|
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:20 |
|
| |
מיכה - הולך כתבתי,-
לעוף הוא חייב להגיע ממקום למקום עולים ויורדים עם הכנפיים, עפים למעלה ועפים למטה,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:26 |
|
| |
חשבתי שבעצם פעולותיו של אברהם הם ההפך משליחויות המלאכים. האחד מבשר על הולדת בנו והוא עוקד אותו, השני הופך את סדום והוא מנסה להצילם והשלישי אחראי על בריאותו והוא כל הזמן מסכנה - בברית, במלחמות הצלה,במסירות נפש מול נמרוד וכו'.
גם אברהם עושה את כל האמור מתוך שליחות רק שאצלו בניגוד למלאכים הוא אחראי על בחירת השליחות. הוא זה שבבחירתו החופשית כותב לעצמו את כתבי השליחות השונות (גם בעקדה היה לו פתחון פה לומר והלא כבר נאמר לי כי ביצחק יקרא לך זרע) וזה הבדל נוסף בין מלאך מוכתב שליחות לבין האדם האוטונומי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:27 |
|
| |
הציטוט המלא:
"מלאך לא יכול להתקדם- אתה לא מוצא בכל התנ"ך -מלאך הולך,- הוא עומד, הוא לא יכול להתקדם."
תעופה היא התקדמות מהירה פי כמה.
ובשביל מה צריך סולם, אם לא נאחזים בו (עולים ויורדים "בו")?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:34 |
|
| |
מיכה
בחייך- אני מדבר על ההשואה בין מלאך- לאדם,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:34 |
|
| |
כשהולכים מתקדמים וכשעפים לא מתקדמים - ואולי הקדמה הטכנולוגית הגיעה גם אליהם וכיום הם מתחילים לבדוק אפשרויות חלופיות?
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:39 |
|
| |
מישקולצר
"חשבתי שבעצם פעולותיו של אברהם הם ההפך משליחויות המלאכים. האחד מבשר על הולדת בנו והוא עוקד אותו, השני הופך את סדום והוא מנסה להצילם והשלישי אחראי על בריאותו והוא כל הזמן מסכנה - בברית, במלחמות הצלה,במסירות נפש מול נמרוד וכו'. "
אין להתפלא. הרי היצורים בעולם נבראו כך שישלימו זה את זה. עולם דמוקרטי.
"הוא זה שבבחירתו החופשית כותב לעצמו את כתבי השליחות השונות (גם בעקדה היה לו פתחון פה לומר והלא כבר נאמר לי כי ביצחק יקרא לך זרע)"
ומי אמר לך שלמלאכים לא היה פתחון פה, והם "בבחירתם החופשית" החליטו לעשות מה שצווו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:45 |
|
| |
ירוחם - בחיי לא הצלחתי לעוף. רק במטוס. בהשוואה למלאך... תמשיך לבד.
אתה הרי כתבת לא פעם על אלו שאומרים את רצון עצמם, ומטשטשים את רצון התורה ה"אמיתי" לדעתך, ומנסים לגמד את דברי ה', מסיבות אינטרסנטיות. חשבת פעם על זה, שאדם עשוי גם לנסות לגמד את מעלת המלאך, מסיבות דומות? (אינני אומר שכך הדבר. אני רק מעיר, ש"לטעמיך", וגם להראות לך שאין סברה לגמד את מעלת המלאך)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 06:26 |
|
| |
מיכה
"ומי אמר לך שלמלאכים לא היה פתחון פה, והם "בבחירתם החופשית" החליטו לעשות מה שצווו?"
אני לתומי חשבתי שלמלאכים אין בחירה אבל עכשיו שאתה מעלה את השאלה - אנימצטרף ושואל - האין זה כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 10:40 |
|
| |
המלאכים העומדים תמיד
ראינו אם כן, שבין חטאיהם הרבים של אנשי סדום - שאשת לוט ומשפחתו היו חלק מהם - היה סגנון חיים של "ניצבים". המלאכים, מהווים את עצם הרעיון הזה. מלאכי השמים מתוארים כ"עומדים" (זכריה ג', ז), זאת משום, חוסר היכולת שלהם להשתנות או לצמוח לעולם - הם לעולם אינם מסוגלים לשנות את הסטאטוס קוו שלהם משום בחינה. אין מקום לתנועה כלפי מעלה או כלפי מטה, אין עליה או ירידה בנדנדת החיים. למלאכים אין אפשרות לבחור באופן חופשי. הם מעין רובוטים, שפועלים להוציא לפועל את רצון האלוקים. כמה מעניין אם כן, שהמלה מלח והמלה מלאך נשמעות כל כך דומות. נראה כאילו יש להן אספקט משותף בטבע שלהם: הרעיון של שמירת הסטאטוס קוו.
לכן, המלאכים מתוארים כבעלי רגל ישרה אחת: "ורגליהם רגל ישרה" (יחזקאל א', ז). הם לא נעים בעזרת "רגליהם" כמו אנשים בני תמותה. הם מוגדרים כ"עומדים", בעוד שלצדיקים מתייחסים כאל "הולכים", תמיד בתנועה קדימה, תמיד מתקדמים הלאה לעבר השלמות"
יש במאמר זה גם תשובה לקושיות אחרות על הפרשה:
http://www.aish.com/hisrael/judaism/To_Become_Like_Angels.asp
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 11:06 |
|
| |
מיכה.
א. למלאך אין ולא יכול להיות כל אפשרות של בחירה, הוא מלאך= שליח, ונברא רק לעשות שליחות אחת ומכאן שמו
ב. אני לא מגמד את המלאך- רק מבליט את ההבדל בינו ובין האדם
ג. התורה לא נתנה למלאכים, התורה נתנה לבי האדם, המלאך לא יכול לקיים את התורה, אין לו יצר טוב או רע,.
