בית פורומים שידוכי חרדים

ערכים ושידוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/11/2007 08:44 לינק ישיר 
עוצר-

מסכימה לכל מילה שאמרת.הגדרת את זה מצויין.
ובקשר לשאלה- לדעתי לא כדאי להתחיל קשר בכלל אם הדעות כ"כ שונות. בהתחלה אולי מוכנים להתפשר אבל אלו דברים עקרוניים שחשובים לכל צד וזה רק יגרום לויכוחים ומחלוקות אח"כ.
ממש לא כדאי.
למרות זאת יש לי חברה שאמא שלה חרדית והתחתנה עם מזרוחניק. כיפה שחורה אבל רק בגלל שהוא חוצניק והם לומדים במוסדות דת"ל. אמנם מהמשובחים שבהם. פרטיים ואיכותיים. אבל תמיד שנגיד הילדים עושים משו לא בסדר האמא אומרת "הוי אם הם היו בבית יעקב" וכ"ו.
מה שמגניב שהאבא שם התקרב לחסידות. נראה לי קצת בזכותה. בכל אופן- הבית יצא חרדי לאומי שכזה.דתיים לאומיםם מהסוג החזק שעוצר הזכיר קודם.
 אבל בסופו של דבר האשה התפשרה. לא כולן מוכנות לזה.
חוץ מזה מה השאלה פה. בשידוכים מלכתחילה לא ישדכו תל"א עם חרדים. בזה נגמר העניין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2007 12:00 לינק ישיר 

עשניכרצונו,
כאשר אנשים מתחתנים למרות דעות שונות, (מה שלדעתי בגבול מסויים מראה על פתיחות מחשבתית ופלורליזם מהסוג הרצוי) זה לא מגיע מתוך התפשרות כפויה. אלא הבנה או ש: שינוי בדעות לא משפיעה עקרונית על שיתוף הפעולה ביניהם. או ששילוב בין הדעות מביא מימד טוב יותר ומפותח יותר.
לדוגמא שהבאת- זוהי משפחה משובחת ואיכותית לדעתי, הרבה בגלל השילוב, הפתיחות, המורכבות והעומק שההורים יכלו לתת בתוך בחירה. אומנם לעיתים ההתמודדויות יותר קשות אולי מאלה שבוחרים בחירה פשוטה ופשטנית. אבל ההתמודדויות האלה יכולות להביא לעומק גדול יותר.
אני לא קוראת לזה התפשרות אלא שיתוף פעולה. תמיד יהיו התלבטויות והתפשרויות כל אחד בנושא אחר. אי אפשר למנוע את זה, כאשר מדובר מלכתחילה בשני בני אדם שונים.
וגם לא טוב למנוע את זה. - טובים השניים מן האחד- גם ברובד הזה:)

תוקן על ידי גרב_כחולה ב- 06/11/2007 12:00:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2007 17:40 לינק ישיר 

תודה רבה על קבלת הפנים החמה - רק שלושה ימים לא הייתי כאן וכבר שלושה דפים של תגובות!

אני אנסה להסביר טוב יותר מה הפריע לי בעזרת דוגמה. נניח שיש שני רבנים חרדים:
 * רב א אומר לתלמידותו: "כשמציעים לך בחור, קודם כל תשאלי לאיזה מוסד חינוכי הוא רוצה לשלוח את הילדים, ואם אתם לא מגיעים להסכמה, תפסלי את השידוך".
 * רב ב אומר לתלמידתו: "כשמציעים לך בחור, קודם כל תשאלי לאיזה זרם הוא שייך, ואם הוא מזרוחניק, תפסלי את השידוך".

התוצאות יהיו כנראה דומות, שהרי בחור מזרוחניק לא יסכים לשלוח את ילדיו לחיידר, כך ששתי התלמידות בסופו של דבר לא יתחתנו עם מזרוחניקים.

אבל מעבר לתוצאות, יש הבדל עקרוני חשוב בין שני המקרים:
 * דבריו של רב א מעבירים לתלמידות את המסר, שהעיקר הוא חינוך הילדים;
 * דבריו של רב ב מעבירים את המסר, שהעיקר הוא החלוקה לזרמים בתוך עם ישראל.

אני מתנגד לגישה ב כי היא מדגישה את הפילוג בעם ישראל, שאמור להיות מאוחד כאגודה אחת.

