| נשלח ב-5/11/2007 14:53 |
|
| |
אוגנדה - מדינה לחרדים
היום אחרי שהתנועה הציונית, שראתה בכינון מדינה עצמאית בציון את התפקיד המרכזי של הלאום היהודי, הצליחה בשאיפתה המרכזית ואכן כוננה מדינה חדשה בעלת בית מחוקקים עצמאי וכו'.
נשאלת השאלה למה החרדים לא מנסים ללכת באותה הדרך ולכונן שלא ע"י מלחמות וכו' אלא ע"י כסף, מדינה עצמאית לפי כל חוקי הדת, מחוץ לתחומי המחלוקת, כלומר הרחק מא"י אי שם במרחבי העולם החופשי?
ברור שבמדינת ישראל ואפ' בוויליאמסבורג החרדים אינם נהנים מחופש דת ומבטחון פיזי במידה שווה לזו שהיו יכולים להקנות לעצמם ע"י כנון מדינה עצמאית שכזו.
ע"י הקמת מדינה שכזו יפטרו כל בעיות החוץ של אזרחיה החרדים ואלו בעיות הפנים יהיו מגמתיים ומוסכמים, אם כן איפה כשלה תוכנית אוגנדה שהחרדים אף לא טרחו להפנות לה את ערפם.
לסיכום שאלתי המרכזית האם אכן קיימת בעייה תאורתית להקמת מדינה שכזו או שפשוט הציבור החרדי הוא ראש קטן?
תוספת לכותרת
תוקן על ידי עצכח ב- 04/12/2008 13:41:13
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2007 19:41 |
|
| |
.
מה הפסימיות השורה כאן?
ה' ילחם לכם, ואתם תחרישון!
(אל דאגה, כשימאס לכם מהתנינים באגם ויקטוריה, אנחנו עדיין נהיה כאן, ונקבל אתכם בזרועות פתוחות - אחרת איך נוכל להגיד "אמרנו לכם" ? )
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2007 20:40 |
|
| |
המנונא,
האם הציבור החרדי כבר הבין שהמימוש המלא (והנכון) של היהדות הוא מימוש מדיני וממלכתי? ההלכה לא התפתחה עדיין לכדי מצע חוקתי שעל פיו יכולה להתנהל מדינה מודרנית, ואם זה תלוי בחרדים זה גם אף פעם לא יקרה. לכל היותר ההלכה טובה לנהל כמה שכונות בברוקלין ובירושלים (בתנאי שאת הזבל אוספת העירייה). לכן טוב להם לשבת בכל מדינה שהיא לא שלהם מאשר להתמודד עם השאלות היותר מהותיות. בארץ לפחות יש עירוב וכותל ואין סכנה ללכת לבוש עם טלית ותפילין.
("...כשזה יגיע זה לא יהיה פחות גרוע מהפוגרומים ברוסיה" !! - נו תעשה לנו טובה ותרסן את הרפלקס לקרוא נאצי ואנטישמי לכל מי מקצץ בכמה שקלים בתקציב שרק אתה חושב שמגיע לכם)
|
|
| נשלח ב-6/11/2007 20:52 |
|
| |
חומר למחשבה על האידיולגיה החרדית ,שרב המנונא הוא נציגה המובהק. הבחירה הפרוידיאנית
בשם האשכול אוגנדה, מלמד כי
לא חשוב לחרדי המצוי, לא לקיים יותר מחמישים אחוז מהמצוות- העיקר שיוכל להיות ולחיות כחרדי.
להתבדל מעם ישראל הציונים הרשעים, המצווה הזו הרי-היא כנגד כל יתר המצוות, שאפשר לקיים רק בא"י.
דרויאנוב -מביא סיפור על ליטאי, שהשתמד והתחתן עם גויה עשירה, כדי שיוכל לשבת וללמוד תורה. בלי דאגות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2007 23:30 |
|
| |
אגב,
בבטאון מחוז ת"א של לשכת עוה"ד נהוג לתת במה לעו"ד צעירים וגזעיים במיוחד, שבנוסף להצלחתם בעבודה יש להם תחביבים ייחודיים, בעיקר לראות עולם.
