בזמן אחרון אני קורא באשכול שפתחתי " האם בנות סמינר נרתעות מבחורים חרדים אקדמאים" דיון איפה יש בחורים כאלה ?ושיש הרבה בנות שרוצות בחורים כאלה וקשה למצוא ,
בזמן אחרון ובמיוחד בזמן אחרון אני מרגיש אישית שמצעים לי בחורות ואני יוצא רק אם חרדיות, הם בטלפון המקדים לפגישה מאוד נשמעות מעוניינות ומתקשרות, בפגישה הכל צולע וזה קרא כמה פעמיים שבררתי למה? מה קרא? הסגנון ומראה חיצוני מפריע להם מאד ,הם רוצות יותר ישיבתי ,
עכשיו אני שואל שבחורה חרדית רוצה אקדמאי חרדי היא לא מבינה שהיא תפגוש בחור טוב, רציני, אחראי, שקול,עם יראת שמים, אבל לא מתלבש כמו בחור ישיבה, אלא יגיע לפגישה אם מכנס אלגנט ללא ציציות בחוץ ,חלוצה צבעונית עדינה , שפה שלו לא של בחור ישיבה, אלא קצת שפה שונה לא זולה אלא יותר כללית אם משפטיים וסלנגים של הציבור הכללי , הרי אנחנו עובדים עם המגזר הכללי ,במשרד שם יש תרבות לבוש שונה מישיבה, במשרד יש תרבות שפה שונה משל הישיבה , ואני בתור בחור כזה שעובד במקומות כאלו מתרגל לשפה ללבוש שאני רואה ,מבחינת יראת שמים לדעתי יש לי יותר היום, בישיבה הייתי מתפלל כי זה היה בסדר יום של הישיבה ,היום זה לא בסדר יום שלי, ולכן צריך להשגיח על עצמי שיקום מוקדם לתפילה לא להפסיד, להגיע בזמן ,הכל עבודה עצמית ואישית כי אין משגיח שישאל אותך איפה נעלמתה בתפילה ,
לדעתי הבנות החרדיות רק אומרות שרוצות בחור אקדמאי שמגיע בחור כזה נרתעות אולי זה יקח זמן עד שיבינו מה משמעות של בחור אקדמאי ,ואולי כדאי באמת כמו שאמרה חברה לפורום שושנתי: לקחת בחור טוב ואחר החתונה שילמד מקצוע כך קל למצוא בחורה חרדית טובה וגם ללמד מקצוע, ולא כמו שאני עשיתי למדתי ועכשיו קשה לי למצוא בחורה חרדית ,
אשמח לשמוע את דעתכם בתודה מראש,
נשלח ב-1/11/2007 11:15
היי,
אני חושבת שגם בחורים אקדמיים יש כל מיני סגנונות
יש בחורים אקדמיים שנמצאים במסדרת ישיבתית, אבל יוצאים פעמיים/שלושה בשבוע ללימודים,
אני יצאת עם כמה בחורים אקדמים , אבל הם היו במסגרת ישיבתית , ולא לבשו חולצות צבוניות,
לי אישית לא מפריע בחור אקדמאי, אבל מפריע לי ,בחור שלובש חולצות צבעוניות, ולא נמצא במסגרת ישיבתית,
נשלח ב-1/11/2007 11:15
בין מה שבחורות אומרות לבין מה שהן חושבות בפועל - יש פער גדול. כך שהן יכולות לדבר שהן רוצות אקדמאי , אבל בפועל חשוב להם שהוא ייראה בחור ישיבה סטנדרטי.
נשלח ב-1/11/2007 11:26
ללטאי613
אתה צודק מאד זה גם דעתי בזמן אחרון אחרי הרבה בחורות שיצאתי,
למיכלי99
אני לא מאמין שיש כזה דבר בחור ישיבה שלומד במסגרת אקדמאית ונשאר בישיבה מ2 סיבות
1 אף ראש ישיבה לא יתן לבחור לרקוד אל שני המקומות מתוך נסיון אישי שלי ושל חברים שלי , חוץ מישיבת מיר,
2 הזמן שדורש שיעורי בית +עבודות הגשה לא ניראה לי שהיה לו זמן גם ללמוד גם בישיבה וגם ללמוד במכללה, בכל אופן אצלי לא יכולתי גם ישיבה גם מכללה,
תבדקי טוב אם לא שקר אליך או שעושה סתם קורס קטן אבל לא מקצוע אקדמאי רציני
נשלח ב-1/11/2007 11:36
הבחור לא שיקר לי ,(אני בררתי את זה) הוא למד לימודים אקדמיים , וגם למד בישיבה
נשלח ב-1/11/2007 11:48
למיכלי99 אני למדתי 2תארים באחד אני בסוף ושניהם בהתמחות דומה ,ובשניהם היה צריך תרגול רב וקשה היה לשלב גם ישיבה וגם מכללה
וסליחה על הכללה שאי אפשר בכלל לשלב. בהצלחה
נשלח ב-1/11/2007 12:15
מעדיפה לא לקרוא תגובות קודם תגובתי ולכן אענה נטרלית.
יש הרבה אנשי עסקים, מי יותר ומי פחות שמעורים במגזר הכללי, ובכל-זאת נשארים עם הלבוש החרדי-כוללי. הוי אומר חליפת וחולצה לבנה ואפילו עם כובע.
