ארץ כנען. למה ה' אמר לו אשר אראך ?

בראשית פרק יג

וַיקֹוָק אָמַר אֶל אַבְרָם אַחֲרֵי הִפָּרֶד לוֹט מֵעִמּוֹ שָׂא נָא עֵינֶיךָ וּרְאֵה מִן הַמָּקוֹם אֲשֶׁר אַתָּה שָׁם צָפֹנָה וָנֶגְבָּה וָקֵדְמָה וָיָמָּה:
(טו) כִּי אֶת כָּל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה רֹאֶה לְךָ אֶתְּנֶנָּה וּלְזַרְעֲךָ עַד עוֹלָם:
ההבטחה של ה' לארץ. כמו אצל משה היא הארץ מן הים ועד הירדן. לעומת זאת בברית בין הבתרים הגבולות שונים

בראשית פרק טו

(יח) בַּיּוֹם הַהוּא כָּרַת יְקֹוָק אֶת אַבְרָם בְּרִית לֵאמֹר לְזַרְעֲךָ נָתַתִּי אֶת הָאָרֶץ הַזֹּאת מִנְּהַר מִצְרַיִם עַד הַנָּהָר הַגָּדֹל נְהַר פְּרָת:

בראשית פרק יד

טו) וַיֵּחָלֵק עֲלֵיהֶם לַיְלָה הוּא וַעֲבָדָיו וַיַּכֵּם וַיִּרְדְּפֵם עַד חוֹבָה אֲשֶׁר מִשְּׂמֹאל לְדַמָּשֶׂק:

איזו נ.צ. זה משמאל?  הרי לדמשק יש 4 צדדים- מאיזה צד שבאים השמאל משתנה הרי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2011 20:35 לינק ישיר 

ירוחם, 'שמאל' הוא כינוי לצד צפון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2011 20:37 לינק ישיר 

דינו
 הפעם לשם שינוי כדבריך

אונקלוס בראשית פרק יד פסוק טו

(טו) ואתפליג עליהון ליליא הוא ועבדוהי ומחנון ורדפנון עד חובה דמצפונא לדמשק:

יחזקאל פרק טז פסוק מו

וַאֲחוֹתֵךְ הַגְּדוֹלָה שֹׁמְרוֹן הִיא וּבְנוֹתֶיהָ הַיּוֹשֶׁבֶת עַל שְׂמֹאולֵךְ וַאֲחוֹתֵךְ הַקְּטַנָּה מִמֵּךְ הַיּוֹשֶׁבֶת מִימִינֵךְ סְדֹם וּבְנוֹתֶיהָ:

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 05/11/2011 20:46:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2011 20:48 לינק ישיר 

ר' ירוחם,

אם נקבל את דברי אבן עזרא כי פרשת לך לך נאמרה טרם צאת נחור לכנען נתיישבה הערתך הראשונה.

תוקן על ידי ייתכן ב- 05/11/2011 20:49:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2011 21:09 לינק ישיר 

יתכן ידידי
אני מאד אוהב ללמוד את הראב"ע,הוא הפשטן- אבל הפעם הרי הוא מפרש הפוך ממה שכתוב,

בראשית פרק יא

(לא) וַיִּקַּח תֶּרַח אֶת אַבְרָם בְּנוֹ וְאֶת לוֹט בֶּן הָרָן בֶּן בְּנוֹ וְאֵת שָׂרַי כַּלָּתוֹ אֵשֶׁת אַבְרָם בְּנוֹ וַיֵּצְאוּ אִתָּם מֵאוּר כַּשְׂדִּים לָלֶכֶת אַרְצָה כְּנַעַן וַיָּבֹאוּ עַד חָרָן וַיֵּשְׁבוּ שָׁם:
כאן תרח הוא היוזם  ולא אברהם! איך אפשר לפרש  הפוך?

חשבתי על השאלה בשבת- והנה הצעתי לתשובה על שאלתי.  אשמח לתגובות ולביקורת בא ננסה לתאר את הסיפור

- תרח יוצא מאור כשדים ללכת ארצה כנען ,מגיע לחרן ולא ממשיך. למה מה קרה? כנראה,  שאנשים טובים אמרו לו, לכנען אתה הולך? השתגעת? הרי זו ארץ שכל הזמן יש בה מלחמות-(ראה רש"י והכנעני אז בארץ)  מלחמת העולם בין ארבעת המלכים והחמישה.  הארץ שכל כמה שנים יש בה רעב. השתגעת להגר לשם?
ולכן ה' לא מגלה לאברהם  את היעד. הרי אם הוא היה מספר את זה לאביו ולסביבתו- הם הרי מס]רים לו את המציאות בארץ.  ולכן ה' הסתיר את היעד, לא להכביד יותר על המידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2011 21:13 לינק ישיר 

בתחילת סיפור ברית בין הבתרים נאמר (טו ה) ויוצא אותו החוצה ויאמר הבט נא השמימה וספור הכוכבים.

המשמעות הפשוטה כי כבר היה לילה. ביום אין הכוכבים נראים.

בהמשך (יב)  נאמר ויהי השמש לבא. זאת אומרת שעדיין היה יום.

איך זה מסתדר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2011 21:29 לינק ישיר 

ייתכן
כל סיפור ברית בין הבתרים לא מסתדר הגיונית
כתוב- ויאמין בה' ויחשביה לצדקה- אחר כך אברהם שואל - במה אדע כי אירשנה
הבתרים הופכים לפגרים- פגר זה רק גוף שלם
על אברהם נופלת תרדמה!  ?
מה עושה כאן העיט- עיט לא מתקרב לאדם חי, ולא לקרבתו
ארבעה מאות שנה- זה  לא ארבע דורות.

יש בסיפור הזה מסרים עלומים- ולא רק על גלות מצריים- מצריים לא מוזכר כאן כלל וכלל.

אבל השואה כן. מוזכרת התרדמה שנפלה על היהודים ועל המנהיגים לפני השואה

(יז) וַיְהִי הַשֶּׁמֶשׁ בָּאָה וַעֲלָטָה הָיָה וְהִנֵּה תַנּוּר עָשָׁן וְלַפִּיד אֵשׁ אֲשֶׁר עָבַר בֵּין הַגְּזָרִים הָאֵלֶּה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 08:18 לינק ישיר 

ירוחםשם האם גם אתה הולך בדרכי האשכול המושמץ שלי
על הוכחות לאמיתות התורה בלי טריקים ובלי שטיקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 09:47 לינק ישיר 

דייר

אם השיטה של לימוד התורה בלי טריקים ובלי שטיקים היא שלך. אז התשובה היא כן.
היום אני לומד תורה רק בלי שטיקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 15:49 לינק ישיר 

כשלוט נפרש מאברהם והולך לסדום נאמר שלו נוסע "מקדם" וביאור ראשונים רבים שנסע ממזרח למערב, דבר שהוא כנגד המציאות (הרי –ם וחברון ממערב לים המלח).

האם זה מורה כי הדרך הראשית ממצרים היתה דרך עבר הירדן (כפי שרואים ממסע הלוויה של יעקב שלא עבר דרך ארץ פלשתים...) ועבר דרך גורן האטד [נניח מסיבות פוליטיות או בטחוניות) וםרידת לוט מאברהם היתה לפני כניסתם לארץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 16:04 לינק ישיר 

ת"ט
לא מסתדר עם סדר המאורעות, כי משמע שאברהם היה באותה תקופה בגב ההר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לך לך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.