בית פורומים עצור כאן חושבים

מקימי - עולמה של חוזרת בתשובה, עליות וירידות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2008 15:58 לינק ישיר 

בעל,

מי מדבר על ויכוח?

כמו לראות אנשים שמוכנים להתבזות כדי לקבל קצת כבוד, אותו סוג של שעשוע הוא לראות את השנאה, הזעם, הכסילות והבורות מתפרצים ממי שכביכול מוכר אהבת חינם נטו. מאז ימי האינקויזיציה העליזים לא נצפתה התפרצות כזו בשם החסד, החמלה והאהבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 16:12 לינק ישיר 

[שנרב,

גם אני חשבתי על כך, והצטערתי (לא מצאתי בזה שום דבר משעשע בעוה"ר).
בכ"ז ראוי לשים לב, שהכותב מחיל על עצמו שם מתגונן בפני מה שהוא מכנה "אנטישמיות" (אוי הזילות, הזילות...).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 16:29 לינק ישיר 

שנרב,
תמהני עליך
הרי הוא מכיר את פנימיות נשמותינו יותר טוב מאתנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 23:15 לינק ישיר 

אמשלום,

מה מצער בזה? הבנאדם ממש, אבל ממש, עשה לי את היום. תענוג צרוף.

בעל,

לאחרונה אני הולך ומגלה שכולם כאלו. מוזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 23:54 לינק ישיר 

שנרב_נ

אני בצד שלך , אבל אני חושב שתגובתך מעט מוגזמת. ראשית כל , אהבת חינם זה עניין חב"דניקי ולא ברסלבי .שנית ,  שום מרצע לא יצא משום שק , ברור שיובל דיין הציג את ההשקפה הברסלבית האותנטית ללא כחל ושרק (וזה מעט מפתיע , כי חשבתי שהנחנחים הם קבוצה של מטורפים חביבים שקשורים לברסלב בשם בלבד ) . זה לא שגילית אותו בערוותו בעידן ריתחא , זו באמת ההשקפה הברסלבית ואני מניח שהוא לא מסתיר אותה.

ובסך הכל , מרבית החרדים היו חותמים על דבריו של יובל דיין פחות או יותר כמות שהן . מסתבר שההבדל בין החרדים לנחנחים החדשים מקרוב באו הוא יותר באי אלו עניינים סוציולוגיים שוליים ולא בעניינים השקפתיים עקרוניים . בעוד דור או שניים יהיו החברה האלה בשר מבשרה של היהדות החרדית .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2008 00:17 לינק ישיר 

[שנרב,

מה נסגר עם המאמר ב'נקודה'? האם הוא כבר הועלה לרשת?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2008 00:21 לינק ישיר 

ידעיה

מה שטוב זה שהקהל שלהם יכיר אותם מעכשיו (אולי). תשעים אחוז מהשומעים של נועה ירון לא חושדים אפילו במעורפל באידאולוגיה הפסיכוטית שלה (סליחה על שאני מכנה בתואר "אידאולוגיה" את ההשקפה לפיה אסור לחשוב).

ממללא

כאן
http://woland.ph.biu.ac.il/php/general/art.php?lang=heb&l_id=art_bar
(גם המאמר הבא- מוסיף על הראשונות)

תוקן על ידי שנרב_נ ב- 25/02/2008 0:24:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2008 09:02 לינק ישיר 

ידעיה,
אני לא בטוח שרק מרבית החרדים.
גם אלו מחוגים אחרים שמעלים על נס את החשיבה, מתיחסים לחשיבה האמתית, וד"ל.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 25/02/2008 9:05:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2008 20:58 לינק ישיר 

מה  שהמזרחניקים הם  פתאים (שקורין נאר) הוא מחמת שאין העננים כתיקונם.

כי יש ב' מיני  עננים, עננים דקדושה, בחינת זכו עם ענני שמיא, ועננים דטומאה, בחינת סכתה בענן לך. 

ועננים דקדושה, הן נעשין מחמת ההכאה שמכה אור השמש במים שבים, שהוא בחינת גבורה דימינא, בחי' גליה לדרעיה ונפל נהורא. ואותה ההכאה היא מולידה את החימום ונעשה מזה האד שקורין פעג, וכשהאד נעשה עב נמשכין ממנו המים שהן בחינת מיין מתיקין, כמ"ש חלץ מסאניה ואתי מיטרא.

