| נשלח ב-21/10/2007 02:05 |
|
| |
chouteng: כינוס אגודה אחת - ההופעה
משהו בין משחק כדור רגל ואסיפת בחירות של מרכז הליכוד, כך היה הכינוס היום של אגודה אחת.
קל מאד להגיד ביקורת, ובאמת אין טעם לקטר. הסיבה היחידה שאני כותב מה שאני כותב הוא בתקוה שהתיאור של הפאשלה שהיתה ימריץ את המארגנים לסדר משהו יותר רציני לפגישה הבאה.
קודם כל אתאר את מבנה הערב ואחר כך אתאר איך זה היה נראה.
הגעתי כשהמנחה היה באמצע לתאר את מטרות הקבוצה. פתיחת מוסדות חינוך, בתי כנסת, מימון וכדומה.
אחריו דיברו עוד כמה אנשים ובמשך הערב ניתנה רשות הדיבור כמעט לכל אחד שרק רצה.
הערב הסתיימה עם דרשת רב מקומי כשהקבוצה התחלקה לשלש. חלק הקשיבו לדרשת הרב, חלק עסקו בספונג'ה וניקיון וחלק שלישי מבחוץ מתווכחים בקולי קולות.
התיאור הנ"ל לא באמת מתאר מה שקרה במשך הערב. הערב התאפיין בחוסר מטרה מוגדרת, הרצאות רדודות ושטחיות, חוסר סדר טוטאלי וכדומה. אציין לחסרונות הבולטים יותר.
1. לא היתה שום צעד מעשי. כלום! כל מה שהיה היה הרצאות. המשתתפים לא יכלו לחזור הביתה עם שום דבר מעשי.
2. רשות הדיבור ניתנה לכל אחד, מה שגרם להמון דיבורים חסרי טעם ותוכן. האם מישהו מסוגל להסביר מה ההיגיון שעומד מאחורי נתינת רשות הדיבור לאנשים שבכלל לא הכינו הרצאה מגובשת?
3. מטרות גרנדיוזיות ולא ריאליות בכלל. דיברו על הקמת מוסדות חינוך, בעת שאין לאגודה אחת כמעט תקציב. דיברו על הקמת קרן, בעת שאין בכלל גוף שינהל את הקרן. אחד הדוברים הציע שהצעד החשוב הוא לגרום לאנשים לצאת נגד אגודה אחת וככל שיקומו יותר מתנגדים לאגודה אחת כך היא תצליח יותר. הרי זאת טיפשות גמורה, להצהיר לכתחילה על רצון להתקוטט ולריב. איך אפשר לקדם שום דבר רציני אם חצי מהמשאבים יופנו לויכוחים?!
4. חלק מהדוברים היו מהמתנגדים לאגודה אחת. מה פשר השטות הזאת?! נתינת רשות הדיבור לכל אחד אפילו אם הוא מתנגד לך, לא מעידה על פתיחות אלא על חוסר ביטחון עצמי.
5. חוסר משמעת טוטאלי. אנשים דיברו, צחקו, לעגו, הפסיקו עם קריאות ביניים וכדומה. כל הנ"ל הוריד מרמת הדיון וגרם לחוסר בהירות. גולת הכותרת היתה כשהמיחם נשפך כתוצאה מהמריבות, הדחיפות, הצעקות ומשיכת החוטים. האם מישהו חושב שאנשים הולכים להתייחס ברצינות להופעה מגוחכת כזאת?!
אפשר להאריך, אבל אני חושב שהנ"ל מספיק בכדי להבין את מה שקרה בפגישה.