קטע מהויכוח של משה כנגד המלאכים
שבת דף פט.
בודה זרה? שוב מה כתיב בה - זכור את יום השבת לקדשו כלום אתם עושים מלאכה שאתם צריכין שבות? שוב מה כתיב בה - לא תשא, משא ומתן יש ביניכם? שוב מה כתיב בה - כבד את אביך ואת אמך אב ואם יש לכם? שוב מה כתיב בה לא תרצח לא תנאף לא תגנב, קנאה יש ביניכם, יצר הרע יש ביניכם? מיד הודו לו להקדוש ברוך הוא, שנאמר +תהלים ח+ ה' אדנינו מה אדיר שמך וגו' ואילו תנה הודך על השמים - לא כתיב. מיד כל אחד ואחד נעשה לו אוהב, ומסר לו דבר, שנאמר +תהלים סח+ עלית למרום שבית שבי לקחת מתנות באדם, בשכר שקראוך אדם לקחת מתנות. אף מלאך המות מסר לו דבר, שנאמר +במדבר יז+ ויתן את הקטרת ויכפר על העם ואומר ויעמד בין המתים ובין החיים וגו', אי לאו דאמר ליה - מי הוה ידע?
מיכה. אתה מנסה להשתמש במטאפורות לןיכוח עניני? מה שייך מטוס לאפשרות של המלאך לעוף?
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 12/11/2008 11:04:57
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 14:16 |
|
| |
מישקולצר, והיה זה שכרי, שהעליתי את השאלה.
ירוחם וצענערענע
את המקורות היפים אני מכיר, אבל הפסוק בזכריה ניתן לפירושים שונים.
א. יש בתנ"ך הרבה מלאכים שהם בני אדם. גם להם אין בחירה?
ב. גם אלו שאתה דברת עליהם לא גמדו את התושב"כ, רק הבליטו את ההבדל בינה לבין תושב"ע.
ג. זה לא שייך לעניין. המלאכים יכולים לקבל תורה אחרת.
ד. אמרתי שהמלאך מתקדם במהירות גדולה יותר ממני, ואני מסוגל לעוף רק במטוס. כמובן שאני לא בא להשוות בין המטוס למלאך, רק ציינתי שאני לא מסוגל לעוף בכוחות עצמי והמלאך כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 15:42 |
|
| |
בשביל מה צריך או זקוק המלאך לתורה?
אבל נעבור לריאליה- אני לא מאמין במלאכים. התורה כותבת במקרה של אברהם על אנשים ולא על מלאכים.
מלאך הוא אדם שנשלח על ידי ה' לשליחותו, מבלי לדעת בכלל שבאותו רגע הוא היה מלאך ה',
הרופא המציל את חיי החולה -הוא מלאך ה' העשיר הנותן צדקה הגונה בשעה קריטית לעני, הוא מלאך ה' הנהג האוסף אותך במדבר בחשכת הלילה כשיש תקר במכוניתך- הוא מלאךה' האדם המושך אותך אחורה מלרדת על הכביש, הוא מלאךה'.
לפי זה כל העולם אנשים בהמות חיות וצומח, ברגעים מסוימים הופכים למלאך ה' ,
סולם יעקב- היה בחלום המלאכים הדימיונים, הם תמיד בדמיון או בחזון או חזיה, ולא במציאות, האדם מזהה אנשים מסוימים בתור מלאכים,
אשה אומרת לחברתה- בעלי מלאך. יש לך מזל -משיבה החברה- בעלי עוד חי
ג.א. אדם אומר לחברו אשתי מלאך- גם אשתי לא בן אדם -השיב
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 22:05 |
|
| |
ירוחם, לדבריך, מה חטאה של שרה שצחקה על דברי אנשים אלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 23:33 |
|
| |
כבר כתבתי את זה למעלה,(אפילו אם תאמץ את הגישה ששלשת האנשים היו מלאכים) שרה לא ידעה כי המבשר הוא מלאך.
היא היתה באוהל כאמור, והכינה ארוחה לאנשים, היא שמעה איחולי תודה, מאחד מהם, שנאמרו לבעלה, מתוך נימוס ותודה, על הארוחה הטעימה, כמקובל גם היום, להודות למארח ולאשתו הטבחית, באיחולי כל טוב, דבר היותה עקרה ומצפה לבן היה מן המפוסמות בסביבת חברון וקרית ארבע. לכן כאמור היא בעצם לא חטאה כלום,
אבל בכל זאת היתה לה חטא, שעליה ננזפה, ההבטחה של ה' לתת זרע לאברהם משרה, היה ידוע לשרה, אברהם כנראה סיפר לה,
והנה מאחלים לה לידה, והיא צוחקת על האפשרות בכלל, ושוללת את האפשרות ללידה, בגלל סיבות אוביקטיביות של גילם המופלג.
וזאת למרות שהיא ידעה שה' הבטיח, וזו היא החטא- חוסר האמונה בהבטחת ה', ולא של האיש. (המלאך?)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2008 01:39 |
|
| |
"בשביל מה צריך או זקוק המלאך לתורה?"
תשובה:אם יש לו בחירה.
" שרה לא ידעה כי המבשר הוא מלאך. "
ממה נפשך, אם זה בחלום איך היא שמעה, אם זה במציאות, הרי כבר הסברת שמלאך זה אדם שעושה מעשים טובים, אז אם הוא מאחל איחולים טובים, כנראה הוא "מלאך", לא?
|
|
|
|
|