בגיליון האחרון הופיעה במדור עורכת דין שמנתה מספר מדינות אקזוטיות יותר או פחות בהן ביקרה, ביניהן גם אוגנדה. לדבריה, ניהלה שיחה ערה עם שריף העיירה (לא יודע איך אומרים את באוגנדית), וכששמע שהיא מישראל אמר לה שהם עדיין מחכים לנו וישמחו לקלוט אותנו, תוך שהוא מצביע על הגבעה ממול.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 01:16 |
|
| |
אנסאזי-
ההלכה מפותחת דיה להתמודד עם כל הבעיות שמציב העולם המודרני וגם עם הבעיות שיהיו אחרי קריסתו, כאשר המצוות שאינם ברות חיוב היום, יחזרו להיות ברות חיוב כשיעמוד מלך מבית דוד כו'.
ראה ערך הרמב"ם - מקבץ לתורה שבע"פ כולה!
לגבי השאלה/ אמירה שכתבת: האם הציבור החרדי כבר הבין שהמימוש המלא (והנכון) של היהדות הוא מימוש מדיני וממלכתי?(ענית שההלכה אינה מפותחת וכו')
אני לא חושב שהדת היהודית כפי שהיא נראת דרך עיני הציבור החרדי רואה את המימוש המדיני והממלכתי כדבר תכליתי אלא כאמצעי.
לא נסיתי לטעון שהדרך הציונית צדקה, הראיה מבחן התוצאה- הם הצליחו, אלא נסיתי לומר שכשם שהנ"ל השיגו שטח אדמה בהסכמה לאומית כזאת או אחרת, כך גם החרדים יכולים להשיג שטח אדמה שכזה, ולחיות טוב יותר לפי שיטתם.
נדמה לי שהדברים ברורים לכל הקוראים אבל בכל זאת נשוב ונדגיש, אצל החרדים מצוות המלכת מלך אינה יסוד בדת ,אלא מצווה ככל המצוות מהתרי"ג! אלא מאי הממלכתיים ההזוהים שכחו שבהלכות שופטים הרמב"ם מקדים את הלכות סנהדרין וכו' להלכות מלכים וזאת כדי ללמדנו שאף כאשר מצוות מינוי מלך בתוקפה כלומר ישנו מלך בפועל והעקיפה בפועל נעשית ע"י אעפ"כ היסוד שנותן את התוקף והסמכות למלך לעקוף בפועל את חוקי התורה זו הסמכות העליונה והאבסולוטית שלא תלויה בזמן ומקום הם הסנהדרין קרי השופט והדיין שבימך!
ולכן גם כאשר מצווה זאת אינה ברת קיום (ולא משנה מהיא הסיבה) הרי שעקיפת דיני התורה חוזרת להיות מוטלת על מי שעליו היה הדבר מוטל מלכתחילה (והם אלו שנותנים את התוקף לעקיפה בפועל של המלך בזמן מלכותו גופא) הם הסנהדרין
לסיכום החלף את מדיניות הממלכתיות במדניות ההלכה קרי מדינת הלכה.
ירוחמשם -ברי ושמא ברי עדיף.
אני מעדיף לקיים בביטחה ועל הצד הטוב ביותר את המצוות שודאי מוטלות עלי מאשר את המצוות שישנו ספק אם אני חייב בהם אף מדרבנן!
לגבי ההבדלות מעם ישראל - אני חושב שאתה סתם דמגוג, ההבדלות לא נובעת מתוך שנאה אלא מצד כורח המציאות. (זה אמנם נכון שישנה שנאה, הרי גם החרדים הם בני אדם ויש להם רגשות אלא שזאת לא הסיבה ואם אתה כנה אתה תסכים איתי.)
ולגבי הסיפור (שריח ההשכלה נודף ממנה כמו מהבגדים של עשו, כדרכם בקדש לצחוק על כל מה שריח יראת שמים נודף ממנו וכמובן שהם הדביקו את חבריהם הדלי"ם במורשתם המאוסה) -
אין מביאים ראיה מחסידישע מעשס' כש"כ שאין מביאין ראיה מליטוושע מעשס' (שאינם כלל בגדר מעשה כ"א בגדר חקירה) ובכלל לא עלינו תלנותכם אז מה לכם כי תלינו עלינו לכו אל הליטאים שיפתרו לכם את המעשה בעמקות ובחקירות!
תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 1:19:16
תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 1:25:42
תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 1:27:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 02:28 |
|
| |
ר' המנונא , אילו הרצל וממשיכיו היו מכלים זמנם בהרהורים למה היהודים לא עושים כלום כדי שתהיה להם מדינה , מדינת ישראל לא היתה קמה . הם לא בזבזו זמן ככה , הם עשו תעמולה אצל היהודים ואצל הגויים , הפעילו שתדלנות , אספו כספים ארגנו מוסדות . שום דבר לא נוצר מאליו . אתה רוצה להקים מדינה חרדית? למה שלא תלך בדרך הסלולה הנ"ל? בתור התחלה אולי ניתן ליצור קשר עם השריף הנ"ל מאוגנדה . כשיהיה משהו יותר מעשי , תבוא לחרדים ותתחיל לפמפם להם . בסך הכל לפי מה שאתה אומר זה צריך להיות קל ואני בטוח שברגע שבאמת תוכל להשיג חבל ארץ שכזאת , הבעיה הכי קלה תהיה להביא את האנשים. אני גם מציע שבתור הוגה הרעיון , אתה תהיה הנשיא הראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 09:30 |
|
| |
המנונא, דומני שבתוך הודעתך גופא יש עדות לפירכתה.
כתבת:
אני שואל את השאלה כי כפי הנראה עמונה עוד יחזור על עצמו רק שבפעם הבאה זה יקרה בבני ברק, אין שום הבדל בין דתיים לאומיים לחרדים כשזה יגיע זה לא יהיה פחות גרוע מהפוגרומים ברוסיה
.
במחילה ממעלת כבוד תורתך, זו לא הסיבה שאתה שואל את השאלה.
אתה שואל את השאלה, משום שאתה חי בעולם וירטואלי שבו "עינויים", "סבל" ו"אכזריות" הן מילים מופשטות בספרי חינוך אינפנטיליים. אתה
שואל את השאלה, משום שחייך כחרדי בישראל כל כך מרופדים, עד שאינך מסוגל לדמיין את ההבדל בין חייל שגורר אדם מתוך ביתו, לבין
קוזאק שקורע עובר מכרס אימו. השאלה שלך היא פשוט סוג של בעיטה, אחרי שתפחת ושמנת כאזרח מפונק במדינת שפע מערבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 10:32 |
|
| |
המנונא
ולכן גם כאשר מצווה זאת אינה ברת קיום (ולא משנה מהיא הסיבה) הרי שעקיפת דיני התורה חוזרת להיות מוטלת על מי שעליו היה הדבר מוטל מלכתחילה (והם אלו שנותנים את התוקף לעקיפה בפועל של המלך בזמן מלכותו גופא) הם הסנהדרין
לסיכום החלף את מדיניות הממלכתיות במדניות ההלכה קרי מדינת הלכה.
אני מקווה שלא שילמת כסף לרב שלך, שלימד אות דברי איוולת אלו, ואחרים כגון זה.
אם כן בקש ממנו את כספך בחזרה. וגם תבע אותו על הונאה.
בתוך עמי אני יושב, ואני רואה בעיינ.י ואיני צריך חסידישע מעיישעלך- בכדי לדעת כי הכל אמת ויציב,
מסתובבים אצלנו אנשים שעוברים על הרבה מצוות מדאוריייתא ומדרבנן, כשטובלים כביכול עם המצווה של תלמוד תויירה.
דפל
אין ארי נוהם מתוך קופה של תבן אלא מתוך קופה של בשר
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 10:36 |
|
| |
| המנונא כתב: |  | אנסאזי-
ההלכה מפותחת דיה להתמודד עם כל הבעיות שמציב העולם המודרני וגם עם הבעיות שיהיו אחרי קריסתו, כאשר המצוות שאינם ברות חיוב היום(1), יחזרו להיות ברות חיוב כשיעמוד מלך מבית דוד כו'.
... כך גם החרדים יכולים להשיג שטח אדמה שכזה, ולחיות טוב יותר לפי שיטתם.