כשדברתי על כך עם אחד המארגנים הוא טען שבפעם שעברה היתה פגישה יותר מכובדת והגיעו פחות אנשים. לדבריו, כיון שהפגישה היתה יותר עממית דוקא בגלל כך הגיעו יותר אנשים. לדעתי גישה זאת לא נכונה. יש מספיק פגישות עממיות, שהמרצים, הדוברים והמארגנים הם אנשים מכובדים, ומשכילים לגרום לציבור להתעלות על עצמו. דוגמא לדבר, אסיפות אגודת ישראל באנגליה ובארה"ב. עוד דוגמא, פגישות מפלגות הגדולות במדינות אירופה. אין רצוני להאריך בנקודה זאת, אלא להציע הצעה מעשית לפגישה הבאה.
א. בחירת ועד הפועל ונשיא. אין מלך בלא עם ואין עם בלא מלך. חייבים לבחור אנשי חיל, יראי אלוקים, שונאי בצע וכדומה, שהם ינהיגו את הקבוצה ויהוו השראה לשאר חברי הקבוצה.
ב. גיבוש מצע. חייבים לכתוב 5 או 7 נקודות שהם עיקר מצע החברה. אחרי הצעת נקודות אלו, אפשר לתת אפשרות לאנשים לשאול את היו"ר שיבהיר או יסביר נקודות מסויימות. אסור לתת למתנגדים את רשות הדיבור שוה בשוה עם שאר הדוברים. זה זלזול עצמי שאי אפשר לקבל.
ג. הרצאות מובנות כמו שצריך. כל דובר חייב להכין הרצאה של עד 20 דקות, בו הוא מנסח בבהירות נקודה אחת. הרצאות שראויים להעלות לדיון יכולים להיות, בניית קהילה, הקמת מוסדות חינוך, מציאת עבודה לאברכים, וכדומה.
ד. מספר מוגבל של הרצאות.
ה. הצבעת החברים על נושאים שיעלו לסדר היום. כך שהחברים ירגישו שהם שותפים לניהול החברה.
לסיכום, הערב לא מילא את הפוטנציאל שלו. יש מאד לקוות שבפגישות הבאות ישכילו המארגנים לסדר משהו מכובד והכי חשוב, מועיל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 02:55 |
|
| |
ידידי הוירטואליים
לצערי אני קורא על מיפגש לא מוצלח,אבל אין לי ספק שלמרות הכשלון הוא חשוב,והיציאה מאחורי המסך והמקלדת וההחשפות למפגש חברתי,תוך נסיון לא קל לצקת תוכן וארגון ,זה שלב מיני רבים בבנית חברה שמנסה לקחת אחריות על חיה..
וכי משהוא חשב שכמה יהודים אינטליגנטיים ובקורתיים יוכלו להתגבש בפגישה אחת ?
צריך זמן ורצון וקצת חזון והעסק יתחיל להתגלגל.
אולי עכשיו זה הזמן לפתוח דיון פרקטי בהקמת ארגון ,תוך דיון כיצד לא ליפול בפח העסקונה המסואבת.
נקודות שהעלה שוטונג ,ברמה הארגונית יכולים להצליח בתנאי שקיפות ודמוקרטיה,וכולי האי ואולי,גם מר"צ הסתאבה בסוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 07:10 |
|
| |
צ'אוט
סחתיין על המאמץ, עשית לי את עבודת הסיכום....
לדעתי הערב פיספס לחלוטין את מטרתו כבר מראשיתו. בשני המפגשים הקודמים בהם נוכחתי היה המפגש "מפגש פורום", בו מטבע הדברים נידונים ומתלבנים דברים באופן ידידותי ורציני. המפגש הנוכחי הפך ל"כינוס", לצורך כינוס מזדהי אגודה אחת והפיכתה לעממית. הכינוס לא היה נראה כמו מרכז ליכוד אלא כמו כינוס סניף שכונתי, וחלקו הגדול של הדיון שיקף בעיות שכונתיות ספציפיות ולא מערכתיות. לפי דעתי חלק גדול מהציבור כלל לא הבין לשם מה ההתכנסות, ולא יטריח את עצמו לבוא לכינוס שייערך בעיר אחרת. בשל כל זאת אני נוטה לראות בכינוס אפיזודה שכונתית.
חוסר הסדר שהשתולל באירוע שיקף בדיוק את ההכנות אליו! לא תוכנן סדר יום, לא תוכננו הצעות, ואכמ"ל.
[לגבי המיחם: פרשת המיחם לא היתה קשורה לויכוח, למרות שהתרחשה בדיוק בעיתוי המתאים... לדאבוני אני חייב להתנצל על חלקי בעניין המיחם, שנפל בשל הישענות בלתי-זהירה על השולחן עליו עמד].
באופן כללי אני די מאוכזב מהכינוס בשל חוסר תכליתיותו. אני נוטה שיש לשוב למתכונת הפורומית של "הכל דיבורים" וערבי גרעינים שחורים, והיא שתשפיע באופן רבו-אבולוציוני על שינוי פני החברה. עוד פרוייקט סיוע ליוצאים לשוק העבודה, עוד בית כנסת כאן ושם, ועוד המון עידוד ותמיכה חברתית לחברים.
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 09:20 |
|
| |
לכל הכותבים הנ"ל אשיב דבר.
1. אין אפשרות בעריכת ערב כזה לומר למי שלא רוצה לקחת חלק פעיל באגודה לעזוב את האולם וללכת, (כמו שחושבים חלק מאיתנו)
ערב כזה נועד לגיוס חברים חדשים בלבד ותו לא,
הערב השיג את מטרתו על הצד הטוב ביותר כיון שהיה צורך לתת לאותם המבקשים להתרשם מן הדרך, לשמוע ולהיות חלק פעיל מן הערב, דבר זה גורם לאנשים חדשים הרגשה שיש להם בית.
מובן איפה כי לחברים הוותיקים היה זה ערב משעמם שלא חידש עבורם דבר, אך השתתפותם של החברים הוותיקים תועלתה בעצם הגעתם, דבר שנותן לבאי האגודה החדשים את התחושה שהם לא לבד ושכדאי להצטרף לאגודה,
רק לאחר שנצליח לגייס מספר חברים פעילים יותר גדול ומגוון נוכל לצאת לדרך ולכן אין לכל הטיעונים הנ"ל כל מקום למרות שחלק מהדברים שכתבתם נכוחים עד למאוד, וטוב שאתם כותבים זאת.
2. לאחר שנגייס מספר חברים מעבר לכמה עשרות בודדות נוכל לבחור מנהיג ולקבוע לתנועה סדר יום, אני מבין את החברים הוותיקים שכבר ניטע בהם קוצר רוח, אך יש ליצר את התהליך הזה באופן מבוקר ולא בשליפות מן המותן.
3. גם לארוע כדוגמת מרכז הליכוד יש חשיבות, המחשבה כי דברים יכולים להיעשות רק ע"י אנשי רוח היא טעות שכן אגודה שרוצה לשנות את דפוסי החיים בעם אין לה ברירה אלא לשמש כתנועה עממית לטוב וגם לרע.
4. במפגש הבא בע"ה נוכל להתחיל בהקמת האירגון באופן מעשי יותר.
תוקן על ידי פצעי_אוהב ב- 21/10/2007 9:20:39
תוקן על ידי פצעי_אוהב ב- 21/10/2007 9:22:13
תוקן על ידי פצעי_אוהב ב- 21/10/2007 9:23:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 09:27 |
|
| |
עוד רציתי להוסיף
היו מספר דוברים בעלי שיעור קומה שהיו צריכים להגיע ומחמת סיבות טכניות גרידא לא הופיעו בערב וחבל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 10:25 |
|
| |
פצעי_אוהב:
1. אפשר לגייס חברים חדשים בצורה מכובדת. אדרבה, ככל שהמעמד יהיה יותר מכובד, כך יותר אנשים ימשכו אליו, וגם רמת האנשים תעלה.
2. אין ספור תנועות מוצלחות הוקמו עם מספר מצומצם ביותר של חברים (30 ומטה).
3. גם למשחק כדור רגל יש חשיבות. כמעט אין דבר בחיים שאין לו חשיבות כל שהוא. הנקודה היא, איזה צורה תהיה לחברה. אני יכול להגיד שאני לא הולך להצטרף לתנועה פראית דוגמת מה שהיה אתמול. (אני מודה בזה שאני לא הפסד גדול לתנועה...)
4. במפגש הבא חייב להיות רישום מסודר. חילוק ועד המנהל לתפקידים מוגדרים, הצגת מועמדות של החברים המוכנים לשאת בתפקידים ואחר כך בחירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 14:52 |
|
| |
כאוטע היקר
ברשותך אנסה להתייחס לטענותיך, הצודקות בחלקן, אחת לאחת.
1. אתה לא ראית את טופס ההתפקדות שחולק? לידיעתך חתמו כמה עשרות ואני ממשיך לקבל טפסים חתומים למחרת היום. נדמה לי שזה לא הרצאות בלבד.
2. עצם נתינת רשות הדיבור לציבור הוא הליך נורמלי שקרוי 'סמפוזיון'. בא נסכם שאתה ציפית לנאומים וקבלת סמפוזיון שמידי פעם נערך גם בכנסים מכובדים למדי.
3. הדיברוים הגרנדיוזיים היו כהצבת חזון, לא כהצעות אופרטיביות. אמירתו של אותו דובר באשר למתנגדים כוונה לאזניהם של אלו שישבו שם לשם כך.
4. זה לא מעיד על כלום. כולם דברו וגם הם בקשו.
5. אתה מגזים מאוד. אתה אוהב כנסים אקדמיים, זכותך. רוב הדברים נשמעו היטב וגם ההערות נשמעו.
א. נכון. אם כי יש וועד פועל, לולי כן לא היו אסיפות. אכן לכשיורחבו השורות יהיה מקום לבחירות.
ב. שוב, לא ראית את הטופס? יש בו שש נקודות עיקריות.
הודעתך השניה:
1. בינתיים לא גויסו יותר חברים בדרך אחרת, אתה מוזמן לנסות.
2. אפילו לא תנועה אחת התקיימה ללא אסיפות עממיות, כולל קריאות ביניים. (אולי המפלגה הקומוניסטית, היא השתמשה בצבא)
3. מי שפורש מהליכוד אחרי מרכז סוער, כנראה שהליכוד לא ממש חשוב לו.
אני מצטרף לאבחנתו המדויקת של פצעי אוהב ואני עושה זאת על סמך פידבקים מהשטח ביום שאחרי. הוותיקים התאכזבו כי הם ציפו להתקדמות, החדשים התלהבו מעצם קיומה של אסיפה כזו. ניתן לומר שהוותיקים תרמו לחדשים בעצם נוכחותם.
אני מודה ומתוודה שהערב היה מידי ספונטני ולא מתוכנן מספיק, אני נושא בחלק גדול מהאשמה. נמנה וועדה שתגיש מסקנות ללא המלצות אישיות, מי שחושב אחרת יכול לעתור לבג"ץ . אך זכרו! מרכז ליכוד סוער מלמד בראש ובראשונה שיש ליכוד. אם אכן כך, והיה זה שכרנו.
------- מאיר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 14:57 |
|
| |
בניגוד לchouteng וליעקב, אני סבור שהכנס אתמול היה תועלתי מאוד, למרות שבהחלט היו כשלים בארגון שלו, שחלקם נבעו מטעות של המארגנים וחלקם בשל גורמים שלא היו תלויים בהם. אנחנו צריכים בעיקר להתמקד בראיית העתיד, יתכן בהחלט שיש מקום לפעול במקביל בשתי דרכים. ברצוני להרחיב מעט בהבהרת המבט שלי על הדברים, במקום להתייחס בפרוטרוט לטענות שהועלו.
