|
|
| נשלח ב-22/10/2007 13:51 |
|
| |
וואסער
אנסה לענות לך במקומו, תשובה עניינית, אם כי אני מסופק אם כוונתך לקבל כזו.
חברה ששעריה פתוחים בפני כל הבא אליה, היא חברה שויונית שאינה יוצרת מחלוקת. אם היא לא מכתיבה שום כלל למסתופפים בצילה, היא ליברלית לחלוטין. החברה החרדית והחברה הדלי"ת אינן כאלו. החברה השלישית אולי תהיה (נו נו).
פארשטייסט?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 16:47 |
|
| |
לומד
אני קצת מפגר בהבנת כוונות. אם יש לך מה להגיד ענינית אשמח מאד לשמוע---קאפיש?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 21:11 |
|
| |
האגודה מיועדת לספרדים בני תורה שאימצו לעצמם את האתוס הליטאית. האגודה אין לה שום רלוונטיות לחסידים שיש להם אתוס שונה לחלוטין. רוב הבעיות שמעלים כאן מושרשות בחינוך הליטאי של היובל האחרון כפי שכבר הצבעתי באשכול אחר.
|
| נשלח ב-22/10/2007 21:26 |
|
| |
אתנחתא
האם החסידים חיים בחלל ריק, האין הם מאמצים בחלוף השנים את הליטאות החדשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 21:42 |
|
| |
אתנחתא
הפרזת על המידה. נכון שהגרעין של האגודה הוא ליטאי ורואה את הבעיות מנקודת מבט ליטאית, אך לומר שאין שום רלוונטיות? לגמרי לא נכון. ראשית, יש הרבה מאוד חסידים ללא רבי מוגדר וקהילה חובקת, חלקם בוגרי ישיבות ליטאיות וחיים בסביבה גם ליטאית. הם חלק מהמגזר.
שנית, עבור על הנקודות שבטופס ההתפקדות:
* עול הנישואין לא מטריד את החסידים? * תעסוקה מכובדת יש לחסידים בניקל? * מערכת החינוך החסידי לבנים משביעה את רצונך?
נכון גם שחסידים שיש להם אדמו"ר מנהיג ומוסדות משלהם, אין להם מה לעשות עם היוזמות שלנו משום שעל פי הרבי יקום או יפול דבר. אבל 'סדנא דארעא חד הוא' ובכל אופן הדתות אחיות ומושפעות הרבה זו מזו.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 23:24 |
|
| |
טוב, נרכך את ההחלטיות ואת הטוטאליות: כמעט ואין רלוונטיות.
1)לפחות בחוג שלי אין אדם שמבטיח מאומה לזוג צעיר. ואני יודע שבחוגים חסידיים אחרים אין הבטחות לאורך ימים (בכלל אצל החסידים שמחתנים אותם בגיל 18 הרי התמיכה לשנתיים שלש הינה כאילו תמיכה של בחור ליטאי בבית). ובוודאי לחתן יהי' קשה לעולם שכן זו הוצאה שחורגת מתקציב של מרוויח סטנדרטי שאינו חוסך.
2)תעסוקה מכובדת? לפחות אצל החסידים (ואצ"ל סאטמאר, אך הרי בחו"ל ששם חשמלאי ואינסטלטור חרדי הינו דבר מצוי ושגרתי ומאד מכובד על כולם, הינו עולם אחר לחלוטין) כמו בבעלזא וגור הרי כל עבודה מכבדת את בעליה. ולדידי הברוך של הישראליות הוא שעבודות פשוטות מאוסות עליהם ורק עורך דין מקצועי מקובל להיות, אך זה בעי' ליטאית במיוחד שרואים את עצמם מצווארון הלבן לעומת החסידים שהן צווארוני כחול. (אך צריך להבין הרקע הכלכלי של הכלכלה הישראלית בזה וצ"ע)
3)על מה הכוונה מערכת החינוך, שלא מתקבלים שם?
3)
|
| נשלח ב-22/10/2007 23:54 |
|
| |
שלא לומדים שם.
אתנחתא, נראה לי שאינך מכיר מספיק את המציאות בארה"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 01:15 |
|
| |
לומד
חברה ששעריה פתוחים בפני כל אדם, היא חברה המאבדת את עצמה לדעת.
מובן שאין לשים על הפרט הגבלות מכח הכלל, אבל זה אמור לגבי תחום החיים הפרטי של הפרט.
ברגע שזה נוגע לכלל, החברה חייבת לפקוח עין ולשמור על עצמה.
כי אם אין הגבלה כלל, הדלת פתוחה לכל שרלטן לבוא ולינוק את לשדה של החברה עד להחלשת כחה.
הרבה מדובר בשנים האחרונות בעולם על דמוקרטיה שאסור לה להיות יותר מדי דמוקרטית, כי בזה היא מכניסה את אויביה, מתדלקת אותם ומתחזקת אותם נגדה.
אל לנו לשכוח, שהיטלר ימ"ש נבחר בבחירות דמוקרטיות.
להבדיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 09:53 |
|
| |
חכמת_אדם,
אני חושבת שככל שזה נוגע לאגודה, לומדמכלאדם התכוון:
"חברה ששעריה פתוחים בפני כל אדם, שמוכן לקבל את תנאי האגודה ומוסכמותיה".
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 10:25 |
|
| |
חולמת
על זה אין חולק כמדומני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 10:47 |
|
| |
רשמת כי: "חברה ששעריה פתוחים בפני כל אדם, היא חברה המאבדת את עצמה לדעת... הרבה מדובר בשנים האחרונות בעולם על דמוקרטיה שאסור לה להיות יותר מדי דמוקרטית, כי בזה היא מכניסה את אויביה, מתדלקת אותם ומתחזקת אותם נגדה".
שזה אמנם טיעון נכון בכל הנוגע לחברה דמוקרטית ליברלית, שמורכבת מאידיאולוגיות שונות וזרמים ותתי-זרמים שונים, אך כאן מדובר על "אגודה" בעל קווי יסוד משלו, שאמנם מוכן לספח אליו כל אדם מתאים, ובפרט שיקבל על עצמו את קווי היסוד של האגודה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 11:10 |
|
| |
התכוונתי בס"ה לנסות להסביר לוואסער למה אין סתירה בין המילים "חברה שלישית" לבין היומרה לקבל את כולם.
הוא בכל מקרה מסרב להבין, משום מה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 11:13 |
|
| |
שוב:
אם מדובר על אדם שמקבל על עצמו את קווי היסוד, ברור שלא כיוונתי לזה, ואין חולק שאין לחסום אדם זה, וגם בדמוקרטיה הדבר כך.
הבעיה היא שיש גורמים שכלפי חוץ ייראו כמקבלים את הכללים, אבל אחר כך ינסו לחבל מבפנים. על זה צריך פיקוח מסויים, ברמת הכלל ולא ברמת הפרט.
כולנו דוגלים בדו-שיח פתוח, אבל גם לחופש הדיבור יש גבולות. וצריך לקבוע אותם.
|
|