|
|
| נשלח ב-15/11/2007 21:55 |
|
| |
מכיוון שהנימוק העיקרי הוא ש'עלולה לצאת תקלה ח"ו', ומכיוון שנראה
שהמכשירים האלקטרוניים הללו (הבעיתיים) הם ממילא כאלה שעוברים מן העולם
מסיבות אחרות (טכניות), נראה לומר שיש סיכוי שיבוא יום ויתכן שיבשילו
התנאים לפסיקה שונה מהמקובל היום.
|
| נשלח ב-15/11/2007 22:14 |
|
| |
יוסי
אתה חןזר בתשובה? אתה לא יודע שאם נאסר משהו, בגל איזו שהיא סיבה זמנית ומקרית אין מישהו שיעיז לבטלו, אין ביטולים על איסורים. הביטולים שמורים רק להתרים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2007 22:16 |
|
| |
ירוחם, מה לך נזעק?
בסך הכל עניתי לבעל (הניק השני?)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2007 22:23 |
|
| |
יואב כנראה שאתה חדש כאן אחרת לא היית טוען שירוחם ואני הם שני ניקים לאותו אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2007 23:37 |
|
| |
ירוחם
אני, בניגוד כנראה ליואב, חדש פה.
חשבתי שיש כאן אנשים שמאמינים באמת שמה שצריך עיון יש לעיין בו, ושמאמינים
שאם יש משהו שיתכן וצריך לשנותו (בלי קשר לדיון הנוכחי) צריך לפחות לחתור
עד כמה שניתן לבירור האמת לגביו. מכיוון שכך, הנחתי שהעלאת נקודה מסויימת
(שיש בה כדי לקדם את הדיון) תעורר את הסקרנות של הנוכחים, בלי קשר לאפשרות או
אי האפשרות לשנות את המצב הנוכחי. אני מודה שחוסר האמונה שלך באפשרות
לשינויים (שיש בה מידה מסויימת של צדק, אולי) גרמה לי לחשוב פעמיים על כל
זה.
סליחה מראש אם יהיו הודעות שקשורות למה שכתבתי ולא אענה עליהן, שכן אני חוזר למצב "האזנה".
|
| נשלח ב-16/11/2007 00:56 |
|
| |
חשמל בשבת
יש שתי אפשרויות: או שמקבלים את הבנת חזל שאיסורי שבת הם עשית מלאכת מחשבת
עם כל הגדרים שהאריכו בהם וכלל לא הפעלת מאמץ או שלא.
אם מקבלים את הבנתם הרי לענ"ד לומר שהפעלת חשמל שהיא אחת הדוגמאות המצוינות ביותר של עשית מלאכת מחשבת יצירתית עי האדם מיום בריאתו ועד הלום, אינה אלא פעולה של מה בכך ומותרת בשבת, אבל שימת אריח על גבי לבנה להפך זו דוגמא למלאכת מחשבת ועליה נסקלים כמפירה את " וינפש" היא הבנה מגוחכת לחלוטין.
אלא מאי נשאלת השאלה באילו מל"ט מלאכות יש לתלות זאת או אולי במבעיר ששמא ללאו יצא. זו בעיני שאלה טובה אך לא מכרעת את מה שגלוי לכל בר דעת שאינו מתחכם
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 11:12 |
|
| |
נחנומה
יפה דרשת- אבל אנא ממך הסבר לי.
ממה שונה מלאכת המחשבת של פתיחת מתג חשמלי בשבת, המאפש את זרימת החשמל במוליכים שלו
לפתיחת ברז מים בשבת המאפשרת את זרימת המים בתוך הצינורות המוליכים אותו.
