|
|
| נשלח ב-13/11/2011 13:34 |
|
| |
צענע בדיוק על זה נאמר בנביא " כי גבהו שמים מארץ כן גבהו דרכי מדרכיכם ומחשבתי ממחשבתיכם"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 13:55 |
|
| |
בפסוק זה ניתן להשתמש כמענה אוטומטי לכל השאלות המתעוררות. אפשר לסגור את עצכ"ח וללכת לישון בשלווה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 14:55 |
|
| |
צענע נדמה כי את היית זו, שניסחת היום את הניסוח היפה- אני רוצה הסבר ולא תרוצים, הלינק שלך היו תרוצים בקושי. הסבר כלל וכלל לא. אבל כמובן שזו דעתי- והיא קובעת רק אצלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 15:08 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | לדייר
בכל אופן ניתן ללמוד שטובה לא יצאה מגילוי העריות הזה-לא נולדו מההפקרות הזאת גומלי חסד אלא להפך .ועונשם היה כבד
האם מתאים שזה יהיה יחוסו של עם ישראל-האם זה מתקבל על הדעת?
הרי כשאברהם שלח את אליעזר למצוא אשה ליצחק היא נבחנה על פי מדת החסד שלה.
אברהם לא חיפש ריקבון שיצמיח משהו טוב כי הוא ידע שזה לא עובד כך.
|
|
רות המואביה הייתה סמל לגמילות חסדים והיא צמחה מהמעשה הזה
ולכן נבחרה להיות אם שושלת בית דוד.
וגם מעשה בנות לוט בא ממטרה טובה להקים את האנושות בחזרה אחרי החורבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 15:22 |
|
| |
דייר,נו באמת.
מאחר שהתורה מתייחסת בשיא החומרה לגילוי עריות האם זה מתקבל על הדעת שרות תצמח דווקא מ"טובה "כזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 15:35 |
|
| |
ירוחםשמ
אני חושב שזה דיי ברור שאני רחוק מקבלת כל תירוץ ובפרט מעניית אמן אוטומטית על כל דברי דינוזאורוס...
הנקודה היא שאתה מעלה שאלות טובות ומוכן ללכת קצת 'שמאלה' עם הפרשנות אבל בשלב מסוים אתה קוטע את הדיון באופן שרירותי, בד"כ באמצעות חידוד כלשהו. אם סיפורי האבות נכתבו על ידי האל כדי ללמד מוסר, הרי שהם צריכים להיות 'סימן לבנים' ולא ליצור ויכוחים מה האפולוגיה המוצלחת יותר...
וזה מה שאני לא מבין - אם אתה 'בקטע' של תשובות שרירותיות למה אתה מעלה את השאלות מלכתחילה, ואם אינך 'בקטע' הזה למה אתה קוטע את הדיון בתשובות שרירותיות.
אגב, זה נכון לגבי משתתפים רבים בפורום הזה, שמעזים לאתגר את עולמם עד גבול מסוים שנקבע באופן שרירותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 15:38 |
|
| |
צענע לא מתקבל על הדעת שלך על דעתו של ה' כן. את מוזמנת לשאול אותו בזמנך החופשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 15:41 |
|
| |
דייר
הזכרת לי את נוח גוטמן (אתר thedos)
"תלונות להפנות להר סיני, מחלקת שירות לקוחות"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 16:17 |
|
| |
נוכח איני מנהל משנה ולכן איני יכולן לקטוע את הדיון באיבו. אני אומר או מפרש את דעתי, כנראה דעתי כמוני סובלים בנושא הזה מסכזופרניה., יש לי עדיין את הדעה הישנה וגם חדשה ואותה אני מציע כרוכל בשוק. כל אחד יבחר את מה שהוא רוצה, ומה שנראה לו.
איני סובר כמוך כי סיפורי האבות ניתנו לנו רק בשביל המוסר - העובדה היא כי מעשיהם בדרך כלל אינם עולים בקנה אחד עם המוסר התורני וודאי לא עם המוסר העכשוי. לעניות דעתי עיקר סיפורי האבות הם מסר לעם ישראל- כי אבות האומה- להבדיל מאבות אומה אחרות, ונביאיה. הם אנשים בשר ודם נולדו כבשר ודם מאבא ואמא, לא רוח הקודש ולא רוחות אחרות, אנשים עם המעלות והחסרונות של אנשים. ח לא אברהם בחר באלוקים, אלוקים פונה לאברהם ראשונה, למרות שהוא גדל באור כשדים ולמרות שהיה לו אבא בשם תרח, אלוקים בחר בו כנראה בגלל סיבותיו הוא, אבל התורה לא מספרת לנו, לדעתי בכוונה תחילה. את הסיבה. ר"ל כל אדם יכול להיות במדרגתו של אברהם. לאברהם היו חולשות מעידות וכו' אבל הוא לא פסק להיות למרות חולשותיו אברהם, וכך ליתר האבות- וכך למשה רבנו. עכשיו אם אני נותן הסבר אחר, זה אולי בגלל החידוד שבהסבר. או אולי גירסא דינקותא. בכל מקרה איני כופה את דעתי, ולו רק כי איני יכול לעשות זאת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 16:57 |
|
| |
ומה הופך בנאדם שמתחמן את אחיו ל [צדיק+מעידות] ולא ל [נוכל תחמן] ? וממתי תיחמון אדם בכוונה תחילה הוא 'מעידה'? מה במקרא הופך את יעקב לצדיק, אגב?
ולמה אין רמז לגינוי של המאורע? התיאוריה שלך רלבנטית נניח לסיפור דוד ובת שבע: מצד אחד, לא מכחישים את המעידה של דוד, ומראים שדוד הוא בשר ודם כמונו. מצד שני, יש גינוי למעשה. אבל בסיפורי האבות אין גינויים של המעשים האי-מוסריים, ככל שהם נוגעים למי שאינו 'אוזנערע'. זה נראה בדיוק כמו סיפורי אגדות יהודיים* על איך היהודים החכמים מסובבים את כולם על האצבע הקטנה (ואחר כך לא שוכחים להתלונן על מי שאצלו סיפורים כאלו לא גורמים לגאווה אלא לאנטישמיות)- היחס לסיפור הוא לא בגינוי אלא אדרבה בגאווה לאומית.
המסר השני, והמרכזי יותר, בסיפורי האבות הוא - שהאל עושה פרוטקציות למקורבים - הוא מחליק להם את העניינים, נותן להם ג'סטות, מוותר להם על חובות ועברות, ומגן עליהם מאחרים גם בצורה לא הוגנת (למשל: מעניש בחומרה את מי שפוגע בהם גם כאשר הוא חף מפשע).
*משום אל תמנע טוב מבעליו, הנה סיפור אחד כזה:
ביל גייטס החליט לערוך כנס ענק של מועמדים למשרת יושב ראש מייקרוסופט – אירופה.
לכנס הוזמנו 5000 מועמדים אשר התכנסו באולם גדול. אחד מן המועמדים היה מוריס כהן, יהודי טוניסאי המתגורר בפריס.
ביל גייטס הודה לכל משתתפי הכנס וביקש כי כל אלה שאינם יודעים להשתמש בתכנית שפת יקומו ויעזבו.
2000 אנשים עזבו את האולם.
מוריס כהן אמר לעצמו " אני לא מכיר את השפה הזאת, אבל מה כבר אני יכול להפסיד אם אשאר? אני אנסה!"
ביל גייטס ביקש את המועמדים שנשארו כי כל מי שאין לו ניסיון בניהול קבוצתי של 100 איש ומעלה, יקום ויעזוב את האולם.
2000 אנשים נוספים קמו ועזבו.
מוריס כהן חשב לעצמו " אמנם אין לי ניסיון כזה, אבל מה אני כבר יכול להפסיד? מה יכול לקרות?" והוא נשאר באולם.
שוב ביקש ביל גייטס כי כל מי שלא סיים את האוניברסיטה בהצטיינות יעזוב את האולם.
500 אנשים נוספים עזבו.
מוריס כהן אמר לעצמו: עזבתי את ביה"ס בגיל 15 אבל אין לי מה להפסיד. והוא המשיך לשבת.
לבסוף אמר ביל גייטס: כל מי שאינו דובר את השפה הסרבית-קרואטית מתבקש לעזוב.
498 מועמדים עזבו את האולם.
מוריס כהן חשב: אני לא דובר סרבית-קרואטית, אבל לעזאזל, אין לי מה להפסיד – אני נשאר.
הוא מצא את עצמו באולם הגדול עם עוד מועמד אחד שנשאר אחרי שכלם עזבו.
ביל גייטס הצטרף אליהם ואמר: כנראה שאתם המועמדים היחידים המדברים סרבית-קרואטית. לכן אני מבקש לשמוע שיחה קצרה שתנהלו ביניכם בשפה זו.
בקור רוח פנה מוריס לעבר המועמד השני ואמר לו:
"מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות?"
המועמד האחר השיב: "שבכל הלילות אנו אוכלים חמץ ומצה".
תוקן על ידי thepresent ב- 13/11/2011 16:58:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 19:25 |
|
| |
הנוכח העלת את יעקב כדמות שלא נענש כביכול על מעשיו?!
מאותו רגע שיעקב הונאה את אביו- מאותו רגע מספרת לנו התורה, כי כל חייו יעקב רומה על ידי הסובבים אותו. לבן -רימה אותו. אשתו- רימתה אותו, נשותיו-רימו אותו, ילדיו- רימו אותו כל הזמן, וכו'. ומה שבולט ביותר -הברכות -שכביכול גנב- לא התקימו לא בו ולא בילדיו. מה יצא לו מעניין הבכורה. נאדה כלום. אז התורה כן עושה חשבון על מעשים שלילים. צריכים לעיין בה לעומק, ומגלים בה הכל.
נדמה לי שזו היתה -אם שלום -שכתבה. מה שהנביא מיכה אומר- תתן אמת ליעקב חסד לאברהם, לכל אחד מהאבות צריכים לתת מה שלא היה לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 19:34 |
|
| |
נוכחי יש לך קריאה סלקטיבית יעקב לא יזם את גניבת הברכות זאת היתה רבקה שיזמה את כל המהלך. ולגבי מכירת הבכורה עשיו ביזה את הבכורה. ועם כל זה כמו שירוחם כתב הוא סבל כל ימיו מרמאויות מעניין מה עלה לו בראש כשלבן אמר "לא יעשה כן במקומנו לתת הצעירה לפני הבכירה" במקום לבלוע את השטויות של פינקלשטיין תקרא את פשוטו של מקרא בלי התחכמויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 19:40 |
|
| |
נוכח כהבהרה נוספת של חששך מעונשו של יעקב שלא ניתן לו. כי היתה לו פרוטקציה. האמנם את זה אומר כזה שיש לו פרוטקציה?
בראשית פרק מז
(ט) וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב אֶל פַּרְעֹה יְמֵי שְׁנֵי מְגוּרַי שְׁלֹשִׁים וּמְאַת שָׁנָה מְעַט וְרָעִים הָיוּ יְמֵי שְׁנֵי חַיַּי וְלֹא הִשִּׂיגוּ אֶת יְמֵי שְׁנֵי חַיֵּי אֲבֹתַי בִּימֵי מְגוּרֵיהֶם:
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 19:45 |
|
| |
אז מה?
אברהם רימה את פרעה ואבימלך וגם את בנו ("אלוהים יראה לו השה") ויש להניח שגם את אשתו.
יעקב (יחד עם אמו) רימה את כל העולם
הבנים שלו רימו אותו
יהודה, שערכי שיוויון האדם ללא הבדל דת מין צבע וגזע עמדו לבטח נגד עיניו, רוצה לשרוף למוות את כלתו על כי זנתה. וזאת כשהוא יודע שהוא הולך לזונות... (מזכיר למישהו טענות של החילויינים?).
(על פי האגדה החז"לית על 'בפרך'=בפה רך, פרעה מרמה אותם)
משה מרמה את פרעה ("נלכה נא דרך שלושת ימים במדבר ונעבדה את יהווה אלוהינו") יחד עם האל (שמכביד את ליבו), וכאשר פרעה נוכח שהעם ברח (כלומר, כאשר מחסום השלושת ימים עובר) הוא יוצא להחזיר אותם ('מקח טעות'...) והאל מטביע אותו ואת צבאו.
אהרן עושה את העגל, משקר שזה לא הוא, ויוצא נקי.
חגיגה שלמה, איפה כאן המסר שמשהו לא תקין? אם לשפוט לפי התערבויות האל, האל מתערב לטובת אהוביו, אם הם מרמים 'גויים'. בד"כ אלו נמצאים בעמדת המְרַמִים.
תוקן על ידי thepresent ב- 13/11/2011 19:52:30
|
|
|
|
|