|
|
| נשלח ב-13/11/2007 15:09 |
|
| |
סליחה?!
אתה מסלף את דבריי - איפה טענתי שחז"ל אמרו את זה? בהנחה שלא תמצא כזו ראייה - הדיון מבחינתי מוצה
|
| נשלח ב-13/11/2007 15:50 |
|
| |
אם את מדברת אלי,
כך הבנתי מדבריך, יתכן שבטעות.
ומבחינתי הדיון מוצא כבר הרבה קודם.
יום נעים.
תוקן על ידי אישציפור ב- 13/11/2007 15:53:51
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 17:32 |
|
| |
"הגרי"ע עונה שמצוות דאורייתא הן מציאות המתרחשת בעולמנו, ומצוות דרבנן מוגבלות לתחום הקיום האנושי" - אני לא יודע מניין לו דבר זה, אבל אם זה נכון, אז כנראה שבמבוא חורון השמיטה נוהגת מדאורייתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 19:10 |
|
| |
אראלסגל, לשאלת 'מניין לו' הפניתי הן למקורו בספר 'אוצרות יוסף' והן לדיונים אחרים של ר' יוסף ענגיל בנושא זה. לגבי קושייתך מהחדשות המשמחות ממבוא חורון, אענה בקצרה: א. נאמר לי שאף הגרע"י בשיעוריו סיפר שאחרי שאמר את החידוש הנ"ל בשיעור, פנה אליו אחד מהמקובלים הזקנים שלמדו אז בפורת יוסף, וקבל על שהוא מכחיש מציאות פשוטה שמתרחשת כל שנה שישית בחיטי המצווה השמורות שהוא מגדל בחצרו. ב. אולי המציאות בינתיים התקרבה יותר ל'רוב יושביה עליה' ג. כידוע גם עניין שביעית בזה"ז דאו' או דרבנן שנוי במחלוקת (בית הלוי, לדוגמא). יש לבחון האם 'אלו ואלו דברי אלוקים חיים', וייתכן ששתי השיטות מתקיימות זו לצד זו, כל אחת באירועים והיבטים מסויימים. על כל פנים, שאלתך טובה, וכשם שאתה מקשה על הגרע"י ממבוא חורון, ניתן להקשות על החולקים עליו מיישובים חקלאיים רבים נוספים בהם לא הייתה התרחשות כה ברורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 23:02 |
|
| |
אפילו אם נלמד, כי שמיטה בזמן הזה הוא מדאוריתא. השמיטה שאנו מקיימים היום הוא מדברנן.
וכבר הרמב"ם (נדמה לי)ואחרים עומדים על כך שחשבון שנת השמיטה שאנו מונים, אינו החשבון הנכון, -אבל הם אומרים שבכל זאת צריכים למנות ולשמור. ולכן- השמיטה היום היא מדרבנן, וכל הקולות האפשריות יחולו עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 08:09 |
|
| |
עיליש: לא התכוונתי להקשות, להיפך, התכוונתי בדיוק להוכיח את דבריך "אולי המציאות בינתיים התקרבה יותר ל'רוב יושביה עליה'".
"יש לבחון האם 'אלו ואלו דברי אלוקים חיים', וייתכן ששתי השיטות מתקיימות זו לצד זו, כל אחת באירועים והיבטים מסויימים" - ייתכן שהברכה מתקיימת עבור מי שסובר שהשמיטה היא מדאורייתא, ולא מתקיימת עבור מי שסובר שהיא מדרבנן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 09:32 |
|
| |
.
העיני האנשים מסמא בעל המכתבים?
בדיקה קצרה ופשוטה של נתוני יבולים תגלה את עינינו כי לא נס ולא בן-בנו של הבן-דוד הצולע של הנס היה כאן.
ניקח את החיטה כדוגמא:
במכתב הראשון מדברים אודות זריעת 1,500 דונם חיטה.
במכתב השני, מדווחות התוצאות ה"פלאיות" - 20 טון חיטה נזרעו, ו-800 טון נאספו.
יבול חיטה הוא תנודתי מאד, ותלוי בגורמים רבים בכל שנה, הכל מכמות ופיזור הגשמים, וכלה בתנאי העיבוד של הקרקע - פילוח, דישון וכו'.
בארץ, יבול לדונם חיטה נע בערך בטווחים של 150-550 ק"ג לדונם. ככל שכמות המים מתאימה יותר (בחלקות שלחין, נתון זה נשלט על ידי המגדלים, בשדות בעל - מי שהמפתח בידו), וככל שהדישון והריסוס קרובים לאופן המיטבי - יגדל היבול.
מי שאינו מונע מזיקים ומחלות צמחים, מי שאינו מדשן, או שעושה עבודה פחות מקצועית - יזכה לפחות יבול.
800 טון חיטה על 1,500 דונם, זה כ- 533 ק"ג בממוצע לדונם. נתון זה עומד יפה בתוך הנתונים הממוצעים של גידול יבולי חיטה בנגב - ואין צריך להזכיר כי בשדות בית חורון, כמות המשקעים רבה יותר.
נס?
ודאי. כל גבעול עשב שצומח, יש לו מלאך הממונה עליו ומצווה עליו שיגדל - וכל דבר הפועל באמצעות מלאך, איננו אלא נס גלוי. גם זריחת השמש הבוקר, היתה נס גלוי מאותו הסוג.
נס - כן. ברכה מיוחדת של השנה השישית? בדיוק אותה הברכה המתקיימת בשדותיהם של הקיבוצים בנגב בכל שנה ושנה.
נ.ב.
לפי הנתונים המקובלים בנגב, זורעים בדונם כ- 12 ק"ג גרעינים. בשדות בית חורון זרעו מעט יותר, ובכל זאת - התוצאות הן כפי שאמרתי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 13:39 |
|
| |
מואדיב,
לפי דבריך יוצא או שאנשי מבוא חורון הנ"ל שקרנים.
או שאתה מבין בחקלאות יותר מהם.
לי שממש לא מתמחה בנושא נשמע סביר יותר לקבל את הטענה שלהם, (גם אם לא בהכרח את הפרשנות שלהם לכך) אלא אם תביא אמתלה לכך שהם שקרנים , או הוכחה סבירה שאתה מבין בחקלאות יותר מהם.
|
| נשלח ב-21/11/2007 13:53 |
|
| |
.
איש ציפור, במטותא ממך, אל נא תסמוך אל דברי.
הכנס לכמה אתרים העוסקים בנתונים חקלאיים (באתר של משרד החקלאות, השירות לחקלאי, יש רשימת קישורים מצויינת).
הכנס במיוחד לאתר של מכון גילת העוסק במחקר של חקלאות שלחין בנגב.
ראה את הנתונים בפקולטה לחקלאות ברחובות.
זה לא צריך להיות מסובך כל כך להגיע אל הנתונים - הם זמינים כיום, ובכוונה הפניתי אותך למקורות אמינים.
אל תסמוך עלי שאני מבין, פחות או יותר. בדוק בעצמך את הנתונים, אחר כך - את היכול לחפש לבד את הסיבות. אני לא בוחן כליות ולב, הבאתי לכאן רק עובדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 14:46 |
|
| |
מואדיב,
נתונים לא נותנים לי הרבה, בשביל להבין מה באמת הנתונים אומרים צריך לדעת הרבה נתונים בשטח, וגם להבין את רזי המקצוע. (בכל נושא שהוא אגב)
לי אין סיבה לפקפק במה שהם אומרים עפ"י ניתוח של בור בנושא (אני למשל , וגם אתה אלא אם יוכח אחרת), בטח שלא ברמת העובדות והיחס בינהן לשנה אחרת. (שזה בעצם גם עובדות)
בנוגע לפרשנויות, ידרוש כל אחד כרצונו.
|
| נשלח ב-21/11/2007 16:30 |
|
| |
מואדיב, שורה תחתונה הם דיווחו על הכנסות גבוהות פי 3. האם יש להם סיבה לעלות על הכוונת של מס הכנסה?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/11/2007 16:30:09
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 17:01 |
|
| |
אולי הברכה של השביעית שורה גם על תחשיבי מס הכנסה שמוטלים על מי ששומט את שדותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 19:26 |
|
| |
.
בעל בעמיו:
אני מכיר חברה שהגדילה את הכנסותיה פי 2, אך בגלל שהוצאותיה גדלו פי 4, הפסידה.