את ההשואה בין הולכת החשמל במוליכים להולכת מים בצינורות מצאתי בחוברת של משרד העבודה להסברה- על החשמל
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 11:45 |
|
| |
זוהר
עיינתי כדבריך באנציקלופדיה התלמודית לפי הדרכתך, ואכן ראיתי שהיא כיונה בסיפא לדברי,
אי אפשר לקרא אש כשעין בעירה
אנציקלופדיה תלמודית כרך יח, [חשמל] טור קעד
שאין מבעיר אלא כשהאש מכלה ומבערת את הדבר הבוער, מה שאין כן בגחלת של מתכת, שאף על פי שהיא אש, אין המתכת כלה ומתבערת על ידי האש
זו אמנם אחת הדעות , ולכן הדעה היא שאתה עובר משום בישול,
אלוקים נתן לאדם את האפשרות לקרא לכל דבר בשם,. וראיתי מחקר על השפה העברית שמסבירה כל שם ושם למה היא ניתנה ולא שם אחר,
אבל משום מה אולי בגלל מעוט הדעת, איני יכול להבין איך הדלקת נורת חשמל היא בישול,( את כל פילפולי הסרק אני מכיר, והאמן שההשלכות של האבסורדים שהירשו לעצמם גדויילים, לאנוס את הכתוב ואת ההגיון לצרכיהם המידיים, גרמה לי הרבה הרבה חומר למחשבה
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 12:23 |
|
| |
ירוחם,
א. כמו שציינת זה רק צד אחד שסובר שאש שאינה מכלה אינה מוגדרת כאש. ישנו צד ב' שסובר שעצם הבערה אף שאינה מכלה היא אש. ישנם גם הטוענים שיש כילוי גם בנורה, אמנם איטי, אך מניין לנו מה צריכה להיות מהירות הכילוי.
ב. בישול הוא כל שימוש בחום לצורך תיקון/יצירה/הכשרה. בישול רגיל (ע"פ לשונינו) בא לאפשר אכילת אוכל. בישול הוא גם חימום לצורך התכה - שימוש בחום ליצור דבר כלשהו. כנ"ל כאשר מחממים נורת להט ע"י החום יוצרים אור.
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 13:41 |
|
| |
זוהר
הסיפור עם האטומים המתכלים שהביאו כאן - נכון- וזה כמןבן מה שמנחה אותך, בסברא כי אין חשיבות חוך כמה זמן הדבר מתכלה,
כל דבר מתכלה, עם הזמן, ובארצנו הקדושה בעיקר על ידי קרני השמש- קרניים האולטרא סגול- מכלה כל חלקה טובה בבגדים בכסאות וחמרים מפלסטיק בעיקר, אבל גם חומרים אחרים, ולא מצינו אדם האוסר להציא כסא פלסטיק למרפסת בשבת.
ואני מודיע לך חגיגית כי השפעתו ההרסנית של האולרא ויולט של השמש, הרבה יותר מהירה מזה שהטוגסרם מתכלה בנורה.
אבל למה ללכת לשמש. מחר בקריאת התורה שים לב לעולים לתורה. לפני הברכה, לוקחים את קצה הטלית ונוגעים במקום בספר התורה כמקובל במחוזותינו.
מאיר- אתה יודע כי בנגיע זו ולפעמים גם עושים כזה- ויש- הדבר גורם למחיקת אותיות התורה ?
לפעמים גם את שם ה', המחיקה היא הרבה יותר ממספר אטומים הרבה הרבה יותר .
אני יכול להביא עוד כמה דוגמאות, אבל חבל אולי כמה חרדים כאן יחמירו על אלו
אני לעצמי. מקפיד לא לגעת באותיות הכתובות. אלא בגב הקלף. כי הרי מה שכתוב בשולחן ערוך- זה לראות את המקום שממנה קוראים- ולא לנשק
בענין הבישול-אתה חושד בי שלא ידעתי מה שכתבת. ידעתי בני ידעתי
אבל אם יקראו לפיל זברה, הוא לא יהיה זברה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 14:07 |
|
| |
ירוחם,
האיסור בהבערת אש הוא להבעיר אש ותו לא. הנדון מה נחשב הבערה, לפי הצד הנ"ל כל אש שמכלה נחשבת כהבערה. האיסור הוא לא הכילוי אלא ההבערה ולכן אין זה משנה האם הכילוי הוא כילוי חשוב או בילתי נראה כמעט.