... אלא מאי הממלכתיים ההזוהים שכחו שבהלכות שופטים הרמב"ם מקדים את הלכות סנהדרין(2) וכו' להלכות מלכים וזאת כדי ללמדנו שאף כאשר מצוות מינוי מלך בתוקפה כלומר ישנו מלך בפועל והעקיפה בפועל נעשית ע"י אעפ"כ היסוד שנותן את התוקף והסמכות למלך לעקוף בפועל את חוקי התורה זו הסמכות העליונה והאבסולוטית שלא תלויה בזמן ומקום הם הסנהדרין קרי השופט והדיין שבימך!
לסיכום החלף את מדיניות הממלכתיות במדניות ההלכה קרי מדינת הלכה(3).
ירוחמשם -ברי ושמא ברי עדיף.
אני מעדיף לקיים בביטחה ועל הצד הטוב ביותר את המצוות שודאי מוטלות עלי מאשר את המצוות שישנו ספק אם אני חייב בהם אף מדרבנן!
תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 1:19:16 תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 1:25:42
תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 1:27:01 |
|
גילוי נאות: דעתי אינה נסתרת, וכבר מהורי ומהוריהם קיבלתי וקיימתי שאין ליהודי מקום אחר לגור בו בעולם פרט לארץ ישראל, ומחלוקתי עם ר' סיינפלד, למשל, אינה נסתרת.
ומכאן, כמה הערות:
1. יש מצוות רבות שאינן בנות חיוב כיום. מנגד, יש מצוות רבות שאינן בנות חיוב בחו"ל. האם כל כך בקלות ניתן לוותר עליהן כדי להקים את האוטופיה קדושית שבחו"ל?
2. היתה לי כאן הערה שנונה על הלכות לשון הרע, אבל החלטתי לצנזר אותה.
3. האם ניתן להקים "מדינת הלכה" בלי כל המצוות התלויות בארץ? בלי מצוות ישוב ארץ ישראל?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 11:40 |
|
| |
מחקר שהתפסם היום באתר המחקרים
,אלופי השנאה – חרדים אשכנזים
הקבוצה ששנאתם יוקדת יותר מכל, הייתה בוחרי יהדות התורה עם רמת שנאה של 5.28. רמת השנאה של תומכי שס היא הבאה בתור (4.97), כשאת הרשימה סוגרים התומכים של מפלגת העבודה (4.58) ותומכי שינוי (4.49).
נתונים מעניינים לא פחות עולים מהפילוח של הקבוצות השנואות ביותר על-פי התפלגות של תמיכה במפלגות. תומכי קדימה שונאים יותר מכל חברים בקבוצות ערביות (40%) ופחות מכל חברי קבוצות שמאל (5.8%).
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 12:13 |
|
| |
מואדיב
חוץ מההורים והורי ההורים עד אברהם אבינו שלמדו אותי, על אהבת ארץ ישראל, וחשיבותה הנה הרמב"ן ציוני חילוני מובהק כידוע.
רמב"ן ויקרא פרק יח
הנה בחוצה לארץ, אע"פ שהכל לשם הנכבד, אין טהרה בה שלימה,..................................................
