|
|
| נשלח ב-7/11/2007 14:53 |
|
| |
מואדיב-
כתבת:
1. יש מצוות רבות שאינן בנות חיוב כיום. מנגד, יש מצוות רבות שאינן בנות חיוב בחו"ל. האם כל כך בקלות ניתן לוותר עליהן כדי להקים את האוטופיה קדושית שבחו"ל?
3. האם ניתן להקים "מדינת הלכה" בלי כל המצוות התלויות בארץ? בלי מצוות ישוב ארץ ישראל?
תשובה:
1. המצוות שאינם ברות חיוב בחו"ל הרי שבכללות הם מצוות דחפצא ולא דגברא.
3. מה הקשר, הרי ברור שהכוונה בהקמת מדינה שכזו אינה עלמנת להשאר שם לנצח אלא במגמה לבסס את החברה הדתית כדי שתוכל להקנות לעצמה מעמד בין לאומי מספיק חזק כך שבבוא העת היא תוכל לממש את זכותה על א"י בצורה האידאלית.
ע"ד דברי הרמב"ם בהלכות מלכים פרק יא' הלכה ח' (בהגדרת חזקתו וודאותו של מלך המשיח) :
ח [ד] ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח: אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי.
ושם הלכה א' כתב:
א המלך המשיח עתיד לעמוד, ולהחזיר מלכות בית דויד ליושנה הממשלה הראשונה, ובונה מקדש, ומקבץ נדחי ישראל. וחוזרין כל המשפטים בימיו, כשהיו מקודם: מקריבין קרבנות, ועושין שמיטין ויובלות ככל מצותן האמורה בתורה.עכ"ד.
כלומר ישנו כאן תהליך של בסוס ומלחמה עד שאחרי הכל חוזרין כל המשפטים בימיו, כשהיו מקודם.
תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 15:14:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 15:10 |
|
| |
א. הרבמ"ם פסק את הלכות מלכים הרבה אחרי המעשה של בר כוכבא כשם שהגמ' פסקה את ההלכה שעוף בחלב אסור מדרבנן שלא כרבי יוסי שאמר שמותר אף מדרבנן וכשם שעד שהגמ' לא פסקה הלכה זו כנגד רבי יוסי היה מותר למקלים לסמוך על רבי יוסי ולאכול עוף בחלב כך גם לרבי עקיבא מותר היה לפסוק שלא כדעת חבריו התנאים ולהמליך את בר כוכבא אף בלא בית דין של שבעים ואחד או נביא אבל לאחר שהרמב"ם פסק פס"ד שאין ממליכים מלך אלא ע"י שבעים ואחד או בהוראת נביא הרי שכך היא הלכה לפועל כיון שכל הראשונים הודו לו בזה הראיה עיין בנושאי כלים ובראשונים ולא תמצא חולק בדבר!
לגבי המלכים בבית שני ישנה ביקורת חריפה מעוד בגמ' עליהם וברור שהמעמד שלהם היה חברתי ולא תורני ובעיקרו היה בחזקת הזרוע ולא בחזקת התורה.
מאז היותנו לעם היו לנו אמנם מעט מלכים עפ"י תורה אך היו ,הראשון שבהם היה שאול אחריו דוד אחריו שלמה אחריו רחבעם ואיתו ירבעם וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 15:22 |
|
| |
.
המנונא:
דומני שניתן להגיד אודותיך את שאמר מוכר הדגים מטבריה לרבי זירא עליו ועל שאר יהודי בבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 15:25 |
|
| |
המננונא
תקרא אולי בעיון את הרמב"ן שהבאתי לעיל, ותראה, שאין חיוב לקיים מצוות בחו"ל, שום מצווה.
קיום המצוות בחו"ל- זה רק מכלל הציבי לך ציונים, אבל לא חיוב. כך דעת הרמב"ן!!!!
אתה יודע בודאי שהרמב"ן עזב את ספרד מקום פריחת הזהב מלאה תלמידי חכמים, ולומדים
ועלה לא"י מקום שומם אפילו מניין לא היה לו להתפלל איתו, מספר שנים.
אבל עצה טובה בשבילך, למה לך אוגנדה? רעיונו של אותו חרדי בעל זקן בנימין זאב?
יש לך מדינה יהודית מן המוכן, בבירוביג'אן אשר ברוסיה, והכין אותה בשבילך , אותו חסיד אומות העולם- יוסף ויסארנוביץ דגשוילי-סטאלין,שם אתה בא אל המוכן- השפה הרשמית היא- אידיש-
יש עיתון באידיש בתי ספר באידיש, אני לא צוחק,
אני לא יודע -צריכים לבדוק אם זה קיים עד היום-לפני כעשור זה עוד היה קיים- אבל שוה לנסות, הכל מוכן ומזומן, אפשר לחדש את זה ציק צאק איך שאומרים הציונים.
והנה להראות לך שאני לא כועס, אני מוכן מכיסי, גם לממן כמה כרטיסי טיסה, למספר רבנים חשובים, וגם לדאוג להם, איך שאומרים הציונים- לסל קליטה
כרטיס לכיון אחד כמובן
שמת לב שהקפדתי לכתוב אידיש עם אלף- ולא יידיש עם יוד.
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 15:30 |
|
| |
אתה אכול שינאה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 15:41 |
|
| |
קראתי לבקשתך את הרמבן דלעיל בעיון ולא ראיתי אפי' מעיין דמעיין מדברי האפיקורסות שהעללת על קדוש ה' הרמב"ן כי לפי דבריך ח"ו בטלו להם כל מצוות התורה דאוריתא ודרבנן ואינם אלא כדי שלא תשכח מפי זרעינו.
ובודאי שלא לזה התכוונו הרמב"ן והספרי בדבריהם רק משלו בזה משל שבזמן הגלות הם כציונים בערכם לערך מעלת התורה ופעולתה כפי שהם בזמן הבית והשראת השכינה בא"י המכוונת כנגד א"י העליונה.
"חכמים" הזהרו בדיבריכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 15:45 |
|
| |
למה כה תאמר, אדם לא שונא את אביו אחיו ואת משפחתו ואת החברים שלו, הרי רק את טובתם אני רוצה.
ראה הית מקים את המדינה באוגנדה- בלי מחשבה תחילה- באמת רק לחשוב קצת
באוגנדה אי אפשר ללכת בלבוש שחור וארוך, אני כבר לא מדבר על שטריימל משועלים,
הרי שואבי המים שם חשופי שת, והמנקות והמשרתות חשופות שד,. האם חשבת כאיש שומר צניעות מובהק, איך אפשר יהיה לברך במצב הזה? או לקרא ק"ש, איך אפשר יהיה ללכת ברחובות ולראות את הנשים החשופות? נכון שהגמרא אומרת, שהן דומות לבהמה, אבל ההרהור?!
אז רציתי להציל אותך מהתכנית של אוגנדה, ולזה אתה קורא שנאה??? באמת
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 15:53 |
|
| |
תגובתך מוכיחה שאתה לא רק כותב דברי אפיקורסות אלא אתה אפיקורס בעצם!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 16:04 |
|
| |
[דפל,
תודה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 16:28 |
|
| |
המנונא
איני מבין מה אפיקורס כמוני לא הבין?ו
הנה הכתוב שאמר (דברים יז יח) ואבדתם מהרה ושמתם את דברי אלה וגו', אינו מחייב בגלות אלא בחובת הגוף כתפילין ומזוזות, ופירשו בהן כדי שלא יהו חדשים עלינו כשנחזור לארץ, כי עיקר כל המצות ליושבים בארץ ה'. ולפיכך אמרו בספרי (ראה פ) , וירשתם אותה וישבתם בה ושמרתם לעשות (דברים יא לא לב) , ישיבת ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצות שבתורה, וכך הוא בתוספתא דע"ז (פ"ה ה"ב)
ואיני מבין איך אתה לא מבין דברים מפורשים של הרמב"ן כי רחל מתה מכיון שהיתה אחות צרתה, ובחו"ל זה לא נחשב לחטא ורק לאחר שנכנסו לארץ היא מתה בגלל החטא הזה? מה לא ברור בזה.