במחיקה האיסור הוא למחוק, אם הנוגע בס"ת עם הטלית מחק שתי אותיות - חילל שבת, אם לא מחק ושתי האותיות נראות אותו הדבר כמו לפני כן - הרי שלא חילל שבת.
בעניין הבישול - פיל אינו רק אף ארוך ואוזניים גדולות, פיספוסי הזברה אינם מאופיינים רק בצבע השחור.
|
|
| נשלח ב-16/11/2007 15:02 |
|
| |
מאיר
האנושות המתורבת משתמשת בשפה להעברת מסרים שיובנו על ידי אחרים, ולכן יש לכל שפה, מילים ומשמעויות למילים.
פיל זה לא זברה ואיסור הבערה- מה שהתורה כותבת לא תבער אש.- יש למילה בערה או להעביר. משמעות שהתורה נתנה לנו להבין אותה ואת שפתה
שמות פרק כב
ד) כּי יַבְעֶר אִישׁ שׂדֶה אוֹ כֶרֶם וְשׁלּח אֶת <בעירה> בּעִירוֹ וּבִעֵר בּשׂדֵה אַחֵר מֵיטַב שׂדֵהוּ וּמֵיטַב כּרְמוֹ יְשׁלּם: ס
(ה) כּי תֵצֵא אֵשׁ וּמָצְאָה קֹצִים ונאכל גדיש אוֹ הַקּמָה אוֹ הַשּדֶה שׁלּם יְשַלּם הַמּבְעִר אֶת הַבּעֵרָה: ס
מה זה בערה כתוב בברור ובפשטות, שכל אחד יבין אותה.
אם אתה רוצה לתת משמעויות שונות למילים ממה שכתוב בתורה. לגיטימי-
אבל נמק על מה אתה מסתמך, במקורות השפה- כלומר המקרא, לשינוים שאתה רוצה להכניס לשפה
את מחיקת האותיות מהתורה רק הבאתי כטענת נגד שאכילת אטומים הנקראת בעיינך כבעירה, ולמרות זאת יש לבדוק, ולהקפיד. זה כל כך פשוט כמה שאתה מקל במחיקת אותיות התורה ובמחיקה בשבת. אפילו שרואים את זה רק במיקרוסקוף
|
|
| נשלח ב-17/11/2007 19:37 |
|
| |
יוסי
אם אתה עדיין בהאזנה?
השבת היה לי זמן לשאלתך- האם מותר להדליק נורת led בשבת היות וזה אינו פולט חום.
לענ"ד נורות אלו אסורות יותר לשימוש בשבת, ולא בגלל לא תבער אש, אלא מפני צובע ובונה.
אם אתה יודע איך פועלת הנורה, תבין.
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2007 19:39 |
|
| |
ירוחם כתב:
'את כל פילפולי הסרק אני מכיר,
והאמן שההשלכות של האבסורדים שהירשו לעצמם גדויילים,
לאנוס את הכתוב ואת ההגיון לצרכיהם המידיים,
גרמה לי הרבה הרבה חומר למחשבה'
זו דוגמה אחת מיני רבות באשכול הזה.
דברי ירוחם גרמו גם לי חומר למחשבה.
האם זו סתם תאווה לנאץ "גדויילים",
או שיש לו איזו אג'נדה בכיוון?
האם אי אפשר לנהל כאן דיון תרבותי בשאלה מעניינת מבלי להתנבל בלשון הרחוב כלפי "גדויילים"?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2007 19:43 |
|
| |
ירוחם,
אני מקווה שזו טעות מכוונת שלך שהבאת את שני הפסוקים באותו הקשר. בוודאי ידוע לך ש'בעירו' אין הכוונה להבערת אש, אלא לביעור ע"י שן ורגל של בהמה וחיה (ב"ק פ"א).
אמנם אינני בלשן אך בדיקה קצרה ב'בבילון' המותקן במחשבי העלתה את התוצאה הבאה:
"הבערה - הדלקה, הצתה, שלהוב, יצירת אש, יצירת בעירה, ליהוט".
|
|
|