לדעתי האישית, ברגע שהבחור מכבד את הלבוש, אני מאד בעד שילבש את זה גם אם הוא עובד במגזר הכללי. כי זה מבדיל אותו מאחינו הטועים ומשייך אותו למגזר 'מפחיד' ו'מסוכן', והוא יכול להשפיע על דעת הסובבים אותו במקום עבודתו.
בעניין הבנות, הן רוצות בחור אקדמאי, כמוני למשל , אבל לא מוותרות על העניין החיצוני שרוצות שיראה בחור ישיבה לכל דבר. ואני מבינה את זה ורוצה את זה.
אתה צריך לחפש יותר בעניין של חרדיות מאד מודרניות- בשפה שלנו, שהעניין החיצוני הזה אינו מפריע להן, וזה מה שהן גם מחפשות.
בהצלחה!
ומקוה שהובנתי.
נשלח ב-1/11/2007 12:46
אלי,
אתה לא צודק.
יש בחורים אקדמאים בישיבות.
א. יש המון בחורים כאלו במיר.
ב. גם בישיבה כמו עטרת ואיתרי תוכל למצוא בחורים בני 23 ומעלה שלומדים מחוץ לישיבה לימודים אקדמאיים.
ג. אל תשכח את שערי יושר, דרך ה' ורש"י ששם זה וודאי מותר.
ואני מאד מבינה את אלו שמחפשות את האקדמאי, אבל שישאר בלבוש כמו בחור ישיבה, לכל הפחות חולצה לבנה.
שיישאר בחור שמייצג את הציבור החרדי גם בעבודה.
למה צריך להחליף צבע חולצה?
אולי גם אני אלך עם מכנסיים כי כך הולכות העובדות במשרד שבו אני עובדת??
גם אבא שלי עובד בתפקיד בכיר באחד המשרדים, והולך עם חולצה לבנה.
נשלח ב-1/11/2007 12:47
חכמה,
תסבירי לי,למען השם,מה הענין בבחור "אקדמאי" שנראה כמו בחור ישיבה?????
הרי ההיגיון הפשוט אומר שבחורות כמוך רוצות בחור ישיבה שאחרי החתונה ישב בכוילל וילמד ומטבע הדברים יתלבש כמו בחור ישיבה.
אם החלטת שאת רוצה בחור אקדמאי,אז מה העניין שיתלבש כמו בחור ישיבה??
כנראה שהעניין הוא חיצוני בלבד,וחשוב לך לא להראות עם בחור מודרני.
good luck
נשלח ב-1/11/2007 13:00
ממש לא.
ואין לי עניין להכנס איתך לדיון. סורי.
נשלח ב-1/11/2007 13:06
איתי ספציפית?
נשלח ב-1/11/2007 13:19
לחכמה אחת: את צודקת שמראה החיצוני חשוב לבחורה חרדית, גם ראש ישיבה שלי שדברתי איתה על הנושא לפני כמה חודשים אמר לי את זה ויעץ לי להוציא ציציות בחוץ שיראה יותר ישיבתי , הוצאתי וזה היה ניראה לי מאוד מזור אז הכנסתי, למרות שהייתי בישיבה כן הוצאתי ,
לימכאלה567: אשמח לשמוע דעתך לגבי הדילמה שלי,
נשלח ב-1/11/2007 13:38
שלום אנשים,הרבה זמן שכבר לא הייתי כאן..
אלי,ממה שאני מבינה אתה בחור מלא ביראת שמיים אבל עדיין לא השפיץ של פונוביז',אז אתה פשוט צריך בחורה כמוך.אם בחורה שיצאת איתה הורידה אותך על עניין של חולצה צבעונית,כן או לא,אזי מה אנו מבינים?נכון מאד!אתם לא מתאימים.אז יש לך 2 אופציות:
1.בחורה עם ראש פתוח,(אני לא אוהבת את המושג מודרני)שחולצה צבעונית אצלה לא מהווה בעיה,אבל מצד שני אתה צריך לראות על מה היא מוותרת מבחינת דת(למרות שמבחינתי לא חייב לבוא ויתור בטח שלא בזוטות כמו גוון החולצה)מה שמביא אותי לאפשרות השניה:
2.אם נורא חשוב לך שהבחורה תהיה יותר חרדית מהסוג של הבחורות שלוקחות בחור עם חולצה צבעונית(איפה איבדת אותי?)אז אתה צריך לבוא עם ויתורים מצדך בבקשה אל תגרום לי להגיד שוב את צמד המילים:חולצה צבעונית.
ממני,בחורה חרדית,ראש פתוח,בלי סנטימנטים לגבי פסים,משבצות,צבעים,גדלים וצורות.
נשלח ב-1/11/2007 13:49
פונוביז'?!
נראה לי טעית.
זו לא ישיבה לשפיצים.
אולי לשפיצים שבורים.
ונא לא לפתוח דיון בנושא.
נשלח ב-1/11/2007 13:53
תודה עזר כנגדו
נשלח ב-1/11/2007 14:36
חכמה אחת, היית מתה לחתן "שפיץ שבור" מפוניב'ז, מאשר לצאת עם בחורים לא מחודדים כלל מישיבות מדרגה ב' וגו'. 2be_happy צודקת בכל מילה. רק ש"דרך ה" היא לא ממש ישיבה. יותר כמו מסגרת תומכת לנערים שנולדו במשפחות חרדיות. שערי יושר ורש"י עוד יש מקום לדון עליהם. ומיכאלה צודקת, הענין הוא חיצוניות בלבד. וכמו שאמרתי. אוהבות ללהג הרבה על ראש פתוח וקידמה, אבל הראש מצומצם.