בית פורומים אגודה אחת

chouteng: כינוס אגודה אחת - ההופעה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2007 23:47 לינק ישיר 

בסיום האירוע לקחתי ברכבי את אחד מאלו שיצגו את הצד שכנגד.

בשיחתי איתו ראיתי שהם פוחדים יותר מכל מהלגיטימציה שה"מעמד העובד" לוקח לעצמו להיות מוביל דבר שמערער על ההגמוניה של מעמד ה"בני תורה" כפי שהם רואים את עצמם.

ברור שמנקודת מבט זו הם ילחמו על ההשפעה שלהם ובצדק.

השאלה היא איך מסבירים לציבור מהי הדרך הנכונה עפ"י התורה,
ציטטתי בפניו את הגמרא בקרידושין שאומרת "כשם שחייב ללמדו תורה חייב ללמדו אומנות" (ל' ע"ב)

הגמרא מביאה סיפור (ברכות כ"ח ע"א)"א"ר גמליאל הואיל והכי הוה איזיל ואפייסיה לר' יהושע, כי מטא לביתיה חזינהו לאשיתא דביתיה דמשחרן א"ל מכותלי ביתך אתה ניכר שפחמי אתה א"ל אוי לו לדור שאתה פרנסו שאי אתה יודע בצערן של ת"ח במה הם מתפרנסים ובמה הם נזונים".

(תרגום: אמר רבן גמליאל מכיון שכך הוא המצב אלך ואפייס את ר' יהושע, כאשר הגיע לביתו ראה שכותלי ביתו שחורים, אמר  רבן גמליאל מכותלי ביתך ניכר שפחמי (עושה פחמים לפרנסתו) אתה. אמר ר' יהושע אוי לו לדור שאתה פרנסו שאי אתה יודע בצערן של ת"ח במה הם מתפרנסים ובמה הם נזונים.)

העסקונה ה"בני תורה"אית ורבניה מכווניה אינם יודעים בצערם של תלמידי חכמים, לועגים הם לאותם פחמים, לאותם אלו שלא נולדו עם כפית כסף בפה ויוצרים מצב של שלילת העבודה, הם יוצרים מצב שהגמרא בקידושין קוראת לו "מלמדו ליסטות" או בלשון מרוככת "כאילו מלמדו ליסטות" הם מלמדים להיות אחד שאינו לא במקרא ולא במשנה ולא בדרך ארץ שעליו אמרו חז"ל "שאינו מן הישוב" הם מלמדים לחיות מן הצדקה, שעליו נאמר בגמרא (ברכות ו' ע"ב) "ר' יוחנן ור' אלעזר דאמרי תרוייהו כיון שנצטרך אדם לבריות פניו משתנות ככרום שנאמר כרום זלות לבני אדם מאי כרום כי אתא רב דימי אמר עוף אחד יש בכרכי הים וכרום שמו וכיון שחמה זורחת מתהפך לכמה גוונין ר' אמי ור' אסי דאמרי תרוייהו כאילו נדון בשני דינים אש ומים שנאמר (תהילים סו) הרכבת אנוש לראשנו באנו באש ובמים:"

ועליהם נאמר "אוי לו לדור שאתה פרנסו."

המטרה שלנו לדעתי צריכה להיות להעמיד צורה נכונה של יהודי ירא שמים, להתנתק מהביטויים המעוותים "בן תורה" ו"בעל בית"
 א. כי זה לא רלוונטי היום בני התורה הם ברובם "בעלי בתים" במשמעות האמיתית של המילה (ותראו לאן התדרדרנו).
ב. כי הקיטלוגים האלו לא מביאים תועלת לאף אחד.

במקום זה צריכים להציב לנו את הדוגמא של חכמינו ז"ל שהיו גדולי עולם ועסקו בפרנסת ביתם כר' יהושע דלעיל ועוד.
אפשר וצריך להשתמש במאמרי חז"ל על "כל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עון" ו "טוב תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עון" ועוד...
אפשר וצריך להשתמש בדוגמא שהציב הגרש"ר הירש זצ"ל של תלמיד חכם שדעתו שלימה ומעורב בדעת עם הבריות.