והנה השם הנכבד יתברך אלהי האלהים בכל העולם ואלהי ארץ ישראל שהיא נחלת ה', וזהו טעם וזנה אחרי אלהי נכר הארץ (דברים לא טז) , כי האלוהות נכרים בארץ השם ובנחלתו, וזהו שנאמר (מ"ב יז כו) לא ידעו את משפט אלהי הארץ וישלח בם את האריות והנם ממיתים אותם כאשר אינם יודעים את משפט אלהי הארץ, והנה הכותיים לא היו נענשים בארצם בעבדם את אלהיהם לשלח בהם את האריות, ובבואם בארץ השם ועשו שם כמעשיהם הראשונים שלח בהם האריות הממיתים אותם. וכן שנו בספרא (קדושים יא יד) , ולא תקיא הארץ אתכם וגו', ארץ ישראל אינה כשאר ארצות, אינה מקיימת עוברי עבירה. ובספרי (האזינו שטו) ואין עמו אל נכר (דברים לב יב) , שלא תהא רשות לאחד משרי האומות לבא לשלוט בכם, כענין שנאמר ואני יוצא והנה שר יון וגו'. והוא מאמרם (כתובות קי ב) כל הדר בחוצה לארץ דומה כמי שאין לו אלוה שנאמר (להלן כה לח) לתת לכם את ארץ כנען להיות לכם לאלהים, ואומר (ש"א כו יט) כי גרשוני היום מהסתפח בנחלת ה' לאמר לך עבוד אלהים אחרים:
ואמרו בתוספתא דע"ז (פ"ה ה"ה) , הרי הוא אומר (בראשית כח כא) ושבתי בשלום אל בית אבי והיה ה' לי לאלהים, ואומר לתת לכם את ארץ כנען, כל זמן שאתם בארץ כנען הייתי לכם לאלהים, אין אתם בארץ כנען כביכול אין אני לכם לאלהים, וכן הוא אומר (יהושע ד יג) כארבעים אלף חלוצי צבא עברו לפני ה', ואומר (דהי"א כב יח) ונכבשה הארץ לפני השם ולפני עמו, וכי תעלה על דעתך שישראל מכבשין את הארץ לפני המקום, אלא כל זמן שהן עליה כאילו היא מכובשת הא אינם עליה אינה מכובשת:
ומן הענין הזה אמרו בספרי (עקב מג) , ואבדתם מהרה (דברים יא יז) , אף על פי שאני מגלה אתכם מן הארץ לחוצה לארץ היו מצויינין במצות שכשתחזרו לא יהו עליכם חדשים, משל לאדון שכעס על אשתו ושלחה לבית אביה, אמר לה הוי מתקשטת תכשיטים שכשתחזרי לא יהיו עליך חדשים, וכן אמר ירמיה (לא כ) הציבי לך ציונים, אלו המצות שישראל מצוינין בהם:
והנה הכתוב שאמר (דברים יז יח) ואבדתם מהרה ושמתם את דברי אלה וגו', אינו מחייב בגלות אלא בחובת הגוף כתפילין ומזוזות, ופירשו בהן כדי שלא יהו חדשים עלינו כשנחזור לארץ, כי עיקר כל המצות ליושבים בארץ ה'. ולפיכך אמרו בספרי (ראה פ) , וירשתם אותה וישבתם בה ושמרתם לעשות (דברים יא לא לב) , ישיבת ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצות שבתורה, וכך הוא בתוספתא דע"ז (פ"ה ה"ב) . וזו היא מחשבת הרשעים (סנהדרין קה א) שהיו אומרים ליחזקאל, רבינו יחזקאל עבד שמכרו רבו יש עליו כלום, שנאמר (יחזקאל כ לב) והעולה על רוחכם היה לא תהיה אשר אתם אומרים נהיה כגוים כמשפחות האדמה לשרת עץ ואבן:
וזו היא מצות יעקב אבינו לביתו ולכל אשר עמו בשעת ביאתם לארץ (בראשית לה ב) הסירו את אלהי הנכר אשר בתוככם והטהרו. והשם לו לבדו נתכנו עלילות שמתה רחל בדרך בתחילת בואם בארץ, כי בזכותה לא מתה בחוצה לארץ, ובזכותו לא ישב בארץ עם שתי אחיות והיא היתה הנשאת באיסור האחוה. ונראה שנתעברה מבנימין קודם בואם בשכם ולא נגע בה בארץ כלל, מפני הענין שהזכרנו:
ואמר הנביא (ירמיה טז יח) ושלמתי ראשונה משנה עונם וחטאתם על חללם את ארצי, בנבלת שקוציהם ותועבותיהם מלאו את נחלתי. והענין הזה הוא במקומות רבים בכתובים, ותראנו מפורש בהם אחר שפקחתי בו עיניך. וכתב ר"א בפרשת וילך (דברים לא טז), ידענו כי השם אחד והשינוי יבא מהמקבלים, והשם לא ישנה מעשיו כי כולם הם בחכמה, ומעבודת השם לשמור כח הקבול כפי המקום על כן כתוב את משפט אלהי הארץ, ואמר ביעקב הסירו את אלהי הנכר, והפך המקום הדבק בעריות שהם שאר, והמשכיל יבין, אלו דבריו ז"ל. ואל תשיב עלי מפסוק מיכאל שרכם (דניאל י כא) , כי הוא שר משרת לבקש רחמים על ישראל, לא שר מלכות וממשלה. וכן היה שר צבא הנראה ליהושע ביריחו (יהושע ה יג) , הראה לו כי השם שלחו ללחום מלחמותיהם, כענין בחזקיהו (מ"ב יט לה) . וגם שהיה זה בהיותנו בחוצה לארץ:
ואין רשות לפרש בענין הארץ יותר מזה, אבל אם תזכה להבין הארץ הראשונה הנזכרת בפסוק בראשית והנזכרת בפרשת אם בחקותי (להלן כו מב) , תדע סוד נשגב ונעלם, ותבין מה שאמרו רבותינו (תנחומא ויקהל ז) בית המקדש של מעלה מכוון כנגד בית המקדש של מטה, וכבר רמזתי לך בפסוק כי לי הארץ (שמות יט ה):
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 14:06 |
|
| |
ירחם - במקום לצעוק אולי תוכיח את איוולתי בצורה הלכתית ועם מקורות.
