בית פורומים עצור כאן חושבים

האמנם קיימים דיני צניעות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2007 21:13 לינק ישיר 

ירוחם :

אז אתה מסכים איתי על הע"ז (רק שלי אין תוכנת חיפוש כ'בר אילן' וכדו'..)

לגבי אשה בלי גרביים כתבתי שתלוי בתקופה ובמנהג במקום ומובא במשנ"ב סימן ע"ה ס"ק ב' ד"ה 'לכסותו' וז"ל : ''אבל פניה וידיה כפי המנהג שדרך להיות מגולה באותו מקום וכן בפרסות רגל עד השוק (קרי כף הרגל עד הברכיים ה.ו.) במקום שדרכן לילך יחף (היינו ללא גרביים ה.ו.) מותר לקרות כנגדו שכיון שרגיל בהן אינו בא לידי הרהור ובמקום שדרכן לכסות שיעורן טפח" ע"כ.

אך תמהני עליך שאינך בקי בסעיף זה שהינו מן המפורסמות בהלכות קריא"ש ולא דבר לא מוכר כהלכות מלכים וכדו'..

ומה דעתך על מה שכתבתי בסוף ההודעה הקודמת שברור לכל בר דעת שבחוסר צניעות יש גם בעייה בכבוד שמיים וגם מבחינת הרהור (לפי הראיות המובאות לעיל וגם בלעדיהם שהרי "מלוא כל הארץ כבודו וודאי שחוסר צניעות מביא לידי הרהור) וממילא נותר רק לדון על החצי השני של פתיחת האשכול וזה 'מהי צניעות' וממילא מהי חוסר צניעות.

החיים יפים כשמסתכלים עליהם מהזווית הנכונה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2007 22:14 לינק ישיר 

איש האגדה
אם מצטטים  ומכניסים למרכאות צריך לדייק, אחרת אחרים יצטטו את השיבוש- וחבל
אגב תכנית בר אילן היא כלי עזר מצוין לחיסכון בהקלדה, אבל אני לא תמיד צריך לחפש איתה.

אני בקי בהלכה- אבל איך שכתבת זה תלוי במקום ובתקופה,  לא תמיד מה שלא צנוע בבני ברק הוא גם לא צנוע בפ"ת.

כאמור מה שאצלך יכול להיות מכובד וצנוע, אצל אנש נט"ק יהיה לא צנוע, השער המכוסה של אשה ב"ב יכול להית לא צנוע בשיכון סאטמר באותה עיר,
וכן בעיינך צניעותם של אנשי הכיפות הסרוגות, אינו לבוש צנוע,
אז אני לא מבין במה אני צריך להסכים אתך, במה שברור לכל? הכל כוונתך -כל האנשים החושבים כמוני.
לא אני לא מסכים כי בתפילה אדם צריך ללבוש יותר צנוע מהרגיל. אני חושב שאדם צריך ללבוש מכובד כל הזמן, ואם אני אומר וחושב- שיויתי ה' לנגדי תמיד- אז תמיד אני עומד לפני ה', ותמיד אני צריך להיות מכובד ונקי- לפי הבנתי, ולא לפי הבנתך או של אחר. או שאני לא מאמין שה' תמיד לנגדי.
הנביא אומר והצנע לכת עם ה' אלוקיך- בשום מקום בכתובים לא כתוב והצנע לבושך לפני ה' אלוקיך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2007 23:43 לינק ישיר 

איש האגדה,

ההודעות שלך הן סוג של בדיחה ?

כפי שנאמר במסכת אבות משנה ג' ומשהו, התכבד נא וקרא את מה שנכתב באשכול הזה, לפני שאתה מוציא לנו הודעות לסיכום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2007 23:51 לינק ישיר 

שנרב
למה אתה מניח שהסיבה שאסור לקרוא קריאת שמע נגד ערוה היא דרך ביזיון ולא כדי שלא יגיע לידי הרהור?
אסור גם לשמוע קול זמר אישה- מתוך בזיון? לא נראה לי. כתוב:"אסור אפילו באשתו אבל קול הרגיל בו אינו ערוה"  והמשנה ברורה שם למטה אומר כיון שרגיל בו ולא יבוא לידי הרהור.
גם מותר לקרוא לפני רגליים בלי גרביים במקום שדרכן לילך יחף כיון שרגיל בו אינו בא לידי הרהור..

אם מישהו יכול להסביר לי בבירור מה משמעות העניין של דת יהודית? מנהג ישראל- מתי? לפי מה קובעים מהו המנהג כאשר יש כל מיני מנהגים בכל מיני דורות? 

נ.ב. אהלן! מעניין פה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2007 23:57 לינק ישיר 

גרב,

שאלתך גם היא נידונה באריכות קודם.

אם ערוה לק"ש היא מצד הרהור, למה מותר מול שער הבתולות, הוא גורם פחות הרהור?
למה חלק גדול מהפוסקים אוסרים גם בעוור או בעוצם עיניו, ולמה חלק אוסרים גם באשה אחרת, הרי אין חשש הרהור.
אם קול באשה יוצר הרהור, איך מדינא דגמרא מותר לאשה לעלות לתורה (מגילה כ"ג.), אלמלא כבוד הציבור? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 00:08 לינק ישיר 

א. מסתבר שיש את טעם הרהור בתור סיבה לכסות מקומות מסויימים או השמעת קול וכו'.
ב. למה להניח שכל האיסור נובע מאותה הסיבה? ערווה היא מצד הרהור וגם מצד הבזיון ושיער נשים נשואות אולי רק מצד בזיון? (אני לא מתכוונת ספציפית לדוגמאות, רק לעיקרון)
ג. הלשון במשנה ברורה מתייחסת לקול זמר באישה.

קודם- בדיון זה או באחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 01:00 לינק ישיר 

ירוחם :

הציטוט מדוייק מילה במילה אז תיבדוק את התוכנה שלך..

וכנראה שוב לא הבנת אותי נכון אז.. קרא שוב בבקשה

כתבתי שברור שחוסר צניעות זה דבר אסור לכו"ע וכנ"ל, אלא שצריך לבדוק מהם גדרי צניעות בכל מקום וכמו שכתבת בעצמך וע"ז אפ' להתדיין משא"כ על חוסר הצניעות עצמו שאינו נתון לדיון מפני שזה מובן מאיליו ואם לך זה לא מובן אז אני בטח לא אצליח להסביר לך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2007 02:21 לינק ישיר 

בספרי הצניעות השונים מציינים את הרמ"א (יו"ד קעח) בעניין בגד אדום:

"
הגה: אלא יהא מובדל מהם במלבושיו ובשאר מעשיו (שם). וכל זה אינו אסור אלא בדבר שנהגו בו העובדי כוכבים לשום פריצות, כגון שנהגו ללבוש מלבושים אדומים, והוא מלבוש שרים וכדומה לזה ממלבושי הפריצות, או בדבר שנהגו למנהג ולחוק ואין טעם בדבר דאיכא למיחש ביה משום דרכי האמורי ושיש בו שמץ עבודת כוכבים מאבותיהם, אבל דבר שנהגו לתועלת, כגון שדרכן שכל מי שהוא רופא מומחה יש לו מלבוש מיוחד שניכר בו שהוא רופא אומן, מותר ללובשו. וכן שעושין משום כבוד או טעם אחר, מותר (מהרי"ק שורש פ"ח). לכן אמרו: שורפין על המלכים ואין בו משום דרכי האמורי (ר"ן פ"ק דעבודת כוכבים)"

הש"ך שם:
"שאין דרך הצנועים להיות אדומים בלבושם וצבע השחור הוא דרך צניעו' והכנעה וכדאמרינן מי שיצרו מתגבר עליו ילבש שחורים ויתעטף שחורים כו' ועוד התם מסורת בידינו להקפיד על לבישת האדום לבני עמנו מהרי"ק שם:"

לולא דברי הש"ך הייתי מסביר שאין ללבוש בגד אדום מדין פריצות בפת"ח שהוא מנהג הפריצים הגויים ומנהג עכו"ם, ולא פריצות בשוא. הרי יו"ד קע"ח לא עוסק בלבוש מטעם צניעות אלא מטעם חוקות הגויים, מסתבר שמלבוש פריצים ומלבוש שרים הינם אותו איסור, ומה ראה הרמ"א להכניס דין צניעות ספציפי של בגד אדום באמצע הלכות שלא נוגעות לנושא?

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 09:28 לינק ישיר 

על בגד אדום

ראה ספרי ראה "שלא תאמר הואיל והם יוצאים בטגא...הואיל והם יוצאים בארגמן...".

וברמב"ם ספר המצוות ל"ת ל "...כל זה הרחקה מהם וגינוי לכל מנהגותיהם ואפילו במלבוש".

וראה הלכות דעות ה,ט: "ולא ילבש מלבוש מלכים כגון בגדי זהב וארגמן שהכל מסתכלין בהם",

והנה לבוש זה היה לבוש שרים וגם כמרי ע"ז ויש בכך הידמות לעע"ז,

אמנם ראה מהרי"ק הנ"ל: "וענין השני יש לאסור משום חוקות הגוים לפי הנראה לענ"ד הוא הדבר אשר שייך בו נידנוד פריצת גדר הצניעות והענוה, ינהגו בו הגוים".

דוק, היטב - 1) הוא הדין לגברים ונשים. 2) משום חוקות 3) כתב: "להנלע"ד" 4) ובעיקר: השווה "הצניעות והענוה" - והבן היטב כמבואר מההשווה להלכות דעות. אין כאן ענין להרהור, אלא דרך פריצות ושחצנות5) והנה אם דרך הלבוש הפכה להיות מצויה אין בכך הידמות. 

ועל בגד אדום ראה דרכי תשובה יו"ד סי' קעח ס"ק ז ס"ק טז - כבר כתבו שהיום אין בו איסור.

(אכן האגרו"מ יו"ד סי' פא כתב: "אבל הבגדים שיש בהם פריצות ממש שנעשו מחדש בבגדי נשים אף שבעוה"ר כיון שגם הישראליות מלובשות בהן גם מתחלה אין להחשיבן מלבושי נכרים מצד עצם הבגדים אבל עצם הפריצות אולי יש להחשיב מחוקות העכו"ם...ומה שצריך מהרי"ק בנדנוד פריצות ודרך גאוה גם שפרשו הישראלים ממנו משום צניעות...אפשר הוא רק בנדנוד פריצות כהא דבגדים אדומים...וצ"ע באיסור זה. אבל למעשה הא ודאי בגדים אלו יש לאסור על הנשים מצד עצם הפריצות אף אם נימא שליכא בהו האיסור משום מלבושי נכרים" - ודוק, "אולי", "צ"ע")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 10:24 לינק ישיר 

האיש והאגדה
אם הציטוט מדויק- בבקשה את המקור המדויק מספיק מ,מ,- הרי בדקת אם כן איפה?
אף אדם תרבותי יהודי ודתי לא מתנגד לצניעות.
מה שכן מתנגדים לאובססיות  קיצוניות של צניעות, על גדרות קיצוניים, המעיד על יצרייו האפלים והלא צנועים של המגדר.

אדם הלך לפסיכולוג להבדק,
הפסיכולוג צייר לו מרובע ושאל, מה אתה רואה פה? אני רואה חלון ובחלון עומדת אשה ערומה.
צייר לו מלבן, מה אתה רואה פה? פה אני רואה מיטה ובמיטה שוכבת אשה ערומה.
צייר לו עיגול, מה אתה רואה? אני רואה פה קיוסק ובקיוסק עומדת אשה ערומה.
טוב סיכם הפסיכולוג, אני רואה שיש לך תסביכים מינים.
השיב האיש בצעקה- לי יש תסביכים מיניים? לי יש תסביכים מיניים? אתה מצייר לי תמונות פורנוגרפיות, ולי יש תסביכים  מיניים

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 11:08 לינק ישיר 

ירוחם :

את המקור הבאתי לך ועיין לעיל.
בקשר לחיוב הצניעות אני רואה שאנחנו תמימי דעים וממילא כמו שכתבתי עכשיו אפ' לדון על גידרי צניעות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2007 11:23 לינק ישיר 

זוהר,

רק הערה נוספת לתשובתו של מתעסק.

בגמ' ברכות כ. הסיפור על רב אדא שראה כותית לובשת "כרבלתא" בשוקא, קם קרעה מינה.

הערוך פרש שמדובר בבגד אדום כגון כרבלתא דתרנגולא "שאין דרך בנות ישראל להתכסות בו שהוא פריצות ומביא לדבר עבירה"

וברש"י שם צין שזהו שם לבוש חשוב כמו "פטישיהון וכרבלתהון" (דניאל ג)

והנה המעיין בדניאל שם יראה שאותה כרבלתא היתה לבושם של דניאל וחבריו, משמע שיש כאן הבדל בין גברים לנשים. ואם כן לבוש אדום הוא פריצות רק לנשים ודומה לאותם לבושים שישעיהו הנביא יצא נגדם.

אמנם הרמב"ם באר כנראה כשיטת הגאונים שכרבלתא הוא בגד עם כלאיים ומדובר כאן בהמשך הסוגיה של המוצא כלאיים בבגדו פושטן אפילו בשוק (ראה לשונו בהלכות כלאיים פרק י' שקופץ וקורעו מגל חבירו, וזהו תרגום של קם קרעה מינה, וכדעתו נגד הרא"ש שסבר שאם האדם אינו יודע שהוא לבוש כלאיים אין חיוב לגלות לו וכ"ש לקרעו ממנו)

וכנראה דעת המהרי"ק היא כרמב"ם הנ"ל ממילא אין זה עניין של פריצות אלא של בחוקותיהם או משהו דומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 11:34 לינק ישיר 

איש והאגדה
סלח לי על חוסר הבנתי איפה בדיוק הבאת את המקור? זה מאד מענין, בבקשה שוב -אולי לא ראיתי!

שלא יהיו אי הבנות איפה כתוב או מופיע המאמר שהבאת על העגל?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 11:36 לינק ישיר 

ולגבי הרהורי עריות עצמם, ראה הדיון בשדי חמד כרך ד' עמוד 233 ואילך. 

כנגד התפיסה הפשוטה עומד מה שהביא שם בשם מוהרלנ"ח בתשובה קכ"ו שדרשות חז"ל על דוד ואביגיל, יוסף ואשת פוטיפר, אליה והצרפית וכו - אין בהן משום גנות ל"מעלת הצדיק".

ומה שציטט את רש"י ש"הרהורי עבירה קשים מעבירה" לאו לעניין איסורא קאמר אלא "תאוות נשים קשים להכחיש את בשרו יותר מגופו של מעשה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 16:38 לינק ישיר 

שנרב
יישר כח על פתיחת הנושא.

נכתב בחול בחול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האמנם קיימים דיני צניעות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.