|
|
| נשלח ב-23/10/2007 10:48 |
|
| |
בעזהי"ת
שכוייח chouteng.
ניסוח פשוט ומוצלח.
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 11:09 |
|
| |
צוטנג, אפשר לקצר עוד יותר, בתקווה שלא נגיע למשל המברק הידוע.
מטרת האגודה היא: "לתת לאנשים להחליט"!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 12:49 |
|
| |
לומדמכלאדם:
האם לדעתך, אגודה אחת תומכת בזכות האנשים להחליט אם רוצים לקחת סמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 12:59 |
|
| |
אהמממ, כנראה שלא.
האם לדעתך יש לאגודה דעה בענין גידול חסה על מצע מנותק? אני חושב שזכותם של אנשים להחליט אם הם רוצים לשמוע לחוק או לקחת חשיש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 13:30 |
|
| |
מסכים.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 13:34 |
|
| |
לומדמכלאדם:
זכות לאנשים להחליט אם רוצים לשמוע לחוק או שלא. אגודה אחת לא שמה לה למטרה להגיד דיעה בנושא. אבל אגודה אחת אומרת דיעה בנושא פרנסה ולימוד התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 13:55 |
|
| |
מאיר, מסכים למה (בשוו"א ובפת"ח)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 14:46 |
|
| |
ראה בסוף העמוד הקודם. כאוטע היקר ביקש את תגובתי לניסוחו שגם אתה הסכמת לו. (נשאר עוד מנהל אחד )
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 16:07 |
|
| |
אוקיי גם אני מסכים.
לא נשארו עוד מנהלים.
|
| נשלח ב-23/10/2007 16:10 |
|
| |
אני קיצרתי עוד יותר, בזכות ליברליותי הידועה האם אתה מסכים גם לקיצור שלי?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 16:32 |
|
| |
אני לא מבין משהו. האם המטרה היא להרשות לי להחליט?????
לא תודה. אני מסתדר טוב גם בלי הרשות של האגודה.
חשבתי שרוצים להוביל דגל של לכתחילה של "גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירא שמים" ולא איזה שהוא היתר בדוחק לצאת מהכולל למסכנים שלא מסתדרים שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 18:41 |
|
| |
לומד
מסכים. רוח נדיבות נושבת היום.
אשר
לא להרשות לך להחליט, אלא לשאת את דגל הבחירה החופשית. כמובן שאם היינו דוגלים במצב הקיים, לא היתה לנו סיבה להאבק בחירוף נפש את מאבקו של מי שאינו מרוצה. (זה דורש נפש מאוד מאוד דמוקרטית) אנו בהחלט רוצים להציב את האלטרנטיבה כדי שתוכל לבחור בה ללא היסוס. אנחנו לא באים לעשות דה לגיטימציה לדעה אחרת. אם מישהו חושב שצריך ללמוד כל החיים ולא להתפרנס, יש לנו ויכוח אתו אבל לא מלחמה. המלחמה היא עם מי שלא מסכים שאנחנו נחשוב כפי שאנחנו חושבים.
מקוה שיצא ברור.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 20:09 |
|
| |
לדעתי אם רוצים שההאגודה תתרחב ותצליח להשיג את המטרות שהיא הציבה לעצמה ,עליה לנסח איזה "אמנה" שכל המעשים של האגודה וכל מה שהיא רוצה להשיג הכל זה בתנאי שהכל לפי דעת השולחן ערוך ונושא כליו וכמובן המשנ"ב, כדי שלא יהיה מראית עין של איזה אגודה שרוצה ליצור דת חדשה כמו למשל, הפרום השכן "עצור כאן חושבים" שבא בעצם לחלוק על מוסכמות דתיות שהשתרשו במאות השנים האחרנות,
וזה ברור שצבע החולצה זה לא עניין דתי אבל מקמות עבודה עם נשים חילוניות יש בזה כן בעיות דתיות ואת זה האגודה צריכה לפתורלראות איך לפתוח מקמות חרדים או כל פתרון אחר אבל לא ליצור רושם שכאילו אין שום בעיה לכל יהודי שחרד לדבר ה" יכול לעבוד בכל מקום ושכל הלכות הצניעות זה הכל מוסכמות ואין בזה שום ענין דתי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 00:27 |
|
| |
ר' מאיר
יש לי אם כן ויכוח איתך.
לדעתי אנחנו צריכים להציב אלטרנטיבה, לא פתח מילוט.
אנחנו צריכים לצאת עם דברי חז"ל שציטטתי בדפים הקודמים ועוד ולהסביר שדרך החיים הזאת הינה מעוותת, שהיא מביאה את הציבור החרדי אל אסון חינוכי כלכלי ואמוני.
שאין דרך אחרת מאשר לקיים את הפסוק כפשוטו "לא תהו בראה לשבת יצרה" שתפקידו של האדם בעולם הזה הוא "פרו ורבו ומלאו אתהארץ וכבשוה ורדו בדגת היםובעוף השמים וכו'" כפשוטו, וכלשונם של חז"ל "לעסוק בישובו של עולם".
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 06:34 |
|
| |
מה אומר ומה אדבר.
אני מסכים עם כולם.
הפלא ופלא.
|
|