ועד אז (כמו שאמשלום אוהבת לומר-) אולי תשתה כוס מים!
נ.ב
כל המקורות התורניים שהבאת אינם נוגעים כלל לנושא סמכות המלך והסנהדרין אלא למעלת א"י וכו' דבר שקשור לדיון אחר לחלוטין - לא באתי להפחית במעלתה של ארץ ישראל ושוב אתה משתמש בדמגוגיה פחותה כאשר אתה מנסה לשלהב את הקוראים כאלו אני שונא את הציונים החילונים ולכן אני רוצה להבדל מהם או לחילופין כעת בטענתך חסרת היסוד שאני שונא את ארץ ישראל .
תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 14:15:21
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 14:12 |
|
| |
מה יש פה להוכיח הרי האיולת מוכחת מכ"ד ספרי המקרא, מברכות ועד נידה, ומהגאונים עד אחרון האחרונים,(לא אחרוני האחרונים של ב"ב ובנותיה)
תודה על המיים, נזכרתי לברך. "בורא נפשות רבות וחסרונם_________________
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 07/11/2007 14:15:08
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 14:21 |
|
| |
שוב אני מסביר -
כלל לא נוגע הדמגוגיה שלך לגבי שנאתי ליהודים מסוימים או לארץ ישראל, מה שנוגע הוא, שאתה ציטתה את דברי לגבי סמכות המלך אשר מוקנה לו אך ורק ע"י הסמכות התורנית העליונה ועל זה קראת קריאות בוז בלא שום הוכחה, רק הפטרת דברים לא מן העניין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 14:50 |
|
| |
איני יודע מהיכן אתה שואב את ידיעותיך ( אני בעצם כן יודע) כי סמכות תורנית היא המקנה את זה למלך,
נביא אינו סמכות תורנית. ואת זה אתה יכול לבדוק בכל מקום.
המלכים שמלכו בבית שני, אף אחד מהם לא מלך או הומלך.לא על ידי נביא ולא על ידי סמכות תורנית.
ההלכה האוטופית של הרמב"ם, של סנהדרין של שבעים ואחד, מעולם לא מומשה
המלכתו של בר כוכבא למלך, גם לא נעשתה על ידי סנהדרין של שבעים ואחד..
ואין דין המדינה בחירת ראש ממשלה ומנהיגיה בכלל דין זה,- של מלך.
אז, אם אף פעם לא היה מלך, או מלכות- מדינה- לפי השקפתך, והשקפת החרדיות, במשך שלשת אלפים שנה ויותר, מאז היותנו לעם,- בעייני זה אומר הרבה.
ואם אתה תצליח ,באוגנדה להקים מדינה חרדית כפי השקפתך, ולהחזיק מעמד יותר מחמש דקות
כל עם ישראל יגיד הלל על הנס הגדול,
אבל אני מקווה שהמדינה החרדית הזו, לפחות תצביע בשבילנו באו"ם. אמן כן יהיה רצון
|
|
|