מאז הקמת "אגודה אחת" לפני מעט למעלה משנה התקיימו חמשה מפגשים, שלושת המפגשים הראשונים התקיימו במתכונת ביתית מצומצמת ובאוירה נעימה ואינטלקטואלית. במפגשים אלו הציג כל משתתף את הסיבות שהביאו אותו למפגש ולדיונים בפורום, עלו מספר רב של נושאים לדיון והורגשה התקדמות בהתפתחות שיח פנים-חרדי שעשוי לפעול לטובת הציבור כולו. המפגש הרביעי נערך כבר במידה מסויימת ברשות הרבים [במינהל הקהילתי בוכרים-גאולה], ושם הורגש הרצון של חלק ניכר מהמשתתפים לצאת בגלוי לציבור הרחב ולאתר את התומכים הפוטנציאליים בהתארגנות זו. הכנס שנערך אתמול היה ניסיון ראשון מסוגו להביא קהל רחב ככל האפשר, מטבע הדברים הארוע היה בעל אופי עממי ולא מפגש אינטלקטואלי כפי שהורגלנו. שאלה דומה ניצבת בפנינו גם בנוגע לעלון שיצא עד עתה במתכונת שאיננה הולמת ציבור גדול, ומשום כך לא הצליח ליצור התעניינות רחבה.
המשתתפים בכנס אתמול היו ברובם אנשים שלא השתתפו מעולם בדיוני הפורום וכנראה גם לא קראו את העלונים עד כה, הם משתייכים בעיקר לאלו העמלים לפרנסתם ומרגישים דחויים בציבור הישיבתי. למקום הגיעו אנשים מירושלים, בני ברק, בית שמש, אלעד, פתח תקוה, קרית ספר וביתר עילית. הדבר בהחלט מלמד על מצוקה חריפה שהכתובת היחידה לטפל בה היא אכן "אגודה אחת", למרות שאין להסיק מכאן שקהל היעד של ה"אגודה אחת" הם בדווקא אנשים אלו, ברור לי שלאגודה יכולים להיות קהלי יעד נוספים ומגוונים.
הארוע אכן לקה בחוסר סדר, אבל בהחלט ניתן היה לשמוע בו הרבה דברים חשובים ותועלתיים. הנואם הראשון דיבר באריכות על הצורך בהתאגדות והתארגנות להשגת מטרות שונות, כמו שיפור מערכת החינוך היסודי לבנים וחיזוק מעמד "בעלי הבתים" ואי דחייתם לשולי החברה. אחריו עלו לדבר אנשים שונים, כשכל אחד העלה הצעות משלו לפעולה. האחד קרא להקמת מסגרות תורניות לאנשים עובדים ומשנהו טען שצריך להקים מוסדות חינוך איכותיים יותר, פלוני הפנה את תשומת הלב לצורך בקידום התעסוקה ואלמוני העלה רעיון להקמת מערך סיוע ליזמים עסקיים, מישהו הציע להקים ועדות לתכנון וחשיבה בנושאים השונים וחבירו הדגיש את חובת ההתארגנות המיידית בדרך של התפקדות ובחירת ועד פעולה, נואם אחד ראה את קהל היעד בציבור ה"מודרני" בעוד שנואם אחר הציע למצוא את הדרך לפנות לבחורי הישיבות שחדורים בכוחות עלומים.
לאחר הנואמים המזדהים עם מטרות האגודה, נאמו שני אברכים ממתנגדיה, האחד הכחיש מכל וכול את האפליה כלפי "בעלי בתים" ולטענתו כולם רצויים בקרב בני התורה ואם יש בעיה היא נעוצה באורחות חייהם ולא בעבודתם, השני טען שהבעיה היא בצניעות הנשים ונתן לנוכחים חיזוק גדול בעניין עובי הגרביים ושאר ה"כללים". בעיני היה זה צעד נכון לתת להם את רשות הדיבור, בכדי לעודד דו שיח גם עם דעות מנוגדות.
החידוש הגדול של הכנס היה ההצעה של ההתפקדות באמצעות טפסים, בכדי ליצור תשתית אמיתית לפעילות. הכאב והרגשת הדחיה של האנשים העובדים הייתה ניכרת לאורך כל הערב, והיא צריכה לדרבן אותנו לטכס עצה בנושא זה. כאמור, בהחלט נדמה לי שיש מקום לקיים עוד מפגשים במתץכונת מצומצמת וברמת דיון נאותה כפי שעשינו בעבר, אבל אין זו סיבה להזניח את הסיכוי הגדול ללכד מאות או אלפי אנשים לשיפור נושאים ברמת הכלל. אמנם גם מפגשים המוניים צריכים מעתה לכלול סדר יום ונואמים כפי שהציע chouteng, אבל אין לצפות שם לתובנות מיוחדות. העובדהה שמקימי "אגודה אחת" לא ניהלו אתמול את הארוע, נבעה מתוך מחשבה שהם כבר נחשבים כפסולים בעיני המנהיגות הרבנית והפוליטית ועדיף שהניהול יהיה בידי אלו שאינם מוכרים כאנטי-ממסדיים, לצערינו התברר שאלו שקשורים לממסד חוששים עדיין להצטרף למרות הבטחת נוכחותם בטלפון.
בשם ה' נעשה ונצליח
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 21/10/2007 14:59:20
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 15:08 |
|
| |
שיהיה בהצלחה! (בשביל עובי הגרבים אין צורך בעוד אגודה)
|
| נשלח ב-21/10/2007 15:21 |
|
| |
אני מציע שצ'וטנג יהיה המארגן והיו"ר של כנס חנוכה הבעל"ט
הוא בהחלט עשה עלי רושם של יקה רציני ותקיף ולענ"ד אין מתאים ממנו למשימה זו.
הוא בדיוק האיש שחסר לנו במשבצת הזו.
גם אחר הכנס זרקתי לו מילה בכיוון והוא אמר שזה בא בחשבון.
מה דעתו + דעתכם?
תוקן על ידי לבהעיברי ב- 21/10/2007 15:24:08
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 16:08 |
|
| |
ymy33655 ו בןציוןכהנא:
אני לא מתווכח על זה שהיו תוצאות חיוביות מהמפגש. הביקורת העיקרית שלי הוא על הצורה שבו התנהלו הדברים. ובקיצור, חוסר ארגון, חוסר כבוד הדדי, חוסר צעדים מעשיים ועולה על כולנה דמיון מופרז. תאר לעצמך שיקום בחור צעיר ללא רקע ברפואה כלל וירצה בכנס רפואי חשוב על כמה שהוא רוצה למצוא תרופה לסרטן. זה פשוט יהיה מגוחך. לא בגלל שהמטרה היא לא מועילה ונחוצה ביותר, אלא בגלל הפער בין המטרה והיכולת של המרצה להגיע אליה. כך היה נדמה לי ההרצאות אתמול. יש צורך בהצבת מטרות מעשיים עם יכולת מימוש בטווח הקרוב ורק אח"כ להתקדם הלאה.
הפגישה של אתמול בהחלט היתה סימפוזיון לפי פירוש העתיק של המונח.
ראה: http://www.uzit.co.il/babylon.html
סימפוזיון (ב יוונית: συμπόσιον, נהגה סימפוסיון) - מונח שכיום משמעותו "כנס"; במקור, התייחס לסוג משתה שהיה נהוג ביוון העתיקה, שכלל מופעי בידור שונים ושתיית יין לשוכרה. השם "סימפוזיון" מגיע מהיוונית: הפועל היווני "סימפוטיין" (sympotein) משמעותו "לשתות יחדיו".
