בית פורומים שידוכי חרדים

דילמה שיש לי בזמן אחרון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2007 14:52 לינק ישיר 

גם בחורות שרוצות בחור אקדמאי מפחדות מ'מה יגידו' וגם כלפי עצמן מרגישות רתיעה מסויימת מסגנון לבוש ו/או דיבור כך שבחור אקדמאי הנראה חיצונית ומדבר פחות או יותר כמו בחור ישיבה זהו האידאלי בשבילן ויש גם את אלה שלט נרתעות מכל הנ"ל אך זה פחות מצוי... בכל אופן...

קח את עצמך לידיים, אף אחד לא יעשה את זה בשבילך !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2007 15:36 לינק ישיר 

לא נכון!!! הלבוש זה לא בגלל מה יגידו.

יש הבדל בין בחור שמתלבש כמו בחור ישיבה לבין אחד שלא.
החיצוניות משפיעה על הפנימיות - הלבוש הישיבתי משפיע, הוא מחייב את הלבוש אותו.
הבגד עושה את האדם.
לדוגמה: אם מישהי תתלבש כמו מתנחלת, באיזשהוא שלב היא גם תהייה כזאת, כי ע"י הלבוש שלה היא מזדהה עם דרך מסויימת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2007 16:43 לינק ישיר 

טוב שבי הפי פה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2007 17:00 לינק ישיר 

אלי,
קודם כל אני לא מאמינה שרב הבחורות שאתה נפגש מורידות על מראה חיצוני, הרי בבירורים הן יודעות לקראת מה הן הולכות.אז זה מאד יתכן שזה סתם מסיבות אחרות.
אני יכולה להוסיף בתור אחת שנפגשת עם בחורים עובדים, אתה צריך להבין שכמה שבחורה היא הכי פתוחה וליברלית ואין לה בעיה עם בחור עובד, לפחות שהחזות תיראה כמו בחור חרדי. אז טיפ קטן גם אם אתה הולך צבעוני ביום יום לפחות לפגישות אפשר להגיע שחור לבן וחליפה זה לא יזיק רק יוסיף.
בהצלחה בהמשך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2007 18:37 לינק ישיר 

2BEHAPPY ,
גם אני מסכים שיש הבדל בין אחד שמתלבש כך או אחרת. אין מה לעשות, מי שיצא אמהישיבה ומיד מחליף לבוש וסגנון הוא ממש מואה היתרא  לעצמו לעשות מה שליבו חפץ. היום זה לבוש, מחר דבר אחר. אין פלא שזה מרתיע. ואכן בצדק שזה מרתיע. אני מכיר הרבה בחורים שלומדים לתואר אבל דווקא בגלל זה (!!!!) הם מקפידים כעת על לבוש של בני תורה הרבה יותר, בכדי שלא ייראו מקולקלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2007 23:18 לינק ישיר 

אלי- עזרכנגדו- שידוך?=)
חח סתם. אלי פשוט תלך עם חולצה לבנה ותפתר הבעייה. אתה רוצה מישהי שרוצה בחורים עם חולצות לבנות. אין ברירה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2007 09:56 לינק ישיר 

אני אתחיל להגדיר מקרים על פי דעתי ואני  מקווה שיצא מכאן שאין מחלוקת כלל ביניכם.

מקרה א' : בחור שגדל בבית חרדי פתוח בו לא הקפידו על לבוש ישיבתי וכו'.. בישיבה הוא אכן התלבש כך כיוון שאלו הדרישות. וכשהוא יצא ללמוד הוא פשוט המשיך בדרכו המשפחתית (או אישית)
מקרה ב': בחור שמאז ומתמיד היה במסגרת לבושים ישיבתיים וחונך על פי דרך זו רק שהוא עצמו לא מייחס חשיבות לבגדים, לא מתוך התפקרות אלא מתוך מחשבה בוגרת (נכונה או לא - זה לא העניין) והדבר נראה לעין (אי התפקרות בנושאים הלכתיים אחרים).
מקרה ג': בחור שגדל במסגרת הלבושים הישיבתיים וכשהגיע למוסד אקדמי בו לא מכריחים אותו כלום התפקר (ומן הסתם ההתפקרות בשאר הנושאים ההלכתיים האחרים היתה עוד לפני) ונראה לעין במפורש מה רמתו הדתית.

מה שנחשוב על כל מקרה יהיה שונה.
אישית, את מקרה ב' הייתי מדמה יותר לא' מאשר לג'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2007 10:34 לינק ישיר 

אתם סתם גלשתם זה עניין עקרוני אם היום שינית לבוש מחר תשנה דעות. אין בעיה בבעל עובד השאלה רק מה חשוב לו יאיך יראה הבית שלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 11:13 לינק ישיר 

ואם דעותיו הן מוצקות ושוני הלבוש לא נובע משינוי דעה אלא מדרך חיים אישית ?

או בכלל - איך שינוי לבוש גורר החלפת דעות ? בדרך כלל זה הפוך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2007 11:17 לינק ישיר 

התכוונתי שהכותב מגדיר את עצמו חרדי אז אם הוא שינה לבוש הוא לא סגור עם עצמו ולכן כבר עכשיו אין לו דעות חרדיות רק שאינו מראה ואחרי החתונה זה יצא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 11:25 לינק ישיר 

אם חרדי=צורת לבוש אז אתה צודק..הוא חי בסתירה פנימית - חושב שהוא חרדי ומתלבש לא כמו חרדי קלאסי. (אולי מודרני או פתוח)

אם חרדי=צורת קיום מצוות ואורח חיים הלכתי . אז אינך צודק...כיוון שבגדים ישיבתיים וצורת לבוש אינם קשורים להלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2007 11:26 לינק ישיר 

מסכים עם ישיבישר.

ועוד צריך לדעת שבנות סמינר 'קלאסיות' לא יקחו בחור אקדמאי ואפי' לובש כובע וחליפה גם בזמן השינה זאת משום שכל מה שאומרים להם בסמינר השכם והערב זה 'בן תיירה' דהיינו מי שיושב ולומד (לא שאקדמאי אינו בהכרח 'בן תיירה' אלא לפי הלך הרוח בסמינרים זה ככה) עצתי לך שתיקח מישהי כלבבך הוי אומר 'בת סמינר לייט/ראש פתוחמודרנית' או איך שתגדיר את זה ואתה לא היחיד שמחפש דבר כזה יש עוד הרבה כמוך ויש גם בנות מתאימות.

בהצלחה

החיים יפים כשמסתכלים עליהם מהזווית הנכונה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2007 02:08 לינק ישיר 

במילים אחרות, הן בכלל לא מבינות מה זה בחור אקדמאי, זה רק נראה להן בחור מ'העולם הגדול' והן בנות הכפר המתלהבות כמו פתיות, נניח שאכן החלטת שאתמעוניינת בבחור אקדמאי אז מה? את מתביישת להראות איתו כך ברחוב? חשוב לך שהמורות בבית יעקב תראנה אותו בלבוש ישיבתי אולם כשכל החברה יבואו לביתכם למסיבה באחד הערבים הוא ילבש טרנינג בשביל הפוזה?
בנות, תתחלנה להסתכל על הפניומיות ולא על כל הפרטים הקטנים שמסביב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 02:11 לינק ישיר 

במילים אחרות, הן בכלל לא מבינות מה זה בחור אקדמאי, זה רק נראה להן בחור מ'העולם הגדול' והן בנות הכפר המתלהבות כמו פתיות, נניח שאכן החלטת שאתמעוניינת בבחור אקדמאי אז מה? את מתביישת להראות איתו כך ברחוב? חשוב לך שהמורות בבית יעקב תראנה אותו בלבוש ישיבתי אולם כשכל החברה יבואו לביתכם למסיבה באחד הערבים הוא ילבש טרנינג בשביל הפוזה?
בנות, תתחלנה להסתכל על הפניומיות ולא על כל הפרטים הקטנים שמסביב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 10:26 לינק ישיר 

חח מה הקשר שהוא ילבש טרנינג?? ולמה שהוא יעשה מסיבה בבית שלו? את בעצמך שפטת ע"פי החיצוניות עכשיו... בחור אקדמאי לא = בחור מקולקל. רק בחור שאולי אין לו סבלנות ללמוד כל היום- וזה לא גורע מצדיקותו או אחד שרוצה לחיות בכבוד ולא מגמחים. מה רע בזה??צריך לעבוד בכדי להפתרנס והיום בלי תואר א"א לכסות את ההוצאות של מעבר לשוטף- מיים חשמל ואוכל.  לא כולם יכולים לחיות בלחץ של השקל האחרון. צאי מזה! לא כל בחורי הישבות צדיקים!!! בן אדם יכול לללמוד בכויילל ולהיות מושחת. להיות רופא ולהיות גם רב.  ולכולם יש שכנים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > דילמה שיש לי בזמן אחרון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.