בית פורומים עדת תימן

דמותם של החבאנים כלוחמים עזי נפש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2008 18:29 לינק ישיר 

היי,

הייתי מעוניינת לדעת את פרטי טקס חדד (טקס עשיית צמות לכלה לפני החינה), אשמח גם למקורות ביבליוגרפיים בנושא.

עברו של הטקס- איך התחיל הטקס, מה מטרותיו של הטקס? מה הוא מביע? תיאור הטקס לפרוטרוט, מי המשתתפים? מה תפקיד כל משתתף? וכו'...

תודה מראש,

ירדנה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2008 17:28 לינק ישיר 

את מתכוונת לטקס ה"כִידֵּד"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2008 09:23 לינק ישיר 
אגב....

התמונה של החבאני שנועץ את מחרשתו באדמה הוא היה מהחבאנים הראשונים שעלו לארץ....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2008 09:27 לינק ישיר 
שטויות....

לא נראה לי שהסיפור עם הדייג נכון זה נראה לי סתם בנאדם שלא ידע מה לרשום אז המציא סיפור ורשם.....

תוקן על ידי חבאני_גאה ב- 21/09/2008 9:43:27

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2008 09:32 לינק ישיר 
היה יועץ למלך חבאן.....

שהוא היה יהודי והוא היה גם במקרה סבא שלי ז"ל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2008 22:59 לינק ישיר 
תיקון טעות

זה לא בדיוק סבא שלי זה סבא רבה שלי או משו כזה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2008 01:31 לינק ישיר 

חבאני , כך בפירוש סופר לי על ידי דייג ותיק שאינו חשוד על שקרים .

תוקן על ידי הנביאבשער ב- 02/10/2008 1:31:25

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2008 03:49 לינק ישיר 

מנהג אמירת אשת חיל ובר יוחאי בסמיכות, בליל שבת, נודע בכל דרום תימן ואינו יחודי לחבאנים. זהו מנהג של קהילות תימן שהושפעו מחכמת הקבלה של רבינו האר"י הקדוש תלמידיו וקודמיו. < מחוז שרעב, עדן, ועיירות דרום תימן > מנהג ספירת 7-7 בנדות, ידוע בכל תימן, למרות דברי מהרי"ץ, וכנראה גם נבע מטבע הדברים של הנשים, כהוראה כוללת לציבור הנשים מפה לאוזן. ויפה הוא מאד. הלוואי ונחזיק בו , למען הרבות קדושה וטהרה בגבול ישראל. על תלונת הרמב"ם בעניין והאחרונים המחזיקים אחריו, יש להשיב מידיעת הנמצאות , ללא קשר לקראות כפי שדימו בטעות. והם לא השיגו ולא ידעו בזה דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2010 11:42 לינק ישיר 

תיקון טעות גדול...
למי שאמר שהחבאנים היו עם כלי נשק אז זה הנפצה כמו שאומרים שהחבאנים אינדיאנים.
למי שהיה נשק זה רק אבל רק לחבאנים הערבים ולא ליהודים ואני שמעתי את זה מזקנים החיו שם ואני גר במושב ברקת . ומכיר טוב טוב את העדה הרקע שלנו.
והשיער שמגדלים זה היה לזכר החורבן בית המקדש (מדיני אבלות) כמו אבלים.
והחבאנים היו שונים בלבושם משאר התימנים בגלל בידודם והיו גרים רחוק מכל הערים כמו צנעא עדן וכוליי...
אז אין על החבאנים.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 14:17 לינק ישיר 

מתנאלA כתב:
תיקון טעות גדול...
למי שאמר שהחבאנים היו עם כלי נשק אז זה הנפצה כמו שאומרים שהחבאנים אינדיאנים.
למי שהיה נשק זה רק אבל רק לחבאנים הערבים ולא ליהודים ואני שמעתי את זה מזקנים החיו שם ואני גר במושב ברקת . ומכיר טוב טוב את העדה הרקע שלנו.

זה לשון השד"ר התייר הגדול ר' יעקב ספיר בספרו אבן ספיר - חדרי תימן עמ' צו:

"סוף דבר מכל אשר דרשתי וחקרתי והתבוננתי והתחקיתי על שרשי ההגדות והספורים (לא יכילם ספר), ראה זה מצאתי
דבר אמת וברור בעליל, שיש בארץ התימן למזרחית צפונית צנעא במרחק חמשה ועשרים יום על דרך העולה מיכא
יהודים רבים בינות הערביאים הישמעאלים, יושבי כפרים ואוהלים, והמה יושבים שלוים ושקטים עם שכניהם, אין עליהם
שבט מושל וקול נוגשׂ ולא ניכר יהודי לפני ישמעאל כי כולם חגורי נשק מלומדי מלחמה ויוצאים לקרב על שכניהם גדוד אחד
עם הערביאים היושבים לבטח אתם".

האם אין הכוונה לחבאנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 22:40 לינק ישיר 

וזו לשון שמואל יבנאלי (שפעל לעלייתם של יהודי חבאן) בספרו מסע לתימן:

"הם אומרים כי הם באו הנה ישר מא"י וכי חבאן היא ראש גלות. דברים דומים מצאנו גם במכתביהם של החבאנים בימינו. אך סיפורם הגדול מתחיל מלפני 1,500 שנה, והוא סיפורם של סלימאן אלחכים, היהודי הסומא, שיעץ למלך חצרמות כיצד להתגבר במלחמה עם אויבו, מלך שבא. ולפי שעצתו קלעה ולא החטיאה, זכו היהודים מאז למעמד של אזרכים בעלי כבוד מיוחד, והורשו לחגור על גופן אץ הפגיון הערבי הנודע, שאצל אנשי תימן הוא נחשב לא רק לנשק איש, אלא גם לסמל הכבוד והגאווה".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > עדת תימן > דמותם של החבאנים כלוחמים עזי נפש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.