|
|
| נשלח ב-29/10/2007 20:01 |
|
| |
סליחה אני בחורה בשידוכים והבחור והבחורה צריכים להיות מה שהםם בלי משחקים..... בכל הדברים...
|
| נשלח ב-29/10/2007 20:09 |
|
| |
שמא המשחק הוא האמת? ה'כללים' נותנים אפשרות לקיים דו שיח בין חרשים. מי שאינו חרש אינו זקוק לכך..
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2007 08:50 |
|
| |
גבר ממאדים ,
מה הקשר חרשים????
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2007 22:52 |
|
| |
מיכלי,
הקשר דווקא ברור מאוד!
אדם חרש זקוק לכללים כדי לדעת כיצד לתקשר עם הסביבה,
אותו הדבר מי שלא טבעי וזורם ויש לו בעית תקשורת
צריך את הכללים שאיתם הוא מרגיש בטוח.
נ.ב
אבל אני לא חושבת כמו גבר ממאדים, שזו בעיה, אלא אופי, אני דווקא זקוקה לכללים איתם אני מרגישה עומדת על קרקע יציבה
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 01:19 |
|
| |
סמינרית, למה צריך כללים כדי לנהל שיחה פשוטה? לא זכור לי כללי טכס בהיכרות אם אדם לא למטרת נישואין. צריך פשוט לזרום ואם זורמים ע"פ סכמה מקובעת מאבדים את אינדוידואליות וחבל.
|
| נשלח ב-31/10/2007 01:28 |
|
| |
גבר ממאדים!!
אתה שואל למה צריך כללים לנהל שיחה פשוטה?!
התשובה היא שלא מדובר בשיחה פשוטה(לפחות בפגישה הראשונה) תגיד לי מתי דברת עם לאחרונה עם אדם שלא היכרת מימך שיחה של מינימום שעה+(הרי זה ממש "אסון" אם הפגישה תיגמר קודם)
נ.ב
אני אחת שעם אנשים שאני מכירה יש לי המון מה לדבר, אבל עם חדשים קשה לי למצוא על מה(נס שזה לא תפקיד הבנות למצוא נושא כדי להתחיל לשוחח. הנה זו דוגמא של כלל בשידוכים שמציל אותי)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 01:37 |
|
| |
הבעיה שהשיחה לא זורמת באופן טבעי היא בגלל שהשיחה מאולצת. אם תעזבי את הכללים ולא תחשבי כל הזמן בלחץ, תתנהגי טבעי ולא תחפשי את השמלה של אמא כמחסה, תרגישי משוחררת. זה כמו לומר שכדי למזוג מבקבוק צריך לפתוח את הפקק, אם כלל לא היה לבקבוק פקק לא היה צריך לפתוח אותו. החסם הגדול בפגישות הוא הקיבעון של הכללים המוגזמים.
|
| נשלח ב-31/10/2007 02:05 |
|
| |
גבר ממאדים!
המציאות של העולם החרדי היא מציאות שיש כבר פקק - כל הקטע של שדכניות וכדו' - ולכן חובה לפתוח אותו. (ושלא תבין לא נכון, אני לא רואה בזה בעיה ,בפקק, הרי רק כך אפשר לנהל פגישות בצורה מתאימה לדרך התורה-שדכניות וכדו' כמו שכתבתי)
עוד סיבה שבגללה צריך לנהוג לפי הכללים, זה מאחר שהכללים כבר נוצרו וכל סטיה מהם נבחנת בעין לא טובה(לדוג', קראת את הפדיחות שכתבו כאן כמה, על כך, שהבחור ישב מקדימה - הרי מה זה אם לא כלל?! )
נ.ב
יש בפדיחות עוד כמה שנכתבו על בסיס סטיה מהכללים הנהוגים
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 02:24 |
|
| |
אין קשר בין הפקק לדרך התורה. שדכנות נועדה כדי שההיכרות תהיה מבוקרת וכדי שלא יצוצו רומנים תחת כל עץ רענן. בפגישות עצמן אין כל צורך בפקק. האם זה משנה לתורה מי מדבר קודם, 5 דקות עם כובע או שבע דקות עם כובע, מים או מיץ, לשבת מקדימה או מאחורה?! זה לא חכמה להביא ראיה מפדיחות, כמו שזה לא לעניין לאמר לדלי שהוא נטול פקק..
|
| נשלח ב-31/10/2007 02:33 |
|
| |
אתה אומר שזו לא חוכמה להביא ראיה מפדיחות, אבל בתכלס' אם אני אנהג שלא לפי הכללים הבחור יחזור הביתה עם פדיחה לספר על הבחורה, שהיא לא יודעת איך להתנהג בפגישה.
(לדוג' אחותי בפעם הראשונה שנפגשה לא ידעה שהבחור זה שצריך לסיים את הפגישה והיא אמרה שנראה לה שכדאי לגמור - בפעם הזו היא ניצלה כי הבחור היה כזה דפוק שהוא רצה אותה גם ככה ולא הבין את הרמז שהיא לא מעוניינת, אבל אם זה היה בחור שהיא דווקא כן היתה רוצה יכול להיות שהוא היה מתעצבן על כך שהיא זו שסיימה)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 02:37 |
|
| |
כנראה שגם מתי שרק צד אחד חרש צריך כללים לניהול שיחה. בכל מקרה הנקודה אינה אופי אלא סטיגמה.
|
| נשלח ב-31/10/2007 02:41 |
|
| |
הפעם אני ממש מסכימה איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 02:50 |
|
| |
יש לי תחושה שבמקרים רבים לא מדובר בחרשות אלא בקוצר ראיה - כל צד מדמה את השני כחרש...
|
| נשלח ב-31/10/2007 03:01 |
|
| |
גם כן נכון!
|
|