אבל עננים דטומאה, הן באין מן החימום שנעשה במים שבים הגדול מחמת התנינים שיש בהם, שהם מסטרא דמסאבותא כנודע (תק"ז תקונא דחרטא), והן בחינת אכזריות, שמתאכזרין על בניהן, בחינת גם תנים חלצה שד היניקו גוריהן. ומשורש בחינה זו של אכזריות נעשית אותה התנועה,  שהיא  מרומזת בהפסוק 'נפש עולליך העטופים' ר"ת נעה. ומאותה ההכאה והנעה נעשה צורת ראש פתנים אכזר, בחינת 'רב טבחים',  בגי' אודסר.

ואותן השותים מן המים המרים שהם בחינת אכזריות נעשה להן כהות עיניים, כי עין בחינת נבואה, וכשנופלת הנבואה הוא בבחינת שתום העין, בחינת דיין.

ומזה באים המדברים על צדיק עתק, היינו שהמשפטים דס"א, שהם בחינת דיין, נמשכים להמים המרים שהם מצד אכזריות, ואותן השותים מהן, היינו מזרחי, הן בחינת ד"ל, בחינת דליה ללמ"ד, דפסקיה  ללמ"ד דלאומן  ונעשה אומן.

ולינצל מזה, יידבק בבחינת צדיק שבדור, שהוא בחינת רציונל, שנעשה מרץ יונל,  רץ בחינת אנו רצים והם רצים, יונל ר"ת ישברו ואתה נותן להם, בחי' פרנסה.

(לקוטי מוהר"ן תנינאה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 00:52 לינק ישיר 

שנרב_נ

האם כל זה הוא פרי עטך? לקחת קטע מליקוטי מוהר"ן והוספת קצת מדילך או שכל הקטע מהחל ועד כלה משלך? בכל מקרה , חן חן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 09:40 לינק ישיר 

עוקר,

אל דאגה, זה מאה אחוז סינטטי, ללא חשש חומר מקורי.
ראה גם האשכול שפתחתי כאן פעם על גלאי הקשקשנים שיום אחד אבנה (כפי שאתה רואה הוא יגלה אותי ראשון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 11:42 לינק ישיר 

שנרב.ר
אם תמשיך כך,(תבורך) זה עלול להסתיים--- ב ש,מו. נחמן. רב. בן   רב,

, אם אדם נח, נח ונח, בסוף, הוא מאומן.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 12:57 לינק ישיר 

וואו!
חזק ביותר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 14:45 לינק ישיר 

שנרב_נ:

נפלא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 16:56 לינק ישיר 

תגובת ירון ידען: המאמר שהביא שנרב- מוכיח כרגיל את אי ידיעת חז"ל את הטבע ועל פי טעויותיהם הם קבעו הלכות.מה שאנו בדעת אמת טוענים כבר זמן רב שהתורה לא משמים וחז"ל טעו כמו כל בני האדם בתקופות שונות.
 הקטע הרלוונטי:

"אבל עננים דטומאה, הן באין מן החימום שנעשה במים שבים הגדול מחמת התנינים שיש בהם, שהם מסטרא דמסאבותא כנודע (תק"ז תקונא דחרטא), והן בחינת אכזריות, שמתאכזרין על בניהן, בחינת גם תנים חלצה שד היניקו גוריהן."

תרגום: עננים של טומאה (חז"ל האמינו שיש עננים של טומאה ועננים של קדושה..חח) הם באים מחמת החום מאידי האוקינוסים בגלל התנינים שיש באוקינוסים שמחממים את המים (אין שום תנינים באוקינוס.עיינו בכל אנציקלופדיה לנוער).והתנינים הם מצד המסואב (ציטוט מספר תיקוני הזרע תיקון של שטויות).והתנינים הם אכזריים שמתאכזרים על בניהם כמו שכתוב גם תנים חלצה שד היניקו גוריהן.(טעות חמורה נוספת בחז"ל שמראה שלא ידוע פירוש פסוקי התנ"ך.תנים זה לא תנינים ואין לתנינים שדיים והם לא מניקים את גוריהם)

בעבר חשבו חכמי הטבע של אומות העולם שהתנין הוא אכזר ואוכל את גוריו מיד עם הבקעם מהביצה.וחז"ל טעו בעקבותיהם. היום  כל ילד בבית ספר יודע שההפך הוא הנכון והתנין בכך שהוא מניח את גוריו בפיו הוא שומר עליהם.

לפרטים נוספים על טעויות חז"ל ועל כך שהתורה נכתבה ע"י בני אדם בכפרים מסביב לפרס ומדי עיינו בחוברות דעת אמת המופצות חינם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מקימי - עולמה של חוזרת בתשובה, עליות וירידות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.