נכון, מבחינה טכנית יותר קל ונוח לחלק את עם ישראל לזרמים ולחפש רק בזרם הקרוב אלינו, אבל למען אחדות ישראל נראה לי שכדאי לוותר על הנוחות הזאת. מה כבר יקרה - נבזבז עוד כמה שיחות טלפון לשדכנים? זה עדיף מאשר לפסול מלכתחילה כל אפשרות לקשר עם זרמים אחרים. גם אם בסופו של דבר התוצאה תהיה זהה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2007 17:46 לינק ישיר 

דרך אגב, היה לי ויכוח דומה גם עם "מטות ערים למען ארץ ישראל", לאחר שהם שלחו הודעה בדואל ל"רשימה הכתומה":

"לקראת חג האהבה -- ט"ו באב -- אם אתם רוצים שנפרסם, כמו בשנה שעברה, רשימה של פנויים ופנויות שהם אנשי ארץ ישראל -- דרוש לשם כך מתנדב... המטרה -- להכיר ביניכם, כך תדעו שיש לכם לפחות מכנה משותף אחד (וחשוב): א ר ץ    י ש ר א ל"

כתבתי להם: "
ט"ו באב, יום שבו הותרו שבטים להתחתן זה עם זה ללא מגבלות, הוא ממש לא היום המתאים להקים שבט חדש - "אנשי ארץ ישראל". לשדך בין פנויים לפנויות זה תמיד טוב, אבל לא צריך להגביל דווקא ל"אנשי ארץ ישראל"."

וקיבלתי תשובה: "
היי,נדמה לי שכל פסיכולוג (וכל שדכן מקצועי) ישמחו לאשר שקשר רומנטי או חברי הוא בדרך כלל על בסיס דמיון בין בני הזוג. 

אם היינו מוציאים מייל שממליץ לכולם להקפיד לא להתחתן עם "שמאלנים" -- אז ההערה שלך היתה במקום כמובן

סתם אנקדוטה...אשתו של יו"ר מטה א"י ב... ספרה לי פעם שהם נפגשו בבליינד דייט אחרי גירוש ימית. היא באה עם רשימה מסודרת של בירורים שהיא רצתה לעשות עליו אבל בסופו של דבר הם מייד התחילו לדבר על ימית, "דיברנו ודיברנו ודיברנו, היתה לי תחושת הקלה כל כך גדולה שסוף סוף מישהו מבין אותי ששכחתי לשאול אותו את כל מה שהתכוונתי לשאול אותו על עצמו", הסוף היה טוב, הזוג נשוי באושר ועושר עד עצם היום הזה.

לסיכום תודה על ההערה אבל אני לא בטוחה שהיא נכונה."

ואני חושב, שהפנויים והפנויות יכולים להחליט בעצמם, האם הדמיון ביניהם הוא מספיק גדול כדי להתחתן או לא; אין צורך לפנות אליהם בצורה שמגדילה עוד יותר את הפילוג בעם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2007 17:51 לינק ישיר 

אראל, יש משהו בדבריך...

כל המגיבים, יש צדק בדבריכם...

אבל לאחר הכל, ותסלחו לי על התשובה הכוללת...

הכל אינבדואלי..וכל מקרה לגופו הוא... ובמידה ויש בחורה חרדית עם קצת יותר אהבת ישראל וזה לא בהכרח משפיע על חינוך ילדים יש מקום לדיון....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2007 17:56 לינק ישיר 

'אראלסגל' אתה צודק, אבל המצב שאתה שואף לו נשמע דמיוני.
תראה, היום יש הבדל גדול: הציבור החרדי מחונך להימנע מגיוס לצה"ל, או השתלבות יתר בחברה.
בעוד שהאידאולוגיה של הציבור הדל"י הפוכה בדיוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2007 18:16 לינק ישיר 

אראל סגל,
תרשה להיות הראשונה שחושבת שאתה טועה.:)
מעבר לעובדה שהצגת את הבעיה בצורה פשטנית מידי.
 הבעיה היא לא בחלוקה לזרמים.
החלוקה לקבוצות ולזרמים היא טבעית ואי אפשר למנוע אותה. זהו תהליך חברתי שקורה בכל קבוצה של אנשים.
מעבר לזה שאנשים שרוצים לקדם את החברה האנושית, להשפיע עליה ולשנות אותה. מתאגדים מאינטרסים משותפים, ע"מ להשקיע ולהוביל לערכים המשותפים להם.
זאת לא בעיה, וגם כל עוד זה נשאר ברמה העקרונית ולא יורד לפסים אישיים זה בודאי לא קשור לאהבת ישראל.

הבעיה היא לא בחלוקה אלא בדרך בה אנשים מחנכים ותופסים את החלוקה.

