| נשלח ב-11/11/2007 16:42 |
|
| |
גויים של שבת.
בעקבות החלטת חברת חשמל להעסיק 150 ערבים
במרכז העצבים של החברה בשבתות וחגים
ע"מ לאפשר לחרדים להשתמש בשרותי חברת חשמל במקום גנרטורים
ברצוני לשאול מדוע הנוצרים אינם זקוקים למי שאינם נוצרים לקיים דתם?
ומדוע המוסלמים אינם זקוקים למי שאינם מוסלמים לקיים מצוות דתם?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2007 01:32 |
|
| |
איזה איסור יש בגרימת אי הגירה שלילית של גויים? א. הרבנות ובתי המלון לא נותנים 'חנייה' לגויים בארץ, הם רק לא מונעים את אי סילוק הגויים מחנייתם הקיימת. ב. כמו שאין איסור של לא תחנם בהשתמשות בגוי כפועל לצורך עצמי, מסתבר שאין איסור לתת מגורים לגוי כדי שיהיה פועל שלי.
|
|
| נשלח ב-13/11/2007 01:37 |
|
| |
אגב שריר, לשיטתך יצרנית נורות החשמל עוברת בלאו של 'לא תבערו אש', בכך שכאשר הם מייצרים נורות להט, הם מספקים לאותם אלו שאינם שומרי שבת אופציה לחלל אותה?! אתמהה.
|
|
| נשלח ב-13/11/2007 05:51 |
|
| |
אם כך המתת חסד מותרת הרופאים המנתקים את החולה
מהחמצן רק מונעים הספקת חמצן לחולה ולא הורגים אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2007 10:44 |
|
| |
שריר
יש משהו בדבריך- אם אדם זורק את חברו למיים והחבר לא יודע לשחות או שבא גל גדול , אין זה נחשב לרצח. לא שזה מותר- אבל זה לא רצח.
זוהר
רק לשם ויכוח. נורת חשמל בעירתו זו לא בחזקת לא תבערו אש מדאוריתא.
|
|
| נשלח ב-13/11/2007 13:27 |
|
| |
ישנו חילוק גדול בין מעשה שבעקיפין יכול להשפיע על בחירת השני, לבין מעשה שמכריח תוצאה (כמו ניתוק מכשירים שודאי החולה ימות).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2007 13:28 |
|
| |
ישנו חילוק גדול בין מעשה שבעקיפין יכול להשפיע על בחירת השני, לבין מעשה שמכריח תוצאה (כמו ניתוק מכשירים שודאי החולה ימות).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2007 14:53 |
|
| |
תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף עז עמוד ב
(סימן סול"ם תרי"ס סמני"ן בכות"ל). אמר רבא: דחפו לבור, וסולם בבור, ובא אחר וסילקו, ואפילו הוא קדם וסילקו - פטור, דבעידנא דשדייה יכול לעלות הוא. ואמר רבא: זרק חץ, ותריס בידו, ובא אחר ונטלו, ואפילו הוא קדם ונטלו - פטור, דבעידנא דשדייה ביה - מיפסק פיסקיה גיריה. ואמר רבא: זרק בו חץ וסמנין בידו, ובא אחר ופיזרן, ואפילו הוא קדם ופיזרן - פטור, דבעידנא דשדא ביה יכול להתרפאות הוה. אמר רב אשי: הלכך, אפילו סמנין בשוק. אמר ליה רב אחא בריה דרבא לרב אשי: נזדמנו לו סמנין מהו? אמר ליה: הרי יצא מבית דין זכאי.
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 04:35 |
|
| |
דברים ה יג
וְיוֹם הַשְּׁבִיעִי שַׁבָּת לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ לֹא תַעֲשֶׂה כָל מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ וַאֲמָתֶךָ וְשׁוֹרְךָ וַחֲמֹרְךָ
וְכָל בְּהֶמְתֶּךָ וְגֵרְךָ אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ לְמַעַן יָנוּחַ עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ כָּמוֹךָ.
לדעתי זו עיברית פשוטה ולא יתכן דבר כזה "גוי של שבת".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 06:02 |
|
| |
באחד מן הימים בהם שרתתי במילואים,באותם ימים עשיתי חזרה בתשובה,כל חברי ייהבריזו" ברשותי בשבת,מכיוון שהייתי שומר שבת,נשארתי לאבטח ישוב חרדי ליד חשמונאים(שכחתי את שמו).
נשארתי לבד.
הישוב הינו חרדי,ביקשתי,מהקצין בטחון(הינו חרדי) שיסדר לי פלטה בשבת,שאוכל לאכול אוכל חם
אך הקצין בטחון אמר,אחפש,לא מצאתי פלטת חימום(יש להזכיר שהישוב חרדי).
הדוד חשמל עבד ולא שמתי לב שמישהו השאיר אותו דולק,בהיותי במקום,הגיעו שניי סיירים
כנראה דרוזים,אחד מהם ניגש אליי ואמר,הדוד חשמל דלוק,אתה רוצה שאני אכבה אותו?
הוסיף ואמר,אני גוי של שבת,הרב של המקום אמר לי שאם מישהו מבקש ממני משהו בשבת,עליי לגבות כסף,אם אתה רוצה שאכבה את הדוד,הרב אמר לי את האומדן שעליי לבקש,ונקב את הסכום,אמרתי לו שאינני חפץ בכך,ומצידי שישאר הדוד חשמל דלוק.
וכך נשאר הדוד חשמל דלוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 07:52 |
|
| |
תוקן על ידי במעגלהיוצר ב- 23/08/2009 7:58:37
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 08:15 |
|
| |
האם העמדה היא צהלית או חרדית של הישוב
אם היא חרדתית של הישוב,לא חטאתי
אם העמדה היא צהלית,באיזה זכות הם שולחים גוי של שבת?
הייתי מבולבל מהמצב.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 08:22 |
|
| |
מה שבטוח חטאתי לצה"ל,שלא כיביתי באופן עצמאי מיד כשנודע הדבר.
תוקן על ידי במעגלהיוצר ב- 23/08/2009 8:20:47
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 13:29 |
|
| |
במעגל,
אם כבר- חטאת למי שמממן את צה"ל (משלמי המיסים)
אבל גם זה לא נראה לי, וזה משום שאתה לא אמור לעשות דברים שמנוגדים לערכיך .
ואם יבוא השואל ויטען ש"כל אחד יכול להמציא לו ערכים כראות עיניו" צריך לענות לו שבבקו"ם אמור
להחתם חוזה בין נציגי הצבא והממשלה ולבין אותו חייל, הסכם שמפרט את ההגבלות בהפעלת החייל
(שעבירה עליהן תגרור תביעה מצידו), ומפרט את ההגבלות שחלות על החייל, שעבירה עליהן תגרור
עונש.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 16:36 |
|
| |
ואם המקרה היה קורה בביתי הפרטי?
ואם אני דל במשכורתי?
האם אני לא אמור לשאול מה היה קורה אילו זה היה בביתי הפרטי?
האם הצבא הוא לא חלק מביתנו?
|
|
|
|
|