בית פורומים עצור כאן חושבים

וירא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2008 10:28 לינק ישיר 

מיכה

למלאכים שלך- אין בחירה,

שרה שמעה- אדם מאחל, ולא מלאך--קרא שנית -או ראשונה-, מה שכתבתי.

יש גם מלאכי חבלה, אלו שנוהגים שיכורים למשל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 13:11 לינק ישיר 

קראתי את דבריך הראשונים וגם השניים - (ואני לא מבין על סמך מה אתה מחליט שלא קראתי) - ולא מצאתי בהם תשובה לשאלתי. חזרה על דבריך הקודמים, איננה תשובה וגם לא הסבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 13:17 לינק ישיר 

אם כך חזור בבקשה על שאלתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 13:49 לינק ישיר 

א. מי אומר שלמלאכים כין בחירה?
ב. אם אין "מלאך" במובן המקובל של המילה, אלא רק במובן של "אדם טוב", אם כן היה על שרה לדעת שהאדם הטוב שמאחל לה איחולים הינו מלאך. אלא אם כן למלאך כזה אין "סמכות" לברך ברכות שיתקיימו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 13:59 לינק ישיר 

כבר כתבתי את זה

א. מלאך= שליח, שליח עושה שליחות, כשהוא עושה את השליחות, הוא לא חושב לשנות, ואם השליח חושב לשנות,- הוא לא שליח.

ב. מלאך הוא שליח לטוב ולרע, אדם טוב ואדם רע שניהם  שליחים כ"א לפי שליחותו, שרה לא התיחסה אל המלאך כדבריך כאל מלאך אלא כעובר אורח ערבי, שאכל סטייקים טובים מ המנגל,
 הערבי אסיר התודה, בירך כמו כל הערבים והיהודים שמברכים בהכרת טובה, אתה לא מברך? תהיה בריא? תצליח? שיעלה הזיווג יפה? וכד'  מאיפה הסמכות שלך לברך.? אתה מלאך? אולי כן1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 14:12 לינק ישיר 

א. האם אדם שהוא "מלאך", הוא "מלאך" בכל מהותו? הרי הוא לא עסוק כל חייו בשליחות. אז בשאר הזמן יש לו בחירה.

ב. בדיוק. אבל אתה אומר שאם אדם עושה מעשה טוב עבורך, אז הוא מלאך. אז לפי ההגיון הזה, עובר האורח הערבי שאוכל סטייקים טובים מהמנגל, באותו רגע שהוא מחליט לברך את שרה, הוא הופך למלאך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 14:18 לינק ישיר 

קודם, למלאכים יש כנפיים והם עפים בעזרתם, כעת לאחר שהתברר שהמלאכים הם סך הכל בני אדם ברגעים מסויימים בחייהם - עכת אני נבוך ולא ברור לי  איך אותם השליחים מצליחים להסתיר את כנפיהם - הם היו מודעים לכך שברגעים מסויימים היו להם כנפיים שבעזרתם הם עפו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 15:15 לינק ישיר 

מיכה
יש הבדל בין המלאכים שלי, למלאכים שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 15:31 לינק ישיר 

הדבר הבא הגיעני באימייל ואמרתי אולי ימצאו כאן  עניין לענות בו.

תבלין פרשת וירא

האם באמת יש לנו בחיים מצבים שאנחנו לא יכולים להשיג את מה שאנחנו רוצים, כי זה פשוט לא אפשרי ולא הגיוני, האם יכולה להיות מטרה שלא ניתן להשיג?

בהרבה מאוד מקרים שבהם אנחנו מזניחים את החלום שלנו, זה בגלל שזה לא נראה לנו אפשרי להשיג אותו, יש לנו גם את המחשבה שאם זה אפשרי אז בטח מישהו אחר כבר עשה את זה, העניין הוא שאנחנו  לא עוזבים את החלום שלנו אנחנו לוקחים אותו איתנו ואנחנו תמיד זוכרים להזכיר לעצמינו שרק אם היינו יכולים להשיג לעצמנו את החלום הזה שאנחנו רוצים אז החיים שלנו היו שונים לגמרי רק כמה חבל שהוא לא הגיוני, ובלתי אפשרי להשגה, או שאין בו כל צורך בעולם.