אפשר וצריך להיות מונחי מטרה שהיא קיום רצון ה' כמו שהתורה וחז"ל אומרים, ולא כמו הנורמות הפסולות שהשתרשו בדור האחרון.

ובתור סיסמה לארגון הייתי מציע את הפסוק (דבה"י ב' יז ו')" ויגבה לבו בדרכי ה'"

הערה נוספת לאנשי ה"כאן ועכשיו" לא כל דבר מתורגם ישירות למעשים פיזיים יש הרבה עדיין לעסוק בהכשרת הלבבות.

תוקן על ידי asher177 ב- 21/10/2007 23:51:35

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/10/2007 23:50 לינק ישיר 

בנוסף הריני לכתוב בכבוד האכסניה קהילת "זכרון משה" בב"ש ומנהליה שארחו אותנו בטוב טעם ובהשקעה מרובה.

יוסף ה' עליכם ככם אלף פעמים ויברך אתכם...

יישר כחכם יהי"ר שתזכו לסיים את בנית בית הכנסת ושיהי "בית גדול" שמגדלים בו תורה ותפילה ושממנו תצא אורה לכל הסביבה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/10/2007 09:02 לינק ישיר 

ymy33655
 אם אתה מסכים  שכל הסיבה שאנחנו צרכים להתאמץ בשביל הפרנסה זה בגלל הקללה על האדם של בזעת אפך תאכל לחם ,אם אדם רוצה להינצל מהקללה ויש לו אפשרות לפרנס את משפחתו בלי לעבוד אז הוא לא חיב לקחת את הקללה בכח ,וציבור גדול מאד של אברכים מצליח לעשות את שני הדברים גם לפרנס את המשפחה וגם לשבת וללמוד
"העבודה היא לא המטרה" הכסף שמרווחים זה המטרה ואם אפשר לעשות כסף בלי זה אז למה לעבוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 09:46 לינק ישיר 

גמח
"וציבור גדול מאד של אברכים מצליח לעשות את שני הדברים גם לפרנס את המשפחה וגם לשבת וללמוד"

אחת מן השתיים:
או שאתה לא חי איתנו בפלנטה אחת
או שנגדיר את אותם "אברכים" כ"בעלי בתים הקובעים עיתים לתורה".
וזו הבעיה העיקרית! שלפי "ההשקפה הטהורה" חייבים להיות מוגדרים "אברך", מדוע? מה רע בהגדרה של קובע עיתים לתורה? האם אברך שלומד 6 שעות "ברוטו" ביום בשני סדרים ולאחר מכן רץ לעסקיו ה"נפלאים" (אני לא רואה אלא מיעוט שבמיעוט שמצליח בזה) שונה מיהודי שלומד 3 שעות ביום אבל "רחמנא ליצלן" עובד לפרנסתו במקום מסודר? והאמן לי ישנם בעלי בתים שקובעים גם 6 שעות לימוד ביום האם הם אברכים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:00 לינק ישיר 

בעזהי"ת

למרבה הצער, גמח הנכבד, באותה מידה שתראה כאלה שמצליחים להמית עצמם באוהלה של תורה למרות היות עול משפחה בצווארם, אפשר לראות כאלה שלא מצליחים בזאת -ומתגלגלים בעוני ובגמחים, וגרוע מזאת -לראות קומבינות על גבי קומבינות על גבי קומבינות בתוך הציבור החרדי, איך לעשות כסף שלא ביושר ובגזל (לשון נקיה נקטתי כאן, אבל יש בפורום הסמוך עשרות ומאות אשכולות בהם הועלו סיפורים עם מעשים שכאלה, ובלשון הרבה פחות נקיה).

לכן, והיות שזו הלכה מפורשת החל מהמשנה, דרך הרמב"ם והשו"ע וכלה בכל האחרונים, שיהודי צריך לשלוח ידיו בפרנסה משום שעניות מעבירה אותו על דעתו ועל דעת קונו, זה פשוט מצג שווא והטעיה להציג כאילו יש דרך לכל מאן דבעי, לפרוש מדרכי העולם הזה.