על הפנויים פנויות להחליט בעצמם אם הדמיון ביניהם הוא מספיק גדול.
והם צריכים להיות מספיק גדולים כדי להבין את זה לבד:)

תוקן על ידי גרב_כחולה ב- 06/11/2007 18:16:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2007 22:27 לינק ישיר 

החלוקה לזרמים היא דבר טבעי וחיובי כאשר כל זרם מכיר בעובדה שהוא לא מושלם, וצריך את שאר הזרמים שישלימו אותו. כל זרם מתמקד במצוות מסויימות, וממילא נאלץ להזניח מצוות אחרות, והקב"ה "עושה את כולם אגודה אחת". אבל כאשר זרם מסויים מחליט שכל האמת נמצאת אצלו, אין לו צורך בזרמים האחרים, ופוסל מראש כל אפשרות לערבוב ע"י נישואין, הרי שאפילו הקב"ה, כביכול, לא יכול לעשות אותנו לאגודה אחת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2007 14:26 לינק ישיר 

יש אמרה של הרב קוק על זה, לא? שכל מפלגה לא תחשוב שכל האמת אצלה. או משהו דומה לזה.
אם פוסלים ערבוב בין הזרמים בכל תחומי החיים, קצת קשה להביא לערבוב דווקא בנישואים.

בגדול אני מסכימה איתך, רק שזה טיפה יותר מורכב מאיך שאתה מציג את זה. אבל לא נורא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2007 15:11 לינק ישיר 

אראל

כתבת שאם הפסול יהיה בגלל חינוך ולא בגלל הזרם לא תהיה לנו בעיה, ולמרות שהתוצאות יהיו זהות. אני מניח שבחלק מתוך הזרמים החרדיים החינוך הוא לפסול (של זרמים חרדיים אחרים) מחמת ההשקפה (חינוך ילדים וכדו') ולא מחמת הזרם. הזרם הוא רק התוצאה. והעובדה היא שגם שם נמנעת התאחדות.

לעומת זאת אני מסכים שכשמדובר בד"ל החינוך הוא לפסול בגלל הזרם, וכתבתי את מה שנראה לי כאחד הגורמים העיקריים לכך בהודעה הקודמת. אני מניח שכשיהיה גבול ברור בין הד"ל החרדים לדבר ה' לבין הד"ל הפחות, יהיה קל יותר לגשר בינם לבין החרדים. עד אז כל חרד לדבר ה' יעדיף לבנות את ביתו יחד עם בן זוג מזרם של חרדים לדבר ה' ולא בזרם שכולל גם חרדים לדבר ה'. אמנם גם אצל החרדים לא כולם חרדים לדבר ה', אם כי שם, לפחות הכיוון והמטרה הכללית הם ברורים. אצל הד"ל הכל מעורבב (ולמרות שמי שיתעמק יוכל למצוא הבדלים - ביום יום הכל הולך ביחד ומעבר לזרם כזה נראה כירידה רוחנית - ולפעמים יכול להיות שלא רק נראה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2007 13:27 לינק ישיר 

אם יהיה גבול ברור בין הד"ל החרדים לדבר ה' לבין הד"ל הפחות,
גרמת שוב לאותה בעיה שנגדה מתקומם אראל סגל. הוא מתקומם נגד חלוקה חזקה ומגדירה.
אז יצרת את החלוקה הזאת במגזר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2007 15:25 לינק ישיר 

הוא טוען שהחלוקה לא צודקת - שהרי אלו ואלו דברי אלוקים חיים. אם החלוקה תהיה חלוקה בין דתיים פחות לדתיים יותר, החלוקה תהיה צודקת ואין כל פגם בחלוקה שכזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2007 23:26 לינק ישיר 

אם הוא טוען שהחלוקה לא צודקת וכל מה שצריך זה שיהיה חלוקה צודקת.
אז הטענה לא רלוונטית כל כך. כי "צודק" זה מושג סובייקטיבי במיוחד בהקשר הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2007 06:31 לינק ישיר 

כפי שכתב אבגד, "מי שיתעמק יוכל למצוא הבדלים" - זו בדיוק טענתי, שצריך להתעמק, לבדוק כל אדם לגופו, ולא לעשות לעצמנו חיים קלים ולהסתמך על חלוקה לזרמים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2007 10:47 לינק ישיר 

אבל אראל- למה להכניס את עצמנו לזה מלכתחילה ולא לצאת פשוט עם אנשים מהמגזר שלך?
זה חוסך המון בלאגן ודייטים לא מוצלחים. לזה נועדו השידוכים- לפרטים היבשים. למה ההתעקשות לחטט בזרמים האחרים כי אולי תמצא מישהי שמתאימה? קודם תצא עם הבנות מהמגזר שלך- אם אתה כבר זקן ולא מוצא- אז מיילא. אבל להתחיל עם זה זה לא חכם בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ערכים ושידוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.