ככה חשבו גם בחברת המחשבים הגדולה IBM

'בכל העולם כולו יש מקום ל 5 מחשבים לא יותר'  תומס ווטסון , יו"ר  IBM 1926  

דרך המחשבה הזאת, זה אחד הדברים שגורמים לנו להפסיד הרבה מאוד הזדמנויות טובות בחיים, ואם נזכור שכל הזדמנות שבאה לפתחינו היא מאת הקב"ה, ואין הקב"ה מעמיד אדם בניסיון שלא יכול לעמוד בו. יש אמרה "שהקב"ה לא נותן אגוזים למי שאין לו שיניים"  באחד ההרצאות שלי אמרתי. שזה נכון, אבל הקב"ה נותן לנו את אפשרות לגדל איזה שיניים שאנחנו בוחרים לגדל

בפרשה בשבוע שעבר "לך לך" מדובר על הבשורה של הקב"ה לאברהם על לידת יצחק

בפרשת השבוע מדובר, על זה ששרה צחקה "ותצחק שרה בקרבה לאמר אחרי בלתי היתה לי עדנה ואדני זקן"(יב\יח)  ובפסוקים אחרי זה כתוב "ויאמר יה אל אברהם למה זה צחקה שרה לאמר האף אמנם אלד ואני זקנתי"(יג\יח)  "היפלא היה דבר למועד אשוב אליך כעת חיה ולשרה בן" (יד\יח) בפשרת השבוע יש את אחד השיעורים המעניינים והחשובים, הרי פלא הוא למה הקב"ה מתפלא מזה ששרה צחקה הרי באותו פסוק  כתוב את הסיבה ההגיונית למה שרה צחקה "ותצחק שרה בקרבה לאמר אחרי בלתי היתה לי עדנה ואדני זקן"(יב\יח)  הרי זאת סיבה מספיק הגיונית כדי ששרה תצחק. חוץ מזה בפרשה בשבוע שעבר כתוב "ויפל אברהם על פניו ויצחק ויאמר בלבו הלבן מאה שנה יולד ואם שרה הבת תשעים שנה תלד" ושם לא כתוב שהקב"ה התפלא על אברהם.

יש מושג כזה שנקרא פרדיגמה, זה בעצם המשקפיים שדרכם אנחנו מסתכלים על העולם, דרכם אנחנו מקבלים את החלטות שלנו. אנחנו מסתכלים דרך התובנות שלנו בחיים, דרך הניסיון שלנו,

דרך הפחדים שלנו דרך מה שאנחנו מכירים מהחיים ומעולם, ניסיון חיים ותובנות כל עוד הם עוזרים לנו להתקדם בחיים.

הסיבה שהקב"ה התפלא על שרה, זה שלמרות שאכן זה באמת הגיוני שהיא לא תוכל ללדת אבל אם הקב"ה שם לנו את האפשרות מול פתחינו זאת אומרת שההיגיון שלנו תוקע אותנו. ואין שום דבר שעומד בפני הקב"ה, לכן כאשר אברהם צחק הקב"ה לא יתפלא כי רש"י כותב שם שאברהם צחק מאושר ושמחה, למרות שזה נראה לו לא הגיוני.

שאלות שמאמן היה שואל אותך

1.    מה הסיבות שאתה בטוח שבגללם אתה לא תצליח להשיג את המטרה שלך?

2.    בסוף כל סיבה שכתבת,שים סימן שאלה, ותקרא את "הסיבות" מחדש.

בברכת

שבת שלום

יוסף חיים בולטון מאמן בכיר בקאוצ'ינג

תוקן על ידי bin ב- 13/11/2008 15:29:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 15:58 לינק ישיר 

לי יש בעיה עם כל הקואצ'רים והפסיכולוגיות בגרוש. כל פרשנות מציינת את האתגר וכח הרצון וכולם מעפילים על האוורסט.
בואו ניתן לכם עוד פרשנות קואצ'רית - תראו איך אבא חושב שבחיים לא יוכל לפגוע בבנו - ועובדה אברהם גייס תעצומות נפש להרים את המאכלת- אתם רואים הכל אפשרי - ככה נצא מחוזקים ונתגבר על האוברדרפט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 00:16 לינק ישיר 
דבר תורה לפרשת וירא

יז וַה', אָמָר:  הַמְכַסֶּה אֲנִי מֵאַבְרָהָם, אֲשֶׁר אֲנִי עֹשֶׂה.  יח וְאַבְרָהָם--הָיוֹ יִהְיֶה לְגוֹי גָּדוֹל, וְעָצוּם; וְנִבְרְכוּ-בוֹ--כֹּל, גּוֹיֵי הָאָרֶץ.  יט כִּי יְדַעְתִּיו, לְמַעַן אֲשֶׁר יְצַוֶּה אֶת-בָּנָיו וְאֶת-בֵּיתוֹ אַחֲרָיו, וְשָׁמְרוּ דֶּרֶךְ ה', לַעֲשׂוֹת צְדָקָה וּמִשְׁפָּט--לְמַעַן, הָבִיא ה' עַל-אַבְרָהָם, אֵת אֲשֶׁר-דִּבֶּר, עָלָיו.  כ וַיֹּאמֶר ה', זַעֲקַת סְדֹם וַעֲמֹרָה כִּי-רָבָּה; וְחַטָּאתָם--כִּי כָבְדָה, מְאֹד.  כא אֵרְדָה-נָּא וְאֶרְאֶה, הַכְּצַעֲקָתָהּ הַבָּאָה אֵלַי עָשׂוּ כָּלָה; וְאִם-לֹא, אֵדָעָה. 

מדוע חרבו סדום ושאר ערי הככר ?

אומנם התורה כבר אמרה קודם ש" אנשי סדום רעים וחטאים לה' מאד", אך היא לא ספרה לנו מה עשו אנשי סדום "לה' מאד" עד שהתחייבו כלייה לפני ה'.

לכאורה, התורה מספרת על התנהגותם המרשעת של אנשי סדום עם לוט והמלאכים, אך ברור שלא בגלל המקרה הזה ה' החליט להחריב את ערי הככר-

א-     הגזרה להשמיד את סדום כבר נגזרה לפני שאנשי סדום ניסו לפגוע ולהתעלל במלאכים, שהרי הם כבר היו בדרך להחריב את סדום עוד לפני המקרה הזה.

ב-     במקרה דומה מאד שעשו בנ"י בפילגש בגבעה, נגרם אומנם שמתו הרבה אנשים אבל ה' לא הפך את גבע בנימין. אז האם חלילה יש איפה ואיפה?

ואם כן, על מה חרבה סדום ?

שגור אצל  חז"ל,  שדברי תורה עניים במקום אחד ועשירים במקום אחר, לכן, אין לנו אלא להישען אלא על המסורת של הנביא יחזקאל

וכך נאמר שם 
טז,מט :
הִנֵּה-זֶה הָיָה, עֲוֹן סְדֹם אֲחוֹתֵךְ:  גָּאוֹן שִׂבְעַת-לֶחֶם וְשַׁלְוַת הַשְׁקֵט, הָיָה לָהּ וְלִבְנוֹתֶיהָ, וְיַד-עָנִי וְאֶבְיוֹן, לֹא הֶחֱזִיקָה !!

כעת אנו יודעים על מה חרבה סדום

בלשון התנ"ך – למרות שסדום היתה גאון [= סמל] לעיר שהיא שבעת הלחם ושלוות השקט, דהיינו, שלא היה חסר לה דבר מרוב עושר – היא שלא החזיקה יד עני ואביון!

ועדיין צריך לשאול – האם זה מוצדק שבגלל שלא תומכים באנשים מסכנים ובחלשים תהיה הפיכה של כל ערי הככר ויבוא חורבן על כל האיזור וימותו כל האנשים אשר בתוכה ? ובכלל כתוב ש" אנשי סדום רעים וחטאים לה',  וכאן הרי מדובר בעברה שבין אדם לחברו?