מוטב לרכז מאמצים כדי לעזור ליהודים לשלב בין תורה קבע ומלאכה עראי, מאשר לדבר גבוהה גבוהה על דרכו של רבי שמעון בר יוחאי שכבר אמרה עליה הגמרא שהרבה עשו ולא עלתה בידם, כאילו הדרך הזו שייכת לשדרות הרחבות, כאילו שבאמת כל בוחער בצ'יבע קטנה יהיה גדול הדור הבא.

לעניות דעתי.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:20 לינק ישיר 

הלוואי שיצמחו בעלי בתים כאלו, בסגנון הדור הישן, העושים מלאכתם עראי ולא מקור לגאווה, השומעים לגדולי הדור (האמיתיים....), ולכשיהיו כאלו, כל המעמד "העובד" יתכבד בהם.

אני מצטרף להצעתו של אשר, לזנוח את ההגדרות הישנות ולהציב מודל חדש, יהודי ירא שמים!

כשאנשים עובדים מרגישים שהם נדחקים להיות סוג ב, הדרך היותר מועילה לעזור להם היא לפתח בהם את האמונה במימוש מטרותיהם הם בעולם, בהיותם הם חלק מעבדי הי"ת בעולם. ולא על ידי התארגנות פוליטית שמטרתה להשפיל אחרים כדי לרומם אותם. (אין כוונתי לדבר מה, אלא לנסות לנסח עשה ולא תעשה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:28 לינק ישיר 

000_אלישיר
מאיפה אתה בטוח שאם הוא ילמד מקצוע ויהיה עורך דין או רואה חשבון מצבו יהיה יותר טוב מבחינת פרנסה , הרי הכל בידי שמים וכאדם שעובד לפרנסתו ברור לי שהכל זה רק סיעתא דשמיא ואני רואה את זה בחוש כל יום,ואתה יכול להשקיע בלמוד מקצוע הרבה שנים ופתאום חס וחלילה יפול עליך איזה הוצאה רפואית ,מאיפה הביטחון שאם תהיה עורך דין בטוח שיהיה לך פרנסה,ברור שצריך לעשות השתדלות גדולה בשביל לפרנס את המשפחה השאלה היא עד כמה
ולמה אתה חושב שכל הקומבינות זה בציבור שלנו וכי כל העורכי דין, רואי החשבון ,והרופאים כולם אנשים שלא עושים קומבינות אם אדם עושה קומבינות כשהוא אברך הוא יעשה את גם אם הוא יהיה עורך דין ואם הוא אדם ישר אז לא יעשה את זה אף פעם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:40 לינק ישיר 

בןציוןכהנא כתב:
שיח_השדה

בשתי הודעותיך מצאתי שתי טענות כנגד ההתכנסות של "אגודה אחת". 1. יוהרה. 2. חוסר מעשיות. את הטענה הראשונה אתה מבסס כפי הנראה על היומרה שנשמעה מתוך דברי הדוברים השונים, את הטענה השניה אתה כפי הנראה מביע מתוך תחושה שאנו עסוקים אך ורק בדיבורים.

באשר להאשמת חברי "אגודה אחת" ביהירות, נדמה לי שעצם הבעת פנטזיה וחלומות רחוקים איננה נובעת מגאווה אלא מרצון חזק להשפיע, כל אלו שהצליחו לפעול דבר כלשהו היה זה בדרך כלל מתוך חלומות גדולים. גם הרב מפוניבז' חלם להקים 18 ישיבות, לבסוף הוא נאלץ להסתפק בשתיים.
הטענה של חוסר מעשיות, לא נראית לי הולמת את ראשי "אגודה אחת". כל אחד מהם יכול להצביע על פעולות מעשיות שנעשו על ידו, בין אם מדובר במימון לימודים מקצועיים ו/או אקדמיים לצעירים חרדים, או בהקמת מסגרת תורנית לאנשים עובדים, או ביצירת מסגרות לבחורים שנפלטו מהמערכת הנורמטיבית ועוד כהנה וכהנה. גם הקמת וניהול פורום פעיל והפקת עלון חודשי והפצתו איננה ראויה לכינוי המזלזל "דיבורים".

ברצוני להתייחס למשפט "עצם הדברים שדוברו שם לא מעניינים אותי ואת החברים בבח"ח, משום שאתם מתנהלים כחבורת מנופחים (סליחה על הביטוי), נראה לכם שתתקנו את העולם, אבל ככה לא מנהלים מהפכות, זה לא החומר, וזו לא הצורה". נדמה לי שאתה מדבר בשמם של חברי פורום "בחדרי חרדים" שלא בצדק, שכן רבים מהכותבים כאן משתתפים גם בפורום זה [אתה עצמך כתבת שרוב המשתתפים כותבים בבח"ח], מה גם שכמעט כל הנושאים שהועלו אתמול בכנס נכתבו ונידונו כבר פעמים רבות ב"בחדרי חרדים", שם עלו הצעות לא פחות גרנדיוזיות של תיקון העולם. האם את חברי בח"ח מעניין רק סוג הרכב של המשתתפים ומשלח היד שלהם.

דרך אגב, על מה מתבססת ההערכה בנוגע להקמת קבוצה סגורה נוסח "אחווה"? זה לא מצחיק לנחש ניחושים ללא שום רקע עובדתי?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

א. לשני הכותבים שקדמו לך אין לי מה לומר, לא ציפיתי לרמת התנגחות אישית כזו בפורום כזה.
(שלויימלע סגר מולי חשבון ישן מבח"ח, אבל אם זה עושה לו טוב, שיערב לו)

ב. לעצם דבריך, אני שמח לשמוע שנעשו אף מעשים, להם לא הייתי מודע.
אבל תשים לב לנקודה הבאה:
ישנם פורומים של אינטלקטואלים אנשי שמאל (בחיקוי הברנז'ה הצרפתית) שמתכנסים מדי ליל שבת במסעדה קבועה, מחליפים דיעות, מנתחים את מצב הכיבוש, או 'כפיית הדת' ע"פ השקפתם, נכנסים לויכוחים פילוסופיים לעומק הלילה, ובסופו של יום: כלום, נאדה. ולמה? כי הם לא יושבים על צומת העצבים דרכה יוכלו להביא את רעיונותיהם לכלל מעשה.

אתם צריכים להבין, שכינוסים מסוג זה (ואני משווה אתכם באופן חלקי לדוגמה שהבאתי), דיבורים, וטוקבקים, לא מביאים לכלל מעשה, אמנם כן, הרעיונות מחלחלים לאיטם, נחשפים לעוד אחד, או עוד שניים, אבל עד היכן?
לא זו הדרך, כוונתי היא, שאתם אמורים להפנים שתמו ימי מהפכות האינטלקט, מוקד הכח נמצא ב3 צמתים מרכזיות:
1. העיתונות החרדית, בייחוד השבוענים הבלתי מפלגתיים.
2. גדולי הדור, אלו מתוכם המיוחצני"ם ומפורסמים.
3. בכנסת, בפוליטיקה, שכן רעיונות ללא תקציב ופעילות בחלונות הגבוהים, הרי הם כרכב ללא דלק.

(עוד מעט אמשיך, אני חייב להפסיק כאן מסיבה טכנית)

תוקן על ידי שיח_השדה ב- 22/10/2007 10:41:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:44 לינק ישיר 

בעזהי"ת

גמח הנכבד.
   תודה על תגובתך.

א. אכן, תחילה, בראשית דבריך כיוונת לדעתו של רבינו משה פיינשטיין, שכתב נגד המחשבה שמשלח יד יהודי דורש שנות לימוד ארוכות, שהרי באמת קיימא לן "דלא עניות מן האומנות ולא עשירות מן האומנות, אלא הכל לפי זכותו".
   וכך היא גם דעתי הקטנה.