עם חלוף השנים, איבד המונח את משמעותו המקורית וכיום הוא מציין לרוב כנסים אקדמיים. איזכורים למונח "סימפוזיון" במשמעותו המקורית ניתן למצוא בכתבים של הפילוסופים היווניים אפלטון וקסנופון.
יהיה איך שיהיה, שום דבר לא מצדיק את התוהו ובוהו ששררה אתמול.
ולעצם הענין, ארגון מתפתח לפי הכוחות שמשקיעים בו. ככל שהכוחות יהיו בוגרים יותר ומפותחים יותר כך הארגון תפעל בצורה יותר מכובדת. זה לא משנה אם הארגון הוא עממי או אליטיסטי, אפשר בהחלט ליצור ארגון מכובד שמעורר אהדה. מופרך הוא לחשוב שאפשר לבנות ארגון עממי, עם כל החסרונות שבו ועדיין להגיע להישיגים חשובים. מפלגת הליכוד על כל שחיתיותיו ומגרעותיו קשור קשר הדוק עם ההתנהגות של החברים בכינוסי מרכז הליכוד. ברור שיש חסרונות בכל מקום, אבל יש דברים שמעודדים שחיתות ויש דברים שמתנגדים לשחיתות. אני בהחלט מזדהה עם המטרות של אגודה אחת, אבל בו זמנית ברור לי שמטרות אלו הם לא בר הישג בתנאים ששררו אתמול. מה שטענת שאין אפילו תנועה אחת שהתקיימה ללא קריאות ביניים, אחרי נשיקת עפר כפות רגלך, אתה פשוט לא יודע מה אתה שח. יש אין ספור ארגונים וכנסים שמתנהלים לפי הסדר שמופיע בספר זה.
http://www.amazon.com/Roberts-Rules-Order-Newly-Revised/dp/0306813548/ref=sr_1_2/102-5272588-1019347?ie=UTF8&s=books&qid=1192975183&sr=1-2
או הספרים הדומים לו. חיפוש קצר ב youtube או video.google.com יעלה אין ספור ויכוחים וכנסים שהתנהלו בצורה מכובדת ביותר.
לסיכום, הבה נסתכל קדימה ונשתמש בניסיון העבר כחוויה מלמדת. אם הפגישה הבאה, תהיה מסודרת ומכובדת, ובו זמנית עממית ופתוחה לקהל רחב ביותר, והיה זה שכרינו.
לבהעיברי:
אני אשמח לעזור בכל דרך שהמנהלים יציעו, אבל המנהלים הם אלו שצריכים להחליט איזה תפקידים להטיל על איזה אנשים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 17:15 |
|
| |
לקרוא, בסדר. לצחוק , למה?
הבאתי תיאור די אותנטי מהמתרחש, הלא כן?
עצם הדברים שדוברו שם לא מעניינים אותי ואת החברים בבח"ח, משום שאתם מתנהלים כחבורת מנופחים (סליחה על הביטוי), נראה לכם שתתקנו את העולם, אבל ככה לא מנהלים מהפכות, זה לא החומר, וזו לא הצורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 17:18 |
|
| |
אז להשאר ברמת הרכילות של בחדרי?
|
| נשלח ב-21/10/2007 17:30 |
|
| |
אדרבה, תורה היא וצריכים אנו ללמוד: כיצד מנהלים מהפכות?
ע"י אילו חומרים ובאיזו צורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 17:31 |
|
| |
בעל בעמיו,
ניתן להתחמק מהנושא בתגובה מזלזלת וחסרת תוכן כשלך, וניתן להבין, שקנאי שהפך פח ברמב"ש ב' קיים למעשה את האג'נדה שלו, ואתם בדיוניכם התיאורטיים הארוכים והמייגעים לא הגעת עדיין לכלל מעשה.
תזכרו: לא המדרש עיקר אלא המעשה.
|
|
|
|
|