בית פורומים אגודה אחת

chouteng: כינוס אגודה אחת - ההופעה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2007 17:42 לינק ישיר 

מה אנחנו אמורים לעשות - להעמיד את כל הפחים שהופכים ברמב"ש ב'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 17:57 לינק ישיר 

בעיות ארגון הינן מנת חלקן של כל התארגנויות חברתיות בראשיתן.  

אין ספק שניתן לארגן תוכנית דיון מסודרת וחלוקת לקבוצות דיון משנה אבל כדאי להמנע מנסיונות גיבוש מסגרת ארגונית עם ועד הפועל, יו''ר, ועדות ושאר צורות צבירה קומוניסטיות שכן עדיפה הבוקה והמבולקה על פני קיומם של מערכת, שסופה מועד לסיאוב, שתתמקד בתארים, כיבודים, ותככים פוליטים.  

יש לברך על עצם ההתכנסות שכן עצם קיומה של פלטפורמת שיח אלטרנטיבית מהווה את הבסיס לשינויים.

על אף האכזבה העמוקה מהעדר קיומו של דיון מסודר, הרי שמנסיוני הדל למדתי כי כל מפגש כזה מביא להכרויות והתארגנויות בלתי פורמליות, ויעידו קורות אתר זה שאת רוב חברי ושונאי פגשתי תחת גגו.

סתם שאלה מתודולוגית: מדוע הזמינו את מדבררי הממסד? האם עמדותיהם לא ידועות וברורות כשמש? והאם יש טעם בקיומו של דיון עם אלו המקבלים את הוראותיהם ישירות מבית דין של מעלה ומשלוחיו באיזורי החיוג אפס 2 ואפס 3???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 18:09 לינק ישיר 

שיח השדה

נעים לקרוא שהיית עמנו, מדוע לא תרמת מחכמתך? ועדיין לא מאוחר! (יש לנו מספיק אויר בשביל לנפח גם אותך, אתה מוזמן)

רב סינפלד

הם הזמינו את עצמם.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 18:59 לינק ישיר 

chouteng

אני חושב, שהערב אמש הצליח יותר מאשר נכשל.  נכון כי היה חוסר סדר בכינוס, אבל חוסר סדר מלמד על בעיה ואינו סימן לכשלון / הצלחה.

כל מפגשי  האגודה  שהיו עד היום תפקידם העיקרי היה לקיים " איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק". נקודה זו שרב סיינפלד הזכיר אותה, היא מטרה עיקרית שלמענה בלבד כדאי היה הכינוס. בכינוס רשמי עם דוברים מוגדרים, אין כל כך גיבוש.

אתה צודק כי גם דיון ניתן לנהל בצורה יותר מסודרת, אבל מכאן ועד לתאר את המפגש כמשחק כדורגל או מרכז ליכוד, הדרך ארוכה. מרכז הליכוד בעצמו נועד לנאומים ולא לדיונים, ולכן באופן טבעי בלט שם הצעקות. אם היו מצפים ממרכז הליכוד לדיוני קהל, אז ללא הפיכת שולחנות ווהשתלטות על מיקרופונים החברים שם היו נראים יותר תרבותיים.

לגופו של עניין, היחידי שזכה ליחס כמו בליכוד או מגרש כדורגל, היה ההוא שדיבר על הצניעות. אבל ההוא היה פרובקטור גדול, במקום לומר בצורה מכובדת את דעתו, הוא צועק "עד מתי אתם פוסחים על ב' הסעיפים".

אמש היה אחד מאלעד שאחרי הכינוס דיבר לקבוצת אנשים, ולדבריו הכל מתחיל ונגמר בהתארגנות פוליטית. היה "אחד" שאמר בכינוס,כי הכל מתחיל ונגמר בחינוך. היה אחד שאמר, אם לא יוחלט בערב החלטות אופרטיביות, כל הערב היה בזבוז גדול. למעשה כל אחד מהדוברים הללו הציג פן נכון מאוד, אבל השילוב בין הדברים היא הנוסחה המנצחת.

בספרי ההיסטוריה רואים כי שינויים ומהפכות, באו ממס' כיוונים יחדיו.  גם בהכנות להפרדת הקהילות בהונגריה וגרמניה, קדם לה דיונים קדחתניים רבים עד שנעשו מעשים ממשיים.

ולסיום, המעשה הגדול ביותר בכינוס שהיה אמש, " ישיבה של כמאה איש מול אנשי הצד השני ללא פחד לפתוח את פיהם". האם אין זה מעשה אופרטיבי?

תוקן על ידי חיים9999 ב- 21/10/2007 19:11:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 19:51 לינק ישיר 

שיח השדה.

אתה קורא לאנשים, מנופחים?

אתה שמנפח כל יתוש לבלון בח"ח ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 20:07 לינק ישיר 

"וכל שיח השדה.. טרם יצמח.. כי לא המטיר ה'.. ואדם אין לעבוד.. (בראשית ב,ה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 20:20 לינק ישיר 

שיח_השדה

בשתי הודעותיך מצאתי שתי טענות כנגד ההתכנסות של "אגודה אחת". 1. יוהרה. 2. חוסר מעשיות. את הטענה הראשונה אתה מבסס כפי הנראה על היומרה שנשמעה מתוך דברי הדוברים השונים, את הטענה השניה אתה כפי הנראה מביע מתוך תחושה שאנו עסוקים אך ורק בדיבורים.

באשר להאשמת חברי "אגודה אחת" ביהירות, נדמה לי שעצם הבעת פנטזיה וחלומות רחוקים איננה נובעת מגאווה אלא מרצון חזק להשפיע, כל אלו שהצליחו לפעול דבר כלשהו היה זה בדרך כלל מתוך חלומות גדולים. גם הרב מפוניבז' חלם להקים 18 ישיבות, לבסוף הוא נאלץ להסתפק בשתיים.
הטענה של חוסר מעשיות, לא נראית לי הולמת את ראשי "אגודה אחת". כל אחד מהם יכול להצביע על פעולות מעשיות שנעשו על ידו, בין אם מדובר במימון לימודים מקצועיים ו/או אקדמיים לצעירים חרדים, או בהקמת מסגרת תורנית לאנשים עובדים, או ביצירת מסגרות לבחורים שנפלטו מהמערכת הנורמטיבית ועוד כהנה וכהנה. גם הקמת וניהול פורום פעיל והפקת עלון חודשי והפצתו איננה ראויה לכינוי המזלזל "דיבורים".

ברצוני להתייחס למשפט "עצם הדברים שדוברו שם לא מעניינים אותי ואת החברים בבח"ח, משום שאתם מתנהלים כחבורת מנופחים (סליחה על הביטוי), נראה לכם שתתקנו את העולם, אבל ככה לא מנהלים מהפכות, זה לא החומר, וזו לא הצורה". נדמה לי שאתה מדבר בשמם של חברי פורום "בחדרי חרדים" שלא בצדק, שכן רבים מהכותבים כאן משתתפים גם בפורום זה [אתה עצמך כתבת שרוב המשתתפים כותבים בבח"ח], מה גם שכמעט כל הנושאים שהועלו אתמול בכנס נכתבו ונידונו כבר פעמים רבות ב"בחדרי חרדים", שם עלו הצעות לא פחות גרנדיוזיות של תיקון העולם. האם את חברי בח"ח מעניין רק סוג הרכב של המשתתפים ומשלח היד שלהם.

דרך אגב, על מה מתבססת ההערכה בנוגע להקמת קבוצה סגורה נוסח "אחווה"? זה לא מצחיק לנחש ניחושים ללא שום רקע עובדתי?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/10/2007 21:09 לינק ישיר 

לא השתתפתי בפגישה, כשם שאני ממעט להשתתף בפורום, ואין הדבר נובע מראיה שונה של מטרות האגודה אלא מעצלות שרגילה לאחוז בי כל אימת שאני מתחיל לחשוב על פעילות ציבורית כלשהי. אם יש בדברים אלו כדי לדחות אפריורית את שאכתוב כאן, אני מסופק.

יש לי הצעה להרחבת מעגלי האגודה:

כתבתי כאן כבר פעם על חוצניקים שעולים לארץ מתוך דעה ישרה ומטרה קדושה, ללמוד כל חייהם. הם זונחים לצורך כך קשרים הדוקים יותר עם המשפחה, קריירה וכו', וכל מה שרש"י כותב בפרשת שבוע על ההולך מארצו לארץ ישראל. אך כשהם באים לארץ הם רואים (לרוב אחרי שנה שנתיים או יותר), שהחברה כאן לא שלמה במידות ובהליכה לפי דין תורה ובאמונת חכמים וכו' ואכמ"ל, והם נכנסים למשבר אמון בחברה הזו. בנוסף, הם עלולים יותר להתיקל בקשיים בכניסה למוסדות לימוד, מה שבכלל גורם להם למשברי אמון בחברה.

משכך, הם יכולים לשמש מטרה נכונה לאגודה, או ליתר דיוק: האגודה יכולה לשמש מטרה נכונה לעזור להם.

אלא שברור שכינוס כמו שהיה אתמול, או כל כינוס שבו תשרור מנטליות צברית, רק תרחיק אותם. צריך באמת לחשוב ברצינות על חוגי בית. שכמה מהותיקים כאן ישמשו שם כמנחים וכמבשרי הבשורה.

תחשבו על זה. יש כאן פוטנציאל עצום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 21:17 לינק ישיר 

אם אפשר להתיחס לעצם מטרת האגודה

אחרי יום של מחשבה על הכינוס אתמול ,יש לי הרגשה שרוצים להפוך את מי שעובד לסוג א, אני כאדם עובד אני חושב שאני סוג ב גאה לא מתביש במעשים שלי אבל ברור לי וזה גם מה שאני רוצה לחנך את הילדים שלי שללמוד תורה זה המטרה הכי חשובה בחיים ואחד שלומד הוא סוג א א ולתמוך בו כמה שאפשר

ומי שקשה ללמוד שילך לעבוד אבל ברור לדעתי שלעבוד זה לא לחתחילה כי מי כמוני יודע שמהעבודה לא יוצא כסף והכל תלוי בסיעתא דשמיא ואדם יכול ללמוד מקצוע יום ולליה ובסוף לא יצא לו מזה כלום ,ואחד שישב ולמד כל הזמן בסוף עשה איזה עיסקת נדל"ן והרוויח מה שזה שעובד לא לא ירוויח עשר שנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 21:57 לינק ישיר 

גמח

ראשית, מטרת האגודה אינה מתמקדת רק במעמד העובד. הססמא היא לאפשר בחירה חפשית לפרט ולא לעצב בכוח את כולם בתבנית אחת.

לגופו של מעמד העובד, אכן, יש בנו כאלו הרואים את ענין הפרנסה כלכתחילה, במסגרת קללה שקילל הבורא את אדם הראשון. מצב זה שאתה מתאר שניתן להתפרנס בדרך נס, שייך באופן כללי לאדם הראשון לפני החטא, או אולי לחסיד השלם.

המציאות מוכיחה שאותם עמלי תורה ויגעיה בטהרה אינם מתפרנסים מעסקת נדל"ן שהזדמנה להם אלא מזו שהזדמנה לאיש העסקים שנדבה רוחו אותו לתמוך בהם.

אמנם נכון שרבי חנינא בן דוסא די לו בקב חרובין מערב שבת לערב שבת, אך חינוך הילדים לפי מודל זה אינו עולה מהמשנה, הגמרא, השו"ע ודורות עם ישראל.

אדם רשאי לחשוב על עצמו שהוא סוג ב מהרבה סיבות, היותו עושה תורתו קבע ומלאכתו עראי אינה סיבה כזו.