חז"ל לא יכלו להשאיר אותנו בחלל ריק, והם מוצאים לנכון להבהיר לנו את הנושא מכל הזויות.

וכך מביא ילקוט לקח טוב שני מדרשים על מעשי סדום-

א - כאשר היה נכנס לסדום רוכל היו אנשי העיר באים רק לטעום את מה שהיה מוכר ומחסלים לו את כל המרכולת.

המסר – כמו שאתה לא רוצה שיעשו לך כך אל תעשה לנו. [- היום אתה מגיע, מחר יבואו עוד כמוך, וכל אחד יקח רק מעט, ולנו לא ישאר כלום ... סיפור מוכר, לא ?! ]

ואגב כך, רומז המדרש שהמלים ואנשי סדום מעידים שכולם היו  נוהגים כך [-" והיה כל אחד נוטל מעט ואומר כלום נטלתי...  " וכו']

ב- סיפור שני על נערה שהביאה מזון לאביון – העונש שקבלה הוא שמרחו אותה בדבש ובאו דבורים ועקצו אותה עד שמתה.

המסר -  נכון שהדברים שאת עושה לעני נראים מתוקים כמו דבש - אבל תדעי לך שזה עלול לגמור אותנו. אם כל העיר תתמלא בדבש [= מעשים טובים] יבואו הדבורים [= האביונים] ואנשי העיר ימותו בגלל אנשים כמוך... 

יתכן מאד אפילו ש‎‎‎‎‎שני המקרים האלה אומנם לא התרחשו בפועל – אלא כך דרכם של חז"ל לומר לנו להסביר על תפישת החינוך שעל פיה מערכת ההסברה של סדום מסבירה את ההגיון שעומד בבסיס החלטת מועצת העיר שלא לתמוך בחלשים, באופן שכל החוקים העירוניים היו כנגד אנשים מסכנים וחלשים, אם כדי שלא יבואו להתגורר בתוכם או כל סיבה אחרת .

ה' רצה שעולם חסד ייבנה.. ולכן,  
כאשר ה' רואה שיש קהילה או ציבור, שמסבירים באופן הגיוני מחושב וקר, מדוע לא כדאי להחזיק יד עני ואביון, ואיזה נזק עלול לצמוח ממעשה החסד  - צריך להפוך אותו !!

במילים אחרות -
כאשר הופכים את חוקי ה' הטובים והישרים ומשכנעים את הציבור שרק נזק יש בהם - צריך  ה' להפוך את המקום, וזו מידה כנגד מידה.

[=אגב, כך הרגשתי כאשר דבר דומה, אם כי לא במידת סדום (= תרתי משמע),  התרחש לא מזמן כאשר עיר בשפלה (= הרצליה או רעננה )  קבעו חוק כנגד מבקשי נדבות ברמזורים ]

שבת שלום לכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 10:13 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2517045&forum_id=18615

בית אהבה ותפילה, סן פרנסיסקו קליפורניה,5734.ר' שלמה קרליבך זצ"ל מדבר  (תרגם דופו):

אברהם והמלאכים

אברהם היה היהודי הראשון, השליח הראשון של הקב"ה בכדור הארץ. הדבר הראשון שאברהם עשה - הוא פתח את ביתו; למעשה הוא הסיר את הדלתות. אצלו, כל אחד היה רצוי. אברהם לא הטיף לחוטאים, "תקשיבו, עובדי עבודה זרה [להלן: עע"ז] מלוכלכים, אתם הולכים לגיהינום." הוא פשוט הכניס אותם ואמר להם, "זה הבית שלי וזה הבית שלך גם כן." אז האנשים היו נשארים שם זמן רב, וכשיצאו, הם היו מודים לאברהם. הוא אמר להם, "אל תודה לי, תודה לאלוקים." אז האנשים שאלו, "מי הוא זה האלוקים שאתה מדבר עליו? אין לאלוהים שלי איש כמוך." אז אברהם היה אומר להם: "יש רק אלוקים אחד."

לאברהם תמיד היה אורחים. אם אתה זוכר, יום אחד הקב"ה עשה חום מאד, ואף אחד היה ברחוב, כדי שאברהם היה יכול לנוח קצת. למעשה זה היה מבחן, מבחן חזק מאוד. אתם רואים, רוב האנשים רוצים לעשות טובות כשהם רואים איש עני, שהוא נכה, נאנח ועצוב. כשרואים איש העני, שהם מרגישים אשמה. "אני עשיר והוא עני, זה לא נראה טוב. היה יותר טוב אם אתן לו כמה רובלים."

אבל אם האיש העני לא שם, מי צריך אותו? אברהם אבינו לא היה מוכן לעשות טוב רק כאשר הוא רואה את העני. אברהם תמיד רוצה לעשות טוב. הוא יכול לשבת לבד, או אפילו אם היה לו גילוי אלוקים - הגילוי הגבוה ביותר - וזה לא מספק אותו. "אני חייב לעשות משהו טוב." אז הוא קורא לאיש שלו - אליעזר - ואומר, "תעשה לי טובה. חייב להיות כמה אנשים עניים בסביבה אי-שם, לך להביא אותם אלי." אז אליעזר רץ לרחוב ומחפש. הוא חוזר בריצה לאברהם אבינו ואומר, "אדוני הקדוש, אני מצטער להגיד לך שאין אף אחד ברחוב." אז אברהם אומר, "אפילו על עבדי הנאמן אליעזר אי אפשר לסמוך. חייב להיות מישהו ברחוב!"

אז הקב"ה רואה שאברהם רוצה לעשות טוב באמת. ואם רוצים לעשות משהו טוב, תמיד יש ההזדמנות. אז שלש עע"ז באים. בטוח שאתם מכירים את הסיפור: הם באמת היו מלאכים, אבל נראו כעע"ז. ברם, הם לא היו עע"ז פשוטים, אלא עע"ז שהשתחוו לעפר רגליהם. ז"א עע"ז הגרועים ביותר, שעבדו לעפר. אז אברהם יכול להגיד לעצמו, "אני יושב כאן והאלוקים נגלה אלי, וזה הרגע הקדוש ביותר בחיי, ועכשיו באו אלו עע"ז גרועים! מי צריך אותם?" אפילו אם הוא היה איש טוב, הוא יכול להגיד לאליעזר: "תעשה לי טובה. אני עסוק כרגע עם הקב"ה, וכולם יודעים שאין לו מישהו יותר טוב ממני. אפילו בשמים קבלתי תואר של 'איש השנה.' " או הוא יכול לבקש מאחד מכמה העבדים שהיה לו, לטפל באורחים.

אבל לא, אברהם בעצמו קם ורץ לשלושה עע"ז אלו, ומתחנן מהם לבוא לביתו. התלמוד אומר שמכאן אנחנו לומדים שלקבל אורחים [זרים], זה יותר עמוק מלדבר עם הקב"ה [לשון הש"ס (שבת קכ"ז.): "גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני השכינה."]

זה היה המבחן המכריעה של אברהם. הבדיקה המכריעה של בן אדם הוא: האם אתה באמת יודע מה אתה עושה בעולם? האם אתה באמת יודע מה שהקב"ה רוצה ממך? למרות שזה טוב אם יש לך גילוי השכינה, הדבר הגדול ביותר הוא אם אתה עושה מקום למישהו, אפילו מקום קטן ורק לדקה אחת. כאשר אתה מת, אתה מת. זה יכול להיות עצוב, אבל זה לא כואב. אבל אם מישהו מסתובב ואין לו מקום בעולם כלל, זה הכאב הגדול ביותר. בזמן שאתה אומר שלום למישהו, אתה צריך לעשות מקום קטן בשבילו בלבך. אולי רגלי האנשים עומדים על הקרקע, אבל לבם צריך לב אחר כדי להגיע למקומם.

מתי אני קרוב להקב"ה באמת? הקב"ה יכול לגלות את עצמו אלי בשלמותו, אבל כמה אני דומה לו? אני דומה לה' ביותר כאשר אני מקבל איש זר. מדוע? מה עושה הקב"ה? הוא עושה מקום בעולם, [כדי ש]כל יצור קטן יש לו מקום. לעשות מקומות הוא הדבר הגדול ביותר. אם אני רואה איזה איש זר ומתוק והוא מרגיש כל כך גרוע, אין לו מקום בעולם, ואני אומר לו, "בא לביתי, אעשה מקום בשבילך," זה מגיע למקום העמוק ביותר בעולם. זה כ"כ פשוט, וזה לא עולה כסף, אבל אין אנו עושים זאת.

הספר הזוהר החדש שואל, מה זאת אומרת, שיש למישהו באמת ברית עם הקב"ה? להרבה אנשים יש להם ברית עם הקב"ה, והם "שיכורים עליו". הם לגמרי עם הקב"ה, אבל הם לא שיכורים על העולם. הם לא רואים את האנשים עוד, במיוחד אם האנשים הם עע"ז לפי התיאוריה שלהם. בן אדם שיש לו ברית אמיתית עם הקב"ה צריך להיות לגמרי מודע לכל עע"ז קטן שבעולם. אחרי שהקב"ה נכנס לברית עם אברהם, הוא אמר, "בסדר, נראה אם אתה תדע איך להתנהג. אני אגלה את עצמי אליך, ובזמן שאני מגלה את עצמי, שלושה עע"ז קטנים יבוא אליך. נראה איך אתה תתנהג." אתה צריך להבין, זה הצטרך להיות גילוי גבוה מאוד, כי אחרת זה לא היה מבחן.

שלושה עע"ז רעים באים, והם הצטרכו להיות העע"ז הגרועים ביותר בעולם כדי שזה יהיה מבחן קשה. אז אברהם אומר להקב"ה, "אני מצטער. אני אוהב אותך הרבה, אבל הם בטח רעבים וצמאים." דמיין אם אברהם היה אומר, "אני עסוק עכשיו." האם אתה יודע מה היה יכול לקרות?

שלושה המלאכים היו אלו שהביאו את המסר מהקב"ה שלאברהם יהיה לו בן - יצחק, וממנו בסוף יבוא עם ישראל, שיביא את המשיח - שיביא הגאולה לעולם. אם אברהם לא היה מקבל את שלושה הזרים, מעולם לא היה יצחק בעולם, ומעולם לא יהיה משיח, ויש סבירות גבוהה שכל העולם יושמד כך או אחרת.

תוקן על ידי bin ב- 14/11/2008 10:54:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 10:29 לינק ישיר 

נער קטן

א. אין עונשים אלא אם מזהירים- את זה גם אמרו חז"ל

ב, מי מתי והיכן ניתנה תורה לאנשי סדום?

ג, בא נניח שהיו מחויבים למצוות בני נח, מצות צדקה ועזרה לזולת אינה כלולה בהן.

על מידת סדום של איסור קיבוץ נדבות ליד רמזורים, לידיעתך!!!!!

הדבר גובל בסכנת נפשות ממש, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 15:58 לינק ישיר 

בכדי לא להכנס לשבת בשאלה.

לע"ד חטא אנשי סדום כתוב בפרוש בפרשה הקודמת- ואנשי סדום רעים וחטאים לה'- את כל הדברים הרעים שעשו, עשו לשם שמיים.

בא עני לבקש לחם או מים או בגד, אמרו אנשי סדום, מי גרם לעני הזה להיות עני --ה', אסור לעבור ולשנות את ההלכה, סליחה את רצונו של ה'
חולה או פצוע- אסור לרפא מאותה סיבה, אסור לעזור לזקן מאותה סיבה, כל הדברים הרעים בשם ה' ולמען ה'.
ואת זה ה' לא יכל לסבול, גם לעשות רע, וגם לחלל את שמו? על זה אין התראה.

אם מישהו חושב שבהפיכת הערים הרעיון נאלם ויעלם,, פוק חזי מאי עמא דבר, ומספיק לקרא באשכול הסמוך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 16:10 לינק ישיר 

הנה הצעה לפירוש שונה של אנשי סדום רעים וחטאים לה' : שאנשי סדום עשו מעשים שנחשבים רעים בעיני ה' ? אולי פיענוח הכתוב הוא המפתח להבנה נכונה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > וירא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext