בית פורומים אגודה אחת

מפלגה אנטי ממסדית זכתה במנדט בעיר ביתר האם יהיו לדבר השלכות נוספות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2007 23:52 לינק ישיר 

הצלחתה של מפלגת "טוב" להכניס נציג למועצה המקומית בביתר עילית היא אכן עובדה ראויה לציון, אם כי מוקדם עדיין להעריך את המשמעות של מהלך זה. ברור שניתן למצוא הקבלה ודמיון רב בין המצע של מפלגת "טוב" לבין רעיונות והצעות שהועלו פעמים רבות ב"אגודה אחת" , לכן מוצדק לגלות שהצלחת מפלגת "טוב" נותנת עידוד לחברי "אגודה אחת", אבל למרות זאת דומני שלא יהיה נכון לכרוך בין השניים.

הרעיון המרכזי של "אגודה אחת" הוא בעיני בעצם העידוד והאפשרות הניתנת לאנשים בקהילה החרדית לחשוב ולהביע את דעתם בעניינים שונים ברמת הפרט והכלל באופן מכובד וענייני, מתוך רצון וכוונה לפעול ולהשפיע לטובה. החברות וההשתתפות ב"אגודה אחת" צריכה להיות פתוחה לכל אדם בקהילה החרדית המעוניין לשמוע ולהשמיע ולדון בדברים בכובד ראש, יהיו עמדותיו בנושאים העולים לדיון אשר יהיו. בדיונים בפורום בעלון ובמפגשים, אני רואה מקום לאנשי "אגודת ישראל"; "דגל התורה"; תנועת ש"ס; פא"י וה"עדה החרדית". אמנם מטבע הדברים ולאור המציאות בה אנו חיים, רוב מוחלט של המשתתפים עד היום הם של אנשים המבקרים את הקהילה החרדית וקוראים תיגר על דברים רבים הנהוגים בה, אבל בהחלט יש מקום לקוות שעם הזמן ימצאו כאן את מקומם גם כאלו השייכים יותר לקונצנזוס החרדי. הדיאלוג הפנימי ללא סתימת פיות איומים הטחת נאצות ודברי לעג, נחוצה כיום בכל חלקי החברה החרדית. מסיבה זו אינני רואה שום מקום ל"אגודה אחת" להזדהות מוצהרת עם גוף פוליטי כלשהו, גם אם חלק גדול מהחברים כאן ימצאו את עצמם מזדהים עם תנועה כזו או אחרת. לעומת זאת, ההצבעה למפלגת "טוב" מחייבת לכאורה את הבוחרים לנתק את עצמם מהזדהותם עם המפלגות החרדיות המסורתיות, זוהי משימה לא קלה בעיני גם עבור אנשים המזדהים במידה זו או אחרת עם רעיונות המפלגה.

לגופו של עניין, אני מתקשה לראות לאן יכולה להגיע התארגנות פוליטית מסוג זה. כל עוד מדובר במפלגה שמתמודדת רק ברשויות המקומיות, הרי שמטבע הדברים גם הסוגיות שיעלו על סדר היום יהיו בדרך כלל עניינים מקומיים בלבד כמו "וועדת קבלה" וכיו"ב. בעוד שנושאים כלליים הנוגעים לכלל הציבור החרדי, לא יבואו לידי ביטוי ממשי. ברמה הארצית קשה לחשוב בכלל שיש מקום למפלגה כזו, כשאחוז החסימה מאיים אפילו על המפלגות החרדיות הוותיקות. כמו כן, לא ברור מה יכולה בפועל להשפיע מפלגה עם נציגות כה קטנה, למען מטרות שאינן תואמות את הקונצנזוס החרדי. מאידך, יש לדעתי חשש גדול שהכניסה לפוליטיקה תגרור לאחר תקופה מסויימת מאבקי כוח ושליטה כפי שנעשה במפלגות אחרות, בכדי למנוע זאת צריך הרבה רצון טוב של כולם וקביעת כללים ברורים והגדרת סמכויות, אני מאוד מקווה שחששותי אלו יתבדו.

ההגדרה בכותרת האשכול "מפלגה אנטי ממסדית" נראית לי מופרזת, די להתבונן בפרווספקט שהעלה כאן "עין הקורא" בכדי לראות שהמפלגה איננה מתנערת מדעתם ועמדתם של הרבנים בנושאים השונים. בסעיף החינוך כתוב "בכפיפות לגדולי התורה", בסעיף הדיור "שימת לב להוראותיהם של רבנים", ובסעיף התעסוקה נאמר "מקומות עבודה עומדים בדרישות הרבנים".

לסיום, ברצוני לשלוח את ברכותי למפלגת "טוב" בעיר ביתר עילית, יהי ה' עמכם בכל מעשיכם יה"ר שתצליחו להגשים ולו מעט ממטרותיכם למען עתיד עירכם ועתיד כולנו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2007 01:38 לינק ישיר 

בן ציון כהנא המלומד

בוא ותבין מדוע הכותרת נכונה 

בכל מפלגה יש יועצים אסטרטגים  שאומרים לה איך מעבירים לציבור מסרים פורבלמטיים
בצורה שלא תעורר מתים לכתוב את המילה לא לעסקנים וכן לרבנים אינה אומרת כי אכן אנו מוכנים לשמוע לכל רבן מקומי.

אלא לרבנים שהשקפתם אינה נוצרת מהלך הרוח ברחוב

וכמו שאגודה אחת מתיעצת מאחורי הקלעים עם גדולי תורה שאינם יכולים להיחשף עקב הבולשביזים המצוי כך גם מפלגת טוב, מה גם שעצם התעוזה להריץ רשימה ללא תמיכה רבנית היא לכשעצמה דבר אנטי ממסדי.

האמירה של מפלגת טוב היא חשובה ביותר לעתידינו וכי ע"י הצלחת רשימה כזו יותר ויותר אנשים מקבלים אומץ ויוצאים חלקם אף בריש גליי ומכריזים כי יש צורך בשינוי.

רק בצורה זו נוכל לייצר עם רב הדרוש לנו כל כך דבר שבסופו של יום יביא לתנועה הזו מנהיגות 
ואין מנהיגות ללא עם 
 ולכן יש למנף את מפלגת טוב כי רק כך נתרבה נתאגד ונצא מארון הקודש,

כל מי שרוצה למנף את מפלגת טוב לעוד ערים בא"י מוזמן ליצור עמי קשר 

עת לעשות לה' הקב"ה מחכה לכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2007 14:09 לינק ישיר 

פצעי_אוהב האדמור מאמשינוב אינו אנונימי והוא אינו מתחבא

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2007 23:32 לינק ישיר 
טוב_לביתר

שבוע טוב לכל ידידנו ואוהבינו די בכל אתר ואתר.

שלמכון יסגא מאד,

ראשית, אכן "טוב - עתיד טוב לביתר", היא רשימה שחרטה על דיגלה את טובת הפרט.
הסיבה שהרשימה לא יצאה עם החתמות של רבנים היא מכמה סיבות:
   א. חשוב היה שהבוחר יבחר בשל התכנים המוצעים ולא בשל כפיה רעיונית או השתייכות שבטית.
   ב. ה"ועשית ככל אשר יורוך" הגיע לרמות אבסורדיות של לחץ על הרבנים, עד שבבחירות אלו הוציאו מכתבי תמיכה, ומכתבי חזרה ממכתבי התמיכה ומכתבי חזרה מהחזרה, וכדי בזיון וקצף ובזיון התורה, גדוליה ולומדיה. ולכן, על מנת לשמור על כבוד התורה, נעשה נסיון להמנע מזה.

הרשימה אינה אנטי ממסדית, אלא שתפיסת העולם שלה מתעלמת מהמפלגות הקיימות כגורם שבטי, ובוחנת כל נושא לגופו, מבלי להיות מחוייבת מראש למפלגה כלשהי.

בנוסף, הרשימה הינה על-חוגית ועל-עדתית. חברים בה אשכנזים וספרדים, ליטאים וחסידים, ותיקים ובעלי תשובה.
הרשימה לא התמודדה על בסיס פילוגים וחתכים סוציולוגיים אלו, אלא על בסיס מצוקות ובעיות החותכות את הציבור החרדי כולו.
בפירוש היתה אמירה שאין זה לגיטימי לחלק את הציבור ללא תפיסת עולם, סתם על בסיס חתך סוציולוגי/עדתי, ניתן לחלוק על תפיסת עולם מוגדרת, או להסכים איתה, אבל יש לזה הגיון אובייקטיבי, ויש לזה בסיס לעשיה פוליטית.

אני מקוה שהרשימה הינה סנונית ראשונה. אם כי אין לכך כל ודאות.

וכנ"ל, מי שמעונין לקדם נושא כזה בעירו, וללמוד מהנסיון הנצבר בביתר עילית, מוזמן לעשות זאת בתיבה האישית שתיפתח אחת לכמה זמן, או לפנות לבנציוןכהנא או לתיבת הניהול, ויקבל את הפרטים הרלוונטיים ליצירת קשר (לא תיאמתי איתם, אך אני משער שלא יקפיד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2007 23:51 לינק ישיר 

תצליחו!
ויה"ר שתזכו להוכיח שאפשר להיות שליחים נאמנים גם לבוחר ולא רק ל"גדוליו"....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2007 08:26 לינק ישיר 

ציטוט מאשכול עתיק בפארק, אולי היה ראוי לאשכול נפרד
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1383707

מפלגת החרדים הליבראלים - "תורת חיים"

אבקש לקרוא אשכול זה בעיון ראוי, הושקעה בו מחשבה רבה, ובעזרת השם הוא גם יכנס להיסטוריה...

זהו! עד כאן ! נמאס, אני מכריז בזאת על הקמת מפלגה חדשה, ותנועה חדשה, ששמה יהיה "תורת חיים".

המפלגה תייצג את הדרך שרבים דוגלים בה, חרדיות מודרנית כערך חיובי, ולא כמשהו בדיעבד, הנספח לציבור החרדי ש"עושה לו טובה" שמקבלו לשורותיו.

להלן העקרונות המנחים:
א. היהדות חייבת להיות תורת חיים, שמאפשרת לחיות חיים נכונים ואיכותיים.
ב. המודרניזציה אינו פסול, אלא אתגר, שחובה להשתלב בו, ולנצל אותו.
ג. ההדגש של החינוך הוא על אנושיות יהודית – יהדות שיוצרת אדם ערכי יותר ושלם יותר מכל הבחינות.
ד. השקעה צריכה להיות גם בחיי העולם הזה, על פי העיקרון ש"עתיד אדם ליתן את הדין על כל מה שראה בעולם ולא נהנה ממנו".
ה. לימוד התורה גדול שכן מביא לידי מעשה – לימוד תורה כערך עצמאי, קיים רק ביחס לקבוצת אוכלוסיה מוגבלת שתהיה "השבט לוי" של הציבור.
ו. עידוד החיברות בין חילונים לחרדים, והקטנת השנאה.
ז. החמרות והקצנה, הם ערך פסול, שגורם ליהדות להיות דת עצובה ורעה. עידוד גישה ליבראלית, ולא שמרנית, המתירה את הספק, ומאפשרת מרחב מחיה לפרט, לחיות את חייו בצורה שונה מהכלל. גם אם מדובר על אי הקפדה במצוות כלשהם. לא צריך להכריח את כולם להיות מושלמים.
ח. חיפוש הוגי דעות, שיתמכו ברעיונות, ויהוו גורם רוחני מנחה, כאשר כמובן במפלגה כזאת, גם הגורמים הרוחניים ניתנים לביקורת.
ט. שוויון בין נשים לגברים (פשוט, ואינו צריך להזכיר בכלל)

עיקרי המצע:

חינוך
א. המפלגה תפעל לפתיחת רשת מוסדות חינוך שיחנכו על פי סולם הערכים הנ"ל
ב. המפלגה תפעל לפתיחת מוסדות המשלבים חינוך ישיבתי, וחינוך מקצועי
ג. המפלגה תפעל לקידום תוכנית הליבה לכלל הציבור, וכן את ועדת דוברת.
ד. המפלגה תפעל בכל דרך, לקדם את דרכה הרעיונית באמצעות עיתונות, וכלי השפעה נוספים.

דת ומדינה
א. לא תהיה כפיה דתית על הציבור החילוני
ב. למעט ככל האפשר את תקציבי התרבות בכללותם, החילוני והחרדי, כדי להקטין מוקדי חיכוך.
ג. המפלגה תפעל לאסור סמינרים הכוללים שטיפת מח אינטנסיבית, בלי שום קשר לתוכן שטיפת המח.
ד. המפלגה תפעל לביטול המתח בין חרדים לחילונים, וליצירת תחושה שעם אחד אנחנו.

כלכלה ועבודה
א. המפלגה תתמוך במעבר מקצבאות לעבודה, תוך סיוע משמעותי לאלו שאינם מסוגלים לפרנס את עצמם
ב. המפלגה תתנגד למימון ממשלתי של ציבור שאינו מעוניין לצאת לעבוד.
ג. המפלגה תיצור מערכת הכשרה מקצועית לחרדים, כולל אוניברסיטה חרדית. ותדאג לפתור את בעיית החרדים בצבא, בצורה משביעת רצון.

לאומיות
א. המפלגה רואה את מדינת ישראל חזקה וגדולה ויציבה, כערך עליון. וכאשר יש התנגשות בין החוזק לגודל, יש להעדיף את החוזק והיציבות.
ב. המפלגה תפעל בכל דרך לעזור לחיזוק מוסדות השלטון, כדי ליצור כאן מדינה חזקה בצורה פנימית.

האם המפלגה תעבור את אחוז החסימה?
לשאלה זו ישנם כמה תשובות, א. סביר להניח שכן, מכיון שישנו ציבור ענק ודומם, שבקלפי, מאין רואים, ישים את מה שליבו חפץ. מלבד אלו הגלויים. יתירה מכך, אפשר יהיה גם לגייס קולות של חילונים שקצה נפשם במלחמות היהודים, וירצו לסייע להשים לכך קץ. ב. גם אם ח"ו לא נעבור את אחוז החסימה, אם נעבור את 10000 הקולות, הרי שיש לנו ציבור שגדל והולך, ואפשר להתחיל להתאגד בדרכים אחרות.

אני מקווה, שאילן זה יעלה ויפרח כגן רטוב, ונזכה לראות נחת ממנו בקרוב ממש, למען ילדינו, ולמען הדורות הבאים.

אבקש מכל הקוראים, לחוות דעתם בנושאים הבאים:
א. תמיכה או התנגדות לרעיון
ב. האם תצביע למפלגה כזאת
ג. אלו עקרונות אתה מסכים/ מתנגד, ומה היית מוסיף לעקרונות
ד. האם יש לך הצעות שיפור למצע?
ה. האם היית מוכן לתרום מכספך/ זמנך למפלגה כזאת. בתמיכה גלויה או נסתרת ?
ו. האם אתה מאמין שאפשר להרים מפלגה כזאת?
ז. ככל העולה על דעתכם, שרלוונטי לנושא

מישהו יודע אם בעליו של הניק "לפום_ריהטא" עדין פעיל, ובאיזה ניק? אשמח לכל בדל אינפורמציה בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2007 11:58 לינק ישיר 

חלק מהמצע נחמד, חלק גדול ממנו ממש מעורר את התנגדותי - או לכה"פ הרמת גבה. המילים חרדי-ליבראלי כבר נראות לי תימהוניות משהו.
מ"מ טוב שיש איזה מסמך בסיסי לשחק איתו ולבנות איתו. והנה ההערות שלי (בצבע אדום), הצעתי סעיפים אלטרנטיביים לסעיפים שנראו לי שגויים. חלק מההערות תראינה אולי כנוקדניות גרידא, ולא היא - כי עם כל קטנותן הן מהותיות. 
"
להלן העקרונות המנחים:
א. היהדות חייבת להיות תורת חיים, שמאפשרת לחיות חיים נכונים ואיכותיים. V
ב. המודרניזציה אינו פסול, אלא אתגר, שחובה להשתלב בו, ולנצל אותו.
בסדר
ג. ההדגש של החינוך הוא על אנושיות יהודית – יהדות שיוצרת אדם ערכי יותר ושלם יותר מכל הבחינות. V

ד. השקעה צריכה להיות גם בחיי העולם הזה, על פי העיקרון ש"עתיד אדם ליתן את הדין על כל מה שראה בעולם ולא נהנה ממנו".
אין להזניח את העולם הזה, אדרבה תפקידנו "לעבדה ולשמרה", הדאגה לתקינותו נקיונו ויופיו של העולם הוא חובה ולא נהנתנות
ה. לימוד התורה גדול שכן מביא לידי מעשה – לימוד תורה כערך עצמאי, קיים רק ביחס לקבוצת אוכלוסיה מוגבלת שתהיה "השבט לוי" של הציבור.
מבלי להכריע במחלוקת "תורה עם דרך ארץ"- נעודד אלטרנטיבות לכל הכיוונים, כדי שאדם לא יבחר בחיי צער מלית ברירה, אלא בלב חפץ.
ו. עידוד החיברות בין חילונים לחרדים, והקטנת השנאה.
מניעת חיכוך בין חילנים לחרדים תוך משא ומתן ענייני ולא קנטרני בין הקבוצות. 
ז. החמרות והקצנה, הם ערך פסול, שגורם ליהדות להיות דת עצובה ורעה. עידוד גישה ליבראלית, ולא שמרנית, המתירה את הספק, ומאפשרת מרחב מחיה לפרט, לחיות את חייו בצורה שונה מהכלל. גם אם מדובר על אי הקפדה במצוות כלשהם. לא צריך להכריח את כולם להיות מושלמים.
עידוד גישה שמרנית אנושית וגמישה המשמרת את מנהגי קהילות ישראל והחכמה הצפונה בהם בין לחומרא בין לקולא תוך דחיית רדיקליזם טקסטואלי של קבוצות פונדומטליסטיות המחדשות הלכות לא שערום אבותינו אשר אין הציבור יכול לעמוד בהן. וכמו"כ קירוב וגישה סלחנית כלפי כל המעגלים החלשים יותר של הקהל כפי שנהגו בדורות ראשונים, והנח להם לישראל...
ח. חיפוש הוגי דעות, שיתמכו ברעיונות, ויהוו גורם רוחני מנחה, כאשר כמובן במפלגה כזאת, גם הגורמים הרוחניים ניתנים לביקורת.
V ופתיחת הדיון ההלכתי לפרטיו, תחת הודעות מפלגתיות לקוניות היוצאות מהמרכזים הרוחניים.
ט. שוויון בין נשים לגברים (פשוט, ואינו צריך להזכיר בכלל) 
אינו פשוט, אבל אני מסכים שאין להזכיר כלל...

עיקרי המצע:

חינוך
א. המפלגה תפעל לפתיחת רשת מוסדות חינוך שיחנכו על פי סולם הערכים הנ"ל
V
ב. המפלגה תפעל לפתיחת מוסדות המשלבים חינוך ישיבתי, וחינוך מקצועי V
ג. המפלגה תפעל לקידום תוכנית הליבה לכלל הציבור, וכן את ועדת דוברת.X אני נגד מסיון
ד. המפלגה תפעל בכל דרך, לקדם את דרכה הרעיונית באמצעות עיתונות, וכלי השפעה נוספים. X כנ"ל

דת ומדינה
א. לא תהיה כפיה דתית על הציבור החילוני V
ב. למעט ככל האפשר את תקציבי התרבות בכללותם, החילוני והחרדי, כדי להקטין מוקדי חיכוך. יתכן
ג. המפלגה תפעל לאסור סמינרים הכוללים שטיפת מח אינטנסיבית, בלי שום קשר לתוכן שטיפת המח. מה זה העסק שלנו?
ד. המפלגה תפעל לביטול המתח בין חרדים לחילונים, וליצירת תחושה שעם אחד אנחנו.
עי' השגתי לעיל סעיף ו'.

כלכלה ועבודה
א. המפלגה תתמוך במעבר מקצבאות לעבודה, תוך סיוע משמעותי לאלו שאינם מסוגלים לפרנס את עצמם V
ב. המפלגה תתנגד למימון ממשלתי של ציבור שאינו מעוניין לצאת לעבוד. לא צריך אותנו בשביל זה
ג. המפלגה תיצור מערכת הכשרה מקצועית לחרדים, כולל אוניברסיטה חרדית. ותדאג לפתור את בעיית החרדים בצבא, בצורה משביעת רצון. V

לאומיות
א. המפלגה רואה את מדינת ישראל חזקה וגדולה ויציבה, כערך עליון.במקום "כערך עליון" צ"ל "כערך חשוב"
וכאשר יש התנגשות בין החוזק לגודל, יש להעדיף את החוזק והיציבות. יעני שמאלנים? למה? מה זה נוגע? במקום זה אולי: תתמוך בכל מדיניות שקולה שתביא לפריחת העם בארצו ומסתייגת ממדיניות הרפתקנית משיקולים אידאולוגיים בין מימין ובין משמאל.
ב. המפלגה תפעל בכל דרך לעזור לחיזוק מוסדות השלטון, כדי ליצור כאן מדינה חזקה בצורה פנימית. V

"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2007 20:09 לינק ישיר 

לבהעיברי

אכן הערותיך במקום וללא מה שכתבת הייתי דוחה את לומד מכל אדם על הסף
 טוב שתיקנת את שהיה מחוייב המציאות

אך הוסיף עוד הערה אני בעד סמינרים ליהדות אך שצורתם תהיה שונה מהמקובל כיום
יש בהחלט מקום להביא אל העם את המתכוון לחיים של בורא עולם ואולי בצורה שעושים את זה במכון מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2007 14:11 לינק ישיר 

פצעי_אוהב כתב:
ממה שאני יודע המצבעים למפלגה זו התפלגו לשני קבוצות

קבוצה אחת מטעמים אידאולוגיים

קבוצה שניה מכאב אישי

בנוסף לכך מפלגה זו נרדפה בכל מערכת הבחירות ע"י הממסד הליטאי שראו בכך קריאת תיגר

במערכת, הדברים הגיעו לידי כך שמס' 3 ברשימה פוטר מעבדתו עקב הליכתו כנגד גדולי ישראל כביכול.

גם מס' 2 פוטר מעבודתו בעקבות לחצים על מעסיקו מכוון המשרד שדואג שלכל אזרח תהיה עבודה וד"ל...

"...ואמרו לו  "תתעודד בננו ,  המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע " ,
ואכן הוא התעודד,והמצב באמת נהיה הרבה יותר גרוע."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2007 01:12 לינק ישיר 

למה כל הרמזים דלעיל?

הפירוש נראה לי כך:

ר' מרדכי כהן, מנהל המחלקה האקדמאית ב"ערכים" בירושלים,
שהיה מס' 2 ברשימת "טוב",
פוטר מעבודתו בגלל לחצים מכיוון השר אלי ישי מש"ס,
כיון שבש"ס כועסים עליו מאד שחצה את הקוים לכיוון רשימת "טוב".
היותו אחיו של צביקה כהן ראש עיריית אלעד מטעם ש"ס לא עזרה לו.

תקנו אותי אם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2007 07:26 לינק ישיר 

שזה כבר פוליטיקה, ולא שייך לכפיה חברתית מהסוג של הפיטורין הקודמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2007 19:22 לינק ישיר 

לומד

נראה לי שאתה טועה, סביר להניח שאילו היה הרב כהן מתמודד במפלגתו של יצחק פינדרוס או אפילו של יוסי שטרית, הוא לא מפוטר מעבודתו ב"ערכים" וגם ש"ס לא היו דורשים זאת, העילה ל"ענישה" נובעת אך ורק מהריצה במפלגה שאיננה מגובה על ידי המנהיגות הרבנית. כפי הנראה אנשי ש"ס חוששים מהתפתחותן של מפלגות כאלו במקומות אחרים, ועל כן הם נוקטים בשיטה זו "למען ישמעו וייראו".

גם אם אמנם מדובר "רק" בפיטורים על רקע פוליטי, הייתי מציע לדון בכובד ראש באפשרות של מפלגה פוליטית להשתמש בנשק הפיטורים בארגון כמו "ערכים", שאמור להיות גוף חף מפוליטיקה בכל דרך שהיא. אם "מינויים פוליטיים" הם דבר פסול, על אחת כמה וכמה "פיטורים פוליטיים".

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2007 20:09 לינק ישיר 

אין ספק שפיטורים פוליטיים הם עוול נורא ואיום. אני רק ציינתי שלדעתי החלק הזה כבר לא שייך אלינו.

אבל ייתכן שאתה צודק, יש דרך להוכיח זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 02:51 לינק ישיר 

קראתי בעיתונות החרדית על חוצפתו של יו''ר תנועת דגל התורה בביתר שתבע לסלק את ילדי אנשי מפלגת טוב מתלמודי התורה הליטאים.

כמו תמיד, הקנאים הגדולים גדלו בערוגות רחוקות, רחוקות עד מאוד, ובמקרנו מאחורי הרפת של קיבוץ חפץ חיים.

והוא לא הצאצא היחיד של הר רבינר ד''ר קלמן כהנא שנמשך כזכר עש בליל קייץ לאור הקנאות הממאירה, והפך לטהרן השקופה קתולי יותר מהאפיפיור.

אין מזכירין לגר את עברו ואין לי שום דבר נגד פא'י, ולולי נטיותיה הסוציאליסטיות המאוסות עלי עד מאוד הייתי מצטרף לשורותיה (וכאן המקום לברך את מנהל המשנה החדש ד''ר ברוייאר שכנראה יונק משורשי פא'י ההיסטורים הי''ד). אבל יש טעם לפגם, כאשר ''החדשים מקרוב מבאו'' פוערים את פיהם בחלקם הוראות לילידים הותיקים.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 10:42 לינק ישיר 

למה חוצפה?
הרי אנשי מפלגת טוב כפרו בעיקר הראשון מעיקרי האמונה החרדית, דעת תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מפלגה אנטי ממסדית זכתה במנדט בעיר ביתר האם יהיו לדבר השלכות נוספות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.