אבל אם נחזור לנתונים במכתב, כדאי לזכור כי ההכנסות הן פונקציה לא רק של היבול, אלא גם של מחיר התוצרת. מחיר החטה, למשל, כמו גם הכותנה - נקבעים בבורסות בעולם. לגבי חטה, המקור המשפיע ביותר הוא הבורסה של קנזס.
בדיקה קצרה תעלה כי מחיר החיטה עלה בכל העולם, מה שגרם לכך שהתוצרת של כל מגדלי החיטה בעולם, נמכרה במחיר גבוה.
אם מישהו ירצה לבוא ולטעון שדרכי הקב"ה נסתרות, וכי לכן העלה את מחירי החטה בכל העולם לטובתם של עובדי הגד"ש של בית חורון, הרשות עמו. אלא שבכך, עולה שאלה כבדה יותר, שהרי פרט לרווחתם הכלכלית של אנשי בית חורון, עליית מחירי החטה גורמת לכל אלו האוכלים מוצרים מחטה, להיות מסוגלים לקנות פחות. בעברית קלה, העניים סובלים כשמחיר הלחם עולה - וזה בדיוק מה שקרה גם בארץ, בשל עליית מחירי החטה בעולם.
אם נחפור יותר לעומק, נגלה שלא רק נסתרות דרכיו, אלא גם נפתלות. אחד מהגורמים המרכזיים לכך שמחירי החטה בעולם הוכפלו תוך שנה, ושמחירי התירס עלו גם הם, היא הדרישה הגוברת והולכת ל"דלק ביולוגי". שטחים רבים בארה"ב הופכים לשטחי גידול תירס לצורך הפקת אתנול, ומגדלים רבים אוגרים יבול כדי למכור אותו בעתיד, במחירים גבוהים יותר. אכן, כדי לסייע לשומרי השמיטה בבית חורון, סיבב הקב"ה שהעולם יתמכר לחלום הפקת האתנול מתירס, כדי להעביר שטחי גידול מחטה לתירס, וכדי ליצור עליית מחירים בבורסות בעולם. מאחר וחלק מהירידה ביבול החטה בעולם נזקף גם לשינויים אקלימיים עולמיים, הקשורים - אולי - להתחממות כדור הארץ, הרי שהתהליך החל כבר בעבר. למעשה, המהפכה התעשייתית שהחלה באנגליה לפני מאתיים שנה, כל-כולה כוונה לטובת רווחתם של מגדלי הגד"ש של בית חורון.
נ.ב.
לפי תחשיב של מו"פ צפון במשרד החקלאות, צריך לצפות ליבול של 550 ק"ג לדונם
(תוקן כדי להוסיף את הקישור)
http://mop-zafon.org.il/lab/multi/tachshiv/201.htm
תוקן על ידי מואדיב ב- 21/11/2007 19:31:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 09:37 |
|
| |
מה זה חשוב מה המנגנון שמחולל את הנס? העיקר זה השורה התחתונה.
גם נס קריעת ים סוף (למשל) התחולל כתוצאה מתהליכים אקלימיים שגרמו לכך שהיתה רוח חזקה כל הלילה. האם זה ממעיט מעוצמת הנס ומשמעותו הרוחנית?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 13:31 |
|
| |
.
אם העובדה כי הבוקר התרנגול של ראסל קרא קוקוריקו היא נס - טוב.
אם העובדה שהשמש זרחה הבוקר היא נס - ניחא לי.
אם כך, גם העובדה כי מישהו הצליח לגדל בשדהו את כמות היבול הצפויה בכל שנה - היא נס. לפי התחשיבים המקובלים, יבול של 550 ק"ג חיטה לדונם, הוא צפוי - והיבול שלהם - כאמור לעיל - היה מעט פחות מכך.
אבל לקבוע כי עליית מחירי החיטה בעולם היא נס המיועד לשומרי שביעית? הבדווים שגידלו חיטה בנגב נהנו מנס זה, כפי שמחללי שבת בפרהסיה בקיבוצי הנגב נהנו מאותו הנס.
וחמור מכך: האם לעליית מחירים שגורמת לאנשים לרעוב אנו קוראים נס?
נ.ב.
מחירי הנפט בעולם עולים, ויש כמה שיח'ים במפרץ הטוענים כי יד אללה בדבר, להראות כי שומרי בריתו של מחמד נהנים מגמול בעולם הזה.
|
|
|
|
|