|
|
| נשלח ב-12/11/2007 07:35 |
|
| |
"אם היא יודעת שהוא צדיק וירא שמים (זה לא מספיק שהוא יודע) אז היא לא תפסול אותו סתם "בגלל הזרם"" - אם זו הגישה של כל בנות הסמינרים, אז הכל בסדר.
"בעניין אנשים שהזרם שלהם לא מוגדר, לדעתי (ומן הסתם אתה מודע לכך), עדיף לנסות דווקא בציבור הד"ל שבד"כ לא יפסלו בגלל השקפה מעט שונה" - אכן, וזה לדעתי אחד היתרונות הגדולים של הציבור הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2007 07:52 |
|
| |
מתי תבינו שמתחתחנים עם האדם .
ערכים והסמינרים הכנסו בבנות השקפת חיים לא מציאותית .
שבן תורה =במיוחד אם הוא בא מסלבודקא או דומייו זה מלאך צבאות עלי אדמות .
מתי תבינו שיש בני תיירה ללא מידות ויש בחורים עובדים או בחורים מציבור הדל"י עם הרבה מידות .
תדעו שדווקא . בחו"ל הינו אירופה וארה"ב הבנות שם בכלל לא מעוינות בבחור לומד .כל חייו כמו החינוך
בארץ .
בנות מגיעות לגילאיים גבוהים כי מחפשות לפי האידאל של הסמינרים ולא לפי המציאות בשטח .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2007 09:00 |
|
| |
| אראלסגל כתב: |  |
"בעניין אנשים שהזרם שלהם לא מוגדר, לדעתי (ומן הסתם אתה מודע לכך), עדיף לנסות דווקא בציבור הד"ל שבד"כ לא יפסלו בגלל השקפה מעט שונה" - אכן, וזה לדעתי אחד היתרונות הגדולים של הציבור הזה.
|
|
גם לדעתי.
יש בציבור הד"ל קצת יותר קבלה ומוכנות לחופש מחשבתי , עצמאות מחשבתית וביקורת מחשבתית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2007 18:41 |
|
| |
קראתי את הדברים...ואני שואל שוב.. - זוג כזה איך יחנך את הילדים שלו ? (מסקרנות)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2007 22:47 |
|
| |
אראלסגל- שטויות. מי אמר שדתל"א לא פוסלים על השקפה שונה? זה הא.ב שאנחנו בודקים. גם בתור הציבור שלנו עצמו יש השקפות שונות וזה הדבר הראשון שמפילים עלייו דייט! גם אם הדברים האחרים נראים מצויין. על זה לא מתפשרים. =0
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2007 00:03 |
|
| |
| עוצר_וחושב כתב: |  | |
האמת שיש דיונים לגבי השוני בהשקפת בעניינים האלה..
בוא נשאל לדעתך..- האם אתה חושב שלא יהיה קצת חילוקי דיעות בענייני חינוך למשל?
אני לא יודע אם יש פה מצב של דיסונס קוגנטיבי אבל בוא נראה אם תוכל למצוא נוסחה מתאימה...
הסדר הוא לפי חרדי-->דתי תורני או חרד"ל -->דתי
חינוך ילדים -פרט : חיידר, חינוך עצמאי, רשת נעם, ממלכתי דתי ?
ישיבה : חרדית, לאומית, תיכונית, תיכון דתי ?
שלב הבניה : ישיבה גבוהה שחורה , ישיבה גבוהה לבנה, הסדר (או עתודה במקום דתי),מכינה,צבא ?
אני מניח שרוב השאלה מתבססת על החינוך ההתחלתי כיוון שבד'כ הוא קובע גם את השאר..מה עוד שבשאר
הילד יחסית די שותף להחלטה ויש להתאים את מה שמתאים לו.
כשריות - גם רבנות ? שארית או רובין ?
הקו הכללי שמונחל לילד ?
מעבר לזה, האם אתה רואה הורים חרדים מאושרים כשהחתונה מלאה בכיפות לבנות או להיפך ?
בכל השאלות האלה אין כדי להביע את דעתי אלא רק להתעניין בדעת פותח האשכול.
|
|
אפשר גם לענות?;ׂ) ואם יהיו קצת חילוקי דעות? אז מה?
אולי הילדים ילמדו שיש הרבה עניינים שהם לא שחור-לבן, ילמדו שאפשר שיהיו חילוקי דעות והשמיים לא נופלים, וש-"אחרת מדעתי" לא אומר- "רע". זה חשוב מאוד לדעתי.:)
"נוסחה מתאימה"- לא צריך למצוא בכלל, ויש עוד שיקולים מעבר להשקפה נטו.
בבית כזה, לדעתי החינוך צריך להיות חזק ודומיננטי.
יכול להיות שזה גורם לכך ששום צעד לא "מובן מאליו" (אני חרדי אז אני הולך לתלמוד תורה וכו') אלא כל צעד מלווה בהתלבטות, בדילמה וב- "חשיבה מחדש"
כשרויות- נו באמת... זה לא כזה קריטי. בשום מצב לא יגוועו ברעב.
הקו הכללי- למה אתה קורה קו כללי?
אתה מדבר על האושר של ההורים של הזוג? הם צריכים להיות מאושרים שהבן\בת שלהם מצאו את זיווגם והם מאושרים ושניהם מקסימים ומיוחדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 02:07 |
|
| |
גרב, אין ספק שזה נשמע טוב על הנייר..
גם אני בעד אי קביעת שחור ולבן וחשיבה מחדש וכו'.
אז בואי תעברי לתכלס - איפה הילד ילך להתחנך בנעם או בחינוך העצמאי ? האם הילד ילך לתנועת נוער כמו אריאל או עזרא ?
כשאני אמרתי קו כללי התכוונתי לקו לאומי או אנטי לאומי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 11:07 |
|
| |
עוצר- החלוקה שעשית היא מידי גסה. אתה יודע גם אני חשבתי כמוך עד השירות לאומי. הרי החינוך העצמאי הדת"ל חיי בבועה- ועד שלא מכירים באמת אנשים "מהצד השני" ממוסדות לא פרטיים- בטוחים שהם הרבה פחות דתיים ואיכותיים ושלא נאה לנו ללמוד איתם. אבל---- כשהכרתי תכלס בנות משם -בשירות לאומי או אח"כ אז אוקיי - חלק גדול באמת לא היה הסגנון שלנו- אבל גם שם יש לא מעט בנות טובות שפשוט להורים שלהם לא היה כסף לשלם כל חודש מאות שקלים לעצמאי. כנ"ל לגבי בני עקיבא- לא חסרים רבנים שיצאו ויוצאים משם. והבנתי שיש גם סניפים ממש נפרדים כמו עזרא. צריך לבדוק באיזה עיר הסניף ולראות מה הסגנון. זו מידי הכללה. אז אם כבר גם כאן צריך לבדוק באופן אישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 12:20 |
|
| |
זה לא הכללה.
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 12:30 |
|
| |
בתור בחור ישיבה חרדי אתה מכיר את הציבור הזה פחות טוב ממני. אין מה להתווכח בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 12:41 |
|
| |
עשני
בכל כלל יש יוצא מן הכלל,בתור אחת שגם היתה שם
תוקן על ידי שושו999 ב- 16/11/2007 12:41:02
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 13:00 |
|
| |
עוצר,
התכל'ס תלוי בזוג עצמו. אני יכולה לראות זוג כזה שולח או לחינוך העצמאי או לנועם באותה מידה.
לדוגמא: (אני מדברת בגוף ראשון אבל זה לא מייצג בהכרח את דעתי)
אני יכולה לשלוח לנועם\לחינוך העצמאי כי באיזור שבו אני גרה אני יודעת שההנהלה מאוד טובה, מעודדת התפתחות אישית, מבינה את צרכי הילד ואמפתית כלפי ההורים.
את הקו החינוכי (בגבול מסויים) אפשר תמיד להשלים בבית (במיוחד בגיל יסודי).
אני באה להגיד שישנם עוד שיקולים בחינוך מעבר לדילמה של - לאומי - אנטי לאומי.
בהנחה, שכשזוג כזה מתחתן הוא גם לא רואה שום צד כ-עבירה על התורה. כן?
כאשר אתה לא בוחר מלכתחילה להשתייך לחוג מסויים, ליישר איתו קו, להחליק את החסרונות. המוסדות החינוכיים הם בד"כ מחנכים לקו מסויים. ואת הצד השני אתה מעביר בדרך שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2007 20:46 |
|
| |
אוקיי מקובל עלי...גם מה שעשני אמרה (גם אני מכיר אישית מחונכי ממ"ד וכדו' וחלק גדול מהם הם יראי שמיים) וגם מה שגרב.
עכשיו נעבור לשלב הבא...- האם זה שאנחנו אי רצון די גורף להכיר מישהו מהמגזר השני נובע מחוסר ידע וסטיאוטריפים עליו ? (או רתיעה אינסטקנטיבית).
או שפשוט אנחנו תמיד רואים את הרוב שבאמת לא רוצים את מה שהצד השני מביא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2007 09:47 |
|
| |
עוצר- האפשרות השניה. פשוט פוסלים מחוסר התאמה. רוצים משהוא אחר אז למה שננסה משהוא שמלכתחילה אנחנו לא רוצים? מספיק קשה למצוא מועמדים מתאימים גם מהמגזר שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2007 18:47 |
|
| |
רציתי לכתוב משהו אבל אז גיליתי שגרב_כחולה כבר כתבה את זה והסבירה יותר טוב ממה שאני הייתי יכול, ולכן לא נותר לי אלא להצטרף לדעתה.
עוצר_וחושב: ייתכן שבחלק מהמגזרים זה עניין של חינוך - ההורים והמורים בבתי הספר מחנכים מגיל צעיר ש"צריך לבחור רק מהזרם שלנו".
תוקן על ידי אראלסגל ב- 18/11/2007 18:49:16
|
|
|
|
|