בית פורומים שידוכי חרדים

איך אפשר לסגור תוך 3 פגישות ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2007 23:12 לינק ישיר 
איך אפשר לסגור תוך 3 פגישות ???

אולי אני מצומצם אבל לא מבין איך אפ' לסגור אחרי 3 פגישות???

הסברים בבקשה !

קח את עצמך לידיים, אף אחד לא יעשה את זה בשבילך !

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2007 23:19 לינק ישיר 

גם אני לא מבינה.

מה שכן אני יכולה לנחש שזה תלוי בגישה של מי שיוצא,
מה הוא\היא מצפים להרגיש, מה רמת ההכרות שהם רוצים להכיר, ואיזה קשר הם מצפים מהנישואים שלהם.

מהיכרות שלי עם אנשים כאלה, הגישה היא יותר בכיוון, העיקר שמסתדרים, ושהדעות שלנו דומות (בד"כ במקרים כאלה ממש עוברים על רשימה של אידיאולוגיות ע"מ לתאם עמדות) וששמעתי מאחרים שהוא\היא בחור\ה טובים.
והשאר יקרה ויתפתח בהמשך, אחרי הנישואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2007 23:30 לינק ישיר 

זה וודאי שבשיטה של השידוכים נותנים לאהבה וכו' להתפתח אחרי הנישואים, אבל גם השקפת עולם בסיסית א"א לבדוק תוך 3 פגישות זה פשוט בלתי אפשרי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2007 23:32 לינק ישיר 

למה מה קרה???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2007 23:36 לינק ישיר 

אהבה תמיד מתפתחת אחרי הנישואים.
ובכלל במצב אופטימלי הכל אמור להתפתח יותר ויותר עם השנים.
השאלה מה אתה רוצה ומצפה שיהיה לך בתור בסיס כדי לבחון האם הקשר שבינך לבין הזוג יכול להגיע לנישואים.
ובקשר להשקפת עולם בסיסית, זה תלוי למה אתה מתכוון כשאתה אומר השקפת עולם בסיסית, זה די אינדבדואלי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2007 23:46 לינק ישיר 

השקפת עולם בסיסית זה לכל הפחות לבדוק התאמה מינימלית באישיות בין המועמדים ואותם מטרות בחיים בין ברוחניות ובין בגשמיות, ומי שיאמר שאפ' לבדוק את זה תוך 3 פגישות שזה סה"כ מס' שעות הוא טועה אא"כ יוכיח לי אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2007 23:58 לינק ישיר 

קולמוס, גם אני לא מבינה את זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 00:12 לינק ישיר 

אני גם לא מבינה ובטח לא אוכל להבין כל זמן שלא אעבור את זה אבל הכרתי כמה וכמה בחורות שגם דברו ככה וכל הזמן הצהירו שאצלם זה לא ילך כזה מהר ואפילו יצא להם לצאת המון עם בחורים עד שהם הורידו אבל כשהגיע "ההוא" והם נדלקו עליו ולתדהמת כולם הם סגרו תוך 3 פגישות וגם היום אחרי מעשה הם אומרות שהם לא יודעות אך הם עשו את זה זה פשוט רץ להם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 09:11 לינק ישיר 

שידוך זה משמים ובלל זה שואלים רב או אדמור איך השידוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 09:49 לינק ישיר 

אתם מה זה מצחיקים...
מי שסוגר אחרי 3 פגישות שייך בד"כ לעולם החרדי.
בעולם זה, כידוע לכולכם עושים ברורים רבים ומקיפים לפני שבכלל נפגשים פגישה אחת- הברורים האלו הם בעצם מוודאים שיש התאמה בסיסית בין בני הזוג מבחינת תכונות, שאיפות, סגנון חיים, כשרונות וכו'... ולכן מה שנשאר לבדוק בפגישות עצמן זה האם הזוג עצמו יוכל ליצור איזשהוא בסיס לקשר רגשי- האם אין דחיה בין האחד לשני, אם השיחה זורמת ויש קליק וכימיה (לא מצפים להגיע ל"אהבה" אמיתית שמגיעה רק אחרי החתונה אבל אפשר לראות האם יש סיכוי טוב שאהבה כזו תתפתח בהמשך)- ואת הדברים האלו אפשר בהחלט לראות תוך 3 פגישות- שהם בד"כ משהו כמו 10 שעות יחד - ואם לא קורה בהן כלום מבחינה רגשית- כנראה שגם לא יקרה.
את כל מה שהציבור החילוני מכנה כ"הכרות"- עושים ההורים בשלב הברורים. הפגישות לא נועדו כדי להכיר אלא כדי להרגיש ולנסות למצוא שפה משותפת.
מקווה שהבנת למה אני מתכוונת.
בהצלחה לכולם! 

החיים-יאור הצרות-מצולה וחוש ההומור-חגורת הצלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 15:00 לינק ישיר 

קולמוס יקר, נגיד ככה:
אפשר לסגור אחרי שלוש פגישות.
אבל, זה מאוד תלוי ברצינות של בני הזוג ומידת הכנתם לפגישה, ובמידת מה גם בעבודתו של השדכן.
אם שניהם רציניים ויודעים מה הם מחפשים בבן זוגם, ומכינים את עצמם לברר את אותם נקודות עלומות (מלשון נעלם) של האדם היושב מולם, אזי אחרי שלוש פגישות (הראשונה כהיכרות ושתיים מעמיקות וארוכות) מגיעים לרמת היכרות מספיקה היכולה להוביל להחלטות רציניות.
למי ששלוש פגישות לא הספיקו, אפשר להפגש עוד פעם או פעמיים, אבל וודאי שחמש פגישות, הם דיי והותר, ואם בחמישית לא מגיעים להחלטה, יש למי מבני הזוג חוסר ממשי ביכולת קבלת ההחלטות וחוסר במוכנותו האישית ליצירת קשר ולהתעמקות בנתוניו של השני לצורך הכרות המובילה לבניין בית.
מעבר לחמש פגישות עלולה להתרחש שחיקה רגשית, דבר שעלול ליצור- במקרה שכבר ידועה ההתאמה לבני הזוג- הרגשה של מיצוי וניכור מסויים שעלול להעיב על פיתוחו של הקשר ברמה ובכיוון הרצוי והטוב.

לכן לדעתי העצה יעוצה בין לבנים ובין לבנות להתייעץ אם אדם מבוגר (רצוי עם מחנך/ת שיש לו/ה ידיעה בנושא השידוכין) ולקבל הדרכה על אופי הפגישות ומה יש לחפש (או לא לחפש) בבן הזוג, על מנת למצוא את אותה התאמה שתאפשר את בניין הבית.

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 20:24 לינק ישיר 

בס"ד

גם אני שאלתי את "שאלת הכפירה הזאת" ולא האמנתי ולא הבנתי את זה...

אבל ברגע שראיתי אותה ידעתי! ידעתי זו היא!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2007 20:29 לינק ישיר 

חמש שש פגישות זה גם מעט. אין הרבה הבדל בין 3 ל6.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 21:39 לינק ישיר 

זה לא הולך בכלל לפי מספרים. הולך לפי ההרגשה של הזוג..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2007 21:41 לינק ישיר 

יש גם חסידות שניפגשים רק פגישה אחת!!
אני מכירה איזה מישהי שהיא מהחסידות הזאת, אז שאלתי אותה כיאלו איך זה יכולה להיות רק אחת, ואיך אתם רואים אם אתם מכירים, ומתאימים, אז היא אמרה לי שההורים עושים את כול לבירורים והכל, וכך רואים שאם המשפחות מתאימות אז גם הילדים (?) אז בפגישה האחת זאת גם לא מדברים הרבה ובעלב לעתיד אומר, "שלום אנחנו בעזרת ה' נקים משפחה ביחד" ככה במילים היא אמרה לי, ואז יש פגישה שבה הם משוחחים, ואחרי זה עושים את הוורט.
מוזר אבל זה דבר שקיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 21:42 לינק ישיר 

ובעלב=ובעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > איך אפשר לסגור תוך 3 פגישות ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext