|
|
| נשלח ב-19/11/2011 22:18 |
|
| |
מקס בשביל הרעיון שלך אתה חייב קודם להוכיח כי. זה היה אלעזר. וכי אלעזר או זקן ביתו היה כנעני? בדרך כלל זקן הבית זה אדם המלווה את אדונו הרבה מאד זמן, ולכן מניחים שזה היה אליעזר, אבל אליה וקוץ בה, באותו הגיון יש גם להניח שזקן ביתו היה בין העבדים ונפשות שעלו איתו מארם נהריים- כלומר הוא לא היה כנעני. ואז הכל משתבש
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2011 22:30 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | מקס
בשביל הרעיון שלך אתה חייב קודם להוכיח כי.
זה היה אלעזר.
וכי אלעזר או זקן ביתו היה כנעני?
בדרך כלל זקן הבית זה אדם המלווה את אדונו הרבה מאד זמן, ולכן מניחים שזה היה אליעזר, אבל אליה וקוץ בה, באותו הגיון יש גם להניח שזקן ביתו היה בין העבדים ונפשות שעלו איתו מארם נהריים- כלומר הוא לא היה כנעני. ואז הכל משתבש |
|
ירוחם:
בכל מקרה משמע שהזקן הציע מישהו ואז אברהם השביע אותו,
כי מזה השביע אותו ואומר לו אשר לא תקח אישה וכו',
מי אמר בכלל שאני אקח אישה ליצחק ??
אל כורחינו שהציע מישהו ואז אברהם אמר לו אוי ואבוי שתקח אישה לבני מבנות כנען,
תוקן על ידי maxmen ב- 19/11/2011 22:36:11
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2011 22:43 |
|
| |
מקס אני לא מבין את הפסוק כמוך, שאליעזר הציע לו משהו, אבל נרוץ עם הרעיון הזה. הפסוק הזה הו המשכו של הפסוק הקודם ה' בירך את אברהם בכל. הרי אתה הרי מסכים איתי שכל אין פרושו הכל. לאברהם היה כמעט הכל. ומה היה חסר לו? היה לו בן בן 40 רווק. אבא אברהם רצה לראות את הנכדים, ההוא היה זקן מאד. מה עושה אדם במצב הזה, בנו רווק ואין גבירה בבית, הוא פונה לזקן ביתו, ואומר לו. מה יהיה עם יצחק? הוא צריך הרי להתחתן. עונה זקן הבית- תן לי לארגן את זה כפי שאני ארגנתי את יתר הדברים בבית. ואז בא הפסוק שלך. אני מעלה את זה כאפשרות- מנוגדת לתזה שלך. מתוך חיבה- ומתוך רצון -להגדיל תורה ולהאדירה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2011 22:47 |
|
| |
ירוחם:
נכון, גם אפשר לפרש כך,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 00:03 |
|
| |
ירוחם:
תשים לב גם לזה, למה אברהם לא מצווה את יצחק בעניין, ושולח את העבד,
למה לצוות את העבד ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 03:39 |
|
| |
"
וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדֹנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְדֹוָד: והיכן דיבר ה' דבר כזה? אב"ע:(נא) דבר ה' - גזר וכן בדבר ה' שמים נעשו או הוכיח בחלום: ספורנו:כאשר דבר ה'. שגזר בת פלוני לפלוני שהרי נתן אות על רצונו בזה:
בקיצור, לא היתה נבואה ולא דיבור ולא כלום, רק מזה שראו כי "מה' יצא הדבר" מתו הסימנים שנעשו וכו', הבינו שזה רצון ה', וזה נקרא שדיבר.
מקס, הנה דוגמא מצויינת לתורה שלך מהו נבואה. [אני רק עדיין חולק על זה שכל נבואה היא כזאת, אבל מכאן מוכח שיש גם נבואה כזאת. ]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 10:47 |
|
| |
מקס הרי אברהם וה' לא רצו שיצחק יצא מארץ ישראל- הרי הוא התקדש כקרבן לה'.
אתה ודאי יודע כי אצל חסידים כל השידוכים נעשים על ידי שדכן.
יהיא אור אתה הרי איש קבלה-למה- הבת קול -אומרת בת פלוני לפלוני? למה לא בת פלוני לבן פלוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 14:49 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | "
וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדֹנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְדֹוָד:
והיכן דיבר ה' דבר כזה?
אב"ע:(נא) דבר ה' - גזר וכן בדבר ה' שמים נעשו או הוכיח בחלום:
ספורנו:כאשר דבר ה'. שגזר בת פלוני לפלוני שהרי נתן אות על רצונו בזה:
בקיצור, לא היתה נבואה ולא דיבור ולא כלום, רק מזה שראו כי "מה' יצא הדבר" מתו הסימנים שנעשו וכו', הבינו שזה רצון ה', וזה נקרא שדיבר.
מקס, הנה דוגמא מצויינת לתורה שלך מהו נבואה. [אני רק עדיין חולק על זה שכל נבואה היא כזאת, אבל מכאן מוכח שיש גם נבואה כזאת. ] |
|
מה החידוש כאן אנו כל הזמן מדברים על כך. והרמב"ן מביא את הפסוק כאן לראיה שאין צריך לחפש מתי אמר האלוקים בקרבי אקדש,
ראה באשכול הזה (חיי שרה) בעמוד 5 תגובה 11 כתבתי לפני שנה בפרשת השבוע חיי שרה בעניין זה בדיוק עוד לפני שדיקתי בדבריו של הרמב"ן בפרשת שמיני שנה שעברה, כאן http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2382414&forum_id=1364 בתגובה השניה בעמוד שם,
לגבי האם כל הנבואות או לא, זה כבר לא עקרוני, מתי נדע מה כן ומה לא ?
אם הרמב"ן אומר זאת על בקרבי אקדש, שלא צריך לחפש אז לא נחפש אף פעם כי כל נבואה צריך להיות הגיונית מדעית או אפי' מה שצריך לגורל אם אין הכרעה, כל אלה דבר השם,
מתאפשר לומר שהרמב"ן יאמר (לצורך ההמון) שיש כן הבדל מה שכתוב שהאלוקים אמר אז אמר/ ומה שמשה אמר בשם האלוקים בלי שנראה כתוב מתי אמר לו (וכך בכל נביא) אז נאמר ששם לא היית דיבור ממש,
אבל אז נצרף את הרמב"ם במורה שנאמר שאין האלוקים ממש מדבר, רק יש בריאה מיוחדת (במעמד הר סיני) שדיברה,
ומצידי הבריאה יכולה להיות גופו\פיו של יתרו או כל אדם אחר,
נצרף את האבן עזרא שאומר שדבר האתון של בלעם, היית כביכול מלאך שנכנס לגוף של האתון (ולכן האתון מת והמלאך אומר לבלעם אותך הרגתי ואותה החייתי, למה צריך להחיות את האתון ? וכאן מסביר האבן עזרא את הסוד שלו,)
נצרף לזה שלא היינו צריכים בכלל להגיע לסיני,
רק ללכת ישר לארץ ישראל דרך ארץ פלשתים,
זה שמשה שיקר לפרעה שצריך לעבוד את השם דרך שלשה ימים. זה הייתה רק שקר, כך מפרש הרשב"ם במקום בתחילת שמות,
נצרף לזה מה החכמים\חז"ל עשו מהתורה אחריהם, ביטלו הרבה מצוות הוסיפו הרבה מצוות,
ואז נבין מה הולך כאן,
כל הפחות שמנהיגינו יבינו את כל זה,
מפחיד אולי שההמון יבין (אם כי סוג החשיבה הזאת לפחד מההמון כבר לא כל כך נכון בימינו,)
אבל מנהיג כמו החזו"א הרב אלישיב הרב עובדיה וכדומה, הם חייבים להבין את כל זה,
נצרף לזה את דעת הספורנו שאסור לעשות מדברי חכמים כעיקר ולאלוהים אחרים,
כלומר חייבים סנהדרין עצמאית שיודעת את כל השפות והחכמות והמדעים וחוקי החברה ויסודיהם,
אין אדם זוכה לתורה בלי מדעים פסוק הרמב"ם,
אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה, וחננו מאתך חכמה בינה ודעת ומהר שמה יהיה מאוחרררררררררררררר
ריבונו של עולםםםםםםםםםםםם,
תוקן על ידי maxmen ב- 20/11/2011 15:44:29
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 14:53 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
הרי אברהם וה' לא רצו שיצחק יצא מארץ ישראל- הרי הוא התקדש כקרבן לה'.
אתה ודאי יודע כי אצל חסידים כל השידוכים נעשים על ידי שדכן.
|
|
ירוחם:
אני אומר פשוט שיש כאן כמה תמיהות, 1, לצוות צריך את יצחק ולא את העבד (רק אם נקבל את דעת האבן עזרא שהוא עוד היה ילד בעקידה) , 2, למה הפסוק מתחיל באמצע סיפור כלומר קודם שיאמר לו לחפש שידוך ואחר כך יאמר לו מי ומה,
מהם יצא לחז"ל לומר שהעבד רצה את יצחק בשבילו ולכן דיבר עם אברהם בעניין,
ואז אברהם אמר\השביע אותו וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 15:05 |
|
| |
האם אין הבדל בין שיחת לבן ובתואל האומרים כאשר דיבר ה' שאז אפשר לפרש שזהו רצון ה' שהוכח על ידי הסימנים, (וכן הדוגמה של "בקרובי אקדש") לבין וידבר ה' אל .. לאמר וכיו"ב? במקרה דנן אבן עזרא גם מצביע על אפשרות שהייתה כאן נבואה כפשוטה (חלום). אגב, הוא מדבר על "חלום" בפרשתינו לא רק בפסוק זה. (ראה כד יח אותה הוכחת, נסמך העבד על תפלת הנביא, שהשם ענהו והוכיח בחלום על יד המלאך, שהוא שליח השם לעזרו).
תוקן על ידי ייתכן ב- 20/11/2011 15:06:44
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 15:22 |
|
| |
עיין יתכן היקר מה שהוסבתי ליהיאור היקר עכשיו לעיל
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 15:53 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | מקס, הנה דוגמא מצויינת לתורה שלך מהו נבואה. ] |
|
הגיע הזמן שתפסיקו כבר עם התורה שלי\שלך והדת שלי וכדומה,
אני חושב שהוכחתי מספיק שהיא דרך התורה המקורית והברורה ביותר, היא לא שלי כלל, היא של האומה שלנו,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2012 19:14 |
|
| |
שמתי לב לדוא"ל שקיבל אברהם בסופ פרשת ויראה. כאילו מזהירים אותו לעתיד.בראשית פרק כב (כד) וּפִילַגְשׁוֹ וּשְׁמָהּ רְאוּמָה וַתֵּלֶד גַּם הִוא אֶת טֶבַח וְאֶת גַּחַם וְאֶת תַּחַשׁ וְאֶת מַעֲכָה: ס (ד) גֵּר וְתוֹשָׁב אָנֹכִי עִמָּכֶם תְּנוּ לִי אֲחֻזַּת קֶבֶר עִמָּכֶם וְאֶקְבְּרָה מֵתִי מִלְּפָנָי:
איך אפשר או גר או תושב? רש"י אומר מה שהוא אומר- אבל זה לא עולה בהגיון הנורמטיבי. מה עוד שהוא סותר את פרושו על ויהי ריב בין רועי אברהם ולוט. (יג) וַיְדַבֵּר אֶל עֶפְרוֹן בְּאָזְנֵי עַם הָאָרֶץ לֵאמֹר אַךְ אִם אַתָּה לוּ שְׁמָעֵנִי נָתַתִּי כֶּסֶף הַשָּׂדֶה קַח מִמֶּנִּי וְאֶקְבְּרָה אֶת מֵתִי שָׁמָּה:
מה הלו הזה עושה כאן? לו הרי פרושו הלואי?
התשובה היא - למה הופיע המילה שמעני 6 פעמים בסיפורנו. (ס) וַיְבָרֲכוּ אֶת רִבְקָה וַיֹּאמְרוּ לָהּ אֲחֹתֵנוּ אַתְּ הֲיִי לְאַלְפֵי רְבָבָה וְיִירַשׁ זַרְעֵךְ אֵת שַׁעַר שֹׂנְאָיו:
מדוע בירך לבן את אחותו בברכה הזו? ומדוע אימצנו את הברכה הזו, וחשובי הקהל והרב המקדש מברכים בה את הכלה לאחר החופה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2012 02:37 |
|
| |
לגבי הסתירה לפירושו של רשי בריב הרועים עיין ק"כ כמובן במזרחי, עוד במקצת יש לומר ,הבטחת הקב"ה לזרעו של אברהם דוקא,היה עד אותו ריב , מיד לאחר שאברהם עמד בנסיון זה ולאחר הפרד לוט מעמו שוב הקבה פונה לאברהם בהבטחה לך ולזרעך אתננה , ולא רק לזרעו כהובטח בתחילה,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2012 10:25 |
|
| |
אברהם ציוה את העבד כי הוא פחד שאם יצחק ילך לחפש הוא עוד עלול להשתקע שם (כמו שקרה ליעקב) ואחרי שהקב"ה אמר לו לבוא לארץ הוא לא רצה את זה בשום אופן. במקרה שאין אישה שתרצה לבוא העבד פטור מהשבועה הראשונה - משמע שבמקרה כזה הוא מרשה לו לקחת מבנות תושבי האיזור... (הכנענים)
|
|
|
|
|