אלא מה, שיש מספר מאוד גדול של עיסוקים ואומניות, שאינם דורשים תעודת בגרות ופסיכומטרי וכמה שנים אקדמיות -כדי להגיע לנקודת הפתיחה. למשל נגרות -ביתית או אמנותית. למשל חשמלאות או אפילו טכנאות אלקטרוניקה. למשל עיסוק בחקלאות זעירה -לאחינו הגרים בכפרים ובעיירות. ועוד כהנה וכהנה -אלו רק דוגמאות לסבר את האוזן ותו לא.

היתרון הגדול של בעל אומנות זעיר, היא יכולתו לצמצם את שעות עבודתו, למינימום. אפילו חמש שעות ביום, ואפילו פחות -וזאת כמשלח יד לכל דבר ועניין.

ב. השתדלות, עושים כדרך כל הארץ.
   אפילו אברהם אבינו, כשהיה רעב בארץ כנען, ירד למצרים, עשה כדרך כל הארץ.
   רבינו בחיי נותן על זאת משל יפה בשער הביטחון בחובות הלבבות, על אשר יקום פלוני ויאמר: "איני רוצה להושיט ידי ולהכניס אוכל לפי". וכי למה נראה יותר הגיוני לא לעסוק בדרך ארץ, מאשר אפילו לא להתיישב אל שולחן הסעודה כלל ועיקר -ולצפות לחיי מלאכים כאן ועכשיו? הרי אם באמת על נסים דיברנו, אז בא נלך עם הנס עד הסוף, לא?

ג. כל הבחירות לביתר, הם קומבינה אחת גדולה. סידור שררה ומשכורת לקבוצה של מקורבים (ולכן המאבק הגדול... ). וכך גם עשרות הסיפורים על דרישות לתשלום שוחד ע"מ לקבל את הילד אל הישיבה הנכונה, הם גם קומבינה. וכך גם כל השנוררים שיוצאים בסיפורי אלף לילה ולילה לאסוף כספים, ו"רשימת הנדבנים בארה"ק" שנמכרה במחיר מפולפל ועוד ועוד ועוד. 
   הדברים האלה מאוד כאובים ומאוד עצובים, וממש אי אפשר לתרץ אותם בכך שבתי הסוהר גם הם מלאים בגנבים, אז אין שום תימא בלהיות גנב.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:54 לינק ישיר 

לומד,
אנא החכימני, מתי שמעו לגדולים?
כמדומני שבדרך כלל הפרנס העיף את הרב ולא להיפך.
למה בדיוק אתה מתגעגע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 11:25 לינק ישיר 

היום בדרכי לירושלים ישב מרחק כמה ספסלים ממני עסקן שכנראה קשור לממסד ומתוכן דבריו (שטרח לאומרם בקול רם ונשא כך שגם אם לא ירצו, על כל יושבי האוטובוס להשתתף בשיחותיו הסלולריות) הבנתי שהוא אולי גם עוזר או לפחות בקשר פרלמנטרי לאחר מחברי הכנסת הלטאיים, יכול גם להיות שהוא אחד מעסקני דגה"ת בעיר.

בין השיחות הרבות שהוא טרח לעדכן אותנו בהם הגיעה אליו שיחה מאדם שכנראה השתתף במפגש, תוכן שיחתם פחות ויותר: היית שם? היו שם חברה רציניים? מי דיבר איך קורים להם אלה ? האא "אגודה אחת", דיברו שם נגד הנציגות המקומית? האא טוב נדבר בלילה.

ולמה אני כותב לכם את זה? ללמדכם שכל מה שמעניין את הממסד זה האם מנסים חלילה להזיז את כסאם, חוץ מזה כל מה שתעשו בסדר.
הם כנראה רואים באגודה אחת התארגנות פוליטית נטו, ווכזאת היא מאיימת עליהם, ושלחו כנראה גם מרחחים לדעת על מה המהומה.
תוקן על ידי - tashrat - 22/10/2007 11:30:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 11:31 לינק ישיר 

בסוף היא תאלץ להיות פוליטית, אחרת מדוע שמשהו ישתנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 12:29 לינק ישיר 

לכל ידידי בפורום
גם אני מצטרף לאחל לכם הצלחה וברכת הדרך
לדעתי אף על כל הביקורת שנאמרו כאן אין שום ספק על היחודיות של המפגש שהיה מאוד מעניין
 לשמוע ולחוות דיעות שלא נשמעים כלל,  ועצם קיום מפגש מסוג זה ובציבור מכובד ואיכותי סופו להביא תועלת ושינויים,
אעפ"כ לדעתי כן צריך לדבר כבר על שלב יותר מעשי ולקיים אסיפה עם כל אלו שחתמו על טפסי התפקדות ולקבוע יו"ר ומנהלים ועד הנהלה ועד פועל ועד רוחני וכו וכו ולקבוע מטרות ויעדים ברורים ולהתחיל בהכנות לקראת כינוס היסוד ובינתיים אולי לקיים עוד כמה מפגשים בדרך ולהביא עוד ועוד חברים.  בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 12:57 לינק ישיר 

תגידו--אתם מארגנים איזה מחתרת קטנה? מהפכונת? זה הרושם שלי מקריאת העמודים
האלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 13:48 לינק ישיר 

הפיכת האגודה לפוליטית היא המסמר הראשון בארון הקבורה. וכדאי להודיע כעת שאין כל כוונה כזו. ולחסוך בלגן.

(וממ"נ, אם תהפוך האגודה להיות פוליטית, הרי תוכל להתכחש גם לאמירה זו, במסגרת הפוליטיקה).

לדעתי, האגודה צפויה עוד לנסיונות פוליטיים רבים של תפיסת טרמפ, והחכמה תהיה להיזהר מזאת.

כפי שכתבתי קודם, לענ"ד כדאי להתחיל משיפור מעמדם של הבעב"ת, ולא רק על ידי מלחמה בהתנשאות מיותרת ולא מוצדקת. אלא על ידי העלאה אמיתית של קרנם של העמלים לפרנסתם. לא רק על ידי פרסום פמפלטים נאיביים, אלא על ידי יצירת טיפוס מסוג חדש, יהודי ירא שמים! ועל ידי פתיחת מסגרות לימוד מיוחדות ועוד כהנה וכהנה. לזה אף אחד לא יוכל להתנגד, ובמקום לגרוף התנגדות, תוכל האגודה לגרוף תמיכה.

לא הייתי בכנס, אבל דבר מה שצוטט משם עורר את התעניינותי. מישהו נאם שם וטען שההתייחסות לבעב"ת בשלילה מונעת לפעמים מכך שהם מתנהגים באופן שונה, מתלבשים וכו'. אינני יודע מה בדיוק הוא אמר, אבל אני מכיר את הטענה הזו היטב. ואי אפשר לטעון שאין בה תוכן. אם כבר יש לרדת לשרשי הענין ולהבין מדוע אנשים המרגישים שנזרקו מן החברה, מעדיפים לנטוש הכל, גם דברים שאין להם קשר עם החברה הזורקת. (ולפעמים אלו אכן דברים המגיעים ממעמד כלכלי ואכ"מ).

אין שום ענין לזרום עם המצב, ולנסות להצדיק את זריקת כל החבילה. זה בס"ה ממצב את האגודה עם זרמים עתיקים שונים, וזה לא יעשה לה טוב. לא במישור החיצוני ולא במישור הפנימי.

יותר היה נראה ליצור טיפוס חדש, המוכיח בעצם התנהגותו כי אפשר להיות אדם העמל לפרנסתו, אבל לא מחפף בשום דבר אחר. לא בתפילות, לא בצניעות, ולא בשום דבר אחר.

ואז, לא תהיה לו שום סיבה לנחיתות כלפי שכנו, גם אם הלה לומד בכולל.

בע"ב, לזאת ייקרא דמגוגיה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > chouteng: כינוס אגודה אחת - ההופעה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.