אני אוהב להמשיל זאת כך: אני חושב שאני סוג ב משום שאני נאלץ לבזבז כמה שעות בכל יום על שינה, שאיפתי - לאורה אני מחנך את בני היא שהוא יוכל ללמוד ולעסוק במצוות 24 שעות בכל יממה ללא טרדות עייפות ושינה.

-------
מאיר

תוקן על ידי - ymy33655 - 21/10/2007 22:00:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 22:05 לינק ישיר 

כן. ודרך החשיבה האנקדוטלית הזו, היא אם אמהות הטומאה. ההנגדה בין ההוא שלמד מקצוע ונתקע באיזו משרה פקידותית עם שכר ששווה למלגת כולל , לבין האברך העבדקן ההוא שעשה איזו עסקת נדלן שמנה. אופיינית לדרך החשיבה החרדית, והיא הרסנית ואינפנטילית. אי אפשר כך לגבש עמדה ביחס לשום דבר בעולם, תמיד תהיה איזו אנקדוטה הפוכה. בוא נלך עם זה הלאה, לשיטתך. נטען שהכוללים מגדלים בטלנים שותי תה, ושגדולי התורה האמיתיים כמו החיי אדם והחזון איש צמחו מחוץ למסגרת הישיבות. מה המסקנה? מוטב לעזוב את הישיבות ולעסוק במסחר עצים תוך קביעת עיתים לתורה. זו הדרך לגדלות תורנית. מובן שזהו קשקוש, אבל הוא אפשרי לפי דרך החשיבה הזו. אנשים שמשתדלים לחשוב בהגיון מבצעים את שיקול הדעת הבא - מבין הנערים שהכשרתם תורנית בלבד, בהנחה שיזנחו בבגרותם את חיי הכולל, כמה מהם יחיו ברווחה כלכלית? בודדים, אלה עם העסקאות נדל"ן. ומבין אלה שיפנו ללמוד מקצוע מכבד ומפרנס, כמו ראיית חשבון, כמה יתקעו לכל חייהם כשכירים במשרד זניח, או לא ימצאו עבודה כלל? שוב בודדים. אם כך, ובהנחה שאין לך כאב שום דרך לנבא את השתייכותו של בנך לאחת מקבוצות השוליים הנ"ל, תיטיב לעשות אם תכוון אותו לדרך שמבטיחה בסיכויים טובים יותר עתיד כלכלי טוב יותר. הגיון פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 22:06 לינק ישיר 

תגובתי התייחסה לסוף דבריו של גמח, כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 22:23 לינק ישיר 

ymy33655:

ממקום שבאת, תסכים אתי שאברך שממית עצמו באהלה של תורה וישן בלילה רק 4 שעות חשוב יותר מאברך שישן 8 שעות רגילות ללילה. ה"ה לאברך שממית עצמו באהלה של תורה באמת ובתמים ומוותר על הפרנסה וגם אשתו ובניו שותפים למס"נ שלו, הוא חשוב בהרבה מאברך שבוחר להתנהג כדרכו של עולם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 22:27 לינק ישיר 

אסכים או לא, אתה מדבר על הנהגות חריגות שיש לדעת שהן קיימות ולשאוף אליהן.
הדבר אינו פוטר את האב מלראות את המציאות נכוחה באשר לעתיד בנו.

לגבי חשוב בהרבה או לא, דומני שפרקיו של רבי חיים מוולוז'ין אודות לשמה ושלא לשמה (נפש החיים בין שער ג לד) יתאימו גם לכאן.
מכל מקום, עדיין לא שמענו על חברה בה מי שישן נורמלי נחשב לסוג ב וצריך להתנצל.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 23:45 לינק ישיר 

ymy33655:

אתה מיתמם. אתה יודע טוב מאד שלאורך כל הדורות מי שהמית את עצמו באהלה של תורה באמת ובתמים נחשב לתפארת הבריאה כולה, וכל השאר טובים ונכונים ככל שיהיו נמצאו הרחק מאחוריו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > chouteng: כינוס אגודה אחת - ההופעה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.