בית פורומים שידוכי חרדים

מי בכלל צריך את זה (את הנישואין)? סתם עול שרובץ עלינו כל החיים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2007 06:58 לינק ישיר 
"ומה אעשה והקב"ה גזר עלי?"

סליחה שאני מפריע - רק רציתי לחזור לנושא האשכול....

ידוע מאמרו של ר' אלעזר בן עזריה "אל תאמר 'אי אפשי לאכול חזיר' אלא 'אפשי ואפשי, ומה אעשה והקב"ה גזר עליי'?", כלומר, אדם צריך לקיים מצוות משום שה' גזר עליו ולא משום שהמצוה עצמה מוצאת חן בעיניו.

השאלה היא, האם הכלל הזה תקף גם לגבי מצוות נישואין?

נניח שמישהו בא לפגישה, ואומר לבחורה "למעשה אני בכלל לא רוצה להתחתן, זה עול כבד, אבל אין ברירה, הקב"ה גזר עליי" - האם היא תסכים להתחתן איתו או שהיא תברח משם כל עוד נפשה בה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2007 10:43 לינק ישיר 

חח ברור שתברח! אנחנו רוצות מישהוא שאוהב את החיים ושיהיה כיף איתו לא אחד שמדוכא כי החיים מוליכים אותו בדרך שהוא לא יכול להתנגד לה.. ואני מתארת לעצמי אילו מין חיים יהיו לו.. stik to the status quo" "- דברים כאלה אפשר לחשוב- (ועדיף שלא) ואסור להגיד בשום אופן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2007 19:19 לינק ישיר 

אז מה את מציעה לבחור כזה - שייצא לפגישות ויעשה "כאילו" שהוא באמת רוצה להתחתן? או שלא ייפגש בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2007 20:27 לינק ישיר 

אראלסגל- לא. אני חושבת שהוא חייב לפתור את הבעיה שלו ולשנות את צורת החשיבה שלו. שידבר על זה עם הרב שלו או עם חבר טוב ושיסבירו לו את המהות והחשיבות שבעניין, כמה דבר גדול ויפה זה להקים משפחה וכ"ו.
וזה דבר מדהים באמת!!!! =0

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2007 23:05 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2007 07:52 לינק ישיר 

גם אני חשבתי כך, אבל הרב דוד לאו חושב אחרת: http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=94732

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2007 09:05 לינק ישיר 

דבריו של הרב דוד לאו די מתקבלים על הדעת.
לפי השאלה נראה כאילו אין לבנאדם רצון טבעי להתחתן פשוט משום שהוא עוד לא מצא מישהי שמוצאת חן בעיניו.
הגיוני.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מי בכלל צריך את זה (את הנישואין)? סתם עול שרובץ עלינו כל החיים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.