אתה כנראה גם צריך עוד קצת ללמוד תנ"ך אני יודע שבישיבות לא מלמדים את זה, שאול חטא ולא עשה כמצוות ה: ולכן איבד את מלכותו, תיזכר בהפטרה של פ' זכור.
שלמה המלך עשה את הרע בעייני ה" כך בכל אופן כתוב בתנ"ך תבדוק בבקשה וראה עד כמה הוא עשה את הרע בעייני ה', ואם התנ"ך היא לא אסמכתא בשבילך , ראה את הגמרא בסנהדרין שחכמים רצו להכריז על שלמה כאחד שאין לו חלק לעולם הבא, ואם זה לא מספק אותך ראה מדרש רבא פ' נשא המכריז ישירות שלמה אין לו חלק לעולם הבא. אז איפה המלכים והמלכויות הצדיקות?.
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 19:33 |
|
| |
אתה רוצה להפחית בערך קיום המצוות בגלות בזמן שהרמב"ן רצה לרומם את ערכה של קדושת א"י ובזה אתה מוציא לעז על דברי הרמבן ומפרש אותם בדרך מינים.
"אלו הן וכו' והמורים בתורה שלא כהלכה!"
אם קרית לא שנית אם שנית לא שלשת אם שלשת לא פירשו לך!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 20:08 |
|
| |
לגבי מה שכתבת בסיבת מות רחל, שוב אתה מראה שאתה לא ראוי אפילו לתואר אפיקורוס מכיון שאתה פשוט עם הארץ גמור.
כתב הרמב"ן-
וזו היא מצות יעקב אבינו לביתו ולכל אשר עמו בשעת ביאתם לארץ (בראשית לה ב) הסירו את אלהי הנכר אשר בתוככם והטהרו. והשם לו לבדו נתכנו עלילות שמתה רחל בדרך בתחילת בואם בארץ, כי בזכותה לא מתה בחוצה לארץ, ובזכותו לא ישב בארץ עם שתי אחיות והיא היתה הנשאת באיסור האחוה. ונראה שנתעברה מבנימין קודם בואם בשכם ולא נגע בה בארץ כלל, מפני הענין שהזכרנו:
פרוש :
לאחר כנסתם מתה רחל וה' הוא שסבב כך כדי שתזכה רחל להקבר בארץ מצד גודל צדקותה,
וטעם מיתת רחל (לא בגלל שחטאה ח"ו אלא) בהיות הארץ מקיאה עוברי עברות ע"ג ועריות ואף את שאינו מחוייב בהם.
דוודאי לא חטאו יעקב ורחל אלא שלגודל קדושת הארץ זיכה ה' את יעקב שתמות רחל בלא שיקיים איתה חיי אישות בארץ אף שאינו חייב במצווה זו (איסור נשיאת שני אחיות).
לגבי חטא המלכים- שוב אתה מראה את ברותך, שאול אמנם חטא אבל קודם החטא ודאי היה מלך לכל דבר וגם אחר כך קרא לו דוד (הטוען לכתר) משיח ה' ולא עוד שהמדרש והגמ' דנים בדברי אביגיל לדוד שהזהירה אותו מלהרוג את נבל מדין מורד במלכות שעדיין לא נתפשטה מלכותו (כלומר זה כלל לא חלק שמיד עם חטאו של שאול הוא חדל מהיות מלך).
עוד לגבי חטא שלמה גם כאן הוא המשיך להיות מלך לכל דבר וזה היה רצון ה' (שהבטיח שלא יסור שבט מיהודה)אלא שחטא ואלו המלכות בישראל היתה מלכתחילה מלכות חלקית רק בשביל להחזירו בתשובה ודא"ג גם מלכות ישראל כידוע לך היתה בהוראת נביא כך שיש להם גדר של מלוכה כל עוד שהם ממשים את המטרה שלשמה הם הומלכו על ידי הנביא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 21:50 |
|
| |
המנונא,
אנא האר את עיני (כי אני די חדש בענינים) אך ממתי ההלכה (אליבא דחרדים) כה מפותחת. העצה האחרונה של חרדים בנושא ניהול מדינה מודרנית היה להעביר את השלטר והמפתחות לידי גויים סמוך לכניסת השבת.
יורשה לי אך מעט הד הומינם. על שכמותך כתבתי את דעתי כאן.
הרי לא יעזרו כל ראיות וציטוטים מפורשים, שהרי הרמב"ן הוא "קדוש קדוש קדוש" ולא ייתכן שהוא התכוון למה שהתכוון חלילה . שהרי זה לא מסתדר עם מה שקיבלת מרבותיך הקדושים, ועל כן יש "להבין" דבריו.
(שאלה: אתה מסכים לפרשן את התורה ואגדות התלמוד כאשר הן סותרות את את השכל הישר רח"ל?)
תוקן על ידי אנסאזי ב- 07/11/2007 21:52:53
למה לי קרא, סברא הוא
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 22:35 |
|
| |
אגדות ומשלים אינם הלכה ופשט ומי שמפרשם כך הוא מבלה עולם כמו ירוחם ושאר חבריו המשכילים.
ודא"ג זה נכון שהרמב"ן קדוש וכו' אבל אני כלל לא מבין מה אתם נטפלים אליו הוא לא אמר שום דבר חדש, הכל מופיע כבר לפניו ברש"י שלקח זאת מהספרי.
תוקן על ידי המנונא ב- 07/11/2007 22:38:29
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2007 23:01 |
|
| |
רב המנונא
בנראה שאתה צודק ואני באמת עם הארץ. אבל כזה שרצה ללמו מתלמידי חכמים כמוך ו כמו רבותיך.
ציטטת את הרמב"ן:ו נראה שנתעברה מבנימין קודם בואם בשכם ולא נגע בה בארץ כלל, מפני הענין שהזכרנו:
אני חשבתי וכי למה הרמב"ן טרח להזכיר את הדבר מתי היא התעברה- חשבתי שהו בא להגיד לנו, ..כי בנימין עיבורו לא היה באיסור, של אחיות. והוא היה כשר היות והתעברה בחו"ל ושם כאמור לא חלים איסור התורה, כך אני חשבתי לפרש
ומה אתה אומר? למה הוזכר שהיא התעברה בחו"ל??
בדקתי בתנ"ך ואולי לא הבנתי את הפסוקים. האם אתה תוכל אולי להסביר את זה לע"א כמוני?
:
שמואל א פרק יג
) וַיֹּאמֶר שׁמוּאֵל אֶל שׁאוּל נִסְכּלְתָּ לֹא שׁמַרְתָּ אֶת מִצְוַת יְדֹוָד אֱלֹהֶיךָ אֲשׁר צִוּךְ כִי עַתּה הֵכִין יְדֹוָד אֶת מַמְלַכְתּךָ אֶל יִשׂרָאֵל עַד עוֹלָם:
(יד) וְעַתָּה מַמְלַכְתְּךָ לא תָקוּם בִּקֵּשׁ יְדוָד לוֹ אִישׁ כִּלְבָבוֹ וַיְצַוֵּהוּ יְדוָד לְנָגִיד עַל עַמּוֹ כִּי לא שָׁמַרְתָּ אֵת אֲשֶׁר צִוְּךָ יְדוָד: פ
שמואל א פרק טו
י) וַיְהִי דְּבַר יְדֹוָד אֶל שְׁמוּאֵל לֵאמֹר:
(יא) נִחַמְתִּי כִּי הִמְלַכְתִּי אֶת שָׁאוּל לְמֶלֶךְ כִּי שָׁב מֵאַחֲרַי וְאֶת דְּבָרַי לֹא הֵקִים
מלכים א פרק יא
(א) וְהַמֶּלֶךְ שְׁלמה אָהַב נָשִׁים נָכְרִיּוֹת רַבּוֹת וְאֶת בַּת פַּרְעֹה מוֹאֲבִיּוֹת עַמֳּנִיּוֹת אֲדֹמִיֹּת צֵדְנִיֹּת חִתִּיֹּת:
(ב) מִן הַגּוֹיִם אֲשֶׁר אָמַר יְדֹוָד אֶל בּנֵי יִשׂרָאֵל לֹא תָבֹאוּ בָהֶם וְהֵם לֹא יָבֹאוּ בָכֶם אָכֵן יַטּוּ אֶת לְבַבְכֶם אַחֲרֵי אֱלֹהֵיהֶם בּהֶם דּבַק שׁלֹמֹה לְאַהֲבָה:
(ג) וַיְהִי לוֹ נָשׁים שׂרוֹת שׁבַע מֵאוֹת וּפִלַגְשׁים שׁלֹשׁ מֵאוֹת וַיַטּוּ נָשׁיו אֶת לִבּוֹ:
(ד) וַיְהִי לְעֵת זִקְנַת שׁלֹמֹה נָשׁיו הִטּוּ אֶת לְבָבוֹ אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְלֹא הָיָה לְבָבוֹ שׁלֵם עִם יְדֹוָד אֱלֹהָיו כּלְבַב דּוִיד אָבִיו:
(ה) וַיֵּלֶךְ שׁלֹמֹה אַחֲרֵי עַשְׁתּרֶת אֱלֹהֵי צִדֹנִים וְאַחֲרֵי מִלְכּם שׁקּץ עַמּנִים:
(ו) וַיּעַשׂ שׁלֹמֹה הָרַע בּעֵינֵי יְדֹוָד וְלֹא מִלּא אַחֲרֵי יְדֹוָד כּדָוִד אָבִיו: ס
(ז) אָז יִבְנֶה שְׁלֹמֹה בּמָה לִכְמוֹשׁ שׁקּץ מוֹאָב בּהָר אֲשׁר עַל פּנֵי יְרוּשׁלִָם וּלְמֹלֶךְ שׁקּץ בּנֵי עַמּוֹן:
(ח) וְכֵן עָשׂה לְכָל נָשׁיו הַנּכְרִיּוֹת מַקְטִירוֹת וּמְזַבּחוֹת לֵאלֹהֵיהֶן:
(ט) וַיּתְאַנּף יְדֹוָד בּשׁלֹמֹה כּי נָטָה לְבָבוֹ מֵעִם יְדֹוָד אֱלֹהֵי יִשׂרָאֵל הַנּרְאָה אֵלָיו פּעֲמָיִם:
(י) וְצִוָּה אֵלָיו עַל הַדָּבָר הַזֶּה לְבִלְתִּי לֶכֶת אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְלֹא שָׁמַר אֵת אֲשֶׁר צִוָּה יְדֹוָד: פ
(יא) וַיֹּאמֶר יְדֹוָד לִשׁלֹמֹה יַעַן אֲשׁר הָיְתָה זּאת עִמּךְ וְלֹא שׁמַרְתָּ בּרִיתִי וְחֻקּתַי אֲשׁר צִוּיתִי עָלֶיךָ קָרֹעַ אֶקְרַע אֶת הַמּמְלָכָה מֵעָלֶיךָ וּנְתַתּיהָ לְעַבְדֶּ
|
|
|
|