|
|
| נשלח ב-21/11/2007 06:59 |
|
| |
בזמן שאנחנו דנים על נישואים בין אנשים שומרי מצוות מזרמים שונים, ראו מה כתבו חז"ל במדרש רבה לפרשת השבוע ( http://www.daat.ac.il/DAAT/tanach/raba1/76.htm ):
ויקם בלילה הוא ויקח את שתי נשיו ואת שתי שפחותיו וגו'
ודינה היכן היא?
נתנה בתיבה ונעל בפניה.
אמר: הרשע הזה עינו רמה היא, שלא יתלה עיניו ויראה אותה ויקח אותה ממני.
ר' הונא בשם ר' אבא הכהן ברדלא אמר: אמר לו הקב"ה: (שם ו) למס מרעהו חסד, מנעת מרעך חסד, מנעת חסדך מן אחוך, דאלו איתנסיבת לגברא לא זינתה. בתמיה.
לא בקשת להשיאה למהול, הרי היא נשאת לערל.
לא בקשת להשיאה דרך היתר, הרי נשאת דרך איסור, הה"ד (בראשית לד): ותצא דינה בת לאה.
גם רש"י פירש, שיעקב נענש על כך שלא רצה לתת את בתו לעשו!
עשו הוא ניגודו הגמור של יעקב, גם ב"השקפה" וגם במעשים, ובכל-זאת, יעקב נענש על כך שהחליט מראש ש"הבת שלי לא תתחתן אתו"!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 20:01 |
|
| |
בס"ד
מעניין מה היה קורה לו דינה הייתה מתחתנת עם עשו???
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2007 21:50 |
|
| |
רש"י מפרש שיעקב נענש "שמא תחזירנו למוטב"- ז"א שלדינה היה את הכח בעצם לתקן חלק מהרוע שיש בעולם בגלל עשו.
אם דינה היתה מתחתנת עם עשו היה פחות רוע בעולם (אם היתה מחזירה אותו למוטב)
אני חושבת שיעקב נענש (עפ"י הבנת רש"י) על הרובד של מניעת אפשרות שהטוב יתקן את הרע.
אולי בגלל מעשה זה יש פחות השפעה של הטוב על הרע בעולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 04:17 |
|
| |
בס"ד
הלל ביום העצמאות ממתי חכמים תקנו את זה? וכיוון שלא תיקנו זה אומר ש אותו בחור חכם ומקסים אמר כמה ברכות לבטלה תשובה מועילה ! בכול אופן השקפה והלכה זה לא אותו דבר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 11:49 |
|
| |
אני לא מתכוון להכנס לזה עכשיו- אבל jacoob - תשתדל קצת ללמוד את העניין לפני שאתה מדבר.
נא לשמור על הדיון כמו שהוא ולא להפוך את זה למהי ההשקפה הנכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 11:50 |
|
| |
jacoob אומרים ביום העצמאות הלל בלי ברכה כדי להודות לה' על הנס הגדול שעשה לנו, (אנחנו בארץ, יש קיבוץ גלויות, יש מערכת שלטונית (גם אם כרגע היא לא ממלאת את הצפיות שלנו ) יש לנו את העיר ירושלים- בדרך- ובקרוב בעז"ה ביהמ"ק.) =)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 12:00 |
|
| |
בס"ד
מה שיש לנו זה לא בדרך שלנו ולא בזכות הקרב שלנו זה הכול מאת השם ומה שיהיה לנו שמשיח יבוא אולי אז יתקנו חכמים לקרוא הלל אבל בנתיים לא כידוע לי על הלל ביום העצמאות
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 12:16 |
|
| |
ברור שזה השם. מצחיק אחד! על זה אני מודים לו!!! =) ואין בעייה לומר הלל בלי ברכה. וחכמי דורנו תיקנו זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 12:27 |
|
| |
:)
אני לא ראיתי או שמעתי את גדולי הדור קוראים הלל ביום בעצמאות אז תלוי למי את קוראת חכמי דורנו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 14:40 |
|
| |
אראל
להלכה פסק הרמב"ם שלא ישיא אדם את בתו לעם הארץ בגלל מעשיו הרעים, ופשיטא שכן הדין ברשע.
מכאן נובע שאם יעקב היה מוסר את בתו לעשו הוא היה עובר על הלכה, וצריך ליישב את דברי חז"ל במקום לנסות ללמוד בשטחיות מאחד מהמקורות.
מכתב מאליהו בכרך א' עמוד 168.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 14:48 |
|
| |
גייקוב- הר מימון, עובדיה יוסף. קוק, אברהם שפירא (פסק שמי שרוצה לפי מנהגו מותר לו) צריך עוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2007 22:34 |
|
| |
ביקשתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2007 22:37 |
|
| |
אה עוצר- אני מתנצלת רק רציתי לשמור על כבוד הרבנים.. %)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 18:22 |
|
| |
א_ב_ג_ד: מה הבעיה ליישב? יעקב לא עבר על שום הלכה כי ההלכה הזאת נקבעה מאוחר יותר.
לא הבאתי את המדרש הזה כדי ללמוד הלכה, אלא כדי ללמוד על עיקרון - שהבדלים בהשקפת העולם לא צריכים אוטומטית לפסול שידוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 18:31 |
|
| |
אראל
ההלכה הזאת נובעת מהיגיון מינימלי שמן הסתם היה גם ליעקב אבינו. האם קודם הגזרה היה מותר לאבות למסור את בתם לחיים של סבל? אתה לא יכול להסתפק בהבנה שטחית לחלוטין ואף ללמוד ממנה עיקרון השקפתי לימינו